Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pajero 2.5 LWB

rumpelstilskin

Postări Recomandate

Salut!

După 6 luni de Pinin scurt și probleme aferente legate de modificarea telescoapelor fata, plus lipsa spațiului, am trecut la fratele mai mare, Pajero mk3, 2002, 2.5, 85kw.

După un drum de 600 km (Oravița - Târgu Ocna) și un mare rateu (nu mergeau cuplajele la mașină) am reușit sa găsesc actuala masina la Cluj.

Masina are diverse probleme, dar, per ansamblu sunt incantat.

Dimensiunile nu sunt o problema, avand în vedere ca lățimea și lungimea sunt mai mici decât ale sedan ului pe care îl conduc.

Ca sa revin la probleme :

-Garnitura de la capacul culbutorilor

-placute frana spate

-telescop dreapta spate scurs

-diverse bucșE pe spate

-șuruburile de reglaj al unghiului, ruginite și înțepenite.

Marea problema pe care o am acum sunt bucsEle de la bascula spate (brat suspensie cred ca se numește tehnic).

Una din bucșE este separat de brat, cealaltă este încastrata în brat.

Din cauza costului total al bratului - 1400 lei, as dori, dacă se poate, sa schimb doar bucsa.

Are idee cineva dacă se poate schimba și care este codul de piesa?

Masina:

https://drive.google.com/file/d/0ByEYkEaZPMUlUklQWGp4MU4wUXM/view?usp=drivesdk

Piesa problema:

https://drive.google.com/file/d/0ByEYkEaZPMUlQUZmRFhyS2xBNzA/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/0ByEYkEaZPMUlZWVKZGJjVEZES0E/view?usp=drivesdk

Din păcate, de pe telefon nu reușesc as atașez poze, asa ca am pus link.

Va mulțumesc!

Editat de Astral
BUCSA - BUCSE .... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pajero 2.5 LWB

Bun venit! Daca "rasfoiesti" un pic rubrica MK3 o sa gasesti mai multe cazuri si rezolvari. In principiu, acolo unde se poate, se schimba doar bucsele. Unde nu, bratul cu totul. Plus suruburile respective, pe care le ungi inainte de montare. Dupa care, cam la 30000km se misca de ele, iar daca se misca greu se scot, se curata si se ung din nou. Dupa care se fac unghiurile. Asta ca sa nu mai fie probleme never ever. Bafta!

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Între timp am gasit topicul cu "reglare unghi cădere roti spate" și m-am mai luminat un pic.

Credeam ca citisem tot de pe forum, dar m-am înșelat.

Acum a apărut o alta problema.

Șuruburile sunt înțepenite în bucșele fuzetei spate.

În topicul sus amintit, cineva făcea afirmația ca nu pot fi schimbate doar bucșele, ci doar fuzeta întreaga.

Și e cam scumputa - 2700 lei.

Poate cineva sa confirme sau sa infirme chestia asta?

Eventual o rezolvare cu mai multa munca? Gen extras șuruburi înțepenite fără deteriorarea bucselor din fuzeta?

Tavi D., faimosul Donato mai este prin Tm? Cunoști un alt mecanic specializat pe Pajero?

Eu sunt la 110 km de Tm și dacă as găsi oameni profi pe acolo, efortul de a veni pana acolo nu ar fi chiar asa de mare.

Multumesc

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

salutare,

si bine ai venit in club :)))).

toate problemele astea ale tale le-am intampinat dupa ca am ridicat masina ( ridicat=lift +5 ), bucse rupte, suruburi intepenite ... . Ce am facut eu? am dat totul jos, am taiat suruburile excentrice, iar bucsele le-am facut din poliuretan ( recunosc la inceput masina era destul de rigida ). O problema mai spinoasa am intampinat-o la basculele inferioare de pe fata, pt ca nu am gasit bucse separate, asa ca le-am inlocuit cu altele de poliuretan. Eu sunt din Bucuresti, insa o mana de ajutor ti-o poate oferi UGod ( aici gasesti povestea MK3 pe care il are acum http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68412-Mitzuba-3-2-2004 ).

spor

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salut din nou!

Sunt in prag de renovare al autobuzului :)

Am comandat urmatoarele piese:

(pun piesa, codul si pretul, poate ajuta pe cineva)

1.FILTRU ULEI MANN WP928/81 1 BUC 40,00

2. FILTRU AER NIPPARTS J1325042 1 BUC 32,00

3. FILTRU POLEN NIPPARTS J1345006HB 1 BUC 50,00

4. FILTRU MOTORINA NIPPARTS J1335050 1 BUC 24,00

5. ULEI CASTROL CASTROL MAGNATEC 10W40 TD 2X4 = 8LITRI 240,00

6. TELESCOP SPATE KAYABA 349057 GAZ,BITUBULAR 2 BUC 410,00

7. SET PLAC.FR.FATA NIPPARTS J3605039 1 SET 80,00

8. SET PLAC.FR.SPATE NIPPARTS J3615010 1 SET 65,00

9. BUCSA BRAT AXA SPATEYAMOTO J55009AYMT COD OE MR374672 4 BUC 96,00

10. SURUB BRAT ORIGINE MR418674 MR418674 2 BUC 100,51

11. SAIBA ORIGINE 4113A073 4113A073 2 BUC 24,00

12. PIULITA ORIGINE M4431006 COD OE MU431006 4 BUC 40,00

13. BUCSA BRAT TRANSV. YAMOTO J55008AYMT COD OE MR510418 2 BUC 96,00

14. SURUB BRAT ORIGINE MR418739 MR418739 2 BUC 110,00

15. SAIBA ORIGINE 4113A073 4113A073 2 BUC 24,00

16. BRAT SPATE ORIGINE MU508134 MR508134 2 BUC 1.059,22

La acestea se mai adauga garnitura capac culbutori, la care nu am codul in acest moment, dar costa 20 lei, plus ceva accesorii in valoare de 15 lei.

De asemenea, am cumparate de catre vechiul proprietar si bieletele de la directie - fata, care bat destul de rau.

Dupa montarea acestor piese, voi trece la partea de tinichigerie.

Sper sa rezolv macar aceste probleme pana la sfarsitul lunii iunie, deoarece plec in concediu cu aceasta masina.

Ulterior, in masura bugetului si a gasirii unui mecanic care sa ma ajute si pe partea asta, masina sper sa mai primeasca si cauciucuri AT sau MT, suspensii OME, bari metalice si roof rack.

Am mai montat un set de bare de portbagaj, achizitionate de la Lidl, dar sunt cam inguste. A trebuit sa decupez capacul de plastic din lateral, ca sa il pot baga in capatul barei.

In viitor as achizitiona unele mai lungi un pic, mi se pare ca ar arata mai bine.

Si ca achizitie in avans, am cumparat 2 proiectoare de 48W, care vor veni montate pe partea din spate a masinii.

In fata am in plan un led bar+alte 2 proiectoare.

Impresii dupa 1 luna si ceva de utilizare:

Masina iti da sentimentul de siguranta, in special pe drumuri proaste.

Consumul mai mare decat al autoturismului de toata ziua este compensat de lipsa de griji pe care o ai cand esti la volanul autobuzului.

Ca si minusuri, ar fi o viteza maxima extrem de mica (110 - 120) si dificultatea cu care te misti prin padure.

In prezent nu intru cu Pajero pe un drum de padure daca nu cunosc configuratia terenului, pentru ca risc sa nu am unde sa intorc si sa vin cu spatele o buna bucata de drum.

O sa va tin la curent cu evolutia lucrarilor.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Delfino nu mai are service in Timisoara, nici nu cred ca mai e prin zona, nu am mai vorbit de ceva vreme cu el, dar poti apela cu incredere la colegul Cristi (@ugod).

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare