Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ce poate face, totusi, o NIVA

Maresalul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 206
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: ce poate face, totusi, o NIVA

Am vazut ca ati dezbatut cam ce probleme ati avut cu masina ; ce vreau eu sa va spun - e o parere personala - pe care mi-am format-o dupa 2 ani de condus niva :

- am avut mici probleme la inceput - cu mecanicii , electricienii si cu calitatea pieselor ( spun asta deoarece am luat-o cu 9400 km si am dus-o sa-i schimb filtre , uleiuri , baterie si o curea care fluiera ; la primul drum am avut parte de : cureaua schimbata s-a rupt , masina nu a mai avut curent deoarece bateria nu a fost prinsa cum trebuie si mi-a cazut cutia de viteza - pentru ca la schimbul de ulei a fost lasata prinsa in 2 suruburi ) ; la vreo 30.000 km am schimbat rulmentii ca erau cam uzati cu altii care s-au blocat la primul drum ( si aici a fost pb de montaj - ca au fost stransi prea tare - cu rulmentii conici se procedeaza altfel - trebuie lasati sa-si faca "jocul " ) ; si hardingul l-am schimbat de doua ori la interval de o luna ( tot pb de montaj ) ; - si am schimbat intre timp vreo 3 mecanici ... si am inteles ca nu e rea vointa - ci pur si simplu nestiinta

- am schimbat furnizorul de piese ( imi trimitea cineva din Bucuresti ) si mecanicul ; nu mai am nici un fel de problema ; Piesele mi se aduc de la Szeged direct si am inteles ca rusii le fac de doua feluri ( pt est si pt vest - si masini si piese - si calitati diferite ... ; la depozit te si intreaba de care vrei - si pretul e diferit ) ; mecanicul e ok - strange suruburile care trebuie si lasa rulmentii sa nu se "gripeze" ... ; acum m-a chemat sa-mi schimbe sabotii si pivotii pe spate ...

- avantajul masinii care ma distreaza : pe soselele din oras pui semnalizarea pt schimbarea benzii si auzi frane in spate - parca toata lumea isi aduce aminte de bunul simt ... si te lasa sa schimbi banda ... ;

- in rest - am ramas doar o singura data suspendata - ca am inteles eu ceva gresit cu functionarea diferentialului central - si m-am bazat pe ceva ce nu aveam ...

- mentionez ca masina a mers mai mult pe drumuri de munte , iar in oras nu ma straduiesc sa ocolesc nici o groapa

O zi frumoasa va doresc !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mi-a cazut cutia de viteza - pentru ca la schimbul de ulei a fost lasata prinsa in 2 suruburi )

ti-au furat prezoanele de la cutie la schimbul de ulei?? wtf?? esti sigur ca rusul de la togliatti le-a montat si nu doar le-a bifat ca fiind montate?

in rest... esti un alt norocos, pe care griparea rulmentilor nu l-a bagat in zid/pom/santz (toate sunt pe bune). iar aia cu semnalizarea la schimbarea benzii... da-mi voie s-o consider un vis umed. asta in conditiile in care acum, conducand o masina mult mai mare, fara toba de esapament, pe simexuri de 33, indoita pe toate partile si murdara de noroi de sus pana jos, mi se taie fata in mod regulat. sau oi avea eu fatza de prost. :)

Link spre comentariu

Vad ca si altii au probleme cu mecanicii. Am dus masina intr-un service si dupa ce a zacut pe acolo mult si bine a venit si ziua mult asteptata. Stupoare, asa zisii "mecanici" mi-au pierdul carcasa filtrului de aer, senzorul si tubul flexibil dintre carcasa si unitatea de injectie, cardanele le-au montat invers, reductorul nu era centrat iar una dintre piulitele care-l fixeaza pe pozitie era infiletata doar citeva spire. Stifturile de la pivoti? ce sunt alea? la ce folosesc?...bineinteles ca nu s-au "grabit" sa le puna, mi-au aruncat pastila romaneasca, "las' ca merge si asa, nu-i nevoie de ele, sunt puse degeaba"......si as mai putea continua cu o gramada de exemple de felul asta. Cit despre piese, din pacate cele ce segasesc la noi sunt de toata jena, cred ca sunt rebuturile cumparate de moldoveni si vindute in Obor. Am vazut niste piese aduse de la unguri si nici nu se compara cu cele pe care le avem pe aici, este o mare diferenta intr ele.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

Pana in primavara gasesc mecanic pt el. Eu stiu mecanici pe la noi care se cam pricep la orice tip de masini. Chestia e ca, atunci cand iiintrebi, toti spun ca stiu. Cand ajungi cu masina la ei, se baga sub ea, si ii vezi cum trag de toate si se invart pana ii ia ameteala. Asta este. Nu ei sunt de vina ci faptul ca neexistand multe masinutea deastea, nu prea au ded unde sa le cunoasca.

Am auzit ca pe la Tr. Severin sau Orsova ar fi un mecanic care s-o ocupat toata viata lui doar de masini rusesti siin special de Lada. Dar, mi cam departe. Daca merg acolo, iar staula neamuri si is numa chiaun de cap (nu ma pot abtine de la zaibarul lor).

La mune, ultima persoana care o umblat la masina, e un om al off-roadului. L-amintrebat daca mai pot sa-l stresez cand am probleme si o zis ca oricand (cu toate ca o fost prima data cand o pus mana pe o Niva, cam stia ce vorbeste si face).

Link spre comentariu

mi-a cazut cutia de viteza - pentru ca la schimbul de ulei a fost lasata prinsa in 2 suruburi )

ti-au furat prezoanele de la cutie la schimbul de ulei?? wtf?? esti sigur ca rusul de la togliatti le-a montat si nu doar le-a bifat ca fiind montate?

in rest... esti un alt norocos, pe care griparea rulmentilor nu l-a bagat in zid/pom/santz (toate sunt pe bune). iar aia cu semnalizarea la schimbarea benzii... da-mi voie s-o consider un vis umed. asta in conditiile in care acum, conducand o masina mult mai mare, fara toba de esapament, pe simexuri de 33, indoita pe toate partile si murdara de noroi de sus pana jos, mi se taie fata in mod regulat. sau oi avea eu fatza de prost. :)

daca rusul doar le-a bifat ca fiind montate , atunci mecanicul trebuia sa spuna ca lipsesc suruburile la schimbul de ulei de la cutie ( sau era de datoria mea sa intru sub masina si sa-i spun ca lipsesc si doua suruburi ? )

griparea rulmentilor am avut-o sigur din cauza montarii - pentru ca si a doua oara am pus acelasi tip de rulmenti - aceeasi firma - acelasi furnizor - doar ca au fost montati de un mecanic " pensionar " care isi mai aduce aminte cum e cu rulmentii conici - si doar acest om si mai unul care a avut lada niva ( cel cu reglarea unghiurilor si schimbarea ) m-au chemat mai o data , dupa doua zile ,sa-mi stranga cum trebuie rotile , ca sa-si poata rulmentii face nu stiu ce joc .... ceilalti strangeau din prima - sa fie bine strans - si acest lucru ii gripeaza dupa cativa km ( la mine dupa 600 ) - si iti da senzatia ca merge masina - ca si merge - dar "strangulati " nu rezista mult ; montati corect - am deja 10000 km cu ei ;

repet - e o parere personala - probabil ar fi si mecanici care m-ar contrazice ( probabil din cei care le stiu pe toate - si au conceptul ca " merge si-asa " )- eu spun asta din experienta personala , nu din notiuni de mecanica ;

Link spre comentariu

" Piesele mi se aduc de la Szeged direct si am inteles ca rusii le fac de doua feluri ( pt est si pt vest - ..."

gresit! nu doar rusii fac piese pt niva.si la fel ca petru orice masina exista piese4 ieftine si piese mai scumpe in functie de calitate si producator. de exemplu eu ce mai schimb pe niva mea pun de fabricatzie germana sau italiana de exemplu am pus pompa ambreiaj,cilindru receptor si tija impingatoare italiene.au ccostat 6300 de forintzi.cele rusesti costau 4200 dar aratau de parca erau piese respinse de CTC!

e dreptul fiecaruia de a alege ce pune pe masina ieftin si prost sau se scotoceste prin buzunare dar macar are certitudinea ca a cumparat ceva ,si nu un nimik!

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

nu am gresit - am mai intrebat inca o data furnizorul de piese - piesele care mi-au fost aduse sunt tot rusesti si rusii le fac de mai multe feluri - am inteles ca acum is si mai multe ateliere la ei - ; mie imi explicase asta rusul de la care am luat masina

se fac piese si in toata europa cu diferite calitati - inclusiv in germania sau ungaria ( mai mult ce tine de partea electrica ) si asia (ex. china ) - eu ma refeream la piesele rusesti

Link spre comentariu

eu nu spun ca rusii nu fac piese de diferita calitatzi dar nu le fac neaparat p piatza de vest si pieatza de est,distribuitorul hotaraeste ce fel de piesa comanda?:una mai scumpa sau un ami ieftina.uite am in fatza o pompa de apa de la HEPU care crede-ma p cuvant ca e o firma germana care face piese pt toate tipurile de masini si nu e una ruseasca cu vreun sediu in germania.la depozitul de unde a fost l;uata a fost ce mai scumpa pompa pt niva si anume 6700 de forintzi mai era una cu 5700 si una cu 4400 ambele rusesti.!!!!!!! deci pana la urma eu am hotarat ce cumpar si nu producatorul care "imparte piesele pt piatza de vest si ce a de est"

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Am rezolvat

Am bagat MOTUL 10W 40 semisintetic.

La 3-4000 de km schimbi? ciudat eu schimb la 10.000 km cum zice cartea de garantie. Acum are 30.000 de km masina dar nu am avut probleme cu uleiul.

Doar una mica de la un schimb la altul dispare uleiul din motor :P de exemplu ieri cand au dat drumu la ulei din motor a iesit cam putin 1-2 litrii max. dar cu toate acestea nu o aparut nici un semn cum ca e prea putin in motor.

De curiozitate am verificat acum 2 zile uleiul si nu mai era nimic pe joja asa ca am zis sa-l schimb cu 1000 de km mai repede. Nu am completat nici un gram de ulei de la 20.000 cand l-am schimbat, drept ii ca nici nu am verificat :)

Merci de ajutor cu informatiile .

Link spre comentariu

da la 3-4000 schimb.folosesc masina destul de mult si in sarcina si atunci e normal sa schimb uleiul mai repede decat e normal.nu sunt adeptul de full sintetic sau semisintetic in motoarele e pe rusoaice si de aceea folosesc ulei mineral.

daca iti dispare uleiul in motor inseamna ca tu ai o problema.nu e nrmal sa se intample asta! ori il pierzi ori ti-l mananca si niciuna din variante nu e imbucuratoare!

in alta ordine de idei si eu vreau sa incerc uleiul de la motul ,insa pe cel mineral 20w40!

Link spre comentariu

bine problema e ca saracul motor vede ture mari pana la 5000 si eu trag de ea toata ziua cand am chef de plimbari prin padure. Merg cu ea cat poate la ture mari asta cred ca e una din cauzele de consum al uleiului.

Acum cat e zapada si frig merg cu ea ca e mai inalta si mai buna in oras si tot asa merg ca si prin padure :)

Link spre comentariu

Vaide capu' meu cum sare cotetu'... Rar cand are ambele roti din fata simultan pe sol. Unde mai pui ca aia e "suspensie" independenta. Cred ca si masini cu punte rigida pe fata se comporta mai bine. Nu stiu cat de buna e Niva, dar in filmuletul asta nu demonstreaza decat ca-i varza la suspensii. N-are ce cauta la raliuri...

Link spre comentariu

@mocutaJR nun stiu ce intelegi tu prin a merge offroad dar ,5000 ddr ture,frate?! ok fiecer merge cu caaretulk asa cum crede el ca e mai bine si il ingrijeste cum crede el de cuviintza dar totusi 5000 de ture?.pai atunci hai sa nu ne plangem in clipa in care cazanul moare sau in cazul in care consuma de ne apuca dracii sau cand incepem s abagam bani in ele cat pentru un rolls!

Link spre comentariu

sincer nu consider ca e o masina scumpa la intretinere

si saraca chiar poate sa mearga foarte bine pe drumuri forestiere

Am cumparat anul trecut niste anvelope cu, cuie si se comporta foarte bine pe drum inghetat, nu folosesc rotile acestea pe asfal, doar la macadam si cand necesita

nu am crezut ca poate suporta atat masina asta sincer.

Am schimbat amortizoarele la 20000 km plus bucsi si cruce cardanica dar e ok

Link spre comentariu

nu spuneam ca ar fi scumpa la intretzinere ci doar ca i se pare foarte mult si inutil ca pe teren sa mergi cu masina in 5000 de ture.si a mea duce daca trebuie si 8000 nu asta e problema dar in teren foarte rar ajung la 3500-4000 de ture!FOARTE RAR!

Link spre comentariu

nu te supara, dar eu ajung si cu toyota la 4000-4500 rpm cand ma dau, si motorul e 2.4 td... nu 1.7-le de pe niva... p-ala il bazaiam destul de des la 5000, 5500... dat inseamna DAT! nu plimbare!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare