Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimb motor Mercedes GD 461

patroler

Postări Recomandate

Salutare baieti!Am chizitionat recent un GD 290 cu motor def.Ma intereseaza cum se poate face si ce motor pot folosi sa se poate omologa cu motor de 2.5(pentru impozit)Exista ceva criteriu de KW? Merci mult pentu ajutor!!!
Viva 4x4!:grin:
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Schimb motor Mercedes GD 461

OM602,90CP sau OM605,150CP Eu cand am vrut sa pun OM606 legal nu se putea pentru ca depasea puterea actualului cu mai mult de 30%, acum nu mai stiu ce reguli sunt. Pentru impozit mic poti incerca OM601 4cilindri 2litri sau Om604 1997cmc -2155cmc.

Editat de maxian paul
Link spre comentariu

OM602,90CP sau OM605,150CP Eu cand am vrut sa pun OM606 legal nu se putea pentru ca depasea puterea actualului cu mai mult de 30%, acum nu mai stiu ce reguli sunt. Pentru impozit mic poti incerca OM601 4cilindri 2litri sau Om604 1997cmc -2155cmc.

Merci Paul!

As ramane la 2.5(asta e rezonabi ca impozit)OM605 in ce modele au mai montat?Merci!!!:h5

Initial am vrut 2.5 126Cp parca......din W124

Editat de Astral
Link spre comentariu

poti sa faci ce vrei tu cat timp motorul e non euro , iti trebuie insa acte ca lucrarea s-a facut in service autorizat .

Merci!Mi-ai dat o veste buna Luigi!Merci!Deci nu are legatura cu KW?

Link spre comentariu

Cand te hotaresti, inainte de a cumpara motoare, trimite-mi o copie dupa CIV-ul masinii si o fisa a motorului ce il doresti pus pe masina pt a obtine un punct de vedere de la RAR .

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Daca ai gasit Om602 turbo 126cp sigur ca merge, doar ca sunt mai rare om602 aspirat si om605 gasesti practic pe toate drumurile. Om605.910-912 sunt aspirate iar om605.960-962 sunt turbo. Cele turbo au 150cp, 280Nm si au norma Euro 2 daca tin bine minte, le gasesti la w202 si w210. Este SWB sau LWB si ce cutie de viteze ai acum pe el, rapoarte puntii?

Editat de maxian paul
Link spre comentariu

Salutare baieti!Am chizitionat recent un GD 290 cu motor def.Ma intereseaza cum se poate face si ce motor pot folosi sa se poate omologa cu motor de 2.5(pentru impozit)Exista ceva criteriu de KW? Merci mult pentu ajutor!!!

:grin: esti belea man . Daca nu te-as cunoaste si nu as sti cu ce te ocupi as intege da asa ... Chiar nu stii ca singurul raspuns sigur si oficial este cel de la RAR si il poti obtine (pe bani mici) facand o nota de consultanta ?

Link spre comentariu

poti sa faci ce vrei tu cat timp motorul e non euro , iti trebuie insa acte ca lucrarea s-a facut in service autorizat .

Poti sa faci ce vrei tu(sau aproape) in cazul in care masina este omologata ca non euro sau euro 2 . Deci masina trebuie sa aiba CIV mai intai . Daca este neanmatriculata nu prea poti sa faci schimbarea decat dupa ce faci CIV-ul .

... si nu este nevoie nici de acte de provenienta a motorului si nici de acte pentru montarea motorului in service autorizat RAR in cazul masinilor non euro si euro 2 daca motorul nou a mai fost montat pe tipul asta de masina . Pentru al tip de motor regula se schimba ,apar complicatii , dosare peste dosare , testul dinamic si sigur nu mai este rentabil

Link spre comentariu

vorbim vorbe dom Alin. Daca masina e neinmatriculata, se aplica regulile pt carute, faci ce vrei din ea . Omologarile se refera numai la schmbarile ce presupun modificari de date in CIV.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

vorbim vorbe dom Alin. Daca masina e neinmatriculata, se aplica regulile pt carute, faci ce vrei din ea . Omologarile se refera numai la schmbarile ce presupun modificari de date in CIV.

Clar vorbim vorbe . Si daca e cum spun eu ce spuneti ? Colegul nostru nu a specificat decat ca a gasit masina ,asta poate fi oriunde nu neaparat inmatriculata in Romania .

...si aci vorbim vorbe si de facut facem fapte da nu aici :grin:

unii

:h5

Link spre comentariu

Sa stii ca umbla mult folclor si pe la RAR. Am constatat de multe ori ca cetatenii de acolo nu prea stiu altceva decat autenticitate si ITP. De multe ori formuleaza "din auzite" raspunsuri... Nu zic dumneata nu ai avea dreptate, nu am de unde sa stiu ce "norme de aplicare" , "circulare" mai umbla pe acolo .... Dar si ce zici matali are o logica . Motor mai puternic ar impune frane mai seriase ...etc, etc ...

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Chiar din cauza acestui ,,folclor" am recomandat sa se obtina mai intai nota de consultanta care decide da au ba .

Editat de alin-jeep
Link spre comentariu

"nota de consultanta" , oaaa, ce oficial suna !

Merci mult Luigi! Deci!G-ul este inmatriculata,are CIV!De fabrica si in acte e GD290,anul de fabr.1995.Motorul orig.nu mai exista.Sa inlocuit cu un 2.5TD provenit dintr-un E-classe cred.Deci asa am vumparat.Asi dori sa fac un schimb motor in acte,sa nu am impozit de 2300 Ron.Aline,sincer in SM ff.greu se rezolva astfel de probleme,degeaba ai cunostinte si pile.Asta e.Pentru asta am mai cerut sfaturi ce si cum se poate rezolva!Merci pt.raspunsuri si informatii fratilor!!!:wink:

Editat de patroler
Link spre comentariu

Domnule Luigi, eu is mai cu cautatul nodului in papura, schimbarea motoarelor pe masini la ce normative/regulamente/legi se incadreaza?

Am cerut eu o consultanta la RAR acum cativa ani si din nu se poate nu te scoate nimeni.

Link spre comentariu

Parca ti-am mai spus ( sau ma insel?) - RNTR1 si RNTR7 din cate imi amintesc eu ...

Le poti descarca de pe site-ul RAR-ului, http://www.rarom.ro

Sunt stufoase dar daca buchisesti si aduni informatiile ...

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Merci mult Luigi! Deci!G-ul este inmatriculata,are CIV!De fabrica si in acte e GD290,anul de fabr.1995.Motorul orig.nu mai exista.Sa inlocuit cu un 2.5TD provenit dintr-un E-classe cred.Deci asa am vumparat.Asi dori sa fac un schimb motor in acte,sa nu am impozit de 2300 Ron.Aline,sincer in SM ff.greu se rezolva astfel de probleme,degeaba ai cunostinte si pile.Asta e.Pentru asta am mai cerut sfaturi ce si cum se poate rezolva!Merci pt.raspunsuri si informatii fratilor!!!:wink:

Nu cred ca ar trebui sa fie ceva diferit la reprezentanta RAR din SM fata de alte reprezentante din tara . Poate o lipsa de interes al lor sa fie problema . Si eu am intampinat la Salaj unele probleme dar daca am primit raspunsul de la Bucuresti afirmativ nu au avut de ales decat sa-si faca treaba

Nu cred ca ar trebui sa fie nevoie de cunostinte si pile .

Poti sa citesti codul si seria motorului de 2,5 ?

Editat de alin-jeep
Link spre comentariu

Ar trebui sa nu comenteze nimic, din ce date ai dat cred ca ai un G w461 pe care fabrica la dotat cu mai multe tipuri de motoare printre care si cu 2,5d OM602 acum vezi sa nu ai OM605 varianta mai noua a lui 602. Astia se leaga de orice din lehamite si gandire limitata.

Link spre comentariu

fa o "nota de informare" ce o depui la RAR SM.

- copie dupa CIV-ul masinii

- o scurta informare privind datele motorului "ce vrei sa montezi" pe masina

=serie

=specif tehnice ale acestuia , asa cum le gasesti pe net sau copia CIV a masinii donatoare de motor.

A. putere kw

B. greutate

C. norma de poluare

- faci o scurta prezentare a lucrarii si in ce consta modificarile ce le-ar presupune instalarea noului motor ex;

= modificare esapament

= modificare cablu acceleratie de actionare pompa de injectie

= modif suporti motor pe sasiu ( aici or sa te faulteze- lucrare pe structura de rezistenta) etc etc.

Aceasta prezentare te poate ajuta in masura in care dosarul ajunge pe mana unui functionar ce nu are timpul sau cheful necesar pt documentare

- indici atelierul auto ce il desemnezi sa iti faca lucrarea ( autorizat evident) si anexezi o copie dupa autorizarea RAR a acestuia pt a verifica daca se accepta relizarea lucrarii de dumnealor.

RAR trebuie sa iti dea un raspuns in 30 de zile. Daca e DA , e ok daca e NU hai sa vedem motivatia si cum putem rezolva lucrurile.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Cablul acceleratie, suportii motorului nu ar trebui sa difere intre 2.5td si 2.9d practic este acelasi bloc la exterior. Doar teava din turbina la prima toba difera.

Multumesc mult pt.ineres!Azi am demontat turbina si am trimis la proba!Baietii de la turbo mi-au zis ca,turbina respectiva este de origine Mercedes E290 (1995-1998)Deci sincer nu mai stiu nimic.Maine vreau sa-l curat seria de motor(daca are...)si sa-l identific motorul.Eu zic 99% ca e un motor 2.9 si nu de 2.5.Ce ziceci o sa-l accepte la RAR sau mai bine caut un 2.5.Oricum,maine verific si vorbesc cu cineva de la RAR.Merci pt.raspunsuri. O poza cu motorul....

IMG_2857.thumb.JPG.47da6a69492c8ec5bac4c3cedec94e43.JPG

Editat de patroler
Link spre comentariu

Cablul acceleratie, suportii motorului nu ar trebui sa difere intre 2.5td si 2.9d practic este acelasi bloc la exterior. Doar teava din turbina la prima toba difera.

A fost numai un exemplu de descriere...

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare