Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

JIMNY diesel

Vizitator adminsdc

Postări Recomandate

Vizitator adminsdc

Salut! vruiam sa stiu daca e cineva cu jimny diesel pe aici? am cateva intrebari in legatura cu vibratiile motorului

la anumite turatii 1800/2000 se misca trepideaza toate plasticele, pana si geamurile vibreaza...si nu stiu daca e normal. si daca pot rezolva problema in vreun fel. m am gandit sa dau plasticele jos si sapun silicon, dar mi e sa nu pierd timpu de geaba.

Astept un sfat. :p

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: JIMNY diesel

la o tona de motor cit ai sub capota te mai miri ca vibreaza... motorasul facut de japonezi e din aluminiu, usurel.. si ajunge la vreo 7500rpm daca-l superi, dc sa-ti iei un jimny diesel? Acum, ce sa mai... sa-l stapinesti sanatos, dar cred ca asa-i mersul lui.

Link spre comentariu

Vizitator adminsdc

Sa nu cumva sa ai vre-un tampoan rupt la motor sau la cutie.

Inclusiv esapamentul ar fi bine sa-l verifici ca si de la el pot aparea trepidatii.

pot trece pe la voi? poate va dati voi seama! ati terminat cu plecarile? vagasesc zilele astea?

Link spre comentariu

Vizitator adminsdc

la o tona de motor cit ai sub capota te mai miri ca vibreaza... motorasul facut de japonezi e din aluminiu, usurel.. si ajunge la vreo 7500rpm daca-l superi, dc sa-ti iei un jimny diesel? Acum, ce sa mai... sa-l stapinesti sanatos, dar cred ca asa-i mersul lui.

nu te inteleg! de ce nu diesel?

Link spre comentariu

nu te inteleg! de ce nu diesel?

pt ca motorul diesel este foarte greu pt caroserie.si parca e facut de peugeot,care motoare, vibreaza si sunt galagioase

Link spre comentariu

Vizitator adminsdc

e foarte bine, sa fie galagios, si MT urile sunt galagioase pe asfalt si sunt foarte bune. :grin:

cred totusi ca e ceva rupt/desprins pe sub el

Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

Toate Jimny diesel vibreaza e problema numarul unu.Datorita unei lipse in curba de putere si a unei gresite etajari in cutie a reducerii din sincroane undeva la 1800 ture in viteza a 2-a,a 3-a si a 4-a.De fapt greseala vine din faptul ca are cutia de la benzinarul de 1.3,proiectata pt turatii mai mari.Numai ambreiajul e mai ranforsat,restul e de la benzinar,Jimny si samuraiul neavand o istorie in diesel,ci rareori preluate de la peugeot(la samy) si Renault la Jimny.Apoi vine problema vibratiilor din volan problema nr 2 rezolvabila cu un amortizor de directie.

Plus insa pt Jimny diesel-cuplu excelent la redus,o placere sa te cateri cu el,motorul este 1.5 dci de la renault de 65cp sau 80cp cu intercooler dupa 2005,excelente si superfiabile.Sunt motoarele de pe Renault Megane,Clio,Kangoo,Nissan Micra etc deosebit de fiabile si usor de intretinut,fara electronica complicata care le echipeaza pe turisme.

Cam atat despre vibratii,Tupare nu te omora cu firea sa-i dai de cap ca am schimbat eu tampoane si silent-blocuri si mai schimbam si in ziua de azi daca nu intram pe un forum UK de Jimny.

Link spre comentariu

Vizitator Figo

Salut! vruiam sa stiu daca e cineva cu jimny diesel pe aici? am cateva intrebari in legatura cu vibratiile motorului

la anumite turatii 1800/2000 se misca trepideaza toate plasticele, pana si geamurile vibreaza...si nu stiu daca e normal. si daca pot rezolva problema in vreun fel. m am gandit sa dau plasticele jos si sapun silicon, dar mi e sa nu pierd timpu de geaba.

Astept un sfat. :p

.......nu da jos plasticele o sa pice singure .... :twisted:

...si la benzina trepideaza la turatzii mici ! la 2000 intra 3 -a imi pica mustele uscate de pe parbriz ! :ha:

tre mers un pic mai turat !!!!!!!!!! ...asta e tot !

Link spre comentariu

Vizitator adminsdc

Toate Jimny diesel vibreaza e problema numarul unu.Datorita unei lipse in curba de putere si a unei gresite etajari in cutie a reducerii din sincroane undeva la 1800 ture in viteza a 2-a,a 3-a si a 4-a.De fapt greseala vine din faptul ca are cutia de la benzinarul de 1.3,proiectata pt turatii mai mari.Numai ambreiajul e mai ranforsat,restul e de la benzinar,Jimny si samuraiul neavand o istorie in diesel,ci rareori preluate de la peugeot(la samy) si Renault la Jimny.Apoi vine problema vibratiilor din volan problema nr 2 rezolvabila cu un amortizor de directie.

Plus insa pt Jimny diesel-cuplu excelent la redus,o placere sa te cateri cu el,motorul este 1.5 dci de la renault de 65cp sau 80cp cu intercooler dupa 2005,excelente si superfiabile.Sunt motoarele de pe Renault Megane,Clio,Kangoo,Nissan Micra etc deosebit de fiabile si usor de intretinut,fara electronica complicata care le echipeaza pe turisme.

Cam atat despre vibratii,Tupare nu te omora cu firea sa-i dai de cap ca am schimbat eu tampoane si silent-blocuri si mai schimbam si in ziua de azi daca nu intram pe un forum UK de Jimny.

merci frumos :grin:

Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

nu stiam ca si benzinarul vibreaza.

Am rezolvat insa problema trepidatiilor din volan.Am montat un amortizor de directie iar MASINA ESTE ALTA!!Plus urias la stabilitate,la curba la orice fel de mers,directia precisa,cu adevarat o imbunatatire formidabila.

Am folosit un amortizor de defender sd32 OME carfe s-a putut monta f usor prin 2 placute sudate,una de port-sasiu cealalta de bara de directie.Deschiderea excelenta cu tolerante stanga dreapta fix 1cm si incadrare centrala echilibrata,fara tensiuni la bracaj maxim.

Tot azi am rexolvat si vibratiile partial,prin renuntarea la toba finala si inlocuyirea cu un stut de teava.

Zgomot ff putin mai pronuntat(ma asteptam la ceva mult mai tare),putere in plus ,se simte o usoara vlaga in plus iar consumul a scazut cu aprox 0.5% dar aici trebuie sa verific.Au disparut si vibratiile,de fapt s-au diminuat simtitor,nu mai intra in trepidatie decat o usoara zumzaire la 1800ture cu muult mai putin suparator ca inainte.

De unde trag concluzia ca si toba era prost proiectata si dadea rezonante.

Renuntarea la toba s-a facut absolut intamplator,montandu-mi suplimentar inca un rand de amortizoare pe spate(dublarea celor existente),de unde s-a imbunatatit major si tangajul spate specific Jimny(barcuire saltareata),tangaj aparut dupa inaltarea masinii prin kit ome+3.7cm arcuri si amortizor.

Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

P.S.

Toba finala nu are catalizator si nici rol de filtrare.Catalizatorul e imediat sub motor si este de fapt o toba uriasa lunguiata care preia 99% din zgomot si noxe.Cea din spate,finala,am decupat-o eu si am gasit doar tuburi,nici macar site nu are.Fara toba finala merge la fel de curat,nu polueaza iar fonic e insesizabila diferenta.cred ca rolul ei este de a mari consumul,de a justifica acolo o piesa care "trebuie sa fie in normative" si de a da vibratii care dau batai de cap care dau de lucru mecanicilor etc...

Link spre comentariu

Vizitator Figo

trepideaza la subturat ! asta e normal la orice mashina diferentza este doar la ce turatzie. daca masina este mai grea cu capacitate cilindrica mai mare se manifesta mai rezonabil toata problema dar la jimny care are numa 100o kg si 1,3 l vibreaza mai tare . sprintzara este de la 3000 de turatzii in sus ! mere de fras are ...... dar la turatzii mici nui place de loc ....mai ales in curba cind rotzile sint date mult la stinga sau dreaptea . atunci i trebuie talpa si daca din lene nu am schimbat viteza .... trepideaza si vibreaza pina mai salta acul de la turometru .

vibratziile in volan ...este alta mincare de peste ! sa bat in lemn .....nu am ! din experientza altora ....... apar cam pe la 80 la ora si sint determinate de cauciucuri echilibrate prost !!!!!!!!!!!!!!! ome pe bara de directzie( are avantaje mari ) te face sa nu le simtzi asa de tare dar nu inlatura cauza . la majoritatea problemele au aparut dupa inaltzare. au scris romane prin ceva forum de jimny pe aici . pe scurt : exista cauciucuri care se echilibreaza foarte greu , la inaltzare neaparaat bucshele excentrice pt a corecta geometria directzei . cam asta ar fi !

despre toba nu stiu ...... dar sint convins ca rugina o data si o data ma va constringe sa umblu citeva zile fara ea ! :ha:

Link spre comentariu

Vizitator adminsdc

nu stiam ca si benzinarul vibreaza.

Am rezolvat insa problema trepidatiilor din volan.Am montat un amortizor de directie iar MASINA ESTE ALTA!!Plus urias la stabilitate,la curba la orice fel de mers,directia precisa,cu adevarat o imbunatatire formidabila.

Am folosit un amortizor de defender sd32 OME carfe s-a putut monta f usor prin 2 placute sudate,una de port-sasiu cealalta de bara de directie.Deschiderea excelenta cu tolerante stanga dreapta fix 1cm si incadrare centrala echilibrata,fara tensiuni la bracaj maxim.

Tot azi am rexolvat si vibratiile partial,prin renuntarea la toba finala si inlocuyirea cu un stut de teava.

Zgomot ff putin mai pronuntat(ma asteptam la ceva mult mai tare),putere in plus ,se simte o usoara vlaga in plus iar consumul a scazut cu aprox 0.5% dar aici trebuie sa verific.Au disparut si vibratiile,de fapt s-au diminuat simtitor,nu mai intra in trepidatie decat o usoara zumzaire la 1800ture cu muult mai putin suparator ca inainte.

De unde trag concluzia ca si toba era prost proiectata si dadea rezonante.

Renuntarea la toba s-a facut absolut intamplator,montandu-mi suplimentar inca un rand de amortizoare pe spate(dublarea celor existente),de unde s-a imbunatatit major si tangajul spate specific Jimny(barcuire saltareata),tangaj aparut dupa inaltarea masinii prin kit ome+3.7cm arcuri si amortizor.

Multumesc lui D zeu pana acu' n am avut probleme la volan, o singura data de fapt pe la 80km/h dar am curat jentile de noroi si a trecut( :) ). Vreau sa te intreb: problema asta apare de la inceupt sau in timp. Adica pot sa fac ceva sa previn ? Si altceva amortizorul; pot sa l pun si eu ? ma ajuta chiar daca n am respectivele gtrepidatii in volan?

In legatura cu amortizoarele pe spate(dublarea celor existente), trebuie facute ceva modificari ptr a le putea monta? ai ceva poze cu modificarile?

Merci frumos!

Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

Amortizorul de directie montat cu bridele acelea nu tine,se deplaseaqza pe bara de directie indifenent cat de tare l-ai strange,pt ca nu ai o priza pe bara aceea,ea fiind cilindrica si fara nici o embosare/posibilitate de a bloca deplasarea laterala la soc violent.Si vei avea si soc violent,ai sa vezi,daca iesi in teren greu cu ea.OBLIGATORIU SUDURA prinderi!Uite-te la samurai ce solid sistem de pridere este prevazut din fabrica versus sarmulitele de U-uri de la cel universal.Am sa fac cateva poze si am sa pun exact cum am montat eu,dupa multe calcule si proiectari.

Ref la dublarea pe spate a amort(dupa care vei constata o Enorma(cu E mare) diferenta la stabilitate si tinuta de drum),eu personal nu am reusit partea dreapta decat dupa ce am dat jos toba,efectiv nu este loc pe partea dreapta din cauza tobei care este langa prinderea barii panhart iar amortizorul ar trebui sa vina pe langa bara panhart cam pe unde e toba,respectand aceleasi parametrii de inclinatie cu cele de origine si deschidere in pozitie normala,medie,de 20.5 cm.

Poti monta si fara sa dai toba jos,dar nu-l vei putea pune paralel cu cele existente ci mai CISH sa zic asa si vei avea un dezechilibru la asieta masinii,vei vedea ca dreapta sta mai sus ca stanga etc si alte probleme.

Recunosc ca ideea cu dublarea amortizoarelor am vazut-o la un Jimny de Sibiu negru,castigatorul locului 1 la Open la Maramures Fest(cu scuze am uitat numele dansului)

Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

acum am vazut intrebarea de baza si raspunsul vine:DA,vei avea vibratii cat de curand,cum se vor toci un pic cauciucurile sau se va slabi un pic caseta sau se vor incarca un pic jentile pe dos cu noroi/praf.Sigur DA vei avea,vei vedea.Plus ca fara amortizor masina este un pericol in viraje si drumuri cu denivelari,nu ai vazut cum sare de pe sosea?Acu eu is cu pneuri BFG si o lecuta inlatate din kit,dar si inainte era BIZAR de naravasa si imprevizibila la viteze mai marii de 100km/h,parca galopam cu ea.Si stiu ce spun.

Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

Si acum dublarea amortizoarelor pe spate.ATENTIE f mare la detalii,unde cade pundea la flexaj maxim,totul a fost gandit de 10 ori,ajustat si dupa rateuri consecutive s-a ajuns la singura solutie viabila si rezistenta.Atentie mai ales la partea dreapta unde trebuie sa fie si f rezistent in ciuda distantei dar si subtira ca sa nu cada suportul ala de sus peste el la flexaj maxim

Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

Munca multa,nervi si injuratauri cat cuprinde,sudeaza apoi taie si da jos iar,bate!! iar troncane,e gresita pozitia etc,ganduri cine m-a pus sa ma bag etc,dar la final recompensa pe masura>Stabilitate fara egal,placere in viraje,sarituri si caderi libere spectaculoase,tinuta de drum aproape de un turism.nimic nu freaca,nimic nu atinge.fara inaltare caroserie pe sasiu.Cu flanse si bfg-uri pe 75!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare