Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

LR Discovery 2 versus LR Discovery 1 Camel Trophy

udrescu_marian

Postări Recomandate

Salutare,

sunt indecis in achitia unei masini Discovery! Poate ma puteti ajuta cu cateva sfaturi/pareri!

Situatia se prezinta in felul urmator:

Una asa:

153025859_1_1000x700_vand-land-rover-discovery-medgidia_rev001.thumb.jpg.d7cdcb820b2962bd25078277c2d73c2e.jpg153025859_2_1000x700_vand-land-rover-discovery-fotografii_rev001.thumb.jpg.c27b4b2fd6a139ec6405f06cc49a0cde.jpg153025859_6_1000x700_vand-land-rover-discovery-_rev001.thumb.jpg.5629a83bbe274a0537f37f8d36daff11.jpg153025859_7_1000x700_vand-land-rover-discovery-_rev001.thumb.jpg.1cb7498e801eeeccf0cd0e7353dc340f.jpg

Model Discovery

Combustibil Diesel

An de fabricatie 1998

Rulaj 230 000 km

Caroserie Off-road

Capacitate motor 2 500 cm3

Tractiune 4*4,cutie automată, dublu climatronic,înscrisă pe România,geamuri si oglinzi electrice electrice,2 airbaguri ,diferential central blocabil cu varianta mare si mic,scaune încălzite,radio cd cu cititor de stick marca AEG,Inchidere centralizată cu alarmă cu senzori de mișcare interioară.

Aceasta sta in 3800 Euro

Iar cealalta asa:

139173961_1_1000x700_land-rover-discoveri-25-tdi-craiova_rev004.jpg.fbd255f31193a59f6b4e30dd083eb7cf.jpg139173961_2_1000x700_land-rover-discoveri-25-tdi-fotografii_rev004.jpg.dfabbdf27629850c951bce92ead044fd.jpg139173961_3_1000x700_land-rover-discoveri-25-tdi-land-rover_rev004.jpg.b6e395fbdeb9e80c5c15ec13ef827ee5.jpg139173961_4_1000x700_land-rover-discoveri-25-tdi-auto-moto-si-ambarcatiuni_rev004.jpg.5e8e9c6db505fb744a9cc81ce5732432.jpg139173961_5_1000x700_land-rover-discoveri-25-tdi-dolj_rev004.thumb.jpg.647b10171a4391a6c7358590bfaf8025.jpg

Model Discovery

Combustibil Diesel

An de fabricatie 1999

Rulaj 210 000 km

Caroserie SUV

Capacitate motor 2 500 cm3

Land Rover Discovery

model Camel Trophy

Stare buna de functionare

Portbagaj original

Proiectoare

Cabestan

Cauciucuri noi

Acesta sta in 3100 Euro

Intrebarea mea ar fi, care este mai ok? care merita achizitionata? (ARGUMENTATI va rog-pareri pro si contra). Mentionez ca la prima (cea verde), zicea omul (via SMS) ca i-a pus arcuri in loc de perne si de aia stau martorii aceia aprinsi in bord, dar ca nu-i mare bai!

Legat de perne/arcuri, cea galbena, cica ar fi pe arcuri, din fabrica!

O a doua intrebare: oare ambele sa aiba blocant?

Si cea de a treia intrebare dar nu si ultima (deocamdata): ce dimensiune de anvelope (MT- preferabil) as putea sa pun pe masina, maxim, cat sa nu fiu nevoit sa fac modificari la caroserie, flanse, etc.?

Multumesc anticipat si astept cu ochii de melc, indrumarile voastre!

Editat de Astral
MERITA ! NU "se merita ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=740241&viewfull=1#post740241
Un om deştept poate să înveţe şi de la un prost. Invers e mai greu!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pareri: COMPARATIE 2 LR Discovery

Salut, eu nu pot da sfaturi de la distanta, ce pot spune sigur e ca nu totui martorii aia sunt aprinsi din cauza schimbarii pe arcuri pt ca pentru aia era aprins doar unul cel cu sagetile sus/jos, atat, aialalti sunt celebrii "3 amigos" care pot avea varii motive unele pot fi complicate si scumpe de reparat e nevoie de tester dedicat pentru a vdea amploarea problemei

daca au blocant sau nu doar tu poti sa vezi, trage maneta mica pe N si dupa aia catre stanga, daca nu merge spre stanga sigur nu are daca merge impinge asa pe stanga inainte sau inapoi si trebuie sa se aprinda martorul difflock(rosu stanga sus) la bord(cu contactul pus binenteles)

despre gume mai mari decat stock eu nu mai vorbesc ca mi-am cam racit gura degeaba pe aici in multe cazuri: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?93191-Despre-aspect-si-functionalitate mai vezi si aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50501-sfat-cauciucuri-jante-discovery-2&p=1084780&viewfull=1#post1084780

Bafta

eu de as fi nu as lua-o pe prima din considerentul ca proprietarul nu poate fi prea grijuliu daca nu si-a reparat-o ca lumea deci poate avea si probleme de intretinere

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Comparația este între mere și pere.

Unul e mai nou, cu ceva electronica, celalalt e tractor... Fiecare are părți bune și mai puțin bune, depinde ce vrei.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Unul e mai nou, cu ceva electronica, celalalt e tractor... Fiecare are părți bune și mai puțin bune, depinde ce vrei.

In traducere libera, compari Disco 2 cu Disco 1! In rest, "nimic nu e ceea ce pare a fi!" ca tot e din nou la moda!:grin:

Documenteaza-te un pic mai mult, gasesti material destul si aici si pe net! Si iti vei da singur seama!

Bafta!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Eu am ambele modele si nu stiu ce sa te sfatuiesc.

Poate cu Disco 1 te descurci mai usor cu reparatiile.

Interioarele sunt aproape la fel, Disco 2 e un pic mai lung in spate, are portbagajul mai mare.

Pentru offroad as merge pe D1, pentru strada cu D2.

La 1 ai si troliu, atentie ca e in 3 usi, nu e mai mic doar accesul in spate e mai nasol.

Link spre comentariu

Multumesc frumos, dar poti detalia/argumenta aceste "parti bune si mai putin bune"?

Link spre comentariu

Nu sunt un cunoscator in LR, dar eu parca as lua-o pe aia Camel Trophy ca ma innebuneste ideea de pedigree ! :h5

asta nu are perne si e mai potenta?!

Sau de ce spuneti asta?

Niste argumente ceva!?

Multumesc!

Link spre comentariu

Re: LR Discovery 2 versus LR Discovery 1 Camel Trophy

Conversia la arcuri, din ce-am citit pe aici, e o operatiune nu tocmai simpla sau mai bine zis trebuie facuta cu ceva simt de raspundere, iar daca omul ala nu s-a mai obosit sa rezolve cu martorii din bord, parca nu-mi suna bine....

Link spre comentariu

Conversia la arcuri, din ce-am citit pe aici, e o operatiune nu tocmai simpla sau mai bine zis trebuie facuta cu ceva simt de raspundere, iar daca omul ala nu s-a mai obosit sa rezolve cu martorii din bord, parca nu-mi suna bine....

Intreb pt ca nu stiu: au fost variante doar cu perne si s-a trecut la conversie sau au fost si variante simple cu arcuri?

Ma refer la ambele variante Disco1 si 2

Multam

Link spre comentariu

D2 au fost si cu perne si fara din fabrica, D1 nu a avut perne niciodata.... in rest, nu se compara dar D2-ul cum am mai spus dupa parerea mea a apartinut unui proprietar neglijent deci nu m-as baga, daca vrei D2 cauta altul care a fost "iubit"

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

D2 au fost si cu perne si fara din fabrica, D1 nu a avut perne niciodata.... in rest, nu se compara dar D2-ul cum am mai spus dupa parerea mea a apartinut unui proprietar neglijent deci nu m-as baga, daca vrei D2 cauta altul care a fost "iubit"

Multam fery!

Si cum ziceai, mai usor de intretinut si consum e mai bunicel 1-le?

Intre perne si elicoidale ce ai alege? si DE CE? mai ales DE CE!

:)

Editat de udrescu_marian
Link spre comentariu

Multam fery!

Si cum ziceai, mai usor de intretinut si consum e mai bunicel 1-le?

Intre perne si elicoidale ce ai alege? si DE CE? mai ales DE CE!

:)

Ca sa-ti raspunzi la intrebarea asta, trebuie sa-ti pui alta: "ce vrei sa faci cu masina asta?"

Daca prevezi o utilizare preponderent off-road, clar elicoidale!

Insa, daca ai in vedere si drumuri lungi pe sosea, pernele iti aduc un plus de confort in ecuatia asta!

Sunt multi factori care contribuie la alegere, de asta ziceam sa incerci sa te documentezi un pic mai mult!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Disco 1 din 99? Cam greu de crezut.

D1 trebuie sa aiba central blocabil, pt ca toate au avut.

Un D1 cu restante la intretinere e mult mai fiabil decat un D2 in aceeasi situatie.

Link spre comentariu

Nimic nu este ce pare a fi. Vad ca ai o etate. Esti tu persoana care sa cumpere o masina din poze sau din spusele unora care nici macar nu-si cunosc obiectul vanzarii? Primul lucru este sa fii sigur ca exista si apoi starea reala in care cele 2 masini exista. Cauta totusi un pret pe Google sau ebay la un pedigree Camel Trophy certificat. Altfel liber la vanzare si revanzare, etc.

Editat de Astral

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Se pare ca ar fi existat in 98 o serie speciala "Camel Trophy" in Germania. 300tdi, vopsit in galbenul specific si echipat cu snorkel, bullbar si roof rack. Fara alte dotari si modificari constructive. Posibil sa fie asa ceva.

Link spre comentariu

Salutare Marian,

Land Rover este o marca pentru pasionati: masini care au imbinat luxul cu off roadul. Revolutionare, capabile, ce vrei tu... Dar pretentioase. Nu sunt pentru cine vrea sa bage doar motorina si atât.

A scris nu demult Ferry ca cel mai fiabil Discovery e D1 din 96-97. Mai spartan dar si cu mai putine lucruri sa se strice. D2 face trecerea spre lux iar sistemul de perne si active cornering si toate electronicele de ABS si traction control sunt geniale... Când merg bine. Când nu... te scufunzi intr-un cosmar de becuri aprinse prin bord, nevoie de tester dedicat, lipsa de mecanici calificări, anafură, sfinti si ingerasi.

Concluzia : nu te uita dupa Discovery ieftin ci dupa unul bun. Vrei unul mai lesne si mai fiabil ia D1, vrei ceva mai luxos ia un D2 sfarsit de serie . Musai ia ceva bine intretinut. Recomandat ia-ti un tester. Recomandat tine bani de interventii. Vrei ceva in care sa dai ca surdul in clopot si sa il repari din ciocan - ia alta marca.

Eu personal de vreo 4 ani am tot citit pe forum cele scrise de posesori multumiti de land rover si sa stiu ca daca e un punct comun e ca "intretinerea corecta este esentiala". Sunt si destule povesti de groaza care încep in general "am luat un land rover ieftin ca am prins castana dar am ceva mici probleme"

Bafta sa ai,

Robert

• Like 2
Link spre comentariu

Salutare Marian,

Land Rover este o marca pentru pasionati: masini care au imbinat luxul cu off roadul. Revolutionare, capabile, ce vrei tu... Dar pretentioase. Nu sunt pentru cine vrea sa bage doar motorina si atât.

A scris nu demult Ferry ca cel mai fiabil Discovery e D1 din 96-97. Mai spartan dar si cu mai putine lucruri sa se strice. D2 face trecerea spre lux iar sistemul de perne si active cornering si toate electronicele de ABS si traction control sunt geniale... Când merg bine. Când nu... te scufunzi intr-un cosmar de becuri aprinse prin bord, nevoie de tester dedicat, lipsa de mecanici calificări, anafură, sfinti si ingerasi.

Concluzia : nu te uita dupa Discovery ieftin ci dupa unul bun. Vrei unul mai lesne si mai fiabil ia D1, vrei ceva mai luxos ia un D2 sfarsit de serie . Musai ia ceva bine intretinut. Recomandat ia-ti un tester. Recomandat tine bani de interventii. Vrei ceva in care sa dai ca surdul in clopot si sa il repari din ciocan - ia alta marca.

Eu personal de vreo 4 ani am tot citit pe forum cele scrise de posesori multumiti de land rover si sa stiu ca daca e un punct comun e ca "intretinerea corecta este esentiala". Sunt si destule povesti de groaza care încep in general "am luat un land rover ieftin ca am prins castana dar am ceva mici probleme"

Bafta sa ai,

Robert

Pot doar sa intaresc cele spuse mai sus cu mult respect. :br

Link spre comentariu

Nu sunt un cunoscator in LR, dar eu parca as lua-o pe aia Camel Trophy ca ma innebuneste ideea de pedigree ! :h5

Nu este o masina cu pedigree, este o copie, un LR Camel costa cat o garsoniera :)

Eu zic sa mai caute colegul.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Nu este o masina cu pedigree, este o copie, un LR Camel costa cat o garsoniera :)

Eu zic sa mai caute colegul.

Stii cum se zice...."multi vad, putin cunosc" ! :wink:

Oricum, cu sau fara pedigree, eu tot pe aia as lua-o...

@udrescu :

Si daca tot esti indecis, nu mai bine te uiti si la masina colegului din Sibiu ?

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?92807-Vand-Land-Rover-Discovery-1&p=1065590&viewfull=1#post1065590

Editat de Astral
Link spre comentariu

Marian dacă te hotărăști să vii până la Sibiu sa vezi d1-le și nu ești decis poți să mă suni sa îți arat și un d2 fără perne, cu istoric, etc... 0722857791

Editat de Astral
Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru indrumari si sfaturi!

Ma intrebam de ce oare CHOPPER din Sibiu nu a "reusit" sa vanda masina de fix un an de zile, pana acum! Nu am vazut-o si pe vreun alt site! (oare o vinde doar celor de pe club4x4?)

Poate sunt subiectiv!

Multumesc inca odata, tuturor, pentru tot!

Editat de Astral
VREUN / VREO ....FARA CRATIMA ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut, ce inseamna unul bun, bun=scump in cazul D2, ce inseamna scump, cam care este pretul corect, masina stock fara modificari?

Mersi.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare