a DY 1 Postat Noiembrie 6, 2008 Partajează Postat Noiembrie 6, 2008 Va salut cu respect! Am o problema la cutia de transfer ,mansonul care blocheaza dif. central are o uzura ceea ce face sa decupleze la solicitari mari dif.-ul.Teoretic am posibilitatea sa fac pisa aicea (la Cugir ),dar am si alta solutie,anume sa inlocuiesc tot reductorul cu un altul (pe care il am) dar acesta provine de pe un Defender 110 300 tdi.Intrebare : 1. a mai facut cineva asa ceva? 2.faptul ca raportul difera fata de Discovery ce modyficari aduce in comportamentul masini? 3.alte idei? Mai trebuie sa va spun ca masina o folosesc zilnic si nu numai in teren de aceea (intrucit intuiesc un raspuns la 2 ) as opta pentru pastrarea performantelor actuale dar sunt deschis si la schimbari.Astept opiniile voastre. Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Re: Reductor Discovery I .2 300tdi N-am inteles ce se decupleaza la solicitari mari ca la diferential nu se poate decupla nimic. Mansonul ala nu afecteaza cu nimic functionarea diferentialului. Poti sa-l si arunci la gunoi, tot ce pierzi este posibilitatea de cuplare a arborilor de iesire intre ei, adica blocarea diferentialului; in rest, totul merge foarte bine si fara manson. Cutia de transfer (CT) de Defender 300tdi are raportul de 1,4:1 iar cea de pe masina ta are 1,2:1. Mai trebuie sa-ti spun ce rezulta? Sunt mai multe optiuni: - pui CT de Defender dar pui si roti mai mari (tot de Def), cu decuparile de rigoare - iei piesele dintr-o cutie si le pui in cealalta ca sa faci una buna si cu raportul care trebuie (fie schimbi rotile dintate in CT de Def cu cele de la cea de Disc, fie iei piese din CT de Def ca sa le inlocuiesti in cea de Dis) - cumperi piesele defecte din UK si-ti repari CT de pe masina. Optiunea cu facutul pieselor in fabrica ramane la aprecierea ta. Eu nu le-as face nici daca ar fi fabrica mea atata vreme cat se gasesc piese originale si nici nu costa asa mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Noiembrie 7, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Re: Reductor Discovery I .2 300tdi Da la blocarea dif. central am facut referire.Acesta decupleaza deoarece dantura de pe mansonul de cuplare s-a uzat.Am studiat mai bine problema si cred ca nici nu cupleaza cit ar trebui.La mine cupleaza cca.7-8mm iar la cel de defender cca 12mm.Am sa incerc sa reglez sa cupleze mai mult iar daca nu reusesc probabil am sa inlocuiesc CT cu totul.Mai ar fi o problema si faptul ca levierul de comanda(responsabil cu blocarea dif.-ului )nu marchiaza foarte ferm ? Am sa va tin la curent. Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Noiembrie 25, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 Re: Reductor Discovery I .2 300tdi Va salut! Am rzolvat problema .A fost un arc lamela rupt de pe levierul de comanda a CT si o chestie de reglaj din pirghia de actionare a blocabilului. Multumesc. Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate