Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

HELP land rover discovery III

Vizitator Japhet

Postări Recomandate

Vizitator Japhet

Salut la toti, am si eu o problema daca ma puteti lamurii... sunt posesor de porsche cayene , masina fiind foarte capabila dar e pacat sa o supun la off road foarte dur si am tot oscilat intre un defender si un discovery pana la urma mi'am luat un discovery tdv6 III..vreau sa stiu unde pot sa'l echipez (troliu suspensii ridicat snorkel protectii pe sub ea) si tot ce se mai poate..la land rover sunt foarte scumpe sincer, mai e cineva in situatia mea? si eventual ce costuri ar implica.....reply pe topic sau pe alexjaphet@yahoo.com

Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: HELP land rover discovery III

haideti bai nu fiti haini - ajutati-l pe bietul om cu porsche cayene si disco 3 sa-si ia un snorkel ieftin ca o duce rau cu banii :grin:

Man vezi pe la baietii cu ims-uri de pe dtrn.ro - poate se mai portriveste vreo bara sau vreun snorkel :ha:

Link spre comentariu

1.Bine ai venit !... :grin: :h5 :cl

2.Accesoriile pentru Disco 3 sunt proportionale cu valoarea masinii, oricum nu sunt ieftine; pe de alta parte la reprezentanta evident platesti mult mai mult, au si ei niste cheltuieli de regie incluse in costuri...

3.Notiunea de off road este un termen foarte relativ, pe care multi neofiti il inteleg intr-o multitudine de sensuri, separate total de realitate...

Cel mai indicat este sa mergi la un concurs, cupa etc. pentru a-ti face o parere corecta / obiectiva asupra a ceea ce inseamna off roadul, iar atunci cand vorbim de extrem / "off road dur" ar trebui sa fim mult mai prudenti si sa vorbim in cunostinta de cauza...

Link spre comentariu

Vizitator Japhet

este adevarat ca am alta conceptie la ceea ce inseamna off road dur fata de voi dar ideea e ca e pacat sa bagi un porsche pe coclauri.

vroiam doar sa stiu unde pot sa modific cat de cat un discovery pe care sunt dispus sa'l folosesc pe un teren accidentat relativ abrupt ca sa nu zic dur sau alti termeni.

Va multumesc inca odata pt ajutor si pt urari!

Link spre comentariu

Salut si bine ai venit!

Pentru accesorii Land Rover incearca la Land Atelier, aduc inclusiv pentru Disco 3.

www.landatelier.ro

p.s. eu mi-am schimbat parerea despre Porsche Cayene dupa ce am vazut cum s-a descurcat in Rally Transsyberia. (adevarul este ca nu stiu cate camioane de asistenta aveau dupa ei si cat de mult reconstruiau masina dupa fiecare zi)

http://www.transsyberia-rallye.com/

iar despre Dicovery 3, sunt niste polonezi care au modificat unul pentru Dakar 2008, a participat si la Dakar series care s-a desfasurat la noi in primavara.

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

pt kess

masinile care participa la raliuri nu au nici o treaba cu masinile ce le cumperi de la reprezentana decat o asemanare oarecare din exterior, eventula de la XX metrii

transmisie, motor, suspensie, sasiu...este altceva.... o sim cu totii, credeam ca nu mai putem fi pacaliti de asemenea asemanari... ma rog

pt colegul nou

bine ai venit

daca tot vrei sa iei o masina "mai de teren", si te-ai oprit pe land rover, cred ca ar fi mai bine sa te gandesti la defender.... parerea mea

dupa ce ai masina, tine aproape de forum si o sa vezi ca apar regulat piese noi si sh pt modificari

in functie de cauciucurile pe care vrei sa le pui (inaltime si latime) va trebui sa o inalti (sau nu) si sa pui distantiere la roti (sau nu). Daca dispui de buget, pui un troliu mai de soi ... pe o bara ARB sau pui un troliu mai ieftin si modifici tu (sau altcineva) bara de fata sa poti monta in ea un suport de troliu

prima data sa ai masina...apoi le iei pe etape, intrebi, studiezi... pentru ca (sper) e un hoby si nu vrei doar o jucarie de fite, doar pt parcat in fata blocului.

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

@soiumu'

nu m-am lasat pacalit, in 2006, la prime editie a Transsyberia, au participat 2 Porsche Cayene private care s-au descurcat excelent, de abia din 2007 Porsche s-a implicat oficial in aceasta competitie, transformand-o intr-o pseudo cursa mono marca. Porsche Cayene pregatit pentru Transsyberia este mult mai apropiat de o masina de serie decat modelele Mitsu de Dakar. cu toate astea revin si iti spun ca am totusi banuiala ca baietii de la Porsche aveau cel putin cate un camion de asistenta pentru fiecare masina inscrisa si ca este posibil ca dupa fiecare etapa sa fi muncit non stop.

p.s. nu exista termen de comparatie intre masinile de rally raid ale Mitsu sau Porsche.

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

Vizitator Disco3

Salut, si bine ai venit pe forum...!

Ai intrebat daca mai e cineva in situatia ta... Si eu sunt posesor de Disco3 din nov. 2006 si pt ca nu sunt chiar un om normal, l-am bagat pe coclauri destul de dure.... Si nu regret deloc... Nu e masina pt off-road dur, dar echipata cu gume chiar face treaba...!!!

Legat de intrebarea ta...

suspensii ridicat
, iti pot spune ca singurul tuner care modifica suspensii pneumatice (banuiesc ca nu ai pe elicoidale) este un dealer/tuner de LR din Germania si se numeste Matzker (http://www.matzker.de). Are un kit de inaltare peste pozitia "ridicata" data de producator, cu care poti merge ridicat pana la 100km/h, total +4,5cm

Restul de accesorii: troliu - il gasesti si in tara si se poate monta la un atelier local (de specialitate), dar trebuie sa-ti cumperi bara de troliu; scuturi: se pot face pe comanda si la noi, afara sunt f scumpe; snorkel-ul trebuie sa-l comanzi si nu-l vei gasi sub 500EUR; ca si gume: daca ai jante pe 18" iti recomand GeneralTire Grabber AT2, care se aduc numai la comanda din Germania (pe acelea le am eu de peste 60.000km si s-au comportat f f bine, inca au profil f bun, iar in teren sunt ok, daca ai pe 19" iti recomand GoodYear Wrangler MT care sunt f bune in teren.

Sper sa te fi ajutat cu informatiile, si daca mai ai nevoie de ceva, spune...

Si nu te lasa descurajat.... Disco chiar e masina de teren, si repet: echipata cum trebuie chiar face treaba, trebuie tinut cont ca cantareste cat un pui de balena albastra, in rest, totul ok... :ypu

Link spre comentariu

Este pacat ca Discovery a divagat mult de la alura de off-roader. In primul rand, au renuntat la puntea rigida pe fata...

La fel si cei de la Toyota.

Oricum, D3 e o masina faina, pacat ca nu mai e de tavaleala crunta...

Bafta,

Matteo

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare