Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pierdere putere- Nissan Pathfinder

Ambrono

Postări Recomandate

Salut,

De putin timp sunt posesorul unui Nissan Pathfinder, R51, 2008, motor 2.5l, 126kw.

De ceva timp am observat o pierdere a puterii motorului care se manifesta uneori si cu um fum cenusiu pe teava de esapament.

De asemenea, la 3000 de turatii masina nu mai dezvolta aceeasi putere. Totodata, la accelerari pana peste 2500 de turatii, se aude un tacanit din zona motorului, lucru care ma duce cu gandul la un injector.

In afara de injector, ar mai putea fi si alta problema? Ma gandeam si la turbina, insa daca ar fi tubina m-as astepta sa fie mult mai lenesa si totodata sa se auda si un zgomot constant din compartimentul motor.

Urmeaza sa o duc la un tester la Nissan, insa pana cand ajung, as vrea sa stiu cam la ce sa ma astept. Orice sugestie e bine venita.

Multumesc,

Alex

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pierdere putere- Nissan Pathfinder

Eu am avut ceva asemanator. Brusc se aprindea "check engine" si nu mergea mai tare de 25km/h. Avea eroare un cod care nu-l mai retin dar daca cauti pe aici un topic pus de mine sigur il gasesti. Am fost la vreo 5 service-uri inclusiv Nissan iar codul citit spunea scurgere de motorina. Am verificat de vrei 3 ori tot si degeaba. Intr-un tarziu un prieten mecanic a verificat etanseitatea furtunului de la turbo, acela gros de deasupra motorului si a gasit o gaura langa colier. Practic ce se intampla: motorul pierdea presiunea de aer de la turbo si atunci brusc calculatorul aducea aport de motorina sa poata pastra puterea necesara. Crescand brusc debitul de motorina tot calculatorul zicea ca undeva scapa motorina si dadea eroarea. Am reparat furtunul si merge brici. Sper sa ajute.

Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salutare,

In primul rand vreau sa iti multumesc Renegade pentru sfaturi!

Doi la mana, am fost la Badsi Nissan Pipera pentru o diagnosticare, iar rezultatul lor a fost urmatorul:

1) "De inlocuit SCV scurt - oscilatii presune in rampa comuna" - desi aici nu erau foarte siguri, unul din mecanici spunea ca e ok, nu sunt oscilatii mari, iar celalalt spunea ca ar trebui schimbat.

2) "Electrovana comanda turbocompresor nu functioneaza". - prin urmare turbina nu functioneaza.

Ma gandesc sa schimb prima data electrovana pentru comanda turbina si sa vad ce se intampla de acolo. Schimbul as prefera sa il fac in regie proprie, (inca nu am un pret estimativ pentru manopera si piese) insa nu sunt sigur daca dupa schimb, ar trebui sa resetez sau sa reinitializez ceva la ECU.

Din ce vad aici:

nu ar trebui reinitializat nimic, insa nu am o confirmare.

Daca aveti ceva sfaturi, sunt binevenite!

Multumesc,

Alex

LE: Intre timp, constat ca pentru reinitializarea tuturor senzorilor nu e nevoie de reinitializare a ECU de la un service autorizat. Se poate face simplu, urmand pasii de aici:

Sper ca informatiile sa va ajute!

Editat de Ambrono
  • Like 1
Link spre comentariu

Salutare,

Am reusit sa schimb azi convertorul de presiune al turbinei in regie proprie. A fost o treaba de 5 minute, iar rezultatul este pe masura. Puterea masinii a revenit, nu mai scoate fum si se simte mai agila.

Cu respect,

Alex

Link spre comentariu

• 5 ani mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare