atar Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Vad ca peste tot parerile sunt impartite. Dar voi, ca offroad-eri poate ma puteti ajuta. Ce sistem Sa-mi iau? Acum am un MyGuide cu versiunea 6.0 de care nu sunt foarte multumit. Putine POI-uri, in offroad cam degeaba, greoi. Nu reusesc sa-l setez sa memoreze un traseu(un drum) - nici nu stu daca poate, eu cred ca nu ca l-am tot butonat. Multi lauda Garminul. Altii MIO si IGo. Vreau sa-l schimb, dar n-a risca sa iau unul mai slab. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roberto Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Re: Ce GPS? Eu personal am un Garmin 60CSX. Sunt foarte multumit de el deoarece are semnal foarte bun, inclusiv in paduri foarte dese, in defilee, are harta destul de completa, avand inclusiv drumuri de exploatare-forestiere, POI foarte multe, si o functie foarte utila in OFF-Road : Trakback care in cazul in care te ratacesti o activezi si te dirijeaza inapoi pe acelasi traseu pe care ai venit, este rezistent la apa si socuri...si multe altele. Totusi el este destinat pentru Moto-ATV dar se poate folosi fara probleme si in masina existand adaptoare de prindere la parbriz. Eu personal il recomand! Samurai SJ413-87 KingQuad 700 -07 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Re: Ce GPS? Zilele acestea.. sau pana maxim la sfarsitul anului va aparea RoAd 2008. Eu zic, cine mai are rabdare, sa astepte pana dupa lansarea acestui soft.. sa apara recenzi dupa el. Se pare ca este un mare pas fata de Road 2006. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 20, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Re: Ce GPS? Scuze dar ce este RoAd 200 si ce va avea i plus 2008? chiar sunt depasit de problema "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Re: Ce GPS? De fapt RoAD Romania Atlas Digital 2008 fata de 2006 ar trebui sa fie mai "la zi" cu drumurile. Se poate folosi in principiu numai pe scule Garmin (foarte bune in fond). Eu folosesc pentru strada I-go 8 iar pentru Off-Road GPS-Tuner , ambele cu licenta si instalate pe un PDA cu GPS marca ASUS. Alegerea a fost aceasta pentru ca mai folosesc PDA-ul din cand in cand si la alte chestii (mici trucuri in Excel, internet unde exista hot-spot-uri, poze, muzica etc). Pana la urma parerea mea este ca pentru fiecare cea mai buna scula e cea pe care si-o permite si ii satisface exigentele (ca la masini de altfel). Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Re: Ce GPS? Garmin 276c. On land and water. il folosesc cu succes de cativa ani si in offroad si pe barca. Este demential. Singurul inconvenient: card de memorie dedicat destul de scump. Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Re: Ce GPS? Chiar azi am discutat cu cei de la RQA si ziceau ca peste o luna apare Road2008 care va completa multe lacune din Road2006. La Garminul 276C recomand totusi o antena externa. Costa aproximativ 87 lei. Eu am avut des zone in care pierdeam semnalul. Maine vine antena externa si voi face teste. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 20, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Re: Ce GPS? Ok. Clar. Deci Garmin sa fie dar asteptam softul nou. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roberto Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Re: Ce GPS? Asta daca vrei sa-l iei de la noi din tara..daca nu exista baiti care aduc si softul nu e o problema...romanii sunt baieti descurcareti. Spre exempu 60CSX-ul la noi era 1800Ron iar adus din state se vinde pe la 750 Ron...tu tragi concluziile Samurai SJ413-87 KingQuad 700 -07 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 20, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Re: Ce GPS? Stai linistit. Cumnatul meu e in state de 12 ani. Toate electronicele le am deacolo. E mai greu cu chestiile voluminoase dar in rest.... Si barca tot de acolo am s-o aduc in container. Deci si GPS-ul tot USA va fi. Cu softul ne descurcam cumva "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roberto Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Re: Ce GPS? totusi daca vrei gps pentru masina, un lucru pot sa-ti spun: NU 60 CSX, este f mic, ecranul este cam ca unui telefon obisnuit, si este foarte greu sa identifici ceva in mers, eu unul ma opream pe atv ca sa vad detalii, in masina nu mai zic. in plus, harta ROAD 2006 este ok ca si detalii insa foarte prost alese culorile, sunt foarte pale si mai rau te incurca. motiv pentru care dupa 3 zile l-am returnat concluzie: daca vrei garmin ia ceva din seria 276 sau zumo pe care sa bagi noua harta 2008 Esti foarte tare...problema e ca ce recomanzi tu este pt sosea...nu pt offroad si problema e ca te aflii in padure si ai de ales intre un gps cu receptie f buna, automat precizie f buna dar cu ecran intr-adevar mic si unul care are ecran mare dar trebuie sa gasesti un camp deschis ca sa poti vedea pe unde te aflii. Daca ar fi vrut un GPS pt sosea era OK recomandarea ta dar daca citeai mai atent intrebarea ai fi vazut ca dorea un GPS pt OFF-ROAD. Samurai SJ413-87 KingQuad 700 -07 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 20, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Re: Ce GPS? Clar vreau unul pentru padure. Pt sosea MyGuide e absolut ok. M-a dus in toata tara fara greseli majore si afara pana la Malaga anul trecut, si Venetia anul asta. Dar numai pe sosea si cu receptie buna. Iar tinand cont ca nu peste mult tmp va veni si barca...cred ca Garmin-ul e raspunsul. Pana azi nici n-am stiut ca au modele mixte- uscat si apa. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hamat5 Postat Octombrie 21, 2008 Partajează Postat Octombrie 21, 2008 Re: Ce GPS? Pt. noi, la off-road deocamdată nu există nimic ce ar fi mai util decât Garmin. Cu ROAD 2006/2008, ce o fi. Apoi ce aparat... fiecare decide de care ÅŸi de unde. Punând în cântar toate aspectele. Dacă mai foloseÅŸti GPS-ul ÅŸi la ture pe jos, 60CSx e foarte bun. Dacă îl instalezi fix în maÅŸină, 276C e excelent. Dar numai cu antenă exterioară. 73 de Zoli / YO5CRQ http://www.yo5crq.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Octombrie 21, 2008 Partajează Postat Octombrie 21, 2008 Re: Ce GPS? Clar vreau unul pentru padure. Pt sosea MyGuide e absolut ok. M-a dus in toata tara fara greseli majore si afara pana la Malaga anul trecut, si Venetia anul asta. Dar numai pe sosea si cu receptie buna. Iar tinand cont ca nu peste mult tmp va veni si barca...cred ca Garmin-ul e raspunsul. Pana azi nici n-am stiut ca au modele mixte- uscat si apa. Model mixt ramane 276. Nu ai rival ptr. el. Daca vrei doar ptr. teren merita 60 CSx-ul. Ambele sunt de la Garmin. Cum zici ca astepti barca, ramai pe 276C. Are un super display. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Octombrie 21, 2008 Partajează Postat Octombrie 21, 2008 Re: Ce GPS? M-a rugat cineva sa-l ajut sa-si instaleze pe acelasi aparat [ un PNA cu ecran 420x272 - model Mio C520 ] doua softuri concurente : IGO8 si MioMap ... am studiat pe net cateva zile, am pierdut fro' 2 nopti si am reusit sa instalez [ si eu am acelasi tip de aparat, deci am avut pe ce sa fac testele ] : - MioMap v3.3 - IGO8 - Garmin Mobile XT [ cu RoAD2006 ] ... acum sunt in perioada de testare intensiva :ha: , da' e clar ca softul de la Garmin este ceea ce ne trebuie in offroad ... IGO si MioMap sunt doar pentru "uz civil" ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Octombrie 22, 2008 Partajează Postat Octombrie 22, 2008 Re: Ce GPS? Si alte poze cu Garminul ... marturisesc sincer ca-mi place cum se misca si, daca ma obisnuiesc cu meniul, ma bate foarte serios gandul sa cumpar [ pe bune ] RoAD2008 ... am inteles ca sunt mari imbunatatirile in harta ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Boieru Postat Octombrie 22, 2008 Partajează Postat Octombrie 22, 2008 Re: Ce GPS? Salut! Eu am Garmin e-Trex Legend cu atlasul acela "Romania Digitala". E fantastic. Am semnal cu el peste tot, inclusiv prin vai adanci sau paduri dese. depre harta sunt f multzumit. E destul de precisa (imi arata izvoarele din paduri, forestiere si poteci pe care rar umbla omul. Mi-a aratat si unde e toalea un cetatea de la Rasnov. E mic si foarte bun. Never drive faster than your guardian angel can fly... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
behashbeu Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Re: Ce GPS? etrex legend, 276c sau oricare a fost mentionat aici, AU POSIBILITATEA de a incarca in ele track-uri primite din alte parti. de exemplu track-uri cu extensie kmz sau kml care sunt generate de multe modele de gps-uri, inclusiv de google maps sau earth?????? Se poate face un traseu in google maps sau earth care genereaza un track, pe care il poti salva si apoi incarca direct in gps? merci mult Mercedes Gelandewagen. The best. Photo: http://picasaweb.google.com/bogdan.branzas Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Re: Ce GPS? Da, iti desenezi trackul in Google Earth, il salvezi *kml si apoi il convertesti cu un program in *gpx sau*plt. Dupa care il transferi catre GPS. Eu folosesc "G7toWin", un programel care are multe posibilitati de conversie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
behashbeu Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Re: Ce GPS? Da, iti desenezi trackul in Google Earth, il salvezi *kml si apoi il convertesti cu un program in *gpx sau*plt. Dupa care il transferi catre GPS. Eu folosesc "G7toWin", un programel care are multe posibilitati de conversie. merci stane !!! Mercedes Gelandewagen. The best. Photo: http://picasaweb.google.com/bogdan.branzas Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Re: Ce GPS? Salut! Eu am Garmin e-Trex Legend cu atlasul acela "Romania Digitala". E fantastic. Am semnal cu el peste tot, inclusiv prin vai adanci sau paduri dese. depre harta sunt f multzumit. E destul de precisa (imi arata izvoarele din paduri, forestiere si poteci pe care rar umbla omul. Mi-a aratat si unde e toalea un cetatea de la Rasnov. E mic si foarte bun. Pe lainga off-road se preteaza si on road ?? La ce pret a ajuns cu tot cu road 2008 ?? Chiar rezista la intemperii (ploaie , sau chiar scapat in apa :grin: ) ? :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 Re: Ce GPS? Ma bag si eu in discutie ca poate reusesc sa ajut cumva. Eu folosesc GPS Tuner 5.0 + Map Calibrator pe un PDA normal. Map Calibratorul se instaleaza in calculator iar pe el se deschid harti scanate sau alte imagini de teren bitmap, inclusiv extrase din google-earth care apoi se calibreaza (se calibreaza = se definesc pe imagine doua puncte cat mai departate in care se precizeaza coordonatele geografice). Tot in aplicatia asta se pot importa track-uri, rute si POI-uri dintr-o multitudine de formate inclusiv KML (ca tot intreba cineva aici) si exporta apoi impreuna cu harta calibrata in aplicatia GPS Tuner care se instaleaza pe PDA. Eu personal am gasit toata harta romaniei in format jpg si cu coordonate geografice (scara 1:100000) astfel incat sa poata fi calibrata cu acuratete, pe internet. Ce e interesant la aplicatia asta, faptul ca daca sunt mai multe masini in teren care o folosesc cu aceeasi harta, iar utilizatorii au PDA-uri cu posibilitate de conectare la internet si-si fac conturi pe situl producatorului (GPS Tuner), isi pot vedea pozitia pe harta in timp real, deci stiu unu de altu unde se afla. Daca vreti mai multe detalii intrebati-ma si va ajut cu placere. :happy Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Mai 9, 2009 Partajează Postat Mai 9, 2009 Re: Ce GPS? As vrea sa va intreb cateva pareri despre Garmin Extrem Summit HC , nu am gasit f multe review`uri asa ca cine foloseste asa ceva , sa spuna cateva vorbe despre el .. L`am vazut la un amic insa nu l`am folosit pt ca nu avea instalat softul . Multam mult :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate