Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Am achizitionat un Gv 1.6 . Sfat anvelope.

Postări Recomandate

Salutaree, am achizitionat un grand vitara in 2uşi din 2002. Masina este pe drum spre romania , as dori si eu un sfat pt anvelope..ce cauciucuri pot pune pe masina fara sa o inalt? Sa nu frece . As folosi masina numai asa pt mici urcări pe pamant galben,drum forestier si drum de padure . Nu fac offroad extrem, am niste amici si iesim asa la plimbare pe dealuri..de distractie.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Am achizitionat un Gv 1.6 . Sfat anvelope.

Asa zice toata lumea la inceput... ca eu nu fac extrem... ca nu-mi trebuie cauciucuri agresive... bla-bla-bla.

Si cand vad ca desi au MT-uri se incarca cu noroi si sunt degeaba.... isi dau seama ca mai bine isi luau simexuri (sau similare) de la inceput. (Parera mea / experienta mea)

Legat de marime. La mine au incaput maxim 235/70R16. Mai mult ar fi atins in praguri.

Bine, am si SL+5cm, da daca nu incap de praguri, nu prea te poti gandi la mai mult. (fara flex)

Editat de cristianhaulica

Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998

0745-009633

cristianhaulica@yahoo.com

Link spre comentariu

Cauciucuri mai agresive o sa imi iau , am niste AT-uri pe vitara din 1992..dar am tras mult de ele si nu prea is cine stie ce . Ma intereseaza dimensiunea mai mult..pe 75 intră? Sau care ar fi cea mai buna dimensiune. Vreau sa fie putin mai inalta..sa nu frec chiar asa mult pe jos

Editat de filotenicolae
Link spre comentariu

Pt 235/75R16 a trebuit taiata o muchie de plastic de la spoiler in fata (pe dedesubt), ca sa nu atinga la viraje.

Din cate siu eu in carte 235 e la motoare de la 2.0 in sus, iar la 1.6 e mai ingust (215 paremi-se).

Vezi pe https://tiresize.com/comparison/ ce e similar cu 235/60R16 (215/75 e o idee mai mic, 215/80 e o idee mai mare... iar daca iei reesapate tre sa masori cu ruleta, ca s-ar putea sa fie o tzara mai mari in diametru decat neresapat, la aceleasi dimensiuni)

O inaltare de 5 cm din suspensie (cu adaugiri la arcuri si amortizoare), e destul de simpla si ieftina... si ajuta binisor la capacitatile de trecere. Poti sa consideri si asta pe viitor.

PS: AT-urile sunt chiar degeapa pe noroi. Daca intri cand e noroi trebuie ceva cu spatii cat mai mari intre crampoane.

0745-009633

Link spre comentariu

Pt 235/75R16 a trebuit taiata o muchie de plastic de la spoiler in fata (pe dedesubt), ca sa nu atinga la viraje.

Din cate siu eu in carte 235 e la motoare de la 2.0 in sus, iar la 1.6 e mai ingust (215 paremi-se).

Vezi pe https://tiresize.com/comparison/ ce e similar cu 235/60R16 (215/75 e o idee mai mic, 215/80 e o idee mai mare... iar daca iei reesapate tre sa masori cu ruleta, ca s-ar putea sa fie o tzara mai mari in diametru decat neresapat, la aceleasi dimensiuni)

O inaltare de 5 cm din suspensie (cu adaugiri la arcuri si amortizoare), e destul de simpla si ieftina... si ajuta binisor la capacitatile de trecere. Poti sa consideri si asta pe viitor.

PS: AT-urile sunt chiar degeapa pe noroi. Daca intri cand e noroi trebuie ceva cu spatii cat mai mari intre crampoane.

Multumesc pentru sfaturile date ! m.am gandit si la inaltare dar nu stiu pe cine gasesc la mine in oraş , ai idee cat ar costa manopera pentru asa ceva ?

Luase-m AT-uri pentru ca urcam undeva la țară , aveam de mers vreo 10km asfalt,10km piatra cubică si vreo 1-2km pe pământ ... si mai ieseam asa din cand in cand prin zona , oricum nu era nimic grav ..njciodata nu am ramas blocat

Link spre comentariu

ai idee cat ar costa manopera pentru asa ceva ?

Nu mai stiu. Grand Vitara am luat-o deja inaltata, iar in trecut cand am pus SL la Vitara eu fost facute mai multe cestii in aceasi timp.

Oricum, doar montajul, e nimica toata. Poti sa-l pui si singur daca te pricepi sa scoti amortizoarele din partea de sus si sa intercalezi distantierele (trebuie musai thread locker acolo, sa nu se desfileteze).

0745-009633

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

@filotenicolae, ai reusit sa faci ceva la masina?

Am luat si eu recent un GV, 1.6 si ma gandesc la ce anvelope sa ii pun si daca sa pun inainte un SL ca sa merg la anvelope un pic mai mari ca in cartea masinii.

Tu ce ai facut pana la urma sau ce planuri ai?

Ce anvelope ai luat?

Link spre comentariu

Nu stiu cum se comporta cauciucurile astea.

Vad ca a mai discutat lumea http://forum.club4x4.ro/archive/index.php/t-56322.html

In principiu, as evita rEsapatele. Chiar si numai pt ca sunt semnificativ mai grele.

Pe GV am goodyear wrangler, nerEsapate, si pot sa zic ca sunt slabe pe zapada batatorita/ghiata. Extrem, nu au vazut (inca). Pe strada, si offroad usor, nimic de reprosat.

Pe Vitara mai veche am avut BP Pneus rEsapate. Destul de grele. Au mers remarcabil de bine in teren/noroi. Nu le-am incercat pe zapada.

Acuma... cand am vazut cum a trecut un patrol cu simexuri pe un damb/mal de un metru pe langa mine... unde cu GV patinam pe zapada (pe drum cu panta usoara).... cred ca dupa ce se uzeaza goodyear-ul o sa iau ceva mai agresiv.

PS: Mi se pare mie, sau e destul de greu de gasit cauciucuri offroad prin romania. Pt 235/70R16 225/75R16, 205/80R16 de ex sunt cateva reesapate (Insa), ceva AT, iar MT nerEsapate agresive, aproape deloc :cr1

Editat de Astral
RESAPAT ! UN SINGUR "E" ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=565237&viewfull=1#post565237

0745-009633

Link spre comentariu

Totul se reduce la ce vrei sa le folosesti.

Lista de mai sus e AT. Daca dai de noroi cat de cat... nu fac fata. Pe teren uscat, forestiere, asfalt ... sigur. Merg foarte bine.

Eu am MT mai cumintele.... si mi se pare ca la noroi... tot cam slabut http://www.fjfan.com/reviews/goodyear/wrangmtr.jpg

Targetul meu e ceva de genul asta... dar neresapate https://www.cauciucuridirect.ro/product/Malatesta/70/16/R-169262

Sau... alt design, similar ca raport crampoane/canale. Daca mergi in directia asta tirex, sa-mi spui si mie ce gasesti.

0745-009633

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Acum trebuie sa ma decid daca sa imi iau un SL 5cm de tip prelungire amortizoare de aici http://www.market4x4.ro/index.php?route=product/product&product_id=245.

Insa ma pune pe ganduri ce am citit la sectiunea vitara ca ar aparea probleme la planetare din cauza ca se schimba unghiul. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?76270-Pareri-Pro-si-Contra-pentru-suspension-lift-5-cm

Intrebarea mea este daca voi cu Grand Vitara si cu SL de 5cm ati avut nevoie si de alte modificari in plus, gen coborare diferential.

@cristianhaulica, tu ai SL de 5cm. Cum e cu planetarele, sau ai avut nevoie de ceva in plus ca sa fie OK?

Link spre comentariu

Eu am grup de fonta, care incape cu greu la GV (nu prea e loc intre baia de ulei si traversa sasiu), si cu ceva modificari la prinderi. Nu am alte modificari, dar nu garantez ca grupul de fonta sta la fel de sus ca cel original.

PS: La Vitara am avut tot SL de 5 fara a cobora grupul deloc. Nu au fost probleme. Din cate stiu eu, problemele apar cand incepi sa faci chestii extreme cu masina. Altfel... e ok.

0745-009633

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Eu am SL de 5 si pe GV si am avut si pe Vitara.

E bun. Merge, ca solutie de buget. Altfel, trebuie sa cauti arcuri si amortizoare mai mari care sa se potriveasca. (Pe spate e destul de simplu, se pot gasi, dar pe fata... nu stiu. Si orcum ar fi mai scump)

Daca te referi la calitatea pieselor de la SOSO vs ati furnizori, Aici pot garanta ca ce are el e super ok. (Vezi ca sunt pe net si kituri cu distantiere din plastic... Care nu stiu cat de rezistente sunt)

0745-009633

Link spre comentariu

Eu am SL de 5 si pe GV si am avut si pe Vitara.

E bun. Merge, ca solutie de buget. Altfel, trebuie sa cauti arcuri si amortizoare mai mari care sa se potriveasca. (Pe spate e destul de simplu, se pot gasi, dar pe fata... nu stiu. Si orcum ar fi mai scump)

Daca te referi la calitatea pieselor de la SOSO vs ati furnizori, Aici pot garanta ca ce are el e super ok. (Vezi ca sunt pe net si kituri cu distantiere din plastic... Care nu stiu cat de rezistente sunt)

Cu sl de 5cm si distantiere 35mm pe fiecare parte..bag 235 70 16? reșapat

Am gasit sl la 350lei si distaniere la 600.

Link spre comentariu

Eu am 235/70 R16 NEresapat, doar cu SL de 5.

Daca vrei, pot masura diametrul exact, caci cele resapate pot fi o idee ma mari decat ce scrie pe ele. (sa nu ai probleme sa frece in praguri.

Ai grija cu distantierele. E posibil ca fara sa fie ok, iar cu sa ajunga roata in marginea aripii (inloc sa intre sub ea). Eu as zice intai sa iei cauciucurile, sa vezi cum e, si daca nu te-ar incurca distantierele.

0745-009633

Link spre comentariu

Pt GV mea (2.0 16 valve) SOSO mi-a recomandat 5W40. A zis ca nu sunt motoare pretentioase.

La Vitara 1.6 8 valve STEL (din Iasi) imi pusese 10W40.

Deci.. pe undeva pe acolo.

0745-009633

Link spre comentariu

Din cate stiu, ar trebui sa palpaie de cad cuplezi in 4x4 pana cand compresorul face suficienta presiune sa cupleze si planetarele la grup.

La mine nu l-am vazut sa palpaie, se aprinde din prima (cu compresorul deconectat nu se aprinde deloc). Dar eu am grupul pus altul, de Vitara, de fonta... si chiar daca am futunasul conectat la el, ma indoiesc ca mai face ceva intern.

0745-009633

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare