Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

I.T.P. la interval de un an?

Ovidius4444

Postări Recomandate

Re: I.T.P. la interval de un an?

O alta modalitate de a "suge" niste fonduri. Daca acest ITP ar fi pe bune, nu m-ar deranja.... (vedem cu totii modul in care s-a "innoit" parcul auto la nivel national....).

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pare ca de acum inainte vom avea ITP anual. Ce e mai rau pentru noi , offrodistii ca sa zic asa e pe partea de gaze . Sigur ca la masinile noastre nu ies gazele. Din diverse motive PE care nu le discutam aici si acum. Pe de alta parte d.p.d.v. al sigurantei in trafic faza cu ITP-ul chiar si anual este o gluma. La ce drumuri avem noi ar trebui ITP saptamanal sau lunar. Sa facem un exercitiu de imaginatie. Turism de talie mica ia azi ITP-ul pe bune. Merge din statie si pe la 70 , 80 km la ora ia o groapa majora. Rezulta pe loc de la o singura lovitura un capat de bara cu joc. Apoi masina mai circula asa inca 2 ani daca este mai noua de 12 ani, corect ? Unde este siguranta ?

Ce invatam noi de aci ? Ca buna functionare a masinii tine in proportie de 100% de buna credinta a conducatorului si de cunostintele lui tehnice. Cunosc o gramada de masini conduse de domnisoare (masini relativ noi , pana in 7-8 ani ) pe langa care patrolu meu de 20 de ani daca le iei la verificari e tanar flacau. Asta in conditiile in care patrolu merge in offroad. Sa va zic cum fac eu ITP-ul. Dupa fiecare iesire in teren sau daca nu am timp la 2 - 3 iesiri. Spal masina foarte bine , mai ales pe dedesubt. Verific la ochi ce se poate ( telescoape , tobe , scuturi , furtune , cabluri ) ; apoi ma bag sub ea si iau la mana ce se poate fara elevator. O data la 4-5 luni verificare pe elevator. Cam asta e itp ul la mine. Alalalt e doar o vrajeala care o fac pentru ca ma obliga legea.

Datorita ITP-ului PE care il fac eu cu manutele mele , ma simt in siguranta si pe asfalt si NU datorita ITP-ului impus de lege.

Editat de Astral

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Unii se bucura pentru legea asta

:Gr:Gr

Da sunt de acord cu tine. Cam orice lege , loveste in anumite categorii in timp ce le privilegiaza pe altele . Asa sunt legile .

Ce este deranjant , cel putin pentru mine , e modul in care s-a justificat in presa/ televiziune necesitatea acestei legi. Faza asta care devine un fel de laitmotiv cu masinile vechi si periculoase ( pentru mediu , siguranta traficul , etc. ) . Ori, ca un cunoscator si pasionat ce esti , tu stii de fapt prea bine ca o masina de 30 de ani POATE fi intr-o stare tehnica muuuult mai buna ca o masina de 1 an. Totul depinde de cel pe mana cui intra masina , de banii , pasiunea si cunostintele lui tehnice. Varsta autovehiculului nu joaca nici un rol in ecuatie.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Pe parcursul ultimilor 20 de ani, de cand a devenit activitate reglementata(cumva copiata dupa Olanda), am fost prin preajma ITP-ului, tangential. Discutand cu un sef de zona control itp dupa aceasta asociere Romano-Olandeza, l-am luat la misto un pic pe respectivul referitor la ce implementasem noi la momentul acela. Raspunsul a fost ca masurile se vor lua treptat, fara excese, si rezultatele vor aparea treptat. La momentul ala am ras si am zis ca Romanii nu au conceptele si puterea financiara a aplicarii masurilor din tara lalelelor, realizarea fiind o utopie. M-am inselat. Vrem sau nu, mergem pe acea directie. Ne tot vaitam ca vrem o tara ca afara insa fara regulile lor. Sigur ca o sa sara o groaza sa-mi spuna ca la noi se face la misto, doar pe spaga. Parțial adevarat, numai ca regula de ceva vreme este ca se face pe bune, adica mai mult de 50%. Da, inca e un procent modest insa e in crestere. Unii se bucura, altii se vaita, noi mergem inainte cu UE.

Editat de yknot
  • Like 1
4x4
Link spre comentariu

...... Vrem sau nu, mergem pe acea directie. .....

Doamne, ce frumos suna asta !

Si, din pacate, cat de mult este contrazisa de realitatea de zi cu zi....

Oricum, revenind on-topic, tot un kkt au facut pentru ca eu n-am vazut (poate este deja precizat, dar nu stiu eu....) ce criterii sunt pentru a defini o masina ca fiind "noua" si care face ITP-up la 3 ani ! Si vorba colegului @Irod : in aia 3 ani masina aia "noua" nu merge pe aceleasi drumuri infecte care ii obosesc articulatii, etc ?!? Au devenit atat de fiabile masinile "noi" ?!? Si dupa aia 3 ani, masina aia se cheama ca e "veche" si va face ITP-ul tot anual sau cum ?

Nu ma intelegeti gresit : mi-e clar ca o masina fabricata ieri nu se compara tehnic cu a mea fabricata in 1900, toamna, dar ma scot din minti ambiguitatile, lacunele legislative !

Pai, daca e sa mergem in aceeasi directie, de ce mortii lor nu copiem identic pasii facuti de ei, de ce mortii lor trebuie sa fie la noi mereu ceva "original" ?!?

Editat de Astral
Link spre comentariu

Nu mai intelegeti gresit : mi-e clar ca o masina fabricata ieri nu se compara tehnic cu a mea fabricata in 1900, toamna, dar ma scot din minti ambiguitatile, lacunele legislative !

Daniel aci nu sunt neaparat de acord cu tine . Am vazut aci pe forum printre cunoscatori si pasionati masini de 20-30 de ani desfacute si sasiuri sablate. Revazute pana la ultimul surub si la ultima conducta. Si da cred ca o astfel de masina bate la cur d.p.d.v tehnic un mertan de 2 ani sa zicem, condus de un cocalar care isi baga picioarele in ea masina si care dupa 100.000 de km are toate uleiurile "originale". Sunt multi conducatori auto , de fapt cei mai multi , pentru care masina este o necesitate nu o pasiune , un hobby.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Toate aceste "masuri" n-au nicio legatura cu siguranta circulatiei, sau cu grija pt. om. Nu urmaresc decat interesele producatorilor si dealerilor auto ...

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

mașina e autoutilitară, deci ce s-a schimbat?

:wink:

N-au gandit atat de departe .... insa cine stie, poate implementeaza pt. autoutilitare ITP-ul la 6 luni :ha:

Link spre comentariu

mașina e autoutilitară, deci ce s-a schimbat?

La mine e autoturism , da nu ii bai. Ii fac io ITP-ul in tata luna ...

Natura si aventura

Link spre comentariu

la autorulote ITP este deja la 6 luni...

Pe bune??

Masinile inregistrate retromobil, care fac itp doar la statiile rar in conditii mai speciale si care ruleaza poate maxim 1000km/an , oare tot anual se va face??

Link spre comentariu

Pe bune??

Masinile inregistrate retromobil, care fac itp doar la statiile rar in conditii mai speciale si care ruleaza poate maxim 1000km/an , oare tot anual se va face??

ei, vezi, aici e o diferenta: masinile vechi aici nu fac ITP. deloc. doar sa aiba mai mult de 50 de anisori...

Link spre comentariu

Pe bune??

A fost mereu anual pt istorice

Link spre comentariu

Prieten Stef, imi pare rau ca te contrazic, dar masina mea retro a facut itp in 2017 si urmatorul va fi in 2019. Asa scrie pe talon... eu ce sa-i fac?! Poate ca nu le-am fost prea simpatic celor de la rar și vor sa ma vada tot la fel... adica "rar" :ha:

Link spre comentariu

Prieten Stef' date=' imi pare rau ca te contrazic, dar masina mea retro a facut itp in 2017 si urmatorul va fi in 2019. Asa scrie pe talon... eu ce sa-i fac?! Poate ca nu le-am fost prea simpatic celor de la rar și vor sa ma vada tot la fel... adica "rar" :ha:[/quote']

PS Ne mai vedem si noi secolul asta??

Pps 2. Scuze de dublare, am confundat editare post cu reply si nu mai pot sterge

Editat de doctoru'
Link spre comentariu

Prieten Stef' date=' imi pare rau ca te contrazic, dar masina mea retro a facut itp in 2017 si urmatorul va fi in 2019. Asa scrie pe talon... eu ce sa-i fac?! Poate ca nu le-am fost prea simpatic celor de la rar și vor sa ma vada tot la fel... adica "rar" :ha:[/quote']

Am patit si eu acum doua saptamani la fel la o autoutilitara ... A fost din greseala ....

Link spre comentariu

Stiu ca pe vremea mea era anual... dar poate s-a schimbat... cine mai tine minte... noi sa fim sanatosi! :x :old

Link spre comentariu

E clar... trebuie sa dau telefoane. Masina este inscrisa la retro din ianuarie trecut si în talon scrie ianuarie 2019, nu am alte date ca reper. Dar daca itp-ul a fost/este anual si au gresit aia, inseamna ca in curand va expira.

Va tin la curent!

LE. Am revenit cu lamuriri. Din doua telefoane, dar mai ales de pe siteul retro, am aflat ca itp-ul la automobilele istorice se face la doi ani. Deci nu este gresita data din talonul meu, sunt in grafic.

Insa mi se pare o tampenie daca itp-ul va fi anual, pe principiul ca automobilele sunt mai vechi de 12 ani, pentru ca aceste masini fac extrem de putini km comparativ cu masinile noastre de zi cu zi. Sunt cazuri in care sunt scoase doar la o retroparada locala si apoi bagate iar in garaj, facand doar 100 km/an.

Ma rog.... poate e un pic offtopic subiectul, dar si batranele doamne sunt masini. Sper sa ramana itp la 2 ani,,, iar daca vor o schimbare... sa il faca la 3 ani. Asa mi se pare normal, mai ales ca verificarea e mai scumpa si poate ai de mers zeci de km pana la o statie rar. Dar normalul meu si normalul lor de multe ori nu este acelasi lucru...

Editat de doctoru'
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare