Donciu Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Salit colegi! Vreau sa schimb si eu pernele de pe spate la un d2 cu alte amortizoare si arcuri, necesita mari modificari sau alteva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobita Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 (editat) Re: Schimb perne aierD2 Acu, sa ma dau cunoscator, ca tot am studiat problema zilele astea:-) Care e motivul pentru care ai vrea sa schimbi pernele de aer? In afara de mitul mecanicului de dacie cum ca pernele de aer dau numai probleme si nu-s bune de nimic? O perna de discovery e relativ ieftina, are cateva avantaje fata de suspensia clasica dar, ce-i drept, o data stricata trebuie inlocuita, nu mai merge ca la arc sa mai amani momentul:-) Pentru Discovery, asta si ACE sunt cireasa de pe tort...Altfel devine o masina obisnuita.. Dar daca insisti, sunt nenumarate kituri de conversie si nu e prea greu de facut(din citite, nu din facute:-) Just google it! Bob Editat Noiembrie 7, 2017 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Donciu Postat Noiembrie 7, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Re: Schimb perne aierD2 Vreau sa o inalt cu 2" si sa nu am probleme cu pernele ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Re: Schimb perne aierD2 Acu, sa ma dau cunoscator, ca tot am studiat problema zilele astea:-) Care e motivul pentru care ai vrea sa schimbi pernele de aer? In afara de mitul mecanicului de dacie cum ca pernele de aer dau numai probleme si nu-s bune de nimic? O perna de discovery e relativ ieftina, are cateva avantaje fata de suspensia clasica dar, ce-i drept, o data stricata trebuie inlocuita, nu mai merge ca la arc sa mai amani momentul:-) Pentru Discovery, asta si ACE sunt cireasa de pe tort...Altfel devine o masina obisnuita.. Dar daca insisti, sunt nenumarate kituri de conversie si nu e prea greu de facut(din citite, nu din facute:-) Just google it! Bob DOMNULE @bobita, trebuie sa ne intalnim la un moment dat si dau eu o bere ca daca dumneata ai devenit subit fan LR eu am devenit subit(de fapt in scurt timp) fan @bobita... la d-l Donciu am mai vrut sa renunt la un moment dat pe baza chestiei cu anvelopele dar nu m-a lasat sufletul sa abandonez un posesor de D2 asa pur si simplu si am mai insistat sa-l ajut cu ce am putut ca fraieru.... Dupa aceasta ultima interventie: Vreau sa o inalt cu 2" si sa nu am probleme cu pernele !pot doar reitera: frate Donciu te sfatuiesc sa tai de acum cu flexul podul pedalier sa poti ajunge cu picioarele la sol ca sa fi pregatit sa conduci ca aia din familia Flintstones in momentul cand o sa ai probleme cu motorul, e groaznic sa vad INCA un D2 distrus de cineva care nu merita sa detina astfel de masina. Noroc cu oameni de genul @bobita si @vstef_is proaspeti posesorl de D2(nu vorbesc de cei cu vechime pt care am toata consideratia si se stiu ei :wink:), cei care ma stiu vor intelege ce zic... D-le Donciu eu unul te sfatuiesc sa cauti alt forum ca aici ti-ai facut dusman un moderator. Totusi din spirit democratic(ce nu ma caracterizeaza) te voi lasa sa postezi si sa primesti raspunsuri fara ca eu sa mai intervin vreodata si nu are rost sa trimiti PM ca te-am bagat la ignore total. Bafta Groaznic :uameni NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobita Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Re: Schimb perne aierD2 DOMNULE @bobita, trebuie sa ne intalnim la un moment dat si dau eu o bere ca daca dumneata ai devenit subit fan LR eu am devenit subit(de fapt in scurt timp) fan @bobita... i @sierrafery Intotdeauna e o placere sa stau la o vorba cu cineva pasionat, aproape ca nu are nici o importanta pasiunea....Dar cu atat mai mult cand e vorba de pasiuni comune...Nu ajung foarte des in vestul tarii, dar poate pe la vreo iesire LR.Multumesc oricum. Si, ca sa fie on topic totusi, aici e unul din nenumaratele kituri de conversie: http://www.paddockspares.com/da5136-air-to-coil-conversion-kit.html Spor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Re: Schimb perne aierD2 Din instinct as fi sters linkul ala dar totusi ma gandesc sa-l las pentru doritorii de ''downgrade'' care doresc ei sa-si bata joc de masina... eu unul spun doar atat: sa le fie rusine celor care au inventat porcaria aia de conversie doar sa castige si ei un banut pe seama unor nimicnici NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Donciu Postat Noiembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Re: Schimb perne aierD2 Mulțumesc de sfaturile pe care mi le.ati dat pana acum.orcum!!! Va salut! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Re: Schimb perne aierD2 Nu ma pricep foarte bine la D2, si eu sunt proaspat posesor... insa cateva ganduri pe care le-am adunat sunt urmatoarele. - In primul rand e nevoie de rabdare, multa documentare si analiza, citit si inteles - e o masina un pic altfel, acest pas poate face diferenta intre o experienta pozitiva si una neplacuta - Orice sfat este binevenit si trebuie analizat - mai ales daca vine de la oameni care se pricep foarte bine la subiect - Sierrafery este un exemplu de guru in Disco 2. - Entuziasmul trebuie domolit si revenit la pasul 1. - Exista kit-uri de inaltare pentru pernele de aer (cu pastrarea lor) de +2" / +5cm ca sa fie masina echilibrata cu un eventual kit de inaltare pe fata. - Exista kit-uri de inlocuire perne cu supensie clasica - exact si cazul meu - asa am luat masina. Nu pot sa ma pronunt cum merge cu perne, dar eu personal as fi interesat sa fac pasul invers - sa inlocuiesc supensia clasica pe care o am acum cu perne. - Si nu in ultimul rand, multa documentare si analiza. E o lista intreaga de probleme tipice care trebuie studiate, combatute si prevenite - inclusiv la motor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mosor Postat Noiembrie 12, 2017 Partajează Postat Noiembrie 12, 2017 Re: Schimb perne aer D2 Salutare! Discovery2 este o masina din ce in ce mai rar intalnita si isi mentine pretul oarecum ridicat, astfel incat sunt destul de putini(in Romania) care sa cumpere o masina ca asta sa o transforme cu adevarat intr-una off road,si unul din motive este sumedenia de sisteme de imbunatatire a performantelor masinii care la vremea respectiva au fost cu adevarat spectaculoase.Chiar si in prezent pot spune ca sistemele de la D2 sunt inca impresionante. Din ce am observat eu,in acest forum sunt mai multi cei pasionati de off-road in adevaratul sens al cuvantului decat cei pasionati de o performanta dubla off si inn road. Daca vrei sa faci varza un D2 care are toate sistemele la locul lor si bineinteles functioneaza, singurul motiv eu il vad pentru a putea mari performantele, de fapt pentru a putea elimina eventual anumite probleme care pot aparea cand masina este solicitata, intr-un teren oarecum peste performantele ei(stanci,pietre,cioturi de copac,copaci cazuti etc).Atunci,clar masina trebuie sa fie cat mai simpla si sa reziste astfel incat sa mai poti ajunge si inapoi de unde ai plecat cu ea. Reparatiile la o masina de genul asta se fac cu minim de costuri,o trusa de chei, ciocan(manuta de papusa vorba lui Mircea Dinescu). Daca vrei sa te dai si pe strada in confort, si sa nu te tarasti ca un melc pana in padure sau munti unde ai treaba,atunci sistemele de la D2 sunt inimaginabile pentru o masina conceputa in 1998.Majoritatea nu are experienta si incearca sa o obtina cerand sfaturi sau" dand cu capul direct in pragul de sus". Deci aici de fapt apare obtiunea in a schimba masina radical intr-o directie sau alta. Fiecare e liber sa faca ce vrea cu masina lui chiar daca noua, unora, ne pare rau pentru acest lucru. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mosor Postat Noiembrie 12, 2017 Partajează Postat Noiembrie 12, 2017 Re: Schimb perne aer D2 scuze pt greseala "optiune" nu "obtiune":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate