Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suspensie Procomp!

dandoru

Postări Recomandate

Vizitator reallifehunter

Re: Suspensie Procomp!

Dupa ce tai bara,vei vedea ca vei vrea mai mult si nu iti va place.Stiu ce spun di proprie experienta.Caut daca vrei bara mea taiata si ti-o dau gratis,numai sa o vopsesti.a ta o poti pastra pt zile mai bune.Tot bara ARB sau copie sau de genul asta coafeaza cel mai bine un jimny.

SJ,sa stii ca am mai ridicat amortizorul ala de directie,acum e cu 2 cm mai sus decat puntea,esti multumit? :) Uiti,sau poate nu ti-am spus,ca eu am AC pe masina,nu ai idee ce incalceala de scutulete,radiatoare si tevuste tur retur am pe acolo,aia era singura zona safe din strict acest punct de vedere.Ca amortizorul ala se misca in toate directiile in flexaj si saritura si bracaj,spune-mi orice dar nu-mi spune ca sunt tampit,3 zile am conceput si tot ajustat prinderile pana i-am gasit locul ideal.deci e mai sus de punte,puntea e sub ea si diferentialul si mai jos.k? :wink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator reallifehunter

Ai sa fii surprins sa aflii cat este de usoara,are fix cantarita 17kg.

Am folosit tabla de 2 parca si numai la punctele de impact ranforsari de 4 si 6.Imbinarile in unghi i dau rigiditate si rezistenta,nu e grea deloc.

Link spre comentariu

Vizitator Orogos

O intrebare

Figo ce dimensiuni au gumele tale par mult mai mari decit a lui reallifehunter cumva 31 inch ?

Si daca sint 31 inch ...cum se comporta in teren ai nevioe de ceva reductii ? , personal prefer in t case pentru ca vreau sa nu pierde asa mult din viteza cind am nevioe:)

Intreb pentru ca acum sint in faza de strins informatii deoarece urmatorul proiect vreau sa fie un jimny si din pacate experienta mea cu suzukiuri de rezuma la motociclete.

Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

Vezi ca la Jimny daca inalti talonul,adio putere,adio reductie calumea.ale mele sunt BFG -uri 15/75 si deja am pierdut mult din abilitatile de urcare la greu cu reductor.Nu as pune mai inalte nici sa mi se plateasca.La samurai se schimba pinioanele la cutie,la Jimny nu merge si pierzi tot farmecul reductorului pt cativa cm de inaltime cvare nu prea iti folosesc mare lucru.repet,e doar parerea si experienta mea.

Link spre comentariu

Vizitator Orogos

Din cite stiu exsita kit de cutie de transfer pt jimny. Le face o firma din italia parca..ceva gen trialjimny le zice.Din cite am vazut fac si planetare HD pentru jimny. Mda asta e marele dezavantaj al masinilor mici...daca pui 33 pe un Cherokee sau Grand nici nu simte la 4l sau 5.2l.

Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

Din cite stiu exsita kit de cutie de transfer pt jimny. Le face o firma din italia parca..ceva gen trialjimny le zice.Din cite am vazut fac si planetare HD pentru jimny. Mda asta e marele dezavantaj al masinilor mici...daca pui 33 pe un Cherokee sau Grand nici nu simte la 4l sau 5.2l.

Stii bine ce stii,dar pretul il stii?Hai sa-ti spun eu ceva de 1200 euro numai pinioanele,planetarele iar acolo 5-7 sute la prima strigare de bucata.Crezi ca degeaba s-a facut kitul ala?

Si bine zici,si aici,la masinile mici gume mari=adio reductor.Si stii ca si asa,cu pinioanele modificate si planetare si etc,tot nu as mai inalta masina,nici din gume nici din talopn,sub nici o forma.Stii de ce?Urca-te intr-un jimny ,mergi cu el pe sosea si in curbe si ai sa intelegi...sta f prost cu stabilitatea,datorita centrului de greutate ridicat.Eu am flanse si doar kitul OME de +4 cm si tot nu-mi place cum ma dau in curbe.darmite cu caucioace mai inalte...

Mi se pare mult mai buna,ca investitie,un diferential blocabil macar pe spate,niste cauciucuri copie Simex pe genti de tabla,ca rezerve pt scandal si BFG -urile AT care si alea abia ai aderenta cu ele la limita pe asfalt umed sau zapada.

Acu eu vorbesc de o masina plurivalenta,cu care sa nu cersesti dupa platforme la concursuri sau iesiri indepartate,sa ai un consum rezonabil si sa iesi fata curata la intalniri etc.Nu-ti iei Jimny ca sa o rupi in extrem,iti iei Samurai pt asa ceva,pe care il inalti cat vrei.

Link spre comentariu

Si eu am OME +4cm si BFG MT de 215/75/15. Masina intr-adevar este instabila in curbe mai ales daca prinde si o denivelare. Simt de parca vrea sa sara de pe drum. Acum referitor la flanse nu stiu ce sa fac unii spun ca e bine altii ca nu. Vechii Jimnysti mi-au recomandat prinderea jantelor invers, altii nu!

Suzuki Jimny 1,3, an1999

Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001

Link spre comentariu

Vizitator Orogos

Din pacate nu am condus Jimny...nu gasesc unul in zona:), dar e clar ca e penalizat la stabilitate in viraje in primul rind si din cauza puntilor fixe. Acum eu stiu ca latimea puntilor e un pic mai mare ca la un sj410. Eu unul nu cred ca un jimny poate fi mai instabil decit un samurai. Pina la urma eu nu doresc neaprat sa il inalt foarte tare ci sa pun gume cit mai mari (ma gindem la 31-33) si la o astfel de masina pentru stabilitate ma gindeam la un lift de max 4 inch si flex la greu.Sint unele "scoli" care spun sa pui flanse la masina echivalente cu marimea liftului, eu zic ca se poate chiar exagera un pic. Ma tot uit la pozele de la baietii de la dojo care cu siguranta stiu ce fac cu suzukiurile si am vazut si pe jimny flanse foarte mari.Pina la urma flansele sint o reteta universala pentru stabilitate de ce sa nu se aplice si pe jimny?. Acuma consumul si platforma nu sint o problema dupa ce am avut un 5.2l pe grand cit crezi ca poate sa consume un "amarit" de jimny ?. Iar in ceea ce priveste departajarea intre extrem si non extrem de la unu la altu variatunile sint foarte mari fara suparare. Sint unii care merg pe nu stiu ce forestiere mai trec un noroi de 2cm ajung pe o culme si se opresc la "mici in singe" si ceafa la gratar...ei au fost offroad dar pe acolo treci de asemenea si cu masina 2wd cu garda mai inalta si cu cauciucuri de iarna asta e :))

Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

Si eu am OME +4cm si BFG MT de 215/75/15. Masina intr-adevar este instabila in curbe mai ales daca prinde si o denivelare. Simt de parca vrea sa sara de pe drum. Acum referitor la flanse nu stiu ce sa fac unii spun ca e bine altii ca nu. Vechii Jimnysti mi-au recomandat prinderea jantelor invers, altii nu!

eu am flanse de 3 cm si crede-ma e o mare diferenta.dar diferenta cea mai mare a venit dupa montarea amortizorului de directie

Link spre comentariu

Amortizorul de directie nu are nici o legatura cu stabilitatea pe sosea.

Daca va dati jos din A4 si va suiti in Jimny sigur ca o sa vi se para o masina instabila,dar asta ca dupa inaltare e instabila si nu o mai poti tine pe sosea si curbe...e o mare vrajeala.

Kitul procomp iti ofera un lift de 6 cm si masina e mult mai stabila decat suspensia stock,si OME e ok dar fiind mai moale un pic suspensia iti da senzatia de instabilitate(e o treaba de obisnuinta)

Pentru Jimny exista reductii si in transfer (la italieni) si in grupuri(la japonezi).

Daca pui roti mari poti sa adaptezi transferul de samurai de 410 si nu mai ai nici o treaba.

Daca chiar vrei sa-ti faci masina pui motorul de 1.6 de baleno si ai si super power.

Dar astea nu se fac cu 300E :ha:

Poti sa ai blocante fata si spate daca ai roti mici o sa ramai suspendat pe primul sleau si nu te ajuta cu nimic.

Credeti ca cei care isi pun roti mari si le pun sa arate bine masina?

Intre masina de tura(plimbare) si cea de offroad e o mare diferenta!!

Va urez o seara placuta :hi

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Vizitator Orogos

Cred ca cfantana are mare dreptate si mai ales la diferenta intre masina de tura si cea de offroad.

Dar ce vroiam sa mai zic totusi este faptul ca evident guma mare conteaza si scopul inaltarii este de a instala o guma cit mai mare pentru a nu ajunge pe "burta" in prima vagauna. In schimb pe o masina care se apropie de dimensiunea unui atv un max de 33 e suficient. Bine ca acum prietenul meu bun are pe dodge ceva de genu 37 + e altceva si masina si puntea sint mult mai mari.

Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

Amortizorul de directie nu are nici o legatura cu stabilitatea pe sosea.

Daca va dati jos din A4 si va suiti in Jimny sigur ca o sa vi se para o masina instabila,dar asta ca dupa inaltare e instabila si nu o mai poti tine pe sosea si curbe...e o mare vrajeala.

Kitul procomp iti ofera un lift de 6 cm si masina e mult mai stabila decat suspensia stock,si OME e ok dar fiind mai moale un pic suspensia iti da senzatia de instabilitate(e o treaba de obisnuinta)

Pentru Jimny exista reductii si in transfer (la italieni) si in grupuri(la japonezi).

Daca pui roti mari poti sa adaptezi transferul de samurai de 410 si nu mai ai nici o treaba.

Daca chiar vrei sa-ti faci masina pui motorul de 1.6 de baleno si ai si super power.

Dar astea nu se fac cu 300E :ha:

Poti sa ai blocante fata si spate daca ai roti mici o sa ramai suspendat pe primul sleau si nu te ajuta cu nimic.

Credeti ca cei care isi pun roti mari si le pun sa arate bine masina?

Intre masina de tura(plimbare) si cea de offroad e o mare diferenta!!

Va urez o seara placuta :hi

Costin ,la o singura chestie te contrazic categoric-amortizorul de directie ARE O URIASA LEGATURA cu stabilitatea,mai ales in curbe la denivelari.Cu tot respectul,tu esti pe off road mai tot timpul,eu ON road aproape 1500k o miecicnisute pe luna,Arad Bucuresti sau Oradea bucuresti,constant si saptamanal fara exceptie,si simt deja orice surub de la masina,mi-a intrat in sange masina,diferenta este colosala mai ales la viteze mari,peste 100km h unde inainte sarea masina de pe sosea la propriu.

In rest ai dreptate pe modul tau de utilizare,fiind orientat exclusiv spre off road si mai ales extrem,unde ai 100% dreptate.Eu ,pastrand masina 80% din timp pt sosea si 20% din timp pt off road nu as inalta mai mult nici mort.

Eu zic sa lasam pe fiecare sa decida ce i se potriveste mai bine in functie de cum are de gand sa foloseasca masina.

ciao

Link spre comentariu

Am reusit in sfarsit sa fac ce mi-am propus(binenteles cu ajutorul sfatuitorilor mei 4x4 Ionut si Tuparu) adica sa fac bara Panhard reglabila, amortizor de directie, flanse si sa tai bara fata. Eu sunt multumit de rezultat, cred ca arata putin mai off road. Poze nu am putut sa fac ca sunt foarte racit si nu pot sa ies nicaieri :sr . Pun niste poze dupa blog. Astept pareri si sugesti de la voi slp .

Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

mama,da ce sus te-ai ridicat,imi dau seama dupa caseta de directie si unghiul de plecare al barii de directie,e clar ca au trebuit ceva prelungiri pe acolo.

arata f bine masinuta!Vad ca te-ai legat de bara panhart cu amortizorul,la solutia asta am ajuns si eu,pe punte fiind prea joasa prinderea.Am sa pun poze cu noua solutie gasita.dar nu-mi place prinderea pe bara de directie cu bridele alea,am eu ce am cu bridele,la Cugir am vazut cu ochii mei o asemenea prindere deplasandu-se serios si cedand la o flexare la maxim,nu ai nici o pretuberanta pe bara aia,absolut nimic,e cilindrica si lucioasa si nu permite o priza prea buna fara sudura,indiferent cat ai strange tu piulitele alea micute din kit.

Sa-mi spui daca mai ai vibratiile cat si tinuta de drum in curbe daca sesizezi o diferenta,ma refer strict la stabilitate.

Felicitari!!

Link spre comentariu

Vad ca la tine are alta pozitie amortizorul de directie. Mai am o problema, puntea fata este deplasata spre stanga(cum stai la volan) adica roata stanga ete mai inafara decat cea din dreapta. Ionut a zis ca se rezolva acum cu bara panhart reglabila.

Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

enormal ridicand caroseria are loc o deplasare in lateral tocmai de aceea e reglabila panhartul,ai incredere in ionut stie ce spune-face.

noua pozitie a mortizorului e putin diferita decat in avatar,aduce cu cea pe care o ai tu,mai centrata si mai solid atasata prin sudura,voi posta poze.

Link spre comentariu

Am fost azi la Auto-Soft sa fac directia si cand am explicat ca am taiat bara panhart ca sa pot sa mut puntea mai in dreapta a zis nea' ca nu se poate. Am renuntat si am plecat de la acolo si am sunat un prieten de la Sama si ma duc acolo sa vad ce fac. Am fost azi si la Sama si nu m-am inteles cu bara panhard deloc, nu vor sa inteleaga de-aia am facut-o reglabila. :hm Am vorbit cu Costin si ma duc maine la alcineva. Am rezolvat in sfarsit cu directia la baiatul la care ma trimis Costin. Era simplu dar trebuia putina vointa.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare