Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Conversie Discovery 3, 4 in Autoutilitara N1 5 locuri.

cznmrs

Postări Recomandate

Buna ziua, (incep aceasta discutie deoarece nu am gasit pe forum un subiect mai recent pe aceasta tema, daca a facut cineva acest lucru in ultimul an)

Sunt intereat de achizitionarea unui Discovery 3 sau 4 din afara, intrebarea este daca il pot modifica din autoturism M1 in autoutilitra N1 cu 5 locuri (conform legii, la firma de carosari autorizata cu perete despartoitor intre stalpul portierelor din spate si portbagaj, totul legal), care este procedura si ce costuri implica?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Coversie Discovery 3, 4 in Autoutilitara N1 5 locuri.

Incepand din anul 2013 in Romania RAR nu mai accepta si nu mai omologheaza transformarea din M1 in N1. In schimb poti cauta o masina care a iesit N1 pe poarta fabricii sau una la care tranformarea din M1 in N1 s-a facut inainte de 2013, in Romania sau in afara tarii.

Este tot ce pot sa iti spun referitor la subiectul asta. Mai cauta cu search pe google ca sigur gasesti mai multe detalii. Si eu am vrut sa imi fac D2 autoutilitara dar am renuntat din aceasta cauza. Eu am luat D2 in 2014 deci dupa ce s-a dat legea idioata.

Sper sa iti fie de folos. O zi buna. :))

LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu

Incepand din anul 2013 in Romania RAR nu mai accepta si nu mai omologheaza transformarea din M1 in N1. In schimb poti cauta o masina care a iesit N1 pe poarta fabricii sau una la care tranformarea din M1 in N1 s-a facut inainte de 2013, in Romania sau in afara tarii.

Este tot ce pot sa iti spun referitor la subiectul asta. Mai cauta cu search pe google ca sigur gasesti mai multe detalii. Si eu am vrut sa imi fac D2 autoutilitara dar am renuntat din aceasta cauza. Eu am luat D2 in 2014 deci dupa ce s-a dat legea idioata.

Sper sa iti fie de folos. O zi buna. :))

Precizare : inainte de octombrie 2013.

Link spre comentariu

Raspuns simplu....NU

din pacate....speranta ar fi sa gasesc una deja autoutilitrara, problema e ca majoritatea sunt cu 2 locuri....Oricum multumesc mult pentru informatii o sa incerc sa trimit o adresa la RAR poate primesc si un raspuns oficial!

Link spre comentariu

din pacate....speranta ar fi sa gasesc una deja autoutilitrara, problema e ca majoritatea sunt cu 2 locuri....Oricum multumesc mult pentru informatii o sa incerc sa trimit o adresa la RAR poate primesc si un raspuns oficial!

Te-as sfatui sa nu trimiti nimic oficial.....mai bine cauta pe cineva (in toate judetele astfel de baieti descurcareti !) care stie pe cineva si care iti va spune daca se poate face sau nu.

Link spre comentariu

Masina chiar daca vine cu doua locuri poate avea 5 locuri in acte.

Musai trebuie N1 in acte, panou cu prindere in 6 puncte si aprobarea se da de la Bucuresti si de regula dau revenire si poate ar fibune ceva cunostinte la RAR.

Bancheta se ia separat si e bataie mare pe ele, in tara se cer preturi ridicole sau cel mai bine iei una gata inmatriculata...

"A bon entendeur, salut!"
Link spre comentariu

salut, chiar eraam curios de sume, cautand cumva sa ma ancorez in realitate.

avem asa :

impozit 450-500 lei

vinieta 450 lei/an

ITP 150 leix2 -300lei -~1300 lei + ? asigurarea

este asa de mare asigurarea pentru PF? ca pentru firma stiu ca-i mare...

asigurarea? cat este asigurarea?

un turism cu motor de 3000 cc este :

2000leiimpozit+

150 ITP la 2 ani,

700-900 asigurarea(daca ai sub 30ani chiar 1300-1500lei),

vinieta 120 lei-

adica un total mediu de 3000-3500 lei cu variatia de asigurare.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Se gasesc si cu 5 locuri,insa extrem de rare si scumpe

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

salut, chiar eraam curios de sume, cautand cumva sa ma ancorez in realitate.

avem asa :

impozit 450-500 lei

vinieta 450 lei/an

ITP 150 leix2 -300lei -~1300 lei + ? asigurarea

este asa de mare asigurarea pentru PF? ca pentru firma stiu ca-i mare...

un turism cu motor de 3000 cc este :

2000leiimpozit+

150 ITP la 2 ani,

700-900 asigurarea(daca ai sub 30ani chiar 1300-1500lei),

vinieta 120 lei-

adica un total mediu de 3000-3500 lei cu variatia de asigurare.

Oricat ar fii asigurarea,tot nu cred ca ajunge la 3000 lei suma totala

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Pe mine m-a ajuns 585 pe 12 luni la Generali parca (cea mai ieftina nu e sigur ca era la Asirom dar ei nu acopera Moldova de unde pun motorina). Acum e pe sofer si am B8 parca

"A bon entendeur, salut!"
Link spre comentariu

Am cam poluat topicul cu alte probeleme si intrebari, dar info este buna.

Nici eu nu cred ca taxele totale pt utilitara SUNT la acelasi nivel ca la turism dar sa nu uitam ca vorbim punctual,doar de fractia impozabila 2500-3000 cm ,in conditii normale.

Cu siguranta ca sub 2500cm este mai scump sa detii utiliara si nu turism in conditiile enumerate mai sus. si cu cat esti mai jos ca cilindree vs incadrare de impozitare,cu atat este mai costisitor.

DACA adaugam si variabila inmatriculat pe firma si accidente in istoric,iarasi mai creste ceva dar astea-s cazuri asumate.

Sigur este ca peste 3000cm clar este un avantaj sa fie utilitar, cei cu 4,2 cunosc asta.

Si bomboana, sa nu uitam ca discutam acum -noiembrie 2017- de aceste taxe . in cazul in care minunatii guvernanti aduc o noua taxa,adaugare la impozit dupa norma E din 2018, s-ar putea ca utilitarele sa revina la putere sau nu....

App de stabilitate si predictibilitate.

Segmentul detinatorilor de autoturisme de orice fel,ar putea avea o mare surpriza in 2018...

Logic ar fi ca utilitarele sa fie mai putin taxate, pt a ajuta transportatorii, chiar daca tot logic este ca utilitarele, folosite pt transport si munca in general,intensiv , polueaza pe masura( nu este cazul oamenilor de pe aici dar utilitarele astea de aici nu reprezinta nici 1% din parcul national, deci se ia in considerare si ne raportam la marea oala)....

in sfarsit cine vrea intelege ce incerc eu sa spun,dar logica guvernantilor este una singura-bani la buget sub orice forma,pentru statui ,pensii, catedrale si ajutoare sociale.

Editat de Astral

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Salut,

Stiu ca nu raspund pe subiect. Nu stiu daca se poate sau nu modifica M1 in N1.

Am fost si eu tentat sa caut un Disco 3 inmatriculat N1. Facand calculele prezentate si mai sus, cu N1 ajungi cu aprox. 1000 ron mai ieftin, anual. Totusi, cred ca cel mai important lucru pe care-l poti face in achizitia acestei masini SH, este sa cauti o masina corect intretinuta, cu istoric verificabil si in stare cat mai buna, indiferent daca e N1 sau M1. Cred ca sunt foarte putine D3-uri chiar OK de vanzare in Romania. Acei 1000 ron nu vor mai insemna nimic daca va trebui sa efectuezi reparatii serioase la un D3/4. Cele deja inmatriculate ca autoutilitare N1 sunt, in mare parte, vandute de samsari, istoricul lor si nr-ul de km fiind sub semnul intrebarii... Eu am cumparat un Disco 3 dupa aproape un an cautari. Am vazut 4 masini in Iasi si Bucuresti si am verificat altele de la distanta. Consider ca am cumparat o masina buna si tot am cheltuit mai mut de 7000 ron in primele 2 luni (cea mare parte a sumei fiindca a trebuit data jos chiuloasa pt a inlocui o bujie incandescenta rupta). Daca as fi cumparat o alta masina pe care am verificat-o, as fi avut o nota de plata de cateva ori mai mare :)

P.S.: La 2.7 (D3), M1, daca platesti impozitul din timp, acesta scade la 1800 Ron :))

Numai bine!

Editat de AlexStrugariu
Link spre comentariu

Re: Conversie Discovery 3, 4 in Autoutilitara N1 5 locuri.

Daca iti cumperi n1 trebuie sa ai o dovada ca e transformata inainte de oct.2013 , treaba e complicata pentru ca toate conversiile astea m1 n1 sunt aprobate la bucuresti , daca aia nu au cum sa verifice ca e modificata inainte de obicei resping si ti-o trece m1 la noi chiar daca e n1 pe actele de import , cu 5 locuri la iasi nu am reusit sa fac , este o formula in functie de mase cu care se calculeaza , din 2 in 4 se face direct la omologare , dupa este mai complicat , nu stiu la noi dece suntem mai cu mot si nu se fac dupa 2013 in olanda am vazut landrover 2014-2015 omologat n1 , verificat la ei in sistem nu doar poze .Care ati mai incercat sa inscrieti si aveti probleme cu cele de pe olanda eu am cerut o dovada la rdw precum ca e inscrisa ca n1 inainte de oct 2013 si cu raspunsul d ela ei am inmatriculat ca n1.Avantaje la impozit sunt , asigurarea e la fel , dezavantajul major itp-ul la 1 an , mare prostie a facut tampita aia de ministresa a transporturilor a lui Basescu !Saptamana asta trebuie sa fac itp-ul la utilaj chiar daca nu am facut decat 2000 de km intr-un an cu el .

LandRover Discovery 2 TD5

Dodge Nitro 2.8 CRD

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare