Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Bătaie ușoară în partea dreaptă a motorului

bobby79

Postări Recomandate

Se aude foarte bine cu motorul la ralanti, când eu sunt în mașină. Când nu e zgomot mare ambiental. Însă îl mai aud și în mers. E ca o bătaie ușoară la un interval de 4-5 secunde. Am încercat sa localizez de unde vine sgomotul cu capota ridicată, dar nu am reușit. Editat de bobby79
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Bătaie ușoară în partea dreaptă a motorului

Zgomotul era de la compresor... Ca o refulare. Se auzea de fapt undeva pe la mijlocul mașinii în partea dreaptă. Alarmă falsă! :wink:

Link spre comentariu

Zgomotul era de la compresor... Ca o refulare. Se auzea de fapt undeva pe la mijlocul mașinii în partea dreaptă. Alarmă falsă! :wink:

Daca esti sigur ca e de la compresor mai verifica pe acolo in zona. Refularea aia ar trebui sa o auzi doar dupa ce opresti masina, scoti cheia din contact si inchizi usa soferului. A mea atunci "se lasa" in pozitia de parcare. Daca auzi refularea in mers nu e ok, cu atat mai putin "bataia" de care zici. Sa nu fie o problema la pistonul compresorului. Vezi ca exista kit de reparatie, de fapt un kit de ceva garnituri si oring-uri pentru compresor. Cand vei desface compresorul o sa fii uimit cata mizerie vei gasi acolo. Si daca vei face asta, da jos stopul din stanga-spate si inlocuieste filtrul de aer pentru compresor. Daca nu gasesti ceva inlocuitor pentru filtru macar incearca sa il speli si sa il usuci bine pe ala original. Filtrul este intr-un cilindru mic de plastic negru, o sa vezi ca pleaca un furtunel din el.

LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu

Daca esti sigur ca e de la compresor mai verifica pe acolo in zona. Refularea aia ar trebui sa o auzi doar dupa ce opresti masina, scoti cheia din contact si inchizi usa soferului. A mea atunci "se lasa" in pozitia de parcare. Daca auzi refularea in mers nu e ok, cu atat mai putin "bataia" de care zici. Sa nu fie o problema la pistonul compresorului. Vezi ca exista kit de reparatie, de fapt un kit de ceva garnituri si oring-uri pentru compresor. Cand vei desface compresorul o sa fii uimit cata mizerie vei gasi acolo. Si daca vei face asta, da jos stopul din stanga-spate si inlocuieste filtrul de aer pentru compresor. Daca nu gasesti ceva inlocuitor pentru filtru macar incearca sa il speli si sa il usuci bine pe ala original. Filtrul este intr-un cilindru mic de plastic negru, o sa vezi ca pleaca un furtunel din el.

Am înțeles... Multumesc pt sfat. Într-adevăr, se aude acea refulare când opresc mototorul su mașina coboară puțin. Dar acest zgomot la interval regulat se aude undeva în partea dreaptă, la mijlocul mașinii. Acolo am văzut ca există un modul de abs ceva.

Link spre comentariu

Ala din partea dreapta e blocul de valve de la ACE,

1. ACE e complet functional pe masina?,

2. se aprinde martorul la self test, schimba doua culori si se stinge?

3. stii cumva, s-a umblat la sistem? trebuie sa existe un atenuator in furtunul de HP exact pt a diminua pulsatiile pompei, daca s-a umblat sau schimbat furtunul ala cu unul "manufacturat" asta e

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Ala din partea dreapta e blocul de valve de la ACE,

1. ACE e complet functional pe masina?,

2. se aprinde martorul la self test, schimba doua culori si se stinge?

3. stii cumva, s-a umblat la sistem? trebuie sa existe un atenuator in furtunul de HP exact pt a diminua pulsatiile pompei, daca s-a umblat sau schimbat furtunul ala cu unul "manufacturat" asta e

Salut Într-adevăr s a aprins odată martorul de care spui spui ( dacă e cel cu mașina și 2 săgeți laterale). Asta după ce am fost prin pădure cu ea. Apoi s a stins. Atenuatorul din furtunul de care vorbești, nu știu care e. Mulțumesc!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare