Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Freelander 2.5 V6

filip2010

Postări Recomandate

Salutare tuturor. Intr-u-cat un partener din viata mea,Transporter 3 Syncro varianta scurta a sucombat prin deces ( :wink:) acum 2 luni,sunt in cautare de un nou 4x4. Dupa multe cautari pe net,amici,parcuri auto,nu prea am gasit nimic care sa ma convinga.

Peste o luna urmeaza sa ma duc in Aberdeen la nunta fiicei unui amic,iar din vorba in vorba am aflat ca un vecin de-al copiilor are un Freelander 2.5 V6 din 2004 cu GPL si vrea sa il vanda.

Am tot citit pareri pro si contra acestui model,dar nu am gasit nimic edificator care sa ma faca sa il cumpar sau nu.

Deci:intentionez sa achizitionez,fiind a 2-a masina in familie,un 4x4 care sa ma poarte in siguranta prin excursii in tara,unde drumurile forestiere sau noroaiele vor fi din abundenta,sa ii pot face un lift de maxim 2'' si cu anvelopele de rigoare,sa traga fara sa gafaie in perioada verii o rulota de 4 persoane,sa nu ma faca de rusine iarna cand urc la Muntele Rosu pe zapada de 1 metru.

Deoarece Freelander se muleaza ca si dimensiuni pe nevoile mele,sunt interesat de pareri referitoare la acest model,despre costuri de exploatare,pareri pro si contra.

Multumesc.

Editat de filip2010
Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Freelander 2.5 V6

Daca masina este intretinuta corect singura problema ramane consumul in oras. Daca are o instalatie de GPL devine mult mai suportabil la buget. Putere are suficienta, 177 hp, dar se face simtita de la 3000 rpm in sus si a fost gandit mai mult pentru remorcat rulote, peridocuri, etc.

Daca nu vrei sa te bagi prea adanc in coclau poti s-o lasi si fara kit de inaltare, mai prelungesti viata planetarelor.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns @DKW

Masina intentionez sa o pastrez ca si masina de concediu cu/fara rulota.Nu stiu daca a fost sau nu a fost intretinuta corespunzator,in schimb cunosc anumite detalii referitor la milele din bord,are ceva istoric in intretinerea tehnica,stiu ca nu a fost lovita,nu are rugina (vizibila) si ca nu a fost "birjarita" in ultimii 5 ani,actualul proprietar fiind un om in jurul varstei de 60 ani,care pe langa acest Freelander mai are in garaj un Rover diesel pe care presupun ca il folosea mai mult decat SUV-ul.Tinand cont ca dupa calculele mele,pretul masinii+combustibilul pana in tara (gaz si benzina,feribot,roviniete) ma scutura undeva in jur de 2000 euro,iar din cat am la pusculita,imi ajunge si sa ii schimb volanul (sau nu,depinde),si sa o inscriu in Ro,asta daca va fi fara taxa minune...in caz contrar,o las cu numere de Scotia,schimb V5-ul si ma trec si eu pe asigurare...oricum,asta e alt subiect.

Aceasta motorizare esti cam rara la noi,motivele fiind lesne de intuit...am cam citit pe anumite forumuri cate ceva (https://www.landyzone.co.uk/search/1595837/?q=freelander+2.5+v6&o=relevance&c[node]=9) , dar tot nu sunt pe deplin convins.

Oricum,mai am timp pana sa ajung si sa vad masina...pana atunci sper sa imi fac o idee cat de cat concludenta asupra a ceea ce sa caut la o masina de varsta ei,daca se merita sa o aduc pe roti sau mai pun ceva si o urc pe o platforma pana in tara...etc.

Link spre comentariu

...apropos...vad ca tu ai in semnatura KV6,deci stii cum e cu consumul;acum intrebare:la un mers normal,e gurmand V6-le?Imi poti spune cate ceva despre consum,tipul de benzina ce il folosesti,uleiuri la motor?

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Am un KV6 cu GPL, merge socrul meu cu el de vreo 4 ani, momentan il tine pentru perioada rece dar il bate gandul sa renunte la Ford Fusion-ul lui si sa pastreze doar Freelander-ul.

Consumul in oras este 17%, dat de producator, si p-acolo se invarte, la drum lung vreo 9-9,5%. Al meu este reglat pentru mersul de ''oras'' cu un consum de 14-15% pe gaz. Uleiuri doar ce recomanda fabricantul iar benzina doar 95 si 98.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Am un KV6 cu GPL, merge socrul meu cu el de vreo 4 ani, momentan il tine pentru perioada rece dar il bate gandul sa renunte la Ford Fusion-ul lui si sa pastreze doar Freelander-ul.

Consumul in oras este 17%, dat de producator, si p-acolo se invarte, la drum lung vreo 9-9,5%. Al meu este reglat pentru mersul de ''oras'' cu un consum de 14-15% pe gaz. Uleiuri doar ce recomanda fabricantul iar benzina doar 95 si 98.

15-17% GPL urban mi se pare decent ptr 4x4 permanent si o masina destul de grea (1600 kilograme) si aerodinamicitate redusa. Am avut un Logan 1.6 care consuma gaz intre 12-14% urban,iar la drum intrins,intre 10 si 12%...deci...:grin:

Multam' de raspunsuri.

Link spre comentariu

Vrei sa iei un RHD si sa-l convertesti tu, cauta sa-ti iei si un LHD dauna totala de pe care sa iei reperele de care ai nevoie, gen caseta de directie, etc. Daca ai toate piesele iti ia 2 saptamani s-o modifici singur in garaj.

Link spre comentariu

Vrei sa iei un RHD si sa-l convertesti tu, cauta sa-ti iei si un LHD dauna totala de pe care sa iei reperele de care ai nevoie, gen caseta de directie, etc. Daca ai toate piesele iti ia 2 saptamani s-o modifici singur in garaj.

Partea proasta e ca eu si mecanica nu suntem asa buni prieteni...mai ales ca am si 2 degete lipsa la mana dreapta in urma unui accident la patinuar si...sunt dreptaci...:ha:

Oricum,am vazut un LRF 1 modificat din RHD in LHD de un service din Craiova si totul a costat 500 euro si a durat fix 6 zile.

Treaba cu schimbatul volanului nu e batuta in cuie,pot merge si cu volanul pe dreapta,mai ales ca am permisul luat in UK acum 15 ani aproape.

Editat de filip2010
Link spre comentariu

Chestia aia facuta la Craiova a avut destule "victime" pana acum, nu recomand nici un fel de tiganeala cu mutat volanul ca niciodata nu va mai fi ceva fiabil 100%, daca te decizi la una RHD obisnuieste-te cu ea si baga o chestie din asta https://www.okazii.ro/oglinda-periscopica-pentru-masini-cu-volan-pe-dreapta-rhd-a44731658 ... ATAT, asta-i parerea mea

246648615-4102573-1000_1000.jpg.e0e291ec1c7d97553d7246484f66fcc7.jpg66183092400980616311608-4102573-1000_1000.jpg.4c72e5a658134eb715cee88d54e84f24.jpg

Editat de Astral

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Chestia aia facuta la Craiova a avut destule "victime" pana acum, nu recomand nici un fel de tiganeala cu mutat volanul ca niciodata nu va mai fi ceva fiabil 100%, daca te decizi la una RHD obisnuieste-te cu ea si baga o chestie din asta https://www.okazii.ro/oglinda-periscopica-pentru-masini-cu-volan-pe-dreapta-rhd-a44731658 ... ATAT, asta-i parerea mea

Am mai condus RHD pe drumurile din Ro,inclusiv turisme si nu am probleme si nici frica nu imi este,mai ales ca un SUV este mai inalt.

Chestia cu mutatul volanului era doar o idee.

Multumesc...nu stiam pe nimeni care sa se planga pana acum de calitatea serviciilor celor de la Craiova.

Link spre comentariu

Un sofer bun conduce si din portbagaj... :wink:

Am avut si eu in 2007 un Freelander V6... de fapt a fost masina care mi-a stârnit interesul pentru offroad. O mașină deosebita într-adevăr.

Link spre comentariu

Un sofer bun conduce si din portbagaj... :wink:

Am avut si eu in 2007 un Freelander V6... de fapt a fost masina care mi-a stârnit interesul pentru offroad. O mașină deosebita într-adevăr.

Treaba cu soferul bun este 100% adevarata...in schimb te pot completa : un sofer mai putin experimentat iar in unele cazuri chiar prost,indiferent de pozitia volanului in masina,in momente de...sa zicem slabiciune...este culpabil de un posibil accident.Acum sunt cat se poate de sincer:in viata mea am avut parte de vreo 10-12 accidente,din care numai 1 din vina mea,atunci cand aveam semnul incepatorului in geam...nu am pastrat distanta in trafic si i-am umplut curu' de faruri la o basculanta intr-o intersectie.La restul accidentelor nu am avut nici o mica parte de vina...am fost "victima colaterala".Acum...surpriza:dintre cei care m-au accidentat,ultimul acum cateva luni in urma,stiti cati au avut volanul pe dreapta? Raspuns corect:niciunul.

Acum revenind cu picioarele pe pamant si la subiectul thread-ului deschis de mine,imi poti spune te rog,in functie de ce iti aduci aminte si alte lucruri referitoare la Freelanderul la care faci referire?Cateva impresii referitoare la tinuta de drum,cum se comporta on si offroad,daca a fost sau nu modificat (din cate am inteles eu nu este prea mult modificabil),ce ti-a placut la el si ce ti-a desplacut de-o potriva.

Multumesc.

Link spre comentariu

Multumesc...nu stiam pe nimeni care sa se planga pana acum de calitatea serviciilor celor de la Craiova.

uite aici un "flavour" http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56858-schimbare-volan-dreapta-stanga-freelander&p=1082121&viewfull=1#post1082121 , dar mai sunt si altii patiti care nu au scris aici, stiu eu...dar chiar de e facut de cineva mai serios si la pret mai mare tot nu e 100%

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

uite aici un "flavour" http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56858-schimbare-volan-dreapta-stanga-freelander&p=1082121&viewfull=1#post1082121 , dar mai sunt si altii patiti care nu au scris aici, stiu eu...dar chiar de e facut de cineva mai serios si la pret mai mare tot nu e 100%

...mda...complicata treaba cu mutatul volanului.

Sincer am mai citit pareri pro si contra (mai multe contra decat pro ce-i drept),dar nu am fost pe deplin convins,in schimb dupa ce am citit ce au scris colegii in acest thread,ma cam pune pe ganduri...

Pe anumite forumuri,anumite persoane erau foarte multumiti de montarea unei camere video cu un mic zoom,iar imaginea o avea direct in oglinda retrovizoare sau in display-ul din bord,daca acesta exista.Astfel investitia era cu mult sub pretul pragului de 500 euro.Am cautat astfel de aparatura,si cred ca am gasit ceva asemanator.

Sper sa nu fie considerata reclama

http://www.ebay.co.uk/itm/WIRELESS-CAR-BUS-TRUCK-REAR-VIEW-KIT-7-LCD-MIRROR-MONITOR-IR-REVERSING-CAMERA-/282048856357?hash=item41ab6c0125:g:ZSQAAOSw4GVYRTTg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare