Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vibratii periodice dupa 40km/h

LucaG

Postări Recomandate

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu o parere despre urmatoarele simptome.

De multe ori mi se intampla sa simt niste virbratii cand accelerez in plaja de viteza 40-110 km/h deci, nu incepand de la viteza de 40 pana la 110 in continuu ci doar apare in segmentul acesta, poate incepe de la 80 pana la 100 si tot asa.

Ce am facut pana acum sa determin cauza si care sunt probleme curente de care eu am cunostiinta:

- in timpul vibratiei am scos masina in "neutral" iar vibratia a continuat

- cauciucurile sunt bune (fabricatie 2016, Nexxen)

- doar pe roata din stanga spate tine franta de mana avand martorul portocaliu aprins in bord (eroarea citita spune ca ar fi o problema cu actuatorul/wiring)

- uleiul la diferentiale este schimbat

- discurile fata sunt schimbate

- desi am mai mentionat problema aceasta si nu am primit prea multe raspunsuri, in momentul cand iau piciorul de pe acceleratie (nu la viteze mari) iar apoi o reapas (simt un mic soc sub masina)

- mi-este greu sa determin din ce zona vine vibratia dar sunt aproape sigur ca nu din fata, ori zona centrala ori spate.

- in momentul vibratiei daca las piciorul de pe acceleratie si ii permit sa revina la o viteza mai mica scade vibratie, la fel si daca accelerez mai tare, se opreste.

Poate cineva s-a confruntat cu asa ceva, as fi foarte recunoscator daca as afla care este problema.

Multumesc mult

Editat de LucaG
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vibratii periodice dupa 40km/h

Salut, primul lucru ar trebui sa reechilibrezi cauciucurile daca au fost echilibrate doar in 2016 mai ales ca se simte si in neutru

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Ai fost prin noroaie cu ea inainte sa inceapa chestia asta? oricum cu jante strambe sunt cam greu de echilibrat sau "inghit" plumb mult, fa o rocada cu rotile din spate in fata si vezi daca se schimba ceva iar daca simptomul e diferit atunci acolo-i buba

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

De verificat

1 -contragreutate VCU, la mijlocul cardanului, vezi daca e desprins (are cauciuc intre inel si flanşa de prindere)

2-tripoda fata care se prinde de IRD, tubulară de 8 parca trebuie

3-cruci cardanice (dai jos cardanul ca sa le verifici bine)

4-tapoane diferenţial spate, ala central pica cel mai repede

5-rulmenti cardan inclusiv cauciucul in care sunt prinşi

Succes

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

cardanele. cruci si culisanta. verificat si ulei in gresoare.itit face si dupa ce franezi e mai rponuntat ? s-ar putea sa ai un pistonas blocat....sau chiar etrierul desprins...daca ai si soc. Mai trebuie verificat si jocul la intrare in grupuri la tripode.sa nu aiba joc mare.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Va multumesc mult pentru raspunsuri!

Subiectul ramane deschis in caz ca cineva mai vrea sa adauge si de asemenea sa revin cu rezolvarea problemei

Drumuri line!

Link spre comentariu

Inca ceva! Mi am adus aminte ca atunci cand dau in spate la viteze mici se aude un harjait metalic cam la o tura de invartire a rotii

Link spre comentariu

Tot de acolo e... Sabotul frânei de mana pe care nu îl mai ai,e fier pe fier...schimba discurile de pe spate și saboții frânei de mana din interiorul lor.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

Bună seara. Revin după 3 - 4 ani pe același subiect. Cred că vibrația e din contragreutatea VCU - ului. Am aceeași pb la 60 80 kmh.

VCU proaspăt recondiționat profeșional, cruci noi, tripodă bună.

LAND ROVER FREELANDER 1.8 ( 2002, K4F )

LAND ROVER FREELANDER 2.5 ( 2001, K6F )

YAMAHA FZS 600 FAZER ( 2000 )

Link spre comentariu

Bună seara. Revin după 3 - 4 ani pe același subiect. Cred că vibrația e din contragreutatea VCU - ului. Am aceeași pb la 60 80 kmh.

VCU proaspăt recondiționat profeșional, cruci noi, tripodă bună.

Tu citesti inainte sa postezi? E vorba de RRS aici, nu de Freelander!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare