Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

De ce CB si nu PMR?

omoroka

Postări Recomandate

Re: De ce CB si nu PMR?

(...)

Si ca sa inviorez discutia, pot sa declar urmatoarele: PMR-ul meu e mai tare in padure decat CB-ul tau :))))))

Depinde si de padure ... :ha:

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 160
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

tot de inviorare, pentru că nu ai citit discuția :ha:

am două PMR-uri, pe care le-am ales după ce am prospectat bine piața, și pe care le și folosesc când am nevoie de backup

nu știu la ce zici tu "dedicat", dar cu o stație la care ai 8 sau 16 canale ai toate șansele să auzi ce vorbesc alții, la fel și ei te aud pe tine, indiferent că sunt agenți de pază, pădurari, muncitori pe șantier, operatori de utilaje etc

mai ales când tu ești in vârful muntelui și cauți printre tuƒișuri, ai să auzi convorbirea dintre inginerul agronom și cel de pe combină, de pe câmpul de la poalele muntelui...

e doar alegerea ta să comunici pe un canal unde exista deja trafic și persoane neinteresate de aventurile tale

iar cazurile în care te dai jos din mașină și ai nevoie să comunici cu celelalte mașini prin stație sunt extrem de rare

dacă grupul cu care ieși tu în natură folosește PMR, atunci te cred că ai o stație bună

Link spre comentariu

tot de inviorare, pentru că nu ai citit discuția :ha:

am două PMR-uri, pe care le-am ales după ce am prospectat bine piața, și pe care le și folosesc când am nevoie de backup

nu știu la ce zici tu "dedicat", dar cu o stație la care ai 8 sau 16 canale ai toate șansele să auzi ce vorbesc alții, la fel și ei te aud pe tine, indiferent că sunt agenți de pază, pădurari, muncitori pe șantier, operatori de utilaje etc

mai ales când tu ești in vârful muntelui și cauți printre tuƒișuri, ai să auzi convorbirea dintre inginerul agronom și cel de pe combină, de pe câmpul de la poalele muntelui...

e doar alegerea ta să comunici pe un canal unde exista deja trafic și persoane neinteresate de aventurile tale

iar cazurile în care te dai jos din mașină și ai nevoie să comunici cu celelalte mașini prin stație sunt extrem de rare

dacă grupul cu care ieși tu în natură folosește PMR, atunci te cred că ai o stație bună

Prin padurile pe unde ma plimb eu as vrea sa mai aud si pe altcineva uneori. Cand ziceam in contextul off-roadului, la asta ma refeream, ca te bagi prin paduri si vai si vrei sa ajungi pe partea cealalta. Cand unul e pe o vale si altul pe alta, in 300m nu mai auzi nimic, nici pe participantii la excursie , nici pe nenea de pe combina. E valabil si pt PMR si pt CB.

In varf de munte ma aud si la telefon, in general...

P.S.

Cand zic dedicate, ma refer la statiile facute sa functioneze in banda PMR446.

Editat de Chronos
Link spre comentariu

Da, constructiva discutie , concluzia ar fi ca PMR-istii sunt tari dar trebuie sa se imperecheze intre ei inainte ;)

Oarecum ca si paralela Nissan vs Land Rover, unde aia inainte mentionati doar o iau :))))))

Link spre comentariu

Si LR-ist si PMR-ist , doamne ce te-o mai batut D-zeu !!!

Intradevar, dumnezeul off-roadului m-a batut pe umar prieteneste, el mi-a pomenit si de LR si de PMR, ca el le stie pe toate . L-am intrbat si de Nissan, dar a cascat....:)))))

Link spre comentariu

Intradevar, dumnezeul off-roadului m-a batut pe umar prieteneste, el mi-a pomenit si de LR si de PMR, ca el le stie pe toate . L-am intrbat si de Nissan, dar a cascat....:)))))

Eu cand l-am intrebat pe Dumnezeul off-roadului de Nissan, Toyota, Jeep, LR, G-eu, mi-a zis: "ia-ti Frontera CA sa fii original si in loc de PMR ia o vuvuzela" :ha:

Editat de Astral
4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

a cascat si apoi a zis .... "Lu asta micu ... DEFECTER !" ;).." Poa sa stea cu ghenunchii la gura si cu gingia in volan !"

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

a cascat si apoi a zis .... "Lu asta micu ... DEFECTER !" ;).." Poa sa stea cu ghenunchii la gura si cu gingia in volan !"

Asta-i scoasa din almanahul de dezinformare Nissan? Vad ca inca prinde...

Pe de alta parte, ai cam intuit tu ceva, cand God a creat ceea ce tu nu poti numi, a avut in gand un anumit tip de sofer, unul flexibil si expert in pozitii si care penetreaza diverse paduri cu PMRu in dinti :))))

Pentru restu' , i-a lasat pe pamanteni sa construiasca Patrolu'

Link spre comentariu

Deci, până la urmă, CB/PMR/Nissan/Land Rover sau numai niște simple discuții păcătoase, luând numele (ingineru)Lui în deșert?

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

Asta-i scoasa din almanahul de dezinformare Nissan? Vad ca inca prinde...

Pe de alta parte, ai cam intuit tu ceva, cand God a creat ceea ce tu nu poti numi, a avut in gand un anumit tip de sofer, unul flexibil si expert in pozitii si care penetreaza diverse paduri cu PMRu in dinti :))))

Pentru restu' , i-a lasat pe pamanteni sa construiasca Patrolu'

Hai domnu , fii serios ca te bat cu armele tale oricand , ca fost insdtructor de offroad la LR Academy, am bobinat la greu cu modelul dumitale de masina , ii stiu toate chichitzele. Sa nu intram in subiect te rog , ca si asa i-am stricat omului topicul cu PMR-urule.

Dar daca crezi ca te tine fizicu , te rog deschide separat un topic, Patrol versus Defecter ! Sa discutam, cu argumente tehnice avantajele si dezavantajele fiecarui model .

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Buna,

Pe la mijlocul lunii Aprilie o sa mergem 2 masini la o tura prin tara (Anglia) si ca sa evitam folosirea telefoanelor (deblocheaza telefor, cauta contact, apeleaza, da pe speaker, bla, bla,...) am decis sa folosim niste statii si le-am comandat pe cele de mai jos:

https://www.amazon.com/Midland-GXT1050VP4-36-Mile-50-Channel-Two-Way/dp/B001WM73P0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1488443238&sr=8-1&keywords=midland+gxt1050vp4

Din ce am citit pe net, ar trebui sa fie ce trebuie pentru ce avem nevoie (nu ma astept sa bata la distanta de care se zice dar daca bate pe la 2 km o sa ma declar multumit).

O sa revin pe la sfarsitul lunii Aprilie cu impresii.

Link spre comentariu

Hai domnu , fii serios ca te bat cu armele tale oricand , ca fost insdtructor de offroad la LR Academy, am bobinat la greu cu modelul dumitale de masina , ii stiu toate chichitzele. Sa nu intram in subiect te rog , ca si asa i-am stricat omului topicul cu PMR-urule.

Dar daca crezi ca te tine fizicu , te rog deschide separat un topic, Patrol versus Defecter ! Sa discutam, cu argumente tehnice avantajele si dezavantajele fiecarui model .

Corect ar fi "De ce Patrol si nu Defender?" :ha:

Va salut !

Link spre comentariu

La unii sunt rare la altii mai dese... depinde si de offroadul practicat de fiecare :h5

Va salut !

Link spre comentariu

Nu mai vorbesc cu tine, ca esti ciudos :)))))

Link spre comentariu

sigur că da, ai dreptate

dar te duci 10-20 de metri si apoi te intorci la mașină, nu?

că altfel nu au ceilalți loc să treacă de toroapa fără șofer...

Mmmm, cred ca totusi vorbim de tipuri de offroad diferite. Eu am fost de multe ori in situatia in care a trebuit sa bat la picior sute de metri in cautarea unor cai de acces sau pentru a oferi asistenta masinilor blocate la mare distanta fata de mine. O astfel de experienta am trait-o chiar in timpul ultimei iesiri, ca sa nu mai spun ca in timpul expeditiilor anuale TOE avem zile in care mai mult mergem pe jos decat cu masinile :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

Mmmm, cred ca totusi vorbim de tipuri de offroad diferite. Eu am fost de multe ori in situatia in care a trebuit sa bat la picior sute de metri in cautarea unor cai de acces sau pentru a oferi asistenta masinilor blocate la mare distanta fata de mine. O astfel de experienta am trait-o chiar in timpul ultimei iesiri, ca sa nu mai spun ca in timpul expeditiilor anuale TOE avem zile in care mai mult mergem pe jos decat cu masinile :grin:

Dilema CB versus PMR e interesanta si a nascut o dezbatere utila tuturor, dar ma tot roade o intrebare : care-i problema daca ai si una si alta ? De ce musai ori una ori alta ?

Link spre comentariu

Dilema CB versus PMR e interesanta si a nascut o dezbatere utila tuturor, dar ma tot roade o intrebare : care-i problema daca ai si una si alta ? De ce musai ori una ori alta ?

Daca tot m-am bagat in thread, hai sa joc pana la capat. Nu-i problema sa le ai pe amandoua, daca ai CB, musai ar trebui si un PMR :)))

Acum la modul serios, considerand ca cineva nu are nici una nici alta, eu am expus motivele pentru care cred eu ca un PMR ar fi o alegere mai buna. Cu un pic de cautare, afli care-s alea versatile, carora le poti creste puterea de emisie precum si schimba antena ;). Asta ca sa nu te plangi ca nu poti sa emiti incat sa se propage semnalul pana in maduva eterului :))

Nu sunt sigur, dar chiar si financiar, un PMR e mai avantajos.

Singurele avantaje ale CB-ului sunt ca la drum drept bate mai departe, in special datorita antenei exterioare si ca e mai des intalnit. Ar mai fi unu, te poti injura cu o gramada de camionagii. Unora le place...

Dezavantaje? Enumar cateva: antena trebuie calibrata pentru functionarea la parametrii maximi, montajul necesita gauri in caroserie la cei care au tabla de aluminiu:), sau la cei care nu vor cu talpa magnetica. Antenele montate permanent sunt tentante pentru hoti, la fel ca si statiile, unii din amicii mei stiu :))

Daca e sa evoluam, o facem incet. Cumparam o pereche, iar cand mergem in excursie dam una unui amic cu CB. Prin el comunicam cu detinatorii de CB etc. Incet , incet, se aduna mai multi si asa se produce migratia :)

Cum spuneam mai devreme, eu folosesc un G7 modat la 3W, cu Hi and Low power. O gramada de extra canale, parca 30 ??? Desi in zonele extraurbane, cele 8 canale PMR legale, sunt mai mult decat suficiente.

Pentru aceeasi statie exista o antena mai lunga care imbunatateste raza de actiune, are 30 de cm si e mai putin practica, dar te face sa te simti mai puternic :))

In padure nu are adversar printre CB-uri, cel putin neintalit de mine. Nu inseamna ca nu exista...

Editat de Chronos
  • Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare