Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

XJ 2.5 tdi 2000 nu trage la panta

Lucianeu

Postări Recomandate

Va salut!

Am o problema cand incerc sa urc cu masina pante usoare pe asfalt. Cand urcam scadee puterea foarte repede si eram nevoit sa schimb rapid in trepte inferioare, pana m-am vazut nevoit sa opresc motorul, ca nu urcam nici cu prima viteza. Ca sa plec am avut nevoie sa cuplez LO.

Pe dum drept merge impecabil.

In plus de asta, scoate fum negru cand accelerez.

Cunoasteti vreun service in Timisoara la care pot efectua un test de motor?

Ma poate ajuta cineva cu informatii pe temele de mai sus?

Multumesc!

Editat de Lucianeu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: XJ 2.5 tdi 2000 nu trage la panta

Cu fumul ala negru, as zice sa verifici traseul de intercooler, in prima faza! Si apoi sa verifici daca lucreaza turbina!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salut!

Astept mai multe pareri si dupa aia ma duc sa verific. :)

Mecanicul mi-a zis ieri ca cel mai probabil e de la pompa, pentru ca fum negru inseamna motorina nearsa - posibil debit prea mare de motorina.

Parte proasta e ca nu gasesc nici un tester pentru masina asta in Timisoara, ca sa vad ce are...

Link spre comentariu

Cu debit prea mare faci fum, dar si trage masina.

Poti sa uiti de tester. Verifica traseul de intercooler si apoi mai intreaba.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Cu debit prea mare faci fum, dar si trage masina.

Poti sa uiti de tester. Verifica traseul de intercooler si apoi mai intreaba.

Asa o sa fac. Am mai citit si aici de posibile cauze si mentionau si ei de intercooler - http://www.reparatieturbo.ro/service-turbosuflante/cauzele-defectarii-turbosuflantelor.html.

Este cineva din Timisoara care sa recomanda vreun atelier bun pentru o astfel de verificare?

Oricum, caut mai demult mecanici care au "competente" in domeniul masinilor 4x4 dat nu gasesc. Am un mecanic care e foarte bun pe partea de modificari masini, dar e fff ocupat.

Multam!

Link spre comentariu

Interesant . Tu din Octombrie pana in Ianuarie nu ai facut nici o verificare din cele pe care ti le-au recomandat colegii de pe aici pentru ca mai astepti pareri . Poate ar trebui sa iti si faca cineva treaba nu doar sa isi spuna parerea

Succes in cautarea meseriasului din Timisoara

Link spre comentariu

Hai mai Aline, te rog nu ma certa.

Luni am programat sa verific Intercooler-ul. Am mai discutat cu altii dar nu au stiut ce sa-mi spuna si de aia intreb aici.

Masina asta e un moft - nu am facut 500 km cu ea, asa ca nu a fost o prioritate rezolvarea problemei, iar cu timpul am stat prost, pentru a ma ocupa cum trebuie de ea. Acum am zis ca vreau sa bag o tura pe la munte pe zapada cu ea, si as vrea sa o verific putin inainte.

Tu esti taticul Jeep-urilor, asa ca ma gandeam ca ai "mirosit" ce ar putea sa aibe. Daca si tu zici ca e probabilitate mare sa fie de la Intercooler, o sa ma duc impacat Luni la constatarea legata de intercooler.

Daca tot m-ai certat, stii vreun tester pentru masina asta pri Timisoara, la care sa verific turbo?

Multam!

Link spre comentariu

Hai mai Aline, te rog nu ma certa.

Luni am programat sa verific Intercooler-ul. Am mai discutat cu altii dar nu au stiut ce sa-mi spuna si de aia intreb aici.

Masina asta e un moft - nu am facut 500 km cu ea, asa ca nu a fost o prioritate rezolvarea problemei, iar cu timpul am stat prost, pentru a ma ocupa cum trebuie de ea. Acum am zis ca vreau sa bag o tura pe la munte pe zapada cu ea, si as vrea sa o verific putin inainte.

Tu esti taticul Jeep-urilor, asa ca ma gandeam ca ai "mirosit" ce ar putea sa aibe. Daca si tu zici ca e probabilitate mare sa fie de la Intercooler, o sa ma duc impacat Luni la constatarea legata de intercooler.

Daca tot m-ai certat, stii vreun tester pentru masina asta pri Timisoara, la care sa verific turbo?

Multam!

Nu ai nevoie de un tester special ca sa verifici turbina . De un manometru ai nevoie .

...iar daca vrei sa faci tura la munte la zapada ,las-o incolo de verificare -da-i bocanci . Cred ca aia e infundata pentru ca sta degeaba :ha::ha::ha:

Link spre comentariu

Am fost azi la ora 8:00 la verificat - ai vazut Aline ca te-am ascultat? - si am si rezolvat problema.

Furtunasul care deschidea sau inchidea clapeta EGR era fisurat in doua parti, astfel ca, ma gandesc ca, clapeta a ramas deschisa tot timpul. daca pana acum mi se parea ca masina trage bine pe drum drept, acum am inteles ce inseamna sa traga intr-adevar la drum drept - "zboara" nu "trage".

Circuitul de la Intercooler era in regula.

Multam de sfaturi!

Editat de Astral
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare