Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ce poate face, totusi, o NIVA

Maresalul

Postări Recomandate

Re: ce poate face, totusi, o NIVA

iar dupa inca vreo 5000 km am ramas fara rulmentii de la roata stinga fata. Problema a fost un accident anterior de care mi-am dat seama in momentul in care am demontat roata si am verificat butucul. Acesta a fost rupt, probabil intr-un accident, sudat ulterior si strunjit "romaneste" dupa aceea.

stai linistit, nu de la "accident" i se trage

stiu cel putin alte trei presoane care au patit-o exact ca si mine (sau, ca si tine.) (la mine s-au gripat, era sa intru intr-un zid, foarte misto) fara niciun "accident" care sa vizeze roata stanga fatza... sa fie ceva tip poltergeist sau doar e proasta masina? :grin:

...si trusa cu piese de schimb...

imi dati voie sa zambesc? :grin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 206
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

pai daca tot vin vorba de defecte sa le insir si eu ,ca deh ce s afaci daca eu nu am o masina cu care doar merg merg merg si pretind ca nu se strica de parca ar fi un monobloc de fier... pai am cumparat masina si am schimbat toata directia ,asta din start pt ca asa am vrut eu,apoi m-a lasat hardingul, un ap de planetara si un pivot si azi am aschimbat pompa centrala de ambreiaj si cilindrul receptor...

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

Putini au raspuns "provocarii" mele legata de defectiunile Nivei. Eram sigur intr-o mare masura ca asa va fi este absolut normal pentru o masina atit de fiabila. :banana :ha:

daaa e atat de fiabila incat trebuie sa ma duc saptamana asta cu ea in servis ptr ca am probleme mari cu directia, s-au asa cred , ptr ca mainou a capatat un joc foarte mare in volan, dau dreapta-stanga cate un sfert si rotile mele nu se misca, si acum doua zile am avut placerea si neplacerea sa o iau pe un camp, era uscat si eu tineam volanul drept si masina mea facea de parca eram pe gheata, cand dreapta cand stanga si tot timpu trebuia sa compesez, asa ca..... nu e chiar asa de fiabila cum spui.

aa era sa uit am si cauciucurile de 215 pe ea, ar fitrebuit sa am stabilitate mult mai mare :bannana

Link spre comentariu

ai verificat daca ai ulei in caseta de directie? am patit si eu acelasi lucru, cind au inceput sa apara jocuri in volan am verificat uleiul din caseta si nu era deloc. si asta se intimpla dupa vreo 10000 km dupa ce am cumparat-o. cit a mers fara ulei????...asta nu pot spune.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

Salut

Din cate stiu eu nu e prea sanatos sa mergi pe gume mai mari de 185, stiu ca forteaza diferentioale si alte chestii.

Eu am niva de 1 an si ceva si nu am schimbat la ea doar amortizoarele la 20.000 km amu are 27.000 km si vede in fiecare zi padure si bolovani. a da am mai schimbat rulmentii pe fata.

Am avut si eu probleme la directie tot din cauza lipsei de ulei acum de curand cand scotea un zgomot pompa de servo, dupa ce am bagat ulei totul e ok.

dupa parerea mea tare masina nu cred ca e alta care sa inghita cate inghite Niva

Link spre comentariu

cu pneurile de 205/80R16 nu se simte aproape nici o rezistenta din parte directiei, iar cauciucurile sunt putin mai grele fata de cele de 185. personal as opta pentru grupuri "scurte", adica de tractiune si anvelope 215. este suficient pentru gabaritul masinii si pentru ceea ce fac eu cu masina. nu o folosesc la concursuri sau alte chestii de genul asta. doar iesiri in natura, excursii, concedii, pescuit, adica relaxare, nu competitii. in momentul in care o sa-i schimb gupurile probabil ca voi schimba si planetarele si butucii rotilor fata cu unele de Chevrolet Niva. Am vazut ca sunt ceva mai solide fata de cele de Niva si in plus, in loc de doi rulmenti si simering pe fata se foloseste un sinugur rulment dublu, etans.

Link spre comentariu

A da am uitat eu am cumparat-o noua de la Lada Niva Romania anul trecut in August.

Normal masina are 2 ani garantie fara limita de km da din pacate sau mai bine spus spre rusinea lor nu au piese la garantie.

1. A picat catalizatorul in decembrie anul trecut adica pe la 5000 km nici in ziua asta nu am primit catalizator. Au spus ca vine in Mai si surpriza a venit da era Euro 3 si asta e Euro 4 deci nu merge ca nu are acelasi sistem de imbinare asa ca mai asteptam sa vedem cat dureaza pana vine catalizatorul.

De atunci am hotarat ca merg in piata la Serghei si comand piese la el ca are preturi bune

Sincer este o masina care din start este eftina + ca intretinerea este eftina.

Eu ma dau cu ea la Rally si Rally raid la amatori si sincer nu am crezut ca va rezista asa bine jumatate din km ii are facuti numai in regim de cursa si recunoastreri pe macadam.

Eu sunt mandru de IVAN nu am ramas cu ea nici in noroi si nici atarnat pe o piatra.

Masina are potential :ypu

Importatorul este singura problema la ele. Au pe stoc Ulei, filtru ulei si placute de frana in rest NIMIC

Link spre comentariu

ai un mare avantaj pentru ca ai cumparat masina noua. cit despre piese....eu am ramas anul trecut pe 31 dec fara rulmentii rotii stinga fata. s-au spart in bucatele cit unghia. eram la Moeciu si asa cu ei facuti tandari am reusit sa ajung in Brasov la service-ul reprezentantei, undeva la intrarea in Bv dinspre Bran. un service mai de cacat ca ala, scuzata sa-mi fie expresia n-am vazut in viata mea. de o indolenta baietii aia si de o nesimtire crunta. le-a luat vreo patru ore ca sa faca constatarea si inca atit ca sa constate ca n-au rulmentii si semeringul pe stoc. cit despre montajul de a doua zi.....nici nu vreau sa-mi amintesc. bateau ca nebunii cu ciocanul in butucul rotii de parca erau loviti de streche. atunci mi-a venit pe moment cheful sa-i string de git, n-am vazut atita prostie si nesimtire intr-un service de cind sunt. cred ca piesele de schimb de calitate sunt marea problema pentru masina asta. se gasesc piese pe la moldoveni insa nu sunt de calitate.

Link spre comentariu

stiu serviceul prin ei am cumparat masina dar la partea de reparat sunt cu pluta

pe majoritatea mecaicilor ii stiu aia au lucrat la Daewoo pana acum 1-2 ani se uita la Niva ca la poarta noua

am mers chiar dupa ce am luat masina sa-mi reglez faruri;e si nici nu au stiut ca are reglaj hidraulic la faruri

ieri am montat proiectoare pe faza lunga si s-a schimbat problema, Niva are niste faruri foarte slabe

Stiu de service ca sunt din BV e de toata jena

Link spre comentariu

ala nu-i service auto. se poate numi oricum, numai service auto nu. este bine sa-l evitati daca aveti probleme cu masina. mentalitatile sunt aceleasi ca pe vremea lu' Ceasca, servicii proaste, cit mai proaste posibil si tarife cit mai mai posibil. jecmanire pe fata. nu credeam ca mai exista in Romania asa ceva.

Link spre comentariu

Putini au raspuns "provocarii" mele legata de defectiunile Nivei. Eram sigur intr-o mare masura ca asa va fi este absolut normal pentru o masina atit de fiabila. :banana :ha:

si in concluzie...care e recomandarea generala ?? niva new sau Sh ? si inca ceva ...am vazut un comment in care se specifica de piese HD , ma poate lamuri si pe mn cineva ? :bravo

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

eu sunt pentru Niva noua. este o masina noua, in garantie, excelenta pentru ceea ce am eu nevoie. second nu prea merita. fiind o masina ieftina este cumparata in special de firme si in consecinta sunt exploatate dezastruos.

Link spre comentariu

eu sunt pentru Niva noua. este o masina noua, in garantie, excelenta pentru ceea ce am eu nevoie. second nu prea merita. fiind o masina ieftina este cumparata in special de firme si in consecinta sunt exploatate dezastruos.

am inteles...ceea ce vreau eu nu e s`o exploatez la maxim ci sa ma bucur in mijlocul naturii fara sa raman intepenit pe undeva :grin:

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Saptamana trecuta am fost cu Niva prin zapada de 50 cm in Poiana Bv. a mers foarte bine dar a aparut o mica problema la racire.

Nu am fost atent si am uitat sa indepartez zapada de pe botul ei si asa nu a mai avut ventilatie, ca urmare a fiert motorul ca acul de pe bord o trecut de zona rosie, cred ca era tinut de cuiul ala care tine acul sa nu faca tura completa de 360 gr. Am mer cu ea asa pe sosea in speranta ca va avea suficienta ventilatie si se raceste, normal am indepartat zapada de pe baot, dar nu o fost asa acul tot sus a stat peste 130 grade, cand am oprit dupa 5-6 km am deschis capota si radiatorul era rege bocna adica apa in motor 0. acolo am vazut ca a facut presiune mare in motor de o puscat furtunul de pe radiator si asa o curs toata apa . Norocul meu a fost ca a sarit din prindere, colier slabit, asta a fost cred norocul meu.

Am bagat furtunul la loc si am pus apa in radiator cam 4 l si am plecat mai departe dar tot nu a coborat temperatura sub 130 g am ajuns acasa in Bv si am cumparat antigel am facut aerisire si totul e ok acum

Fara apa in m otor si nu a patit nimic eu zic ca e tare agregatul.

Link spre comentariu

fii sigur ca "agregatul" tine si nu cade cu una cu doua. citeam mai acum vreo doua zile pe un forum la englezi ceva in legatura cu Niva si cei de acolo spuneau ca, posesorii de niva ca si cei de defender tind sa considere masinile indestructibile, nu le intretin, nu asigura nici macar mentenenta minima recomandata de constructor si atunci este normal sa "cada" tehnic. sunt totusi masini.

Link spre comentariu

sper dar cand gat leasingul la ea o marit su cumpar alta noua

nu tin masina mai mult de 3 ani si asa dupa 3 ani saraca e cam distrusa

eu merg cu ea foarte mult pe drumuri forestiere si nu la plimbare ci cat poate ea

adica maxim treapta 4 la 5 mii de ture ca 5-ul nu prea am loc unde sa-l dau si nici nu mai are forta

si asta facand o medie minim o tura pe saptamana.

plus ca ma mai si catar cu ea cum vad un deal sau ceva de catarat ma duc sa vad poate sau nu pana acum a putut.

dar cred ca trebuie sa schimb ambreajul cat de curand ca scoate un zgomot cand schimb treapta la ture mari

Link spre comentariu

buna treaba asta cu leasing-ul. vreau sa o dau si eu pe a mea si sa cumpar una tot pe leasing. poti sa o tii si mia mult de trei ani insa atunci o sa ajungi mai des cu ea prin service. avantajul fata de alte masini cu "stofa" este pretul redus al pieselor si al intretinerii in general.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Eu am luat-o pe a mea la second (e din 20040). Merge. Sunt multumit.

Prea multe piese nu am bagat in ea. Unele chestii minore, le-am facut eu, ca doar am avut dacie pana in 2004. La altele, am mers la doftor. Am cascat bine ochii si am incercat sa prind cum si ce se intampla. Ce am vazut pana acuma, nu mai tr sa o duc la atelier. O ridic pe cric in garaj si surubaresc.

Chestia e ca or inceput sa se auda cam multicele sunete ciudate cand merg pe sosele (daca le pot spune asa), ceea ce ma face sa o duc la o verificare mai amanuntita. Tr sa gasesc pe cineva in zona Devei care sa se stie la rusoaicele pe 4 roti nu la cele pe 2 catalige.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare