Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Volanta D2 Td5

sebiilie

Postări Recomandate

poate să-mi spună cineva cum pot să-mi dau seama că e dusă volanta cu masă dublă pe Disco 2 diesel? Trebuie să îmi fac ambreiajul și nu aș mai lua și volanta dacă cea pe care o am montată pe mașină e în condiții bune. Cum pot să-mi dau seama când funcționează mașina, dar și cum se poate observa vreo problemă când e demontată?

ps: dacă există un topic mai la subiect despre această problemă, aș dori să fiu mutat acolo cu întrebarea mea, dacă se poate.

mulțumesc!

NOTA: Cand ai probleme deschide topic nou daca nu exista unul pe aceasi tema nu postezi la altele si ne pui pe noi sa le mutam

Editat de sierrafery
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Coduri piese OE si AM pentru Discovery 2 TD5

poate să-mi spună cineva cum pot să-mi dau seama că e dusă volanta cu masă dublă pe Disco 2 diesel? Trebuie să îmi fac ambreiajul și nu aș mai lua și volanta dacă cea pe care o am montată pe mașină e în condiții bune. Cum pot să-mi dau seama când funcționează mașina, dar și cum se poate observa vreo problemă când e demontată?

ps: dacă există un topic mai la subiect despre această problemă, aș dori să fiu mutat acolo cu întrebarea mea, dacă se poate.

mulțumesc!

In general, volanta cu masa dubla, cand se uzeaza da urmatoarea simptoma: In treapta intai si treapta a doua, dupa ce eliberezi pedala de ambreiaj,se simte o smucitura adica trecerea nu se face omogen. In cazul in care uzura volantei este avansata,aceasta,la ralanti face un oarecare zgomot metalic. Se poate usor confunda cu o problema la toba de esapament care nu este prinsa cum trebuie.

Link spre comentariu

Re: Volanta D2 Td5

Daca are multi km schimb-o si gata... chiar de nu se observa nimic daca e veche/cea originala nu va mai supravietui in stare buna unui ambreiaj nou si atunci o sa trebuiasca sa dai cutia jos din nou doar pt asta

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

mulțumesc!

NOTA: Cand ai probleme deschide topic nou daca nu exista unul pe aceasi tema nu postezi la altele si ne pui pe noi sa le mutam

ok,

sunt puțin mai nou în ceea ce privește postările aici pe site și nu știu exact cum merg treburile, dar învăț...

:tk

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut, la volanta masa dubla vezi cel mai bine cand e demontata , daca e blocata o schimbi ca numai ai ce face cu ea , de obicei ai joc intre cele doua parti ale ei (numai cand e noua e fest) daca e foarte mare jocul iar nu e bine, inca un test misti intre ele cele doua componente ale volantei , trebuie sa le poti misca la mana sa o poti comprima si trebuie sa revina usor de la sine pe pozitia initiala.Asta iti spun din experienta , la discovery nu am desfacut ambreiaj , da am pus mana pe ceteva volante de diferite marci si noi si folosite.Daca iti permite bugetul schimba tot kitul si numai ai dureri de cap dupa , daca lasi volanta veche poate mai merge 5mii poate 50mii e la risc , risti inca o manopera.

LandRover Discovery 2 TD5

Dodge Nitro 2.8 CRD

Link spre comentariu

Salut, la volanta masa dubla vezi cel mai bine cand e demontata , daca e blocata o schimbi ca numai ai ce face cu ea , de obicei ai joc intre cele doua parti ale ei (numai cand e noua e fest) daca e foarte mare jocul iar nu e bine, inca un test misti intre ele cele doua componente ale volantei , trebuie sa le poti misca la mana sa o poti comprima si trebuie sa revina usor de la sine pe pozitia initiala.Asta iti spun din experienta , la discovery nu am desfacut ambreiaj , da am pus mana pe ceteva volante de diferite marci si noi si folosite.Daca iti permite bugetul schimba tot kitul si numai ai dureri de cap dupa , daca lasi volanta veche poate mai merge 5mii poate 50mii e la risc , risti inca o manopera.

Bună descrierea. Deja am făcut ambreiajul și am verificat volanta. Avea puțin joc între cele două părți, dar era OK. Mașina mea are 270 000 km și cred că a mai fost făcut ambreiajul pt că placa de presiune era LUK, iar Discul de ambreiaj era Valeo. Posibil ca atunci să se fi pus și volanta.

Link spre comentariu

Dacă tot e deschis acest topic, aș pune o întrebare... a încercat cineva o volantă cu masă simplă pe TD5 manual? Am văzut de curând de vânzare un chit care includea volantă cu masă simplă, dar amortizarea o făcea discul de ambreiaj care era un disc cu arcuri în el (nu ca cel pe care îl are TD5 din fabrică: cel rigid). Deci sistemul era cel clasic: Volantă simplă, disc cu arcuri, placă de presiune normală și rulment de presiune

51QOGn5PRtL._SX425_.jpg.bde6833bede855eae32c92ea2755524c.jpg

Link spre comentariu

Eu am pus botul la un moment dat si am pus un asa zis kit HD cu volanta simpla.... am mai platit manopera o data si am cumparat si DMF dupa doua saptamani dupa care mi-a manccat nervii cu vibratiile si zgomotul...eu nu as face experimente din nou nici cu disc cu arcuri sau cum o fi

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Volanta cu masa dubla e facuta sa faca fata cuplului mare al motorului diesel , au stat niste ingineri si au gandit ei inventia asta care ne mananca noua zilele , dar ma gandesc ca daca nu era utila nu incarcau ei pretul limuzinelor astea si lasau ambreiajul clasic .

LandRover Discovery 2 TD5

Dodge Nitro 2.8 CRD

Link spre comentariu

Da, sunt sigur că ambreiajul cu volantă cu masă dublă e mai eficient decât cel cu disc cu arcuri (clasic), dar dacă ar fi și volantele astea mai durabile, să zicem vreo 500 mii km, ar fi grozav. Mai nou aud că atunci când se montează un kit nou de ambreiaj se cere și volanta, ceea ce face ca această lucrare să fie deosebit de costisitoare...

Link spre comentariu

Daca iei in calcul ca un kit complet Valeo cu volanta cu tot de D2 e cam cat un ambreiaj simplu de vreo marca japoneza sau nemteasca de dupa 2010 eu zic ca nu e chiar asa groaznic.... si o volanta tine cam la doua ambreiaje de obicei, unde ai vazut tu piese din stea sa tina 500.000 km?

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Daca iei in calcul ca un kit complet Valeo cu volanta cu tot de D2 e cam cat un ambreiaj simplu de vreo marca japoneza sau nemteasca de dupa 2010 eu zic ca nu e chiar asa groaznic.... si o volanta tine cam la doua ambreiaje de obicei, unde ai vazut tu piese din stea sa tina 500.000 km?

ar putea totuși să țină și 500.000 dacă s-ar găsi un kit de reparație (înlocuire arcuri rupte, niște bucși... ce se mai duce ăn volantă) care să se facă pe la 250.000 km. Oricum, astea sunt doar așa niște idei...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare