bobby79 Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 (editat) Buna ziua, Mi am achizitionat de curand un Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000. Masina merge foarte bine, are 217000 km, iar motorul a fost schimbat si are 97000 de km dupa cartea service. Problema cu motorul initial a fost surubul care fixa pinionul de la pompa de ulei.:wink: Problema: Cand accelerez brusc dupa 2000 r/m in sus masina tinde sa se "ingatuie". Ca si cum as apsa si as ridica piciorul de pe acceleratie in reprize scurte. Daca accelerez normal nu se intampla nimic anormal. Masina se tureaza si schimba normal. Ce parere aveti? S a mai confruntat cineva cu aceasta problema la acest model? Multumiri anticipate! Editat Martie 14, 2017 de bobby79 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Salut, motorul mai are EGR?, daca da s-ar putea sa fie infundat, curata senzorul de pe admisie(MAP)... inainte de toate filtrele(motorina, aer) sa fie noi, verifica mufa rosie de la ECU, daca are ulei in ea trebuie schimbat cablul de injectoare URGENT, deconecteaza debitmetrul(MAF) si mergi asa cu ea de proba, daca e mai bine trebuie unul nou... cam, astea ar fi pt inceput, totodata daca inca nu ai descarca un RAVE, vezi aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobby79 Postat Martie 14, 2017 Autor Partajează Postat Martie 14, 2017 (editat) Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Mulțumesc pentru răspuns. Mașina are Egr. Sunt schimbate toate filtrele, ulei motor, ulei cutie. Tot. Voi face toate aceste verificări și te țin la curent. P.S. Sper sa nu fie ceva de la cutia automată. Editat Martie 14, 2017 de bobby79 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Corse Postat Martie 15, 2017 Partajează Postat Martie 15, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Salut, si eu am aceeasi problema, al meu este manual, mai mult ca sigur problema nu e de la cutie. Dupa ce faci cele enumerate de Fery , poti sa arunci un ochi si la tija supapei de refulare. Acestea se pot bloca cauzand suprapresiune, rezultatul fiind acea "intrerupere" in sarcina. Tija la mine se misca dar parca destul de greu, urmeaza sapt viitoare sa montez un ceas de boost si sa pot vedea exact ce se petrece, corelat cu un MAF nou sper sa-i dau de cap. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobby79 Postat Martie 16, 2017 Autor Partajează Postat Martie 16, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Mulțumesc pentru sfat. Am făcut tot ce mi a sugerat colegul Fery. Din păcate nu s a schimbat nimic. Pur și simplu mașina se îngăduie și nu se turează mai mult de 3000 R/m. Doar când acelerez brusc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 16, 2017 Partajează Postat Martie 16, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 In cazul asta cred ca e nevoie de pompa noua ca nu mai baga bine pe inalta presiune NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Corse Postat Martie 17, 2017 Partajează Postat Martie 17, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 In cele din urma ajungem la pompa, dar e si scumpa de inlocuit. Totusi exista variante de a o testa inainte de a cumpara una noua (siturile specializate si proprietarii inraiti recomanda pompa OEM quality, VDO. E mai scumpa, dar vine cu garantie si nu ai probleme cu ea ). Eu am dat peste acest filmulet pe youtube: in care printre altele se verifica presiunea. Ma intreb doar daca merge testat si in sarcina. Si eu incerc sa le elimin pe rand pana sa ajung sa cumpar una noua. Abia sapt viitoare ma apuc de treaba... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 17, 2017 Partajează Postat Martie 17, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Nu am rabdare sa ma uit pe filmulet pana la capat, pt testat preiunea cel mai simplu e de scos senzorul din FPR si bagat acolo furtunul manometrului cu un adaptor portivit... acolo trebuie sa dea 4(+) bar daca pompa e OK NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Corse Postat Martie 17, 2017 Partajează Postat Martie 17, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 dupa minutul 10 din filmulet se intampla ce spui tu. dar stiind putin asa...cat de tipicar esti, ma gandeam ca vei gasi interesante si masuratorile electrice ;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobby79 Postat Martie 17, 2017 Autor Partajează Postat Martie 17, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Salut, si eu am aceeasi problema, al meu este manual, mai mult ca sigur problema nu e de la cutie. Dupa ce faci cele enumerate de Fery , poti sa arunci un ochi si la tija supapei de refulare. Acestea se pot bloca cauzand suprapresiune, rezultatul fiind acea "intrerupere" in sarcina. Tija la mine se misca dar parca destul de greu, urmeaza sapt viitoare sa montez un ceas de boost si sa pot vedea exact ce se petrece, corelat cu un MAF nou sper sa-i dau de cap. Care e mai exact " tija supapei de refulare" ? Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 17, 2017 Partajează Postat Martie 17, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 vezi aici nu se misca foarte usor ca arcul din valva e tarisor dar trebuie sa se miste liber pe toata cursa nu sa agate.. vezi si furtunele de presiune turbina - intercooler sa nu fie delaminate(inmuiate) ca si asta da simptomul descris NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobby79 Postat Martie 18, 2017 Autor Partajează Postat Martie 18, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Am ferificat tija. Merge ușor. Maine o sa verific și furtunele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobby79 Postat Martie 21, 2017 Autor Partajează Postat Martie 21, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Problemă încă nerezolvata! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 21, 2017 Partajează Postat Martie 21, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Eu zic sa insisti pe presiunea pompei, daca nu stii s-o masori atunci pune una noua si gata...asta trebuie scoasa din ecuatie si chiar daca nu ajuta e bine sa ai una de rezeva tot timpul NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobby79 Postat Martie 23, 2017 Autor Partajează Postat Martie 23, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Eu zic sa insisti pe presiunea pompei, daca nu stii s-o masori atunci pune una noua si gata...asta trebuie scoasa din ecuatie si chiar daca nu ajuta e bine sa ai una de rezeva tot timpul Am schimbat de curând regulatorul de presiune motorină. Pierdeam motorină. Nu știu dacă are vre'o legatura. P.S. Pompa de motorină din rezervor a fost schimbată și ea de curând. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobby79 Postat Martie 27, 2017 Autor Partajează Postat Martie 27, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Problema de actualitate. Revin cu o completare. Mergând la un drum mai lung, am observat ca mașina nu se turează mai mult de 3000 în treapta a 4 a nici dacă o accelerez lent. Deci problema nu e doar la accelerare bruscă. Se plafonează pur și simplu la 3000r/m. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 27, 2017 Partajează Postat Martie 27, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Caz tipic de presiune scazuta combustibil, la faza asta nu pot spune altceva decat am spus deja in ultima mea inteventie NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Aprilie 2, 2017 Partajează Postat Aprilie 2, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Ma bag si eu in seama :) La mine ajunge la 3000 RPM, dar peste 3000 incepe sa "zdruncine" ca atunci cand esti la sub 1000 RPM in treapta a 4. Asta se intampla de la pompa de motorina!? Ca sa fiu sincer, nici n-am insistat sa trec peste 3000 RPM - de obicei schimb pe la 2000 - 2500... La 3000 mi se pare prea zgomotoasa si nu am luat-o ca sa fac curse cu ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 3, 2017 Partajează Postat Aprilie 3, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Scoate din ecuatie tot ce s-a spus in acest topic incepand de la prima postare si daca nu se rezolva vorbim... daca alea sunt eliminate la tine poate fi si "overboost" care poate avea mai multe cauze NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobby79 Postat Aprilie 4, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Am comandat pompa. Maine încerc sa o schimb. Va țin la curent! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobby79 Postat Aprilie 12, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Bună ziua prieteni, Am înlocuit pompa. Aceas problemă. Ma gândesc ca nu a fost noua. Acum ma gândesc sa comand una nouă.Vin totuși și va intreb, pompele astea de motorină nu se pot repara? Știu ca pompele de injecție se pot repara... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mosor Postat Aprilie 12, 2017 Partajează Postat Aprilie 12, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Bună ziua prieteni, Am înlocuit pompa. Aceas problemă. Ma gândesc ca nu a fost noua. Acum ma gândesc sa comand una nouă.Vin totuși și va intreb, pompele astea de motorină nu se pot repara? Știu ca pompele de injecție se pot repara... NU pot spune ca problema ta este de la pompa de motorina,dar pot spune ca diferenta intre o pompa buna, originala, si una oarecare este de aproximativ 1000lei.Adica, atunci cand am avut si eu probleme cu pompa si a trebuit sa o inlocuiesc am avut de ales intre una aftermarket care costa cam 600lei si una originala care costa 1600lei. Eu am schimbat-o acum 4 ani si nu am mai avut vreodata probleme cu ea.Poti sa-ti dai seama care a fost alegerea mea de atunci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobby79 Postat Aprilie 23, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 NU pot spune ca problema ta este de la pompa de motorina,dar pot spune ca diferenta intre o pompa buna, originala, si una oarecare este de aproximativ 1000lei.Adica, atunci cand am avut si eu probleme cu pompa si a trebuit sa o inlocuiesc am avut de ales intre una aftermarket care costa cam 600lei si una originala care costa 1600lei. Eu am schimbat-o acum 4 ani si nu am mai avut vreodata probleme cu ea.Poti sa-ti dai seama care a fost alegerea mea de atunci. Am schimbat altă pompa. Aceiași problemă. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 23, 2017 Partajează Postat Aprilie 23, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Confirma ca a fost curatat EGR si senzoul MAP, daca da, deconecteaza mufa de la debitmetru si fa o tura asa NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobby79 Postat Aprilie 23, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2017 Re: Problema la accelerare brusca Land Rover Discovery 2 Td5 automatic 2000 Confirma ca a fost curatat EGR si senzoul MAP, daca da, deconecteaza mufa de la debitmetru si fa o tura asa Am făcut asta... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate