Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Td4 probleme accelerare

Marius Plugaru

Postări Recomandate

Sal, aveți idee de ce broasca mea accelerează doar daca apăs pedala de accelerație la sfert??? Dacă apas mai tare abia se duce...ridic piciorul ușor accelerează mai bine... Care ar fi cauza??? Dacă calc pedala brusc de duce foarte greu, tre sa ridic piciorul până la sfert că să o simt că începe să tragă...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Masina mea , Land rover Freelander TD 4 2002

Salut.... am creat un topic pt ca acela era de prezentare a unei masini nu e frumos sa fie ''deturnat"

la prima vedere seamana cu asa numitul "overboost", vezi poza, verifica furtunele 1, 2, 3 sa nu fie vreunul crapat sau deconectat, este o tija in spatele valvei(am pus o sageata rosie) asta trebuie sa lucreze comandata de vacuum pentru a controla presiunea in admisie, vezi sa nu fie blocata, nu se misca foarte usor ca valva are un arc inauntru dar trebuie sa o poti misca, daca astea au fost verificate si e OK se poate sa fie si solenoidul(ala negru de care sunt legate furtunele), vezi sa aiba contact bun in mufa electrica... in mod normal ar trebui sa pui un tester si daca ai cod de eroare de overboost solenoidul trebuie schimbat, asa pe ghicite mergi la risc, e in jur de 300 lei, da pe google STC4198

mai asteapta si alte pareri totusi ca poate ma insel sa nu cheltui bani doar asa pe ghicite, sau cel mai bine ar fi sa mergi la un tester(Td4 e bine acoperit pe motorizare de testerele multimarca de calitate) ca mai poate fi si de la debitmetru sau senzor de pedala dar pt asta in general se aprinde martorul motor... asta e, diagnoza fara tester e loterie:wink:

1826067085_Td4turbo.jpg.a424665030bf2465125c49d081750840.jpg

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Re: Td4 probleme accelerare

Are vreo legatura simptomul descris de tine cu schimbatul vitezelor sau se intampla in aceasi viteza cand apesi pedala brusc... era bine de sters codul acela si dupa un drum citit din nou sa nu fie vechi.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Daca mai ai EGR vezi sa nu fie infundat cu jeg si verifica ce am mai spus... codul ala de eroare nu are nimic cu simptomul descris... daca dupa verificarile amintite nu s-a gasit problema mai poate fi si de la presiune de combustibil scazuta sau lisa aer, cand ai schimbat filtrele(aer si motorina)?

Link spre comentariu

Pentru a decide exact de unde e problema trebuie conectat un tester si citite date live de pe senzori, pt turbina exclusiv se mai poate monta un manometru care e util oricum dar asta e recomandabil dupa montarea unui kit de bypass EGR ca tubul respectiv are conexiune pt asta daca asa e ales... cred ca ti-am dat destule lucruri de verificat, fara a fi eliminate alea nu are rost sa mai facem presupozitii, turbina defecta ar trebui sa fie ultima optiune, ia-le pe rand prima data verifica EGR

edit: apropos, pt filtru de aer 15.000 e prea mult si depinde oricum prin ce prafuri ai umblat, eu a trebuit sa-l schimb pe al meu dupa intalnirea de la Moneasa cu toate ca a fost schimbat inainte de plecare deci avea vreo 300km in total si era full

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare