zolameister Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Salut , Nu stiu daca postez unde trebuie intrebarea mea,daca nu am facut-o bine,rog un moderator sa ma ajute. Deci...tot citesc despre "chip tuning".Vad ca ofera o crestere de putere in motor,a cuplului si..in cateva cazuri si reduce consumul.Ma bate gandul sa pun un asemenea "chip" pe motorul de 2.2 de la Rexton.Ar creste puterea de la 178 la 205 cai,cuplul de la 400 nm la 450.Dar ce e mai interesant ca producatorul spune .va scadea consumul cu 20%. www.chipexpress.com/products/ssangyong/rexton/diesel-chip-tuning-boxes/5454/ Cat adevar este in aceste cifre?Merita facut o asemenea modificare?Ce implica pe termen lung pentru motor? Mersi in avans ptr raspunsurile voastre! NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ben 07 Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 (editat) Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? Daca as avea experienta as spune ceva , dar nu am. mam interesat pt masina mea Patrol Y61, 3.0 D, sunt multe chipuri pe net de vanzare, cauta pe youtube, sunt filmulete cu firme care le testeaza si spun ca nu face nimic, altele modifica doar acceleratia( apesi 10% si este ca si cum aj apasa 50% inainte), sunt multe si marunte, ai grija ce faci, multe chipuri iti forjeaza motorul , manipuleaza cu caldura aerului sau presiunea pompei de injectie, trimit info false la ECU, etc, sunt multi care au doar probleme. Eu ma uit la Steinbauer, dar costa si astept pana o sa am bani, un chip simplu fara ceva modificari, adaptari, etc nu cred ca este un castig, chiar daca masina merge trage mai tare.. Doar opinia mea Ben Editat Septembrie 10, 2017 de Ben 07 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 (editat) Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? Salut , Nu stiu daca postez unde trebuie intrebarea mea,daca nu am facut-o bine,rog un moderator sa ma ajute. Deci...tot citesc despre "chip tuning".Vad ca ofera o crestere de putere in motor,a cuplului si..in cateva cazuri si reduce consumul.Ma bate gandul sa pun un asemenea "chip" pe motorul de 2.2 de la Rexton.Ar creste puterea de la 178 la 205 cai,cuplul de la 400 nm la 450.Dar ce e mai interesant ca producatorul spune .va scadea consumul cu 20%. www.chipexpress.com/products/ssangyong/rexton/diesel-chip-tuning-boxes/5454/ Cat adevar este in aceste cifre?Merita facut o asemenea modificare?Ce implica pe termen lung pentru motor? Mersi in avans ptr raspunsurile voastre! De ce ChipTuning si nu FlashTuning? Daca nu ma insel ai motorul produs de Mercedes. Editat Septembrie 10, 2017 de vetu Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Septembrie 10, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? Care e diferenta intre ele? NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? Am avut pentru 2 ani un Saab chipat (asa se zice p-aici) de la 140 la ceva un jur de 200 de cai. Era incredibila diferenta intre masina mea si altele nechipate. Consumul era cam la fel, undeva pe la 7%, iar masina avea cand am vandut-o 320.000 km. Motorul original. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? @Zolameister Eu am de la racechip pe Santa Fe 2.2 (sic). Se simte cand dai chip-ul jos. Nu am intampinat probleme nici cu ambreiaj sau volanta, injectoare sau mai stiu eu ce altceva. Merg cu el de vreo 150.000. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ben 07 Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? Doar paprerea mea. Orice chip scurteaza viata motorului, chipul trimite info fals la ECU mareste presiunea , caldura, timpul de injectie, etc. So o spun si mai simplu, punetiva un chip care nu va lasa sa mergeti ma repede de 90km si puneti cuplul la jumatate din ce are standard. Cred ca sunteti deacord ca motorul o sa reziste mult peste 400 mii km sau poate si peste 1 milion de km Eu personal nu as cumpara nici o masina care are sau a avut chip. Acum face fiecare ce vrea, Ben Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? Am chip pe SF, masina are 305.000km. Am chip pe pompa de injectie la Patrol, masina are 332.000km. E drept, am doar vreo 30.000 de cand am pe Patrol (parca). NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ben 07 Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? Ursule, sa nu ma intelegi gresit, nu sunt contra chip tuningului, si eu o sa imi pun Steinbauer cand o sa am bani, dar dupa mine scurteaza viata motorului. Cand sunt in panta cu remorca de 2.7T si camioanele ma inpinge din spate cu 70 km/h pe autostrada mi se rupe in cot daca motorul meu o sa reziste 300 mii sau 500 mii km. Daca nu forjezi masina la maxim si pe distante lungi atunci efectul de uzura este mai mic dupa parerea mea. In EU sunt peste 2000 de persoane pe luna care cauta chipuri (de tot felul) pt upgrade. Ben Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? @Ben De acord. Daca in fiecare zi esti cu piciorul la podea, semaforul devine "liniuta" si schimbatul vitezelor se face la zona rosie, atunci si daca nu ai chip se duce dracu' treaba. Dar pentru uz zilnic in regim "common-sense", nu dauneaza...zic. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? Care e diferenta intre ele? Chiptuning.ul in acceptiunea discutata aici se refera la dispozitive externe ECU.ului masinii care au la baza rezistori sau cele mai evoluate sunt adevarate minicomputer.uri cu unul sau mai multe microcip.uri si soft.uri care le face sa functioneze. Oricare din ele intercepteaza si moduleaza semnalul unuia sau a mai multor senzori. Acesti sensori sunt urmatorii ( ordinea nu e intamplatoare): MAP, FUELL PRESURE SENSOR, CRANCKSHAFT SENSOR, ENGINE SPEED SENSOR si altii. Oricare din unitatile de mai sus urmaresc optimizarea cantitatii de motorina injectata la momentul oportun. In functie de tehnologie unele box.uri maresc presiunea din rampa de combustibil, altele maresc timpul in care injectorul ramane deschis. Flashtuningul, pe de alta parte, reprezinta modificare liniilor de cod din programul (protocolul) care face ECU.ul masinii sa functioneze. Avand in vedere lipsa unor dispozitive externe (adica va merge pe baza hardwareului care il are masina) aceasta metoda implica riscuri mai mici sa apara erori ulterioare (limpmode si fuel cut). DAR, Ambele metode sunt riscante daca vin cu software.ul "gata preparat" . De ce? Deoarece orice vehicul este unic iar modificarea OPTIMA a hartii ar trebui facuta utilizand harta "de baza" pe care functioneaza BINE vehiculul. Si plecand de la aceasta sa se faca optimizarile. Citirea hartii de baza se face pe stand dyno sau in mers (data logging). Se creaza harta optimizata dupa care se testeaza tot in mers sau pe dyno. In felul acesta se poate obtine cresteri de putere si cuplu de 20 pana la 50 la suta fara nici o modificare a traseului de admisie, evacuare sau a turbinei si de pana la 120% daca pui o turbina highflow, un intercooler mai eficient, maresti traseul de admisie si de evacuare. Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? @Ben De acord. Daca in fiecare zi esti cu piciorul la podea, semaforul devine "liniuta" si schimbatul vitezelor se face la zona rosie, atunci si daca nu ai chip se duce dracu' treaba. Dar pentru uz zilnic in regim "common-sense", nu dauneaza...zic. Eu plusez si zic ca la diesel un chip cu o harta fff buna va face motorul sa consume mai putin, sa livreze mai multa putere si cuplu si SA DUREZE MAI MULT. 1 Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Septembrie 11, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? da,am inteles cate ceva. Mai specific..eu as pune asa ceva ca sa-mi lase un pic libertate peste 2800 turatii ..sa nu dea in ..nas.Masina e noua,e senzationala..dar am impresia ca peste 2800 ture e fara vlaga.Parerile despre acest"chip" sau ce o fi ca nu afecteaza in nici un fel functionalitatea motorului din contra imbunatateste si "corecteaza"deficientele pe care producatorul a fost obligat sa le instaleze.Vb aici de emisia de CO2 care fiind foarte strict reglementat in anumite segmente de piata,a facut ..de exemplu ca motorul sa aiba o anumita turatie la un anumit cuplu o anumita cantitate de CO2 emisa care sa corespunda majoritatii pietelor de desfacere. NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Septembrie 11, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? Vetu,cine se pricepe la asemenea modificari,aici pe forum?Mersi ptr raspunsuri! NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Septembrie 11, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? despre acest produs este vorba: https://www.chipexpress.com/products/ssangyong/rexton/diesel-chip-tuning-boxes/5454/ NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? Vetu,cine se pricepe la asemenea modificari,aici pe forum?Mersi ptr raspunsuri! Probabil ca exista, eu nu cunosc pe nimeni pe forum. In schimb consider ca ar trebui sa cauti raspuns la intrebarea ta pe forum dedicat Mercedes. Am sa iti trimit doua contacte (doua entitati separate) pe pm ale unora care fac FlashTuning, au facut si la diverse Mercedesuri cu motorul de 2.2 CDI. Daca ti se permite le.poti face publice ulterior (cu tot cu feedback) Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Septembrie 11, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? ok.mersi.Cred ca e o "intrebare " destul de mult pusa,poate mai putin enuntata,hai sa o dezbatem. NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? despre acest produs este vorba: https://www.chipexpress.com/products/ssangyong/rexton/diesel-chip-tuning-boxes/5454/ Mai poti vedea si produaele RaceChip, MaxChip si DTE Systems. Chipexpress vindea cu ceva vreme in urma hardware produs de DTE dar aveau propriul soft instalat pe diapozitive. In alegerea box.ului eu as tine cont ca acesta sa citeasca si sa moduleze informatii de la cat mai multi senzori. Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Septembrie 12, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? un exemplu de marca..? NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Septembrie 12, 2017 Partajează Postat Septembrie 12, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? un exemplu de marca..? Eu as paria pe DTE. Au reprezentant (doar pt vanzari si montaj. Nu fac "tuning" post montaj) si in RO. Cauta dte-systems pe net/facebook. Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Septembrie 24, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? Am luat DTE...direct din Germania.Vorbit nult cu ei,explicat,inteles...urmeaza sa o montez NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? Cat a fost halatul ? Si poate ne spui si noua ce ti-au zis flacaii de te-au convins. Sunt sigur ca multi ar dori sa stie mai multe. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Zmark Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Re: "Chip tuning" ...mit sau realitate? Salut, Am sau am avut remapare/resoftare pe 2 masini: Opel Astra H 1.9 cdti 2005 de la 150cp la 185cp Opel Frontera B 2.2 dti 2001 de la 116cp la 140cp Ambele merg foarte bine, de multi km, intr-adevar, cu consum mai mic. Explicatia e ca masina este mai puternica si nu trebuie sa tragi de ea. In plus, in familie mai avem urmatoarele masini resoftate, toate circuland fraa probleme de ani de zile: inca un Opel Astra H 1.9 cdti un Opel Astra G 2.0 dti BMW 320d de 163cp dus la 205 cp. Urmeaza un BMW 320xd 2011 de 184cp dus la 215cp. Resoftarea s-a facut cu PowerChip pentru toate. Acum depinde probabil de stilul de condus si de softul instalat dupa resoftare. Multi isi bat joc de masini dupa resoftare, ca “trage de rupe”. Normal ca asa creste consumul si in timp apar defectele. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate