giorgel Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 Printre cele mai importante, dupa parerea mea: - fortarea companiilor cu cifra de afaceri de pana la 500.000 EURO sa plateasca impozit pe venit:grin: - majorarea salariului minim pe economie la 1450 lei (dupa majorarea din iulie trecut de la 1000 la 1200 Lei). Abrogarea timbrului de mediu intra la categoria a II-a, d.p.m.d.v.. Modificari legislatie fiscala.pdf Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 Re: Modificari legislatie fiscala 2017 Pina nu apar si normele de aplicare stam in ceata.:grin: Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 Re: Modificari legislatie fiscala 2017 Majestuosule,tot mai crezi ca statul va sta capra vreodata??:ha::ha: Pozitia asta e rezervata pentru noi,nu-ti fa iluzii desarte...eventual fa stocuri de vaselina cu litiu.:ha::ha: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 11, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 Re: Modificari legislatie fiscala 2017 Majestuosule,tot mai crezi ca statul va sta capra vreodata??:ha::ha: Pozitia asta e rezervata pentru noi,nu-ti fa iluzii desarte...eventual fa stocuri de vaselina cu litiu.:ha::ha: Altetza, pe de o partea stiu treaba cu capra (apropos, e pozitie sau animal?),pe de alta parte pe mine nu ma afecteaza asa tare nici forfetarul, nici majorarea salariului minim. Am scris aici pentru informarea colegilor interesati. Cristi69, ce norme bre? Scrie mare si lat, ai citit pdf-ul? Este document trimis mie si tuturor clientilor ei de contabila mea. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 Re: Modificari legislatie fiscala 2017 Giorgele, e ceva cu pdf-ul ca nu se deschide... nu ca m-ar interesa, totusi:grin: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 Re: Modificari legislatie fiscala 2017 Pina nu apar si normele de aplicare stam in ceata.:grin: normele de aplicare sunt valabile atunci când există ceva de aplicat, ar fi un (alt) paradox să fie nevoie de norme de aplicare atunci când nu trebuie să aplici/taxezi=furi nimic... dar, na, poate nimeni nu le-a văzut pe toate.... AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 12, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 Re: Modificari legislatie fiscala 2017 Giorgele, e ceva cu pdf-ul ca nu se deschide... nu ca m-ar interesa, totusi:grin: Eu il pot deschide si nu stiu cum sa fac sa il puteti deschide si voi. Uite o poza si de acolo isi ia cine vrea datele problemei (numar ordonanta, in ce monitor s-a publicat etc.). Scrie clar: firmele pana la 500.000 Eur sunt obligate la plata imp. pe venit, este indicata si data limita pentru declarare etc.. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costin-G Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 Re: Modificari legislatie fiscala 2017 1% din venit fata de 16% din profit, pentru mine e foarte bine, nu stiu cum e pt alte domenii de activitate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 12, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 Re: Modificari legislatie fiscala 2017 1% din venit fata de 16% din profit, pentru mine e foarte bine, nu stiu cum e pt alte domenii de activitate Pentru firmele care au venituri preponderent din servicii, e mai bine. Pentru firmele care au venituri preponderent din valoare adaugata (comert, productie etc.) e mai rau. Pentru firmele mixte (asa ca noi) e asa si asa, depinde de raportul servicii/valoare adaugata. Cred ca stii ca acel procent se aplica la valoarea totala facturata, nu deduci nimic. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 Re: Modificari legislatie fiscala 2017 Giorgele mare si lat nu inseamna si clar.Clara e legea 227/2015 prin normele ei de aplicare care specifica clar trecerea de la impozitul pe profit la impozitul pe venit.Acolo se face referire nu numai la cifra de afaceri ci si la capitalul social subscris si varsat.De exemplu un agent economic cu cifra de afaceri mai mica de 100000 de euroi dar cu capital social mai mare de 45000 de lei trecea la impozitarea pe profit si nu pe venit. PDF-ul ala care circula peste tot nu lamureste mare lucru,decit ca s-a modificat plafonul de la 100000 la 500000 de euro.Aici apar normele de aplicare care trebuie sa lamuresca clar daca se mai tine cont de capitalul social,sa stabileasca data la care cursul euro /leu se ia ca baza de calcul si multe alte aspecte. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costin-G Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 Re: Modificari legislatie fiscala 2017 dupa cum vad eu nu e nevoie de norme de aplicare, s-au modificat doar cateva chestii din legea veche, restul ramane valabil Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 12, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 Re: Modificari legislatie fiscala 2017 Giorgele mare si lat nu inseamna si clar.Clara e legea 227/2015 prin normele ei de aplicare care specifica clar trecerea de la impozitul pe profit la impozitul pe venit.Acolo se face referire nu numai la cifra de afaceri ci si la capitalul social subscris si varsat.De exemplu un agent economic cu cifra de afaceri mai mica de 100000 de euroi dar cu capital social mai mare de 45000 de lei trecea la impozitarea pe profit si nu pe venit. PDF-ul ala care circula peste tot nu lamureste mare lucru,decit ca s-a modificat plafonul de la 100000 la 500000 de euro.Aici apar normele de aplicare care trebuie sa lamuresca clar daca se mai tine cont de capitalul social,sa stabileasca data la care cursul euro /leu se ia ca baza de calcul si multe alte aspecte. Sigur, exista si aceste aspecte, acuma nu imi dau eu seama cate firme cu cifra <450000 lei si capital subscris de 45000 lei exista. Cred ca majoritatea firmelor mici au capital de cateva sute de lei. Noi avem ceva mai mult, dar ne-a obligat banca sa-l majoram. In situatia mea acel PDF este suficient. Partea interesanta este ca nu te lasa sa optezi, ci te obliga. In fine, ideea e ca daca facturezi mult servicii, ai x cheltuieli si restul profit - te avantajeaza 1 sau 3%. Daca facturezi valoare adaugata, si aceasta e mica, te dezavantajeaza 1 sau 3%. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jorano Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 (editat) Acest lucru este încă util. Editat Ianuarie 29, 2020 de Jorano Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate