Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Garajul meu

Ovidius4444

Postări Recomandate

M-am gandit ca pe langa prezentarea membrilor, a masinilor ar fi interesant si prezentarea locului unde se odihnesc, intretin ,modifica masinile noastre: garajul personal.

Nu ma refer aici la service-uri, atieliere specializate, hale inchiriate etc.

Cei care intentioneaza sa-si construiasca garaj sa gaseasca aici idei,solutii, alternative,sfaturi etc.

Cei care au asa ceva sa impartaseasca din experienta lor.

Cateva sfaturi din expierenta proprie:

-dimensiune amprenta la sol: 7x5m , nu-l faceti mai mic daca se poate ,veti regreta mai tarziu, Statisticile spun ca 50% din garajele standard de 5x3m sau 6x3m devin locuri de depozitare(magazii)

-ca solutie constructiva la cel mai bun raport prêt-calitate am optat pentru:

-fundatie beton

-ziduri BCA

-acoperis panouri sandwich

-usa garaj tip rulou actionare electrica

-usa acces pietonal si ferestre ,tamplarie PVC cu geam

termopan

Amenajarea interioara ramane la latitudinea fiecaruia.

20170318_175901.thumb.JPG.847cc764d6991829dfd6985c545dc368.JPG

20170318_175910.thumb.JPG.e4915613dc91472152f7580945e0d24b.JPG

20170318_180056.thumb.JPG.de278bee35e5c69fce610edafd3fa5a5.JPG

20170318_180500.thumb.JPG.af5a7b9d4d1c349fbe7ff8b2880e0723.JPG

20170318_182229.thumb.JPG.ac889241b891ac18d01c5325e117aaf4.JPG

20170319_093958.thumb.JPG.ac38d7b396df0587a88b02545503a52a.JPG

Viata se compune din clipele pe care le tii minte nu din cele care au trecut.

generationx90.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Garajul meu

Panourile sunt confectionate de mine.

Placi de placaj, tego sau osb pe care am aplicat mocheta.

Am montat bare magnetice de 40cm la diferite distante in functie de necesitati.

Bare magnetice se gasesc la magazine specializate. Le-am gasit mai ieftin in lidl.

Dupa mine este cea mai eficienta metoda de a ordona sculele.

generationx90.com

Link spre comentariu

Nu am optat pt canal din doua motive:

In primul rand la km pe care ii am in bord (vezi profilul meu) prefer pt lucrari complexe (motor,cutie,punti, evacuare) sa apelez la un service cu elevator. Am facut si asa ceva in alte vremuri cand viteza de comunicare nu era 4G ci 4Z (patru zile,atat facea o scrisoare (mail) in tara prin posta)

In al doilea rand garajul e transformes.Are instalatie de sonorizare si lasere. Incape o masa pt 16 persoane.Pe cuptorul cu lemne din dotare vine un ceaun pt 16 portii.Exista si un minibar care binenteles are 16 pahare,16 halbe,16 etc…

Meniul garajului e fasole cu ciolan la menghina.

De ce la menghina? : lingura care se mesteca in ceaun sta pe menghina si prinde o aroma de vaselina si ulei si un gust usor picant de pilitura de fier.

De ce 16? simplu=4x4

• Like 1

generationx90.com

Link spre comentariu

Interesant topicul ...dar pari mai mult priceput la vorba decat la bucatarit sau surubareala.:grin:

(eu tot ceva de genul asta am doar ca putin mai mare...si tot n-am loc!) ...:grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Revin pentru cei interesati cu amanunte de ordin constructiv, pentru un prêt final minim al lucrarii.

Achizitionati prima data ferestrele si usile de acces si faceti constructia in functie de dimensiunile acestora.La firmele care se ocupa cu tamplarie PVC se gasesc usi si ferestre care ori au fost refuzate, ori gresite dimensiunile si se vand la aprox.jumatate de prêt. Personal am gasit si usa de garaj tip rulou, second hand, la jumatate de prêt(2000 lei).

Panourile sandwich se fixeaza pe teava rectangulara 60x60x3mm incastrata in centura de sus a garajului la o distanta de 1,5m.

Pentru finisarea peretilor nu va complicati cu tencuieli, gleturi, termosisteme(e totusi un garaj). E suficient amorsa puternica pentru BCA, dupa care tinci alb(un singur strat, driscuit din urma). Inca un strat de amorsa si urmeaza vopseaua de exterior.Luati cea mai buna vopsea cu silicon si nu veti regreta(curge apa ca de pe sticla).

Dupa ce am testat diferite tipuri de pardoseala am optat pentru gresie portelanata(aprox 20 lei mp la oferta)

Instalatia electrica am montat-o aparent prin canal de cablu.

Spor la treaba!

generationx90.com

Link spre comentariu

Multumim, chiar ne trebuie spor!

Eu acum incep sa fac garajul, am de demolat o veche casuta de caramida si o sa fac in locul ei.

Dupa multe cautari am optat pentru o constructie tip hala metalica din europrofile ipe de 220 stalpii si 200 fermele.

Dimensiunile aproximative vor fi 12m deschidere, 3m inaltime la streasina, 4,5m inaltime la coama, 6,5m addancime.

Cu tot cu fundatie (70cm stalpi - 20cm in rest) si acoperis panouri 60mm + pereti tot din panouri 60mm - pretul estimativ (inclusiv manopera) = 9k eur.

Usa pietonala si ferestrele termopan sunt din recuperari (din casuta demolabila).

Revin cu detalii si poze pe parcursul constructiei.

bafta!

still not black enough
Link spre comentariu

:grin: Al meu este gata 90%.

11m x 5m. imparit in 2.

o usa mare, atipica 2,8h pe 2,6 latime- a fost 3000 lei inclusiv montaj- varianta panouri cu izolatie.

pivnita(crama,bodega,depozit subteran) cum vreti sa-i spuneti de 4X5m sub partea unde nu sta masina.-asdta este motivul pt care a iesit garajul cu pivnita-acolo aste toata automatizarea de alimentare cu apa a casei-put,filtre, chestii

acoperis clasic in doua apae, geamuri termopan,noi, ieftine , hornbach luate inainte de constructie,usa pietonala refolosita

costuri pana acum ~ 35.000 lei. mai are nevoie de finisaj exterior si sageac... un maxim de 3-4 mii in conditiile in care este deja tencuit si am decorativa ramasa de la casa...

Editat de RZV

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare