Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Grosimea ferodourilor la sabotii franei de mana

prislopan

Postări Recomandate

Stiti cumva care este grosimea feodourilor la niste saboti noi, pentru ca incerc sa stabilesc gradul de uzura la ai mei. Frana de mana tinea destul de bine, dar daca tot e desfacuta masina poate ca ar fi oportun sa ii inlocuiesc.

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator fender

Re: Grosimea ferodourilor la sabotii franei de mana

Nu stiu sa-ti spun cat e grosimea, pare cam aproape de doua ori cat e grosimea suportului metalic.

MWSnap349.jpg[/attachment:30y0o406]

In masura in care vreunul din fostii posesori nu a mers cu frana de stationare trasa, n-a folosit-o intensiv pe post de frana de serviciu si n-a strans-o prea tare cand a reglat-o ca sa frece continuu, sabotii ar trebui sa fie intr-o stare suficient de buna. Teoretic, o pereche de saboti ar trebui sa tina mai mult decat restul masinii.

Eu as zice ca daca sabotii au cel putin 2mm, nu-s crapati, n-au absorbit ulei (scurgeri pe la simering) si sunt uzati uniform (grosimea e uniforma) atunci n-are sens sa-i schimbi. Mai ales ca s-ar putea sa vrei sa-ti pui frana cu disc daca nu vei fi multimit de cum functioneaza. Le faci o revizie si lor si tamburului precum se facea la Dacia, reglezi sabotii si cablul si aia e.

Oricum, daca e ceva, e usor de ajuns la ei: 4 piulite si un surub, fara cric sau altceva.

Link spre comentariu

Re: Grosimea ferodourilor la sabotii franei de mana

Multumesc pentru informatie, nu cred ca o sa apuc vreodata sa iti multumesc indeajuns pentru ajutorul pe care il oferi.

Decizia este sa nu ii schimb, cred ca mai merg mult si bine.

Inca o data multumesc.

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare