svejk Postat Ianuarie 11, 2009 Partajează Postat Ianuarie 11, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA exact! si avem si alte rapoarte. asadar, cand e sa-i dai, ii dai! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat Ianuarie 11, 2009 Partajează Postat Ianuarie 11, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA da frate ii dai ....ii dai si ii rupi adrtentza si apoi va miratzi ca rupetz tot de pe ele.am arata acu 3 lui si unui prieten ca plec de pe loc din panta si urc si a vrut sa imi de o lectie de soferie,a turat motorul peste masura ,a rupt aderentza si s-a dus la draq! a tura un motor e foarte simplu. a tzine rotzile aderente la sol e ceva mai greu! daca trebuie turez niva pana in 8000 si in 1 si in 2 si in 3 dar nu rezolv nimik!mie imi place s ama dau nu sa rup masina! traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat Ianuarie 11, 2009 Partajează Postat Ianuarie 11, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA apropo,am avut toyo 2,4 turbo inainte de niva asadar stiu ce poate in teren o stfel de masina! traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA nu zicea nimeni bre de rupt aderenta.... doar de dat talpa cand trebuie. la niva am rupt multe, si nu din talpa grea, din piese proaste. la toyota, inca nimic. nu mi-as mai lua niva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA pai normal ca daca trebuie ii dai ,dar sa ti masina intr-un regim de 5000 de ture mi se pare aiurea,asta spuneam! eu nu am rupt nimik nici la niva nici la toyo doar la toyo s-a dus turbinep care a trebuit sa o schimb1 iar pe niva inca nu s-a dus nimik major desi am cauciucurile maltesta kobra 235/75R15! si merge de rupe nu o simt deloc puturoasa sau ceva de genul.e adevarat ca ma ajuta si motorul dar asta e alta poveste! traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
so_lucky Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA are dreptate khumall - masina nu e puturoasa , dar trebuie condusa cu un pic de raspundere - o fi ea tanc - dar nu e indestructibila ; oricine stie sa apese acceleratia - dar nu asta e ideea cand ai lada niva ; la peste 5000 de ture foarte frecvent - sigur vor aparea probleme - iar in cazul asta cred ca nici cu 10w60 nu face fata motorul ... ; mie mi-au pus baietii 10w60 pt ca mergeam cu masina destul de turata la inceput ... si turata insemna 3500-4000 ture ... ; si am invatat o lectie pe care o uitasem : masina trebuie sa o simti ... sa o cunosti ... sa stii cum sa o conduci ... iar a conduce nu inseamna doar pedala de acceleratie ... ; depinde foarte mult si de sofer - ( eu mai am inca de invatat - recunosc - si nu e vorba de permisul de conducere ) dar am vazut ce poate face masina ( mea ) cu un pilot bun ... si face si rally si off road ... ; undeva prin cartea tehnica e specificat ca trebuie mers cu 3000 - 3500 de ture ... recomandat ... ; daca mergeti cu ea mai turata - atunci incercati la ulei 10w60 - cu schimb la 10000 km ( chiar daca garantia e de 15000 km ) , iar daca mergeti cu ea normal - atunci e cum a zis khumall O zi frumoasa va doresc ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA cami-am adus aminte: inca astept pozele pe yahoo ca sa le pot posta. am zis ca te ajut, dar fara obiectul muncii, adica pozele, imi e imposibil. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA mersi air-wolf asa este am ramas dator cu niste poze care trebuie trimise ,daor ca as prefara ca acele poze sa fie dupa si din timpul vopsirii si modificarii finale a masinutzei mele! traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Imi cer scuze ca intervin, dar am citit postarile voastre de la inceput. Am si eu o rusoaica si, se pare ca am reusit sa ii duc ambreiaju (patina oricum de ceva vreme) la ultima iesire din decembrie. Ce imi recomandati? sa iau tot chitul de ambreiaj de Niva, sau sa incerc sa gasesc altceva? Chestia cu 5000 de ture in teren? Mi se pare cam mult pt rusoaica. NU am reusit sa o ridic pana acolo nici cand am tras la sufa pe un amic cu o vitara cand l-am scos din balarii. Parca te doare imima sa o auzi cum urla la turatiile alea (cel putin pe mine). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA http://video.google.com/videoplay?docid ... q=pucioasa acum vreo 2 ani. mai am o multime, dar eu sunt din bucuresti, cd-urile mele sunt depozitate la lehliu iar eu sunt in medgidia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA http://video.google.com/videoplay?docid=3710496797539544425&ei=6hFtScPlMJqu2gLAysytAg&q=pucioasa acum vreo 2 ani. mai am o multime, dar eu sunt din bucuresti, cd-urile mele sunt depozitate la lehliu iar eu sunt in medgidia MBW-ul, numar smecher... :grin: deh svejk-ule, tu cu oresti, cu nike, cu alex, cu ursu, pe trasee de "soft", aveai limbrici deh...:rsp si nici prin noroi nu stii sa mergi: acolo se merge pish pish, ca sa nu se prinda noroiul ca esti acolo, ca alfel hatz, si te-a prins si trebuie sa te scoata altii :ha: @khumall: era vorba de niste poze "in action" sa vedem si noi niva la treaba... ca poze cu niva cre ca am si eu gramada. :less The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA or sa apara si poze din acele de curand....rabdare! rabdare,,,,,,,,, traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tractozaur Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA De abia astept sa creasca Niva asa mare :grin: si atunci imi iau si eu una :ha: Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lszabi Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Din pacate nu prea avem autostrazi suficiente unde sa umbli cu un asemenea monstru! :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hamat5 Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA La Niva oricum nu-i place autostrada :mrgreen: 73 de Zoli / YO5CRQ http://www.yo5crq.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA La Niva oricum nu-i place autostrada :mrgreen: Si nu îi place nici ghiaÅ£a: :grin: [youtube:26u5y0e8] [/youtube:26u5y0e8] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA voi chiar nu ati inteles ca nivutza cerea si ea o pereche de cauciuce cu crampoane metalice sa vada si ea cum este sa portzi asa ceva? :h5 traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA khumall, mai cauta prin forum sa vezi ce face zoli cu niva, si da-ti cu parerea dupa. pana una alta, nu faci decat sa ne tot aburesti. pune si tu ceva poze/filme etc cum te dai tu. asa ar fi frumos. iar, in privinta titlului topicului, iti raspund eu: face si ea cat poate. ca orice masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA khumall, mai cauta prin forum sa vezi ce face zoli cu niva, si da-ti cu parerea dupa. pana una alta, nu faci decat sa ne tot aburesti. pune si tu ceva poze/filme etc cum te dai tu. asa ar fi frumos. . Hai sa nu fim rautaciosi omule... Fara suparare dar era un comment [din ce am citit eu funny] prin care incerca sa scuze "prestatia" rusoaicei :grin:. Nu vb de ceea ce a mai postat el inainte ci doar de acesta. Suntem colegi de forum (momentan si sper sa ne cunoastem cat de curand la o iesire ) dar sincer sa`i zici omului ca doar abureste.... :p ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA @svejk chiar era doar un comentariu prin care incercam intr-un mod ,care mie imi parea amuzant sa scot cumva rusoaica cu fatza curat a din nefericita intamplare! cat despre domnul zloi toata stima si respectul pentru dumnealui chiar stie sa se dea si chiar stie cat sa ceara de la rusoaica! iar de aburit nu vreau sa aburec pe nimeni si chiar nu inteleg de ce te ataci,nu stiu sa pun pose si filmuletze pt ca sunt antitalent la la calculatoare si tot ce tzine de tehnologie dar va veni si vremea cand voi pune si filmele si pozele ! icat depsre persoana la care vorbesti tu nu intzelelg de ce vorbesti in jhumele tuturor,chiar nu inteleg! PS THIS WAS MY LAST POST !!!! EVER!!!!!!!!!!VOI REVENI P ACEST FORUM DOAR ATUNCI CAND VOI PUNE POZELE SI FILMULETZELEADUNATE DE PRIN NOROAIE,ca sa te poti simti t dezaburit,sveik! traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hamat5 Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Nu era nefericită deloc, era o zonă cu pantă mică ÅŸi îngheÅ£ată complet. Dinadins am făcut câteva piruete, că nu era nici o prăpastie în apropiere unde puteai cădea. Åži NE-A plăcut mult :y Hai că nu e cazul să se supere nimeni, că astea-s doar discuÅ£ii. :x 73 de Zoli / YO5CRQ http://www.yo5crq.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Hai că nu e cazul să se supere nimeni, că astea-s doar discuÅ£ii. :x vezi @khumall ?? poate ca se mai intelege gresit cateodata "directia" comentariilor dar in nici un caz nu e nevoie sa deraieze discutiile intr`o zona pe care nu o vrea nimeni :P ... oricum in momentul asta suntem cu totul off topic si tot ceea ce vreau e sa vad pe mai departe "ce poate face,totusi,o niva " :h5 te asteptam cu posturi in continuare ... si daca ai nevoie de ceva ...nu uita sa`mi dai un PM si te ajut cu mare placere Pe langa astfel de discutii sa stii ca aici am gasit o MARE FAMILIE :cl si asta inseamna respect pt fiecare de aici :1 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA @khumall, ai luat-o prea personal. nu e cazul, ca nu-ti cere nimeni sa iti exprimi o parere numai daca indeplinesti x sau y conditii, e un forum doar. eram foarte curios sa vad si eu cum te dai tu, pentru ca tot zici de una si alta, si vroiam si eu sa vad ce poate face o niva cu un motor modificat ca al tau. pentru ca eu m-am dat numai cu 1.6 si 1.7, stock. (si doar nitel modificata, decupata, inaltata si incaltata). si vorbesc intr-o oarecare cunostinta de cauza. asa ca, hai cu pozele alea. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Svejk prietene, comparatia intre Niva si Toyo Land Cruiser mi se pare total neavenita. In timp ce Toyo este o masina de teren pura, adica caroserie si sasiu separate, Niva este un SUV construita in originalul stil sovietic, adica caroserie autoportanta dar transmisie de masina off-road adevarata. Asta este, asa sunt rusii :uameni. Personal, daca ar fi sa fac o comparatie intre ele la capitolul performante off-road, as face-o intre doua masini de serie fara nici un fel de modificari. Tare as fi curios sa vad care ar fi rezultatele. :wink: . Cit despre calitate, aici n-are rost sa vorbim, Toyota este Toyota si punct.....atit la calitate cit si la costuri de intretinere ca de, "obrazul subtire, cu cheltuiala se tine" :wink: Cit priveste Niva, cel putin la noi, marea problema o reprezinta piesele de schimb de cacat, scuzati-mi expresia. Este inadmisibil ca un burduf de planetara sa te tina zece zile in varianta in care am rulat numai pe sosea, iar in 3000 km sa schimb patru pompe de apa. Astea sunt piesele cumparate din Obor, de toata jena. Nu mai zic de ambreiaj care a murit dupa vreo 35 de km!!!!!!!..... Da, a-ti citit bine, am plecat din C-ta catre Mangalia, cu ambreiajul "proaspat" montat si aproape de Mangalia a cedat. Am facut restul distantei numai cu viteza a doua, nu mai puteam baga in alta. Cit despre mecanicii din zona asta.......nu mai zic nimic, puturosi si incompetenti. Stau cu masina pe dreapta de vreo luna pentru ca idiotii la care am dus masina mi-au pierdut filtrul de aer, adica carcasa, debitmetrul si furtunul de cauciuc care intra in unitatea de injectie. No coment. Ca tot veni vorba de comparatie intre doua masini cu dotarile de serie, simbata trecuta am avut ocazia sa conduc un Samurai 1,3 fara nici o modificare. Intentionez sa cumpar masina asta si am vrut sa vad cam ce poate in varianta nemodificata. Am parcurs acelasi traseu pe care in mod curent il fac cu Niva fara probleme,...ma rog, il faceam inainte sa o duc la mecanic. Diferenta este neta in favoarea Nivei ca si performante off-road. Amintesc aici faptul ca lipsea de pe Samurai diferentialul blocant central iar cuplul este livrat la o turatie destul de mare. Si avantaje de partea Nivei ar fi mai multe, asta din punctul meu de vedere, raportat la ceea ce-mi doresc eu de la masina. La capitolul fiabilitate avantajul este net al japonezei. Faptul ca mecanic este in regula iar caroseria din 94 nu are punct de rugina spune multe. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA @nivaforever: nu era vb in niciun caz de toyota vs. niva. in ceea ce priveste calitatea pieselor si a mecanicilor, sunt intrutotul de acord, sunt patit. in ceea ce priveste performantele samurai vs. niva, nu sunt, dar asta e o parere personala. (am condus si samurai, are var-miu, am fost si eu tentat sa-mi iau)(dar aveam deja toyota) in ceea ce priveste "ce poate face...", eu am o idee destul de buna, si realista. poate multe, dar nu poate foarte mult (din cauza de slaba fiabilitate, rapoarte mici, motorul de moskvich cu injectie deasupra e destul de scarbos, etc) ce vreau eu sa zic e ca e o masina buna de scoala, cu conditia sa te dai. nu e cea mai tare masina, si nu inteleg concursurile de cine o are mai mare (masina). intotdeauna exista unul care o are mai mare (masina). si mai tare. si care poate mai mult. chestia, e ce faci cu ce ai, nu ce ai. atat vroiam sa zic. ai niva, perfect, da-te si rupe-o, salta noroiul la 5 metri si urca la 45grade ca poate, du-o in 5000rpm ca nu tuseste si asa. se strica, da-o dracu, ia-ti alta (sau repar-o pana te convingi ca iesi mai ieftin cu samuraiul :) ). ce conteaza? important e ce masina ai, sau cum si cat te dai? e ca la vicii, unul se bucura la tigari, altul la bautura, altul la femei. placerea conteaza... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate