Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Scadere impozite motoare peste 2000 cmc

cristi69

Postări Recomandate

Impozitele pentru autovehiculele cu motoare de peste 2.000 de centimetri cubi ar putea să scadă de până la 10 ori, potrivit unei inițiative legislative.

Adevar sau vrajeala.

http://www.automarket.ro/stiri/impozitele-pentru-motoarele-de-peste-2000-cmc-ar-putea-sa-scada-de-pana-la-81307.html

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Scadere impozite motoare peste 2000 cmc

Daca se aproba dar putin probabil ca e foame mare de bani, Berceanu (ala care zicea pe la TV ''sa sufere si aia cu Q7 si X5 sa plateasca sa vada cum e") si Boc o sa moara de ciuda! :ha::ha::ha:

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

adica cum...de 10 x?

de la 8200 la 820? :ha:

asta-i banc :happy

si peste vreo doi ani...cand ii pescuiesc pe multi le salta din nou...ca stiti...motoare mari...polueaza...etc

visati frumos...vin sarbatorile:grin:

Editat de Astral
Link spre comentariu

"""Parlamentarul din Bistrița a dat exemplu o mașină cu motor de 3.000 cmc, pentru care impozitul este în prezent de 3.800 de lei. Dacă proiectul devine lege, impozitul scade la 360 de lei."""

Ce oameni mai nene .Eu tocmai vroiam sa inscriu in Bulgaria ZJul de 5,2. si vine el cu propunearea asta comunista.:h5

si uite asa cred ca iarna asta merg tot cu XJul de 2,5.

Am in curte un englez si un american

:F

Link spre comentariu

Daca se aproba dar putin probabil ca e foame mare de bani, Berceanu (ala care zicea pe la TV ''sa sufere si aia cu Q7 si X5 sa plateasca sa vada cum e") si Boc o sa moara de ciuda! :ha::ha::ha:

Aia oricum nu platesc NIMIC !!!

Chiar nu credeti ca exista scutiri de taxe si impozite nu doar pt veterani si persoane cu handicap ?!?

Link spre comentariu

Aia oricum nu platesc NIMIC !!!

Chiar nu credeti ca exista scutiri de taxe si impozite nu doar pt veterani si persoane cu handicap ?!?

Sincer eu cred ca sunt oameni care au masina scoasa de la impozit :ha:. Eu am un prieten care are un mertan scos de la impozit de vreo 5 ani si e cu motor mare nene ...

Ma rog el merge pe principiul ca acum se bucura de masina , iar daca se va afla va mai vedea el ce va fi.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Articolul original este acesta http://www.economica.net/scadere-de-pana-la-zece-ori-a-impozitelor-pentru-autovehiculele-cu-capacitate-cilindrica-mare-initiativa-legislativa_146686.html

Si spune ca "Iniţiativa legislativă a fost depusă la mijlocul acestei săptămâni la secretariatul Camerei Deputaţilor."

Din pacate nu apare in lista propunerilor legislative depuse http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=265&cam=2&leg=2016&pag=2

Sa speram ca pagina se actualizeaza mai greu.

Poate ca nu ar fi rau sa ne organizam in vreun fel si sa luam legatura cu deputatul pentru a-l sustine. Este totusi o initiativa legislativa buna.

Link spre comentariu

Asa este, mie mi-a scapat.

Asadar revin cu propunerea sa ne organizam cumva pentru sustinere acestei legi. Dar si pentru ca poate fi util pe viitor.

Banuiesc ca exista printre membrii forumului cel putin un jurist care ne-ar putea indruma.

Lege.thumb.JPG.03a3b7554e8290a4266769a5d8b1c149.JPG

Link spre comentariu

pana nu o vad in monitorul oficial...nu cred...

si intrebare intrebatoare....cat va tine asa impozitul...pana aduc in tara masinile cu motoare mari inmatriculate la vecinii de peste garla aia mare?:grin:

Link spre comentariu

Daca esti organizat te poti opune schimbarii unei legi sau poti propune legi noi.

Daca doar stai si-ti dai cu presupusul nu rezolvi nimic.

:ha::ha::ha:.....Nu te supara, dar nu m-am putut abtine.....Sincer, ai vazut tu vreo initiativa de strada sau de FB sau d-aia cu semnaturi on-line de care sa tina seama parlamentarii ?!?

Link spre comentariu

M-ai inteles gresit.

Nu am propus o maimutareala pe facebook gen salvati pe azorel.

Am propus sa ne organizam intr-o forma cu personalitate juridica (Asociatie, ONG etc.) ca sa putem avea un cuvant de spus.

Cunosc cazuri REALE cand organizatii de genul asta au obtinut modificari ale unor legi strambe sau ale unor reglementari. La noi in tara nu aiurea.

Din acest motiv am spus ca un jurist ne poate indruma.

Asta daca suntem suficient de multi oameni interesati incat sa formam o masa critica.

Mai departe mecanismele sunt mai multe dar cel mai simplu este sa faci lobby pe langa unul sau mai multi parlamentari.

Citez din Constitutia Romaniei:

Iniţiativa legislativă

(1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

(2) Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea.

(3) Guvernul îşi exercită iniţiativa legislativă prin transmiterea proiectului de lege către Camera competentă să îl adopte, ca primă Cameră sesizată.

(4) Deputaţii, senatorii şi cetăţenii care exercită dreptul la iniţiativă legislativă pot prezenta propuneri legislative numai în forma cerută pentru proiectele de legi.

(5) Propunerile legislative se supun dezbaterii mai întâi Camerei competente să le adopte, ca primă Cameră sesizată.

Editat de cata.c
Link spre comentariu

Oricum, propunerea e proasta, nu e fundamentata, deci nu va trece ...

Daca era cat de cat fundamentata, se impozita kW-ul si nu centimetrul, si se putea face si o grila functie de vechime.

Posibil sa fie si o capcana, ca apoi sa aiba ce sa taxeze functie de norma de poluare.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Cred ca nici puterea nici capacitatea motorului nu ar trebui sa fie un criteriu de impozitare.

Corect ar fi ca impozitele sa fie in functie de valoarea masinii.

Intr-adevar este un mecanism foarte complicat dar solutii exista. In alte tari se poate.

Plus ca ar trebui diferentiat clar impozitul de alte taxe de poluare sau ce le mai trece prin cap.

Taxele de poluare pot fi introduse in pretul combustibilului, iarasi un lucru simplu. Consumi deci platesti. Te dai ocazional, platesti putin.

Editat de cata.c
Link spre comentariu

Oricum, propunerea e proasta, nu e fundamentata, deci nu va trece ...

Daca era cat de cat fundamentata, se impozita kW-ul si nu centimetrul,

Si vrei sa strice moda ascutitorilor turbo in 3 cilindri? :ha:

Fundamenarea este data pe numarul de auto inscrise in Bulgaria, autorul estimeaza aprox 100000 de masini.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Si vrei sa strice moda ascutitorilor turbo in 3 cilindri? :ha:

Fundamenarea este data pe numarul de auto inscrise in Bulgaria, autorul estimeaza aprox 100000 de masini.

Autorul sa ma pupe-n cur : intai sa numere masinile inmatriculate in RO si NEplatitoare de impozite si dupa aia sa le socoteasca pe alea din BG !

Link spre comentariu

Problema masinilor inmatriculate si scoase de la fisc se va rezolva in curand. Dar nu inteleg de ce e asta problema. Cine vrea sa riste sa se trezeasca cu sume enorme calculate din urma la plata n-are decat.

La fel si inmatricularea in statele vecine. Te opreste cineva sa-ti inmatriculezi masina in Bg?

In rest nu pot sa cred! Omul a facut o propunere de lege sa scada impozitele si tot ce poti face e sa zici ca sa te pupe-n cur?

Link spre comentariu

Problema masinilor inmatriculate si scoase de la fisc se va rezolva in curand. Dar nu inteleg de ce e asta problema. Cine vrea sa riste sa se trezeasca cu sume enorme calculate din urma la plata n-are decat.

La fel si inmatricularea in statele vecine. Te opreste cineva sa-ti inmatriculezi masina in Bg?

In rest nu pot sa cred! Omul a facut o propunere de lege sa scada impozitele si tot ce poti face e sa zici ca sa te pupe-n cur?

Da....pentru ca de propuneri fara cap si coada sunt satul ! Si mai ales din cauza faptului ca il f*** grija de masinile de BG ! De parca pe calea asta s-ar scurge nu-stiu-cati bani si nu pe unde am zis eu : pe calea scutirilor !

PS - Iti poti imagina un Q7 inmatriculat ca autoutilitara pt a avea impozit mic ? Crede-ma, exista ! Deci ?!?

Link spre comentariu

Iar ai inteles gresit. Nu il f*** grija de masinile inmatriculate in BG. Banuiesc ca il f*** de faptul ca plateste 8000 lei impozit la Q7-le cu motor de 4.2L.

Dar ce conteaza ce motive are el personal?

De ce ti se pare ca ar avea ceva cu cei care au masini inmatriculate in Bg?

Omul a facut o propunere ce incearca sa indrepte o inechitate. Si printre motive a zis ca sunt multi care au fost nevoiti sa-si inmatriculeze masinile in alte tari pentru a evita impozitul urias. Nu are dreptate?

Stai linistit ca stiu multe masini de lux inmatriculate ca autoutilitare. Si?

Link spre comentariu

Ai citit ce a scris mai sus colegul @Ion Bumbu ?

"Fundamentarea este data pe numarul de auto inscrise in Bulgaria, autorul estimeaza aprox 100000 de masini. "

Ideea este sa nu ma intelegi tu gresit !

Ar fi ceva de-a dreptul miraculos sa se revina la o gandire logica, normala si, culmea, profitabila, atat pentru stat cat si pentru contribuabil, dar experienta ultimilor ani arata clar ca ne conduc niste imbecili, iar restul e foc de paie menit sa ne amageasca si sa ne buzunareasca cu mult tupeu !

Deci, de-aia consider ca respectivul ori vrea sa iasa la rampa cu ceva populist, ori nu stie/vrea unde sa se uite....

Editat de Astral
Link spre comentariu

Chiar daca nu sunt de acord inteleg punctul tau de vedere.

Dar hai sa nu ne oprim aici. Il ignoram pe respectivul, consideram ca nu exista initiativa lui.

Haideti sa facem noi ceva. Propunem ceva mai bun si mai bine fundamentat.

Link spre comentariu

Nu avem nicio garantie. Dar trebuie sa incercam. Eu o sa iau legatura cu un jurist sa vad care sunt aspectele legale.

Dar banuiesc ca este nevoie sa avem o forma de organizare, o personalitate juridica ceva.

Chiar nu-i niciun jurist pe aici?

Link spre comentariu

Nu avem nicio garantie. Dar trebuie sa incercam. Eu o sa iau legatura cu un jurist sa vad care sunt aspectele legale.

Dar banuiesc ca este nevoie sa avem o forma de organizare, o personalitate juridica ceva.

Chiar nu-i niciun jurist pe aici?

Ok, cand e totul gata, semnez primul ! :h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare