Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

import elevator

bcristian

Postări Recomandate

Salut

Ma bate gandul sa-mi iau un elevator, pentru uz propriu. Doar ca nu pot folosi din cele comune/ieftine, cu coloane, pentru ca intrarea/iesirea din garaj nu o pot face decat in curba (usa are 4 m latime, in fata garajului nu am decat vreo 5-6 m in care trebuie sa intorc la 90 de grade). Si as lovi coloana cu coltul masinii (am verificat).

Asa ca imi ramane optiunea unui elevator foarfeca - doar ca astea-s cu mult mai scumpe la noi: cel mai ieftin am gasit foarfeca pe la 9000 ron, fata de 4000 la coloane (ambele fara TVA).

Am gasit in China la putin sub 1500 USD cu tot cu transport, si aici apare problema: cautand pe net, am vazut ca exista ceva numit "aviz import ISCIR". Norma tehnica (R1/2010) in care apare aste e destul de stufoasa, si nu am inteles daca avizul ala se da individual, la fiecare elevator importat, sau e valabil pe tip, ca omologarea la masini. A mai avut cineva de-a face cu problema asta?

Cum am spus, il vreau pentru mine, acasa, nu vine nimeni acolo sa ma intrebe ce fac in garaj, singura chestie e sa il pot scoate din vama.

Multumesc anticipat pentru orice informatie relevanta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: import elevator

Stiu, dar nu am de ales - asta e spatiul, daca pun coloanele nu pot sa mai bag/scot masina.

Daca nu ai loc de coloane atunci nu vei avea loc nici de lucrat pe langa masina. Doar pe mijloc pe sub masina.

Link spre comentariu

Loc in garaj e suficient, are 8.5m latime (l-am facut unind casa cu atelierele de lemne). Dar in fata nu am loc, drumul fiind foarte ingust nu pot intra/iesi decat in curba, de-aia si usa mult mai mare decat e nevoie in mod normal. Iar coloanele ar interfera cu traiectoria in curba. Un prieten chiar acum are la vanzare elevatorul cu coloane, nu l-as fi luat pe ala daca se putea?

Link spre comentariu

eu nu as baga banii intr-un elevator foarfeca...spatiul de sub masina este redus....singurul avantaj e ca ai unde-ti pune sculele :grin:

in rest....nu merita...

mai bine modifici intrarea in garaj daca tot vrei sa faci treaba pe elevator

Link spre comentariu

Din alte cateva motive dar mai ales ca m-ar fi incurcat coloanele in 95% din restul vietii , am ales un elevator ingropat . Cand nu e folosit nu ocupa spatiul si nu ma incurca .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Si pe noi ne intereseaza un elevator pentru noi, personal, si nu stim care este exact treaba cu ISCIR-ul asta.... Ce trebuie sa facem, cum se procedeaza.... ?

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Elevatorul pentru vehicule intra sub incidenta ISCIR la categoria Instalatii pentru ridicat.

Pentru a putea fi introdus pe piata UE trebuie sa aiba certificat de omologare de tip si/sau declaratie de conformitate.

Indiferent ca este utilizat comercial sau " casnic" trebuie instalat de firma autorizata ISCIR, apoi trebuie autorizat pentru functionare de catre CNCIR.

Asta prevede legea...

Daca nu aveti cat de cat habar tehnic despre ridicarea si asigurarea sarcinilor recomand sa nu va jucati cu asa ceva.

Ganditi-va ca ridicati 2-3 tone si va bagati dedesubt.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Am mai folosit elevatoare, nu asta e problema.

Dar pana de curand apelam la prieteni care aveau, dar intre timp au inchis.

Chestia cu "certificat de omologare de tip si/sau declaratie de conformitate" incercam sa o deslusesc - ca din lege nu am reusit sa imi dau seama exact ce acte trebuie.

Luni o sa vad ce mai aflu de la chinezi, respectiv de la firmele de comisionari vamali de la noi.

Apropos de ultimul punct, recomandari/experiente pentru firme care se ocupa cu asta? Vama + transportul, ca la 8-900 kg nu ma pot duce sa-l bag in portbagaj.

Link spre comentariu

N-ar fi mai buna combinatia: canal de lucru sapat in pardoseala + 2-3 cricuri hidraulice tip crocodil, eventual un cric de cutii de viteze hidraulic ce se poate baga in canal si poate si o macara pt motor? Per total iese muuult mai ieftin si nu ocupa nici un fel de loc aproape.

Eu in configuratia asta fac cam tot la Defender, de la schimbat uleiuri si pana la kit de ambreiaj, demontat cutii de viteze, scos punti, etc. Canalul este acoperit cu dulapi de 50mm care se pot scoate individual (in functie de locul unde se lucreaza) si care sunt suficient de puternici sa sprijine unul / doua din cricurile mai sus mentionate care ridica total o jumate din masina (o punte).

Link spre comentariu

Noi ne-am saturat de canal de nu-ti pot povesti ! Merge treaba si pe el dar greu... Tot cu scandura de 50mm e acoperit, cricuri diferite modele, etc... dar un elevator e lux ! :grin:

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Cu privire la montarea unui sistem de elvatoare auto, in garajul propriu si pentru uz propriu, ca persoana fizica, aceasta actiune nu intra sub incidenta prescriptiilor ISCIR, mai exact PT R1/2010 "Masini de ridicat". Altfel spus, este treaba mea ce "jucarii" imi cumpar si ce fac cu ele in garajul meu de pe propietatea mea ! Daca in schimb ma apuc sa mai fac reparatii si pe la altiii, ....intru in alta sfera de activitate unde imi trebuie autorizatie, RSVTI, firma specializata pentru verificari periodice, eventual metrologie,.....etc.....

Link spre comentariu

Banuiesc ca deja stii lucrurile astea, si anume ca daca vrei sa montezi elevatorul in garajul casei(indiferent ca e tip foarfeca sau are coloane)trebuie sa ai si tu un garaj de vreo 5-6 metri inaltime.Si asta am vazut mai rar la case de locuit.Asta ca sa aibe unde sa urce masina.La elevatorul cu coloane, betonul in care se ancoreaza coloanele trebuie sa fie f gros si rezistent(parca B300 si minim 30 cm, armat cu fier) ca altfel zboara elevatorul si masina cu tot cu beton.Am mai vazut niste elevatoare ingropate, dar cred ca alea sint o galagie de bani.

Editat de Astral
VREUN / VREO ....FARA CRATIMA ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Link spre comentariu

Cu privire la montarea unui sistem de elvatoare auto, in garajul propriu si pentru uz propriu, ca persoana fizica, aceasta actiune nu intra sub incidenta prescriptiilor ISCIR, mai exact PT R1/2010 "Masini de ridicat". Altfel spus, este treaba mea ce "jucarii" imi cumpar si ce fac cu ele in garajul meu de pe propietatea mea ! Daca in schimb ma apuc sa mai fac reparatii si pe la altiii, ....intru in alta sfera de activitate unde imi trebuie autorizatie, RSVTI, firma specializata pentru verificari periodice, eventual metrologie,.....etc.....

Dragule, PT R1/2010, Art. 6, alineatul k : detinator - persoana fizica sau juridica ce detine cu orice titlu o masina de ridicat in exploatare.

Si daca iti montezi un ascensor in casa ta, pe care il folosesti doar tu, trebuie sa il autorizezi.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare