bogdan_g Postat Octombrie 3, 2017 Partajează Postat Octombrie 3, 2017 are cineva idee cum se poate face bordura la tevi de Al. ? respect, bogdan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 3, 2017 Partajează Postat Octombrie 3, 2017 Re: zencuire teava aluminiu are cineva idee cum se poate face bordura la tevi de Al. ? respect, bogdan. Salut Bogdan depinde de teava si de diametru eu ce am facut a fost la tevile de presiune aer pe instalatiile de franare pneumatice, aveam o scula care se introducea in teava pe diametrul interior si se"umfla" cu 1,5-2mm maxim diametrul faceam asta pt ca se foloseau un fel de mufe cu niplu piulite si trebuia sa nu alunece piulita peste teava lafel se folosea si la evacuari dar acolo e otel nu aluminiu :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Octombrie 3, 2017 Partajează Postat Octombrie 3, 2017 Re: zencuire teava aluminiu Ce vrei tu se numeste bercuire parca. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 3, 2017 Partajează Postat Octombrie 3, 2017 (editat) Re: zencuire teava aluminiu Zenmcuirea , bercluirea , bordurarea .... Luate invers - bordurarea se face intre role , bercluirea la presa cu capete de formare potrivite ( flare , double-flare , bubble flare etc flare ca sunt multe forme de capete ) ... zencuierea e de obicei o debavurare conica . Daca e doar o debavurare obisnuita la diametre mai casnice sunt la indemana diverse debavuratoare interior/exterior folosite de instalatori de instalatii termice si de frigotehnisti . la o zencuire mai obisnuita nu e prea multa bataie de cap , daca e nevoie de precizie e un pic mai mult de munca ajutat de dispozitive dedicate . Da-ne detalii - diametru de teava , grosime de perete , forma finala a capatului . Si daca e posibil , si ce face tubul respectiv .... Editat Octombrie 3, 2017 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Octombrie 3, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2017 (editat) Re: zencuire teava aluminiu Ø 40 cu 2 mm perete, 6061 aliaj, circuit apa racire motor autovehicol. nu stiu daca fara bordura va aluneca furtunul de pe teava ... respect, bogdan. Editat Octombrie 3, 2017 de bogdan_g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 4, 2017 Partajează Postat Octombrie 4, 2017 Re: zencuire teava aluminiu Ø 40 cu 2 mm perete, 6061 aliaj, circuit apa racire motor autovehicol. nu stiu daca fara bordura va aluneca furtunul de pe teava ... respect, bogdan. Bogdan :) poti folosi cu incredere pt teava lisa de aluminiu creare de striatii ca pe manerele de scule sau cum se faceau pe piesele de revolutie la strung acele patratele/romburi mici peste care pui un pic de silicon si strangi cu colierul Garantez ca nu scapa oricum in racier nu ai presiuni mari mai naspa e la intercooler la disele si nu numai ca fara aia datorita presiunii de la turbine iti scuipa furtunele afara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 4, 2017 Partajează Postat Octombrie 4, 2017 Re: zencuire teava aluminiu Daca faci numai cateva te descurci singur cu o bucata de scandura de brad si o dalta lingura . Iese oarecum bine , ceva mai bine iese invartite pe strung ( trebuie un strung cu axul principal ceva mai mare la diametrul interior sa treaca teava , si trebuie facuta o bucsa taiata in jumatati , cu degajare interioara . Degajarea interioara devine bordurare dupa apasarea cu o rola mica . Cum ziceam , daca ai doar cateva le faci cu o dalta lingura demarime potrivita , cu rabdare . Mie imi iese , mi-a iesit din prima si eram singur , duminica noaptea ... trebuie doar putintica atentie . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Octombrie 4, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2017 Re: zencuire teava aluminiu karol, am achizitionat o presa pt largire tevi esapament ... si ma gandesc ca pot sa maresc diametrul pe lungimea presei (80 mm) iar ulterior sa las doar un gat de catva mm cu diametru marit (debitez 75-77mm), asta in cazul in care merge presa respectiva. (imi pare o jucarie, are surub cu pas normal :) ) daca nu merge am sa incerc cum ai spus tu, cu ceva striatii. respect, bogdan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Octombrie 4, 2017 Partajează Postat Octombrie 4, 2017 Re: zencuire teava aluminiu karol, am achizitionat o presa pt largire tevi esapament ... si ma gandesc ca pot sa maresc diametrul pe lungimea presei (80 mm) iar ulterior sa las doar un gat de catva mm cu diametru marit (debitez 75-77mm), asta in cazul in care merge presa respectiva. (imi pare o jucarie, are surub cu pas normal :) ) daca nu merge am sa incerc cum ai spus tu, cu ceva striatii. respect, bogdan. Merge, chestia aia este pentru largit tevi de esapament din otel, pe aluminiu ar trebui sa fluiere. Daca-i vorba despre asta: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Octombrie 4, 2017 Partajează Postat Octombrie 4, 2017 Re: zencuire teava aluminiu Te chinui degeaba. lasa duralul asa cum este pune furtun ia colier bun.Doar pe strung il poti face .SI nu ai nevoie clar daca il strangi cu colier bun nu ai nevoie pe circuit daca ai 1,5 bari deja fierbe motorul deci 2cm daca a intrat furtunul frictiunea rezultata este mai mare decat forta de presiune...... Daca ii gasesti pe aia d efac jgheaburi ii intrebi de role de zencuire ..daca nu la strung lejer exista rola si varful ti-l face dar iti repet e inutil. Succes. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Octombrie 4, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2017 (editat) Re: zencuire teava aluminiu exact despre aceea este vorba. sper sa mearga ... altfel ajung la metoda lui cos, caruia ii multumesc pt idee, dar, sincer sunt satul sa "hand-made" cate ceva ... am dat la pila si ciocan in ultimii 3 ani cat pt 10 de lacatuserie ... respect, bogdan. L.E. ma duc la atelier. vedem ce iese. spre seara sper sa pun o poza cu lucrarea :) Editat Octombrie 4, 2017 de bogdan_g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Octombrie 4, 2017 Partajează Postat Octombrie 4, 2017 (editat) Re: zencuire teava aluminiu Pentru aplicația asta nu ai nevoie de bercuire sau bordurare, cu atât mai puțin de strung... Pune o lamelara cu granulație mare pe un flex și aia e... Cu un colier bun nu pleca furtunul nici dacă vrei. Eu am pus în loc de bătrânele furtune inox cât s-a putut făcut în acest stil barbar și nu a plecat nici unul de la locul lui. Editat Octombrie 4, 2017 de sean70 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 4, 2017 Partajează Postat Octombrie 4, 2017 Re: zencuire teava aluminiu SI nu ai nevoie clar daca il strangi cu colier bun nu ai nevoie pe circuit daca ai 1,5 bari deja fierbe motorul deci 2cm daca a intrat furtunul frictiunea rezultata este mai mare decat forta de presiune...... Nu stiu circuit de racire sa functioneze la presiuni mai mari de 1.1 - 1.2 bari (0.9 la Patrol, 1.1 la Hyundai).... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Octombrie 4, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2017 Re: zencuire teava aluminiu zis si facut. eu vroiam sa fac ceva de genul asta: dar... am renuntat dupa cateva incercari nereusite. scula asta: nu a fost de niciun folos sau poate nu am stiut eu cum sa o folosesc. cert este ca la mine a produs un rezultat nu tocmai pe masura asteptarilor: drept pt. care am hotarat sa folosesc coliere pe teava simpla: . am bagat amestec 50/50 antigel apa in instalatoe si nu curge :). sunt tare curios cum se va comporta la cald... multumesc tuturor pt. ajutor. respect, bogdan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ion_Bumbu Postat Octombrie 4, 2017 Partajează Postat Octombrie 4, 2017 Re: zencuire teava aluminiu Sudor WIG in aluminiu, un inel de alu sudat si apoi prelucrat, daca se poate pe strung e perfect daca nu...manual cu multa grija. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 5, 2017 Partajează Postat Octombrie 5, 2017 Re: zencuire teava aluminiu Tot din pila poti sa scoti inele bradut , ca la orice stut de furtun . Doua ajung cu mult succes , nici nu treuie mai adanci de 0,5 mm .E aliaj usor si e la indemana , eu am facut pe teava de fier , cu pila in mana , fara nici o problema ( alta ca la zincarea termica s-au cam acoperit si le-am curatat iarasi cu aceasi pila patrata ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Octombrie 5, 2017 Partajează Postat Octombrie 5, 2017 Re: zencuire teava aluminiu Merge facut pe strung inelul exact in forma dorita, dupa care se "lipeste"de teava cu aliaj de brazare aluminiu. Iese fix ca in prima poza. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Octombrie 5, 2017 Partajează Postat Octombrie 5, 2017 Re: zencuire teava aluminiu Scula aia trebuia introdusa complet in teava, altfel obtii doar ce-ai vazut. Sa inteleg ca traseul de racire va ramane acolo, jos, pe sub bara aceea? Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Octombrie 5, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2017 Re: zencuire teava aluminiu Scula aia trebuia introdusa complet in teava, altfel obtii doar ce-ai vazut. era nevoie de o menghina de teava si nu aveam timp prea mult sa pregatesc "atelierul" pt. asta ... iar din menghina normala (care nu este nici cinestiece menghina...) scapa. planul a fost sa termin instalatia de racire si sa bag lichid in ea. Sa inteleg ca traseul de racire va ramane acolo, jos, pe sub bara aceea? nu stiu inca, lipsesc multe alte elemente din ansamblu (alte instalatii, cardane, esapament ...) se poate sa mai fie nevoie de ceva modificari. de ce intrebi ? respect, bogdan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Octombrie 5, 2017 Partajează Postat Octombrie 5, 2017 Re: zencuire teava aluminiu nu stiu inca, lipsesc multe alte elemente din ansamblu (alte instalatii, cardane, esapament ...) se poate sa mai fie nevoie de ceva modificari. de ce intrebi ? Mi se pare mult prea expusa. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Octombrie 5, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2017 Re: zencuire teava aluminiu aveti idee cum se numeste mufa asta ? (eventual ... daca se poate face si cum ) respect, bogdan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 5, 2017 Partajează Postat Octombrie 5, 2017 Re: zencuire teava aluminiu Se poate face dar la mine e forma cu cea mai mare rata de defecte si din cauza asta o urasc din adancul inimii . La teava de fier e si mai greu de format . Se numeste beading stop si foloseste ca etansare un oring , din care cauza nu etanseaza daca are o oarecare solicitare laterala care inclina teava in cuplarea respectiva . Mi-a mancat zilele cu cerinta de pozitionare perfect axiala in cuplare care te chinuie in plus (si stiu ca e o sursa de necazuri la masinile americane si germane la care se mai regaseste , daca teava nu pozitionata si formata perfect curge sigur ). In locul acestei formari as alege o bercluire conica sau in cel mai rau caz cu inel taietor . Sunt mult mai sigure si mult mai usor de aplicat . Trebuie adaptata alta piesa dar nimic special care nu se regasete la sectiunea seriei usoare din raftul oricarei firme de echipament hidraulic . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Octombrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2017 Re: zencuire teava aluminiu ...foloseste ca etansare un oring , din care cauza nu etanseaza daca are o oarecare solicitare laterala care inclina teava in cuplarea respectiva . Mi-a mancat zilele cu cerinta de pozitionare perfect axiala in cuplare care te chinuie in plus (si stiu ca e o sursa de necazuri la masinile americane si germane la care se mai regaseste , daca teava nu pozitionata si formata perfect curge sigur ). ... sunt total de acord cu cele spuse de tine !!! respect, bogdan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 6, 2017 Partajează Postat Octombrie 6, 2017 Re: zencuire teava aluminiu nenea Cos :) ai ce ai tu cu americancele si cu nemtoaicele:):):) empiric chestia asta am facut-o si eu dar cu incalzirea locala cu o lampa cu acetilena, incalzeam teava de otel pana la rosu si apoi o apasam pana obtineam indoitura :) doar ca ,repet, ce faceam eu era empiric si fara mijloacele tehnice ale producatorului de cele mai multe ori imi iesea bucla mai mare decat zona unde trebuia sa etanseze si asta pt ca incalzeam o zona mult prea "lata" iar de apasat apasam probabil prea mult... sustin si eu mai buna e etansarea pe con, bercuire sau cum se numeste asta in conditiile in care se poate realiza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate