Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

remember

niku iorga

Postări Recomandate

Scrisoare catre generatia noastra

Nascuti la inceputul anilor 70-80, vedem acum in anul 2007 cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani. Nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici despre razboaie sangeroase, dar avem cultura generala, pentru ca asta insemna ceva o data.

Suntem ultima generatie care a jucat "Ascunselea", "Castel", "Ratele si vanatorii", "Tara, tara! Vrem ostasi", "Prinsea", "Sticluta cu otrava","Pac Pac", "Hotii si vardistii", ultimii care au strigat "Un doi trei la perete stai", ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa) primii care am vazut desene animate color, primii care am renuntat la casete audio si le-am inlocuit cu cd-uri.

Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gasca.

Noi nu am dat examene de Capacitate, nu am dat teste grile la admitere. Noi am fost ultimii "Soimi ai Patriei" si ultimii "Pioneri".

La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza... Si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari.

Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills , Melrose Place , Twin Peaks, Dallas .. si cine zice ca nu s-a uitat ori minte ori nu avea inca televizor.

Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si abia asteptam sa vina si la noi inghetata Magnum, sau pustile alea absolut superbe de apa.

Intre timp, ne consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii.

Si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala.

Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo, si Michael Jackson, si Backstreet Boys , si Take That, si inca nu auzisem de manele, singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia pasii, dar toti dansam! Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de Abba, si de Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears. Am citit "Licurici", "Pif" Ciresarii, si am baut Cico si Zmeurata si ni s-a parut ceva extraordinar cand au aparut primele sucuri "de la TEC" fara sa ne fie teama ca "au prea multe E-uri", iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla de suc fara teama de virusi.

Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit internetul.

Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf.

Abia asteptam la chefuri sa jucam "Fantanita", sau "Flori, fete sau baieti", sau "Adevar sau Provocare", sau orice ne dadea un pretext sa "pupam pe gura" pe cine "iubeam".

Noi suntem cei care inca au mai "cerut prietenia", care inca roseam la cuvantul "sex", care dadeam cu banul care sa intre in farmacie sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le umplem cu apa si sa le aruncam in capul colegilor, care am completat mii de oracole, sperand ca persoana iubita va citi acolo unde scrie "De cine iti place?" ca ne place de el/ea.

Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam, parintii nostri nu au "child proof the house", ne-au trimis sa cumparam bere si vin de la alimentara, si cate un pachet de tigari de la tutungerie.

Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie, noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancuri cu Bula, noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV, noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea "Feriti-va de magarus".

Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de "first-timers"...

Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri, esti de-al nostru!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt nascut in `71 ce spui tu aici, mi-se potrivesc toate. Copii de acum nu stiu cum sa chiuleasca mai mult de la ora de educatie fizica, cum sa nu faca nimic care sa le ajute sanatatea. Vorbeai de ascunselea, de frunza sau de (leapsa pe tribune) ai auzit (noi stam langa un stadion si era principala distractie, deoarece nu ne vedeau parinti cand fumam Bega sau beam Florio .

Acujm nu mai beau! :grin:

P.S. M-a impresionat acest mesaj. Mi-a adus aminte de multe.

MItubishi Pajero V6 3OOO
Link spre comentariu

Sunt nascut in `71 ce spui tu aici, mi-se potrivesc toate. Copii de acum nu stiu cum sa chiuleasca mai mult de la ora de educatie fizica, cum sa nu faca nimic care sa le ajute sanatatea. Vorbeai de ascunselea, de frunza sau de (leapsa pe tribune) ai auzit (noi stam langa un stadion si era principala distractie, deoarece nu ne vedeau parinti cand fumam Bega sau beam Florio .

Acujm nu mai beau! :grin:

P.S. M-a impresionat acest mesaj. Mi-a adus aminte de multe.

Si eu sunt din 71. :grin:

Link spre comentariu

Anul Domnului 1974. Ce mai Rock era prin curte la bloc si la scoala!!! Si cum mai trageam cu cornete de hartie cu tuburi de plastic furate de pe santierele de blocuri ce se construiau prin '80. Si ce Pegas modificat de off-road aveam. Cu frana de mana si pe spate si cu gume late, de Minimobra. Si mancam prune verzi si corcoduse....
Do everything prepared!
Link spre comentariu

Adevar graiesti .:1

Copii de azi fac ??? referate pe internet si nu citesc mai mult de o pagina tiparita pe zi

Raspuns la copilul meu (13 ani in vara ) la intrebarea de ce nu citeste si el una alta ?

- de ce sa pierd timpul ma uit pe net

Mama lui de net :ang1

Link spre comentariu

La mine an de fabricatie 1968.....sufeream de aceleasi boli....cornete...muzica de pe afara..... extemporal in cabinetul directorului la scoala ptr AC/DC-Hells Bells....sucuri postite....mers pe munte duminica de duminica....ale tineretii valuri :ti
Link spre comentariu

Eu sunt ceva mai tinerel '80, doamne ce copilarie frumoasa, am avut, poate ca era mai bine sa fi existat acel program limitat de nea Nicu, ca asa mai puneai mana pe un Ciresarii, Colt Alb, Povesti Nemuritoare, si multe alte carti care o data cufundat in lectura lor, nu te mai interesa nimic .... Acum le gasesti mp3 pe net, si in timp ce asculti mai bagi si vreun joc sau mai stiu eu ce ... pacat, mare pacat :roll: Deocamdata nu am copil, insa ma pun in pielea celor care au, si ma gandesc, ca daca ii interzici accesul la calculator, iese afara si aude de la ceilalti copii, ca au facut si au dres, si ai discutii ... oare cum isi vor amintii ei copilaria, cand pana si la bunicii de la tara a ajuns televiziunea digitala, cu programe non stop de desene animate, si altele ... cu riscul de a ma repeta ... pacat , mare pacat , evolutia asta ne face si bine, dar parca mai mult rau!!!
Link spre comentariu

1975....ce au mai trecut anii...si ce frumos era la scoala cand la prima ora se canta Trei Culori...tovarasa si tovarasu...cand aruncam cu plastelina in tabloul concucatorului, sau cand iti uitai acasa cravata, panglica sau numarul matricol. Cozile la paine si la lapte, cotele de alimente. Cand nu gaseai nimic de mancare in magazine, dar erau de toate prin spate...Monezile de 25 de bani, de un 1 , 3, si 5 lei si ce frumoase erau bancnotele, mai ales aia albastra cu balcescu. Adevarul caci copii din ziua de astazi nu mai stiu nimic. Poate e pacat sau poate e mai bine asa. Oricum a fost o experienta unica.
Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

Vizitator Deceneu
Fabricatie '67, doamne ce copilarie, ce adolescenta, chiar asa comunisti cum eram stiam sa ne jucam sa ne distram, astia mici de azi nici nu viseaza la ce trasnai adevarate am facut noi la vremea noastra :D
Link spre comentariu

Lot '73..(Parca bunici spuneau ceva de Leat, dar se referea la armata)

Si tocmai ce amtrait o puternica senzatie de intoarcere in timp.. pt ca nu am avut 3 ore curent...

Dusul la lumanare, urcatul scarilor in bezna, mancat ceva fara sa vad prea bine ce...si linistea... si strania senzatie de lipsa.. lipsa curentului electric.

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

Vizitator koala

Incepem sa avem nostalgii, se vede ca imbatranim :D

... nascut in '68 ... undeva, la margine de Bucuresti, intr-o mahala fierbinte vara si umeda iarna, pe malul garlei ...

... dimineata, la cantatul cocosilor, eram pe malul baltii cu unditele la spinare, "sa prindem locurile cele mai bune" din stufaris ... toamna tarziu, apa scadea din stavilare ( Baneasa si Straulesti ) si garla ramanea doar un fir subtire de apa ( vechea matca ) inconjurat de mal ... pestele se prindea "la japca", cu furci si cangi, cu sfori pline de ancore manufacturate din spite de bicicleta ... ne fugareau cei de la ICAB ( astia administrau apele pe vremea aia ) cu masinile lor ARO si mai prindeau pe cate unul dintre noi, ii confiscau pestele si sculele si il "pocneau" ...

... am crescut la curte, cu WC-ul afara, in spate, si cu apa la coltu' strazii, o cismea din care vara beam cu totii, punand gura pe teava rece ... strada cu pamant, ce se transforma in "nori de praf" in lunile de vara, si in "mare de noroi" in lunile ploioase de toamna ...

... mi-aduc aminte cu drag de livezile in care ne furisam pe inserat, ca sa ne umplem poala de fructe, mai mult sau mai putin coapte, dar atat de gustoase ! ... de gradinile pline de fluturi, bondari si albine, de gugustiuci si vrabii, de randunele ce se intorceau an de an la cuiburile lor de sub streasinile caselor ... de stolurile de porumbei ale lu' tata mare si de cainii ce ieseau dimineata, printre ulucile gardurilor, si umblau "teleleu" ziua intreaga, venind acasa doar la ceas de seara, rupti de "nuntit" si flamanzi ...

... de vecinii sarmani dar omenosi, cu care te ajutai in prag de toamna cand "veneau lemnele si carbunii" ... oameni simpli si fara carte, dar la usile carora puteai bate oricand, la ceas de nevoie ...

... de fetele vesele, carora de pe la 14 ani le imboboceau turbati sanii si pe care le inghesuiam seara, ca niste lupi flamanzi, pe dupa tufisuri, in timpul partidelor de "v-ati-ascunselea" ... de tigarile furate de la cei mari si aprinse pe ascuns, in capu' strazii, in noptile tarzii de vara cand coceam la foc porumbul ...

... stau astazi, la aproape patruj' de ani si ma uit la fiica-mea ... creste ca un lastarel, intre blocuri si betoane, si nu am cum sa-i explic ce e ala un fluture coada-randunicii, nu pot sa-i arat dansul vrabioilor, nu stie cum arata o soparla sau un pui de porumbel, nu stie gustul corcoduselor verzi si, cand i-am zis ca vacile nu-s mov ca alea din reclama cu Milka, s-a uitat la mine "gales" ... nu cred ca m-a crezut ...

Link spre comentariu

Ricardo...io zic ca ar trebui sa scri o carte. Eventual memoriile. :grin:

acelas lucru am vrut si eu sa zic dar Max sa sculat mai de dimineata :P

cind vi la sb la foc o sa culegi material mai mult ptr carte. eu ma bag producator :Gr

Link spre comentariu

Vizitator koala
Ricardo...io zic ca ar trebui sa scri o carte. Eventual memoriile. :grin:

acelas lucru am vrut si eu sa zic dar Max sa sculat mai de dimineata :P

cind vi la sb la foc o sa culegi material mai mult ptr carte. eu ma bag producator :Gr

Daca imi da Max secretara aia a lui, sa ma ajute la corectura, ma leg bucuros la invoiala ... :grin: :grin: :grin:

Link spre comentariu

1977. Pe langa multe amintite aici, mai faceam un lucru care imi placea la nebunie:

Ma urcam pe acoperisul blocului (10 etaje), seara, cand se lasa intunericul. Luam cu mine doua pungi pline cu cartofi stricati sau mere stricate (facea tata curatenie prin beci, de acolo venea "munitia") si nu coboram decat dupa ce le terminam pe toate... de aruncat in oameni si masini. Ma simteam ca un SNIPER in intunericul de pe bloc si nu era aceeasi senzatie ca si cum as juca acum Counter Strike in fata calculatorului. Normal ca victimele nu erau deloc incantate, dar important e ca n-am fost niciodata prins... :Hr

Link spre comentariu

made in 1974

crescut printre blocurile gri cu cheia de gat si vara ..... descult ca "tenesii" puteau iar adidasi nu aveam voie sa port decat la zile mari :P .

intre 82 - 88 am schimbat 4 localiati - pana-n 82 in Buzau, 82-83 Matasari (Gorj), 83-88 - Giurgiu, dupa 88 - Bucuresti, deosebirile foarte mici, peste tot blocuri si ..... penurie de alimente, chiar si acum am tenbdinta ca atunci cand trec pe langa o "alimentara" sa ma uit sa vad "ce-a bagat" :oops:

Link spre comentariu

Vizitator Nemo

'88... eu sunt mai proaspat...

Am prins si eu multe din astea si deseori stau de vorba cu baietzii si ne amintim si noi cu drag de vremurile de la inceput.

Ne ingrozesc pustii de azi care nu stiu decat de gashti, BUG Mafia si combinatzii.

Nu mai stiu sa traiasca, so cand vor trece de varsta asta se vor intreba ce au facut pana acum. M-as intoarce in timp.

Voi ati fost cei care in copilarie nu traiau cu probleme de genul, sa mai fac rost de nijte bani. Voi ati stiut ce inseamna copilarie.

Tot respectul meu! :br

Link spre comentariu

Eu imi amintesc ca orice prostie faceam, aveam totusi RESPECT fata de profesori , parinti etc..

Pe mine ma ingrozeste cand vad ce fac elevii cu profesorii in ziua de azi.

Daca as fi profesor cred ca nu as rezista mai mult de o saptamana pt ca m-ar aresta pentru ca am batut elevii cu capul de tabla. :hw

Link spre comentariu

Eu imi amintesc ca orice prostie faceam, aveam totusi RESPECT fata de profesori , parinti etc..

Daca as fi profesor cred ca nu as rezista mai mult de o saptamana pt ca m-ar aresta pentru ca am batut elevii cu capul de tabla. :hw

TOCAMI AI PUS UN PUNCT IMENS PE i !!!! :g

Problema e ca nu se opreste la nivelul elev-profesor, si din aceasta cauza RESPECTUL lipseste mai nou de peste tot - la locul de munca, in relatiile dintre oameni in general, in trafic etc. :cry:

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

TOCAMI AI PUS UN PUNCT IMENS PE i !!!! :g

Problema e ca nu se opreste la nivelul elev-profesor, si din aceasta cauza RESPECTUL lipseste mai nou de peste tot - la locul de munca, in relatiile dintre oameni in general, in trafic etc. :cry:

...pe forumuri... :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare