miklovan Postat Iunie 19, 2017 Partajează Postat Iunie 19, 2017 Dupa ce s-a aprins martotul rosu de la ACE si m-am uitat am vazut ca am pierdut tot lichidul, am mai mers vreo 5km ca era prin niste rape si am lasat masina la bunica-miu. Pe langa sfaturi (care sunt mai mult decat binevenite) vin cu niste intrebari: - Daca nu vad scurgerea sau nu am cum sa o repar acolo cum fac sa ajung acasa cu masina (ce trebuie sa fac sa dezactivez pompa)? Daca s-a scurs tot lichidul fie a sarit din mufa sau e destul de serioasa spartura. Eu am mers pe un drum rupt vreo 60km; - ce dimensiuni au tevile alea si ce conectori trebuie (daca stie cineva pe de rost sa nu mai deschid Rave); - pareri despre renuntarea la Ace? Stiu ca sunt pareri despre down-grade ((sa nu se supere Fery) dar nu mai am nervii sa bibilesc toate neajunsurile varstei masinii si nici nu as vrea sa le pun noi din motive obiective... Multumesc "A bon entendeur, salut!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 19, 2017 Partajează Postat Iunie 19, 2017 (editat) Re: Problema ACE - am pierdut tot lichidul Depinde unde e scurgerea, dar oriunde ar fi e mai ieftin sa repari decat sa treci pe antiruliu clasic la care doar kitul e vreo 300 Lire. daca scurgerea e din una dintre tevile de inalta presiune astea se pot inlocui sau chiar mufa cu furtune sertizate(se practica la greu in UK) sau chiar cu tevi de cupru pentru a putea conduce masina si scurgerea nu e intre pompa si blocul de valve scoti releul R14, bagi ulei ATF cel mai ieftin si mergi asa ca in mod normal acel lichid va trebui sa fie recirculat intre rezervor si pompa dar mai poate scapa si putint catre actuatoare deci verifica nivelul din cand in cand pt ca fara ulei pompa se gripeaza si rupe cureaua daca vrei sa renunti la sistem comanda kitul si asteapta pana ajunge apoi ca sa poata fi condusa monteaza prima data doar fulia si curea adecvata(non-ACE) asa poti sa te plimbi cu ea pana se rezolva toata tarasenia doar fi atent sa nu iei curbe cu viteza mare ca se inclina sau vezi daca nu are cineva una non-ACE prin dezmembrari si cumpara doar fulia, asa ai timp sa te ocupi de tevarai si sa-l repari. o alta varianta simpla e sa faci rost de un cuplaj banjo care se potriveste la iesirea din pompa(nu mai tin minte exact de cat e), sa atasezi un furtun de el si sa-l directionezi la intraera de retur a rezervorului, nu va fi presiune mare avand in vedere ca circuitul e deschis doar se va invarti uleiul pe acolo protejand pompa daca bagi ulei in rezervor pompa trebuie oricum amorsata adica destrans banjoul de la iesire si invartit fulia cu mana pana iese lichid. in RAVE n-o sa afli ce conectori iti trebuie nici nu cauta, am net prost ca-s in grecia si tot imi pica nu prea pot cauta acum, am impresia ca sunt 3/8 Bafta Editat Iunie 19, 2017 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 19, 2017 Partajează Postat Iunie 19, 2017 (editat) Re: Problema ACE - am pierdut tot lichidul am gasit si postarea cu poze: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?92604-Reparare-tevi-ACE-Discovery2&p=1063257&viewfull=1#post1063257... oricum calculez e mai ieftin de reparat decat de trecut pe clasic si daca o data ai facut conexiunea aia dintre pompa si rezervor poti s-o tii in portbagaj si daca vreodata mai pierzi lichid e usor de montat pe loc... aia care sustin ca au trecut pe clasic si nu simt diferenta ori conduc ca bunica-mea ori sufera de un sindrom numit "disonanta gognitiva" si isi autojustifica prostia facuta:grin: ... diferenta e mare intre cum se comporta una cu ACE si una fara mai ales daca e si un portbagaj incarcat pe masina implicat sau alte chestii care ingreuneaza masina... eu am un bloc pregatit cu tevi sertizate aferente pt cazul un care incepe si mie sa-mi curga, toata tarasenia m-a costat vreo 150 Euro in total, 65 blocul SH de pe ebay cu transport cu tot si restul cele 4 furtune sertizate adaptate la bloc cu filet facute de un meserias Editat Iunie 19, 2017 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
miklovan Postat Iunie 19, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2017 Re: Problema ACE - am pierdut tot lichidul Multam fain, am vazut preturile si o sa incerc sa repar dar nu o sa umblu cu improvizatii. Sper sa ii dau de cap doar ca eu stiam cat e de delicat sistemul asta si am avut tot timpul o "frica" sa nu se buleasca si cand am vazut martorul rosu in bord m-am "racit". "A bon entendeur, salut!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 Re: Problema ACE - am pierdut tot lichidul Astazi s-a intamplat si la mine. S-a fisurat, cred, un furtun care duce de la blocul de ACE la actuatorul fata. Nu stiu daca am zis bine dar sigur unul din furtunele de la actuatorul fata s-a fisurat. Cred ca stiu si de la ce s-a intamplat. Bucsa din partea de jos a actuatorului fata e praf (tot azi am constatat traba asta). Actuatorul de misca intr-o parte si in alta ca la dans. Din cauza asta cred ca undeva mai sus de actuator unde furtunul este sertizat cu teava care duce spre blocul ACE s-a frecat pana s-a fisurat. A curs tot lichidul, a stropit in zona roata fata dreapta tot... pana si spre baterie am vazut ceva stropi. Am mers cu masina asa vreo 15 km pana am dus-o la locul unde voi face reparatia. Nu s-a gripat pompa, sper sa fi avut noroc in privinta asta. Cand am oprit motorul din rezervorul ACE iesea abur...:grin: In blocul ACE sunt fitingurile de fabrica, inca nu s-a facut modificarea cum am vazut in linkul de mai sus. Inca nu am scos furtunul spart afara, doar ce am facut constatarea, tarasenia s-a intamplat dupa-amiaza si pana s-a lasat seara abia am avut loc sa demontez in zona si sa vad ce si cum. Am sa ma ocup de problema abia de miercuri incolo pentru ca luni-marti am sa fiu in delegatie. Obligatoriu va trebui sa inlocuiesc bucsa de la actuatorul ACE fata, am cautat atat pe microcat.ru cat si pe allbrit.de si nu am gasit codul bucsei. Daca cineva imi poate spune codul ii multumesc anticipat. Am sa inlocuiesc deasemeni si lichidul ACE si filtrul din bloc. Daca cineva are mai multe informatii si imi poate spune ce ar mai trebui inlocuit pe acolo, sunt deschis la sugestii. Deasemenea, cine stie in Bucurersti unde as putea face modificarea la blocul ACE ca in linkul de mai sus, sa imi spuna si mie. Multumesc anticipat. O seara buna tuturor. LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 Re: Problema ACE - am pierdut tot lichidul La care bucsa te referi la cea cu nr. 4? http://www.allbrit.de/UNI.cfm?PAGE=818014&SPRACHE=EN ... scrisesem in topicul asta ca la scurgeri care nu sunt intre pompa si bloc se scoate releul R14 si lichidul va fi recirculat, se pierde doar ce e in actuatoare NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Octombrie 16, 2017 Partajează Postat Octombrie 16, 2017 Re: Problema ACE - am pierdut tot lichidul Da, aia e bucsa. Vad a in linkul trimis de tine apar și codurile, unde intrasem eu nu apăreau. Am citit despre releul ăla dar doar aseară după ce s-a întâmplat tărășenia. Când mă întorc o sa pun provizoriu un ulei Dexron ieftin, scot releul 14 și mă voi ocupa de restul. PS: scriu de pe telefon și autocorecția asta ma ucide... și nu știu să o scot :))) LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
miklovan Postat Octombrie 16, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2017 (editat) Re: Problema ACE - am pierdut tot lichidul La mine s-a rezolvat de ceva vreme. Am circulat cel mai mult vreo 30km tot completand cu lichid. De la Vaslui la Iasi am adus “pacientul” pe platforma dupa o analiza de risc si cost (in 30de km am completat vreo 2.5l de lichid care nici cel mai ieftin nu e ieftin ). Am dus masina la un service si au demontat ei conducta cu pricina si au dus-o la un atelier care face sertizari. Editat Octombrie 16, 2017 de miklovan "A bon entendeur, salut!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 16, 2017 Partajează Postat Octombrie 16, 2017 Re: Problema ACE - am pierdut tot lichidul Chiar si cu releul scos trebuie verificat nivelul in rezervor ca depinde si de cat bine inchid valvele, in mod ideal nu ar trebui sa treaca nimic de ele dar in realitate mai scapa lichid catre actuatoare si atunci se pierde, daca tot scade nivelul intempestiv si cu releul scos mai bine sa nu se circule cu ea NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Octombrie 16, 2017 Partajează Postat Octombrie 16, 2017 Re: Problema ACE - am pierdut tot lichidul Mașina nu mai circula. Miercuri dau jos ambele furtune de la actuator și le duc la o firma care face sertizari. Am vorbit deja și băieții știu deja despre ce este vorba, au mai avut posesori de LR cu aceeași problema. Mai trebuie sa gasesc bucsa buclucașă. LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Octombrie 17, 2017 Partajează Postat Octombrie 17, 2017 (editat) Re: Problema ACE - am pierdut tot lichidul Daca tot umblati acolo schimbati toate furtunele (4, 2 fata si 2 spate) sertizate cu unele noi de mare presiune. Si aveti grije cum le repozitionati identic cum au fost. Foarte importante acele distantiere de cauciuc. Editat Octombrie 17, 2017 de mariusg Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate