Norian Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Salut, Deschid topicul asta in ideea de a cauta cea mai buna solutie - disponibila in Romania - pentru anvelopele AT, ca dimensiune caut 33x12.5 r15. Am mentionat ideea cu "disponibil in Romania" pentru ca, din pacate, gama e destul de restransa in comparatie cu ce ofera producatorii. Sunt constient ca se pot aduce de pe Ebay sau alte surse, dar prefer o anvelopa ce se comercializeaza local in ideea sa poti gasi stocuri si ulterior, daca tai vreuna, etc. Folosesc Patrolul cam 55% asfalt, 45% off road, cu mentiunea ca in off-road inseamna cam tot ce poate duce un AT, nu sunt absurd. Momentan masina e echipata cu BFG AT KO de care sunt destul de multumit. Pe Terrano am folosit General Grabber AT2, care din pacate nu mai sunt disponibile, am fost foarte multumit de ele. Pentru urmatorul set, pe langa optiunea de a continua cu BFG dar AT KO2, ma gandeam si la alte variante. Pe scurt, ce ar fi de ales intre BFG ATK02, Cooper Discoverer AT3 sau General Grabber AT3 ? Mai sunt si alte optiuni notabile ? Multumesc de pareri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? Am avut si eu recent dilema at-urilor si dupa o documentare extinsa am ajuns la cooper at3. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? 45 % offroad nu merge cu AT. Ai nevoie de minim MT. Daca nu, ce AT vrei tu poate chiar slicuri dar obligatoriu cu lanturi peste. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? Dar General Grabber X3? http://generaltire.com/tires/light-truck-crossover-suv/grabber-x3 Pe mine ma bate gandul la Continental ATR, dar alea sunt doar 30% pentru off-road. Dar la mine nu o sa vada off-road in adevaratul sens al cuvantului. Doar light poate pe la munte. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? Sa nu ma intelegi gresit dar profilul AT NU se potriveste cu offroadul. Este bun pentru sosea uscata sau uda, drum cu praf , asfalt cu posghita de geata , asfalt cu strat subtire de gheata ( pana in 10 cm ) , asfalt cu apa ( unde stagneaza apa ), iarba uda ,cam asa ceva. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? ... ... cred ca am inteles gresit ... a zis cineva AT pe iarba uda ? ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcncata Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? ... ... cred ca am inteles gresit ... a zis cineva AT pe iarba uda ? ... :ha::ha::ha: Cooorect! http://www.scoala-navigatie.ro :ti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 (editat) Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? Despre KO2 ca doar pe ele le cunosc si le folosesc: Au flancul structural intarit, mai mult ca alte modele de AT, si mai mult ca prima generatie KO. Asta inseamna ca rezista bine la pietre ascutite etc daca sunt la o presiune corespunzatoare in offroad. Platesti asta cu greutatea mai mare ca alte AT-uri si deci implicit consum si zgomot pe asfalt. Le poti folosi tot anul ca sunt foarte ok si iarna, de la gheata pana la zapada mai mare. Si se descurca si in offroad: Editat Decembrie 29, 2017 de SkanderV Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 30, 2017 Partajează Postat Decembrie 30, 2017 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? Da , iarba uda , da nu toamna tarziu sa ai sub ea pamant inghetat si nici vreo 20- 30 de cm de mol sub o pojghita de verdeata. Asa... , iarba uda... vara... , pe uscat ... si nu dupa ploaie... ci dimineata dupa ce a dat roua :ha:. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rbr Postat Decembrie 30, 2017 Partajează Postat Decembrie 30, 2017 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? eu as lua in calcul si wrangler duratrac Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Decembrie 30, 2017 Partajează Postat Decembrie 30, 2017 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? Eu de la Bfg AT am trecut la Nokian Rotiva AT care imi par mult mai bune iarna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kimi Postat Decembrie 30, 2017 Partajează Postat Decembrie 30, 2017 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? Dar General Grabber X3? http://generaltire.com/tires/light-truck-crossover-suv/grabber-x3. Asta e MT toată ziua ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norian Postat Ianuarie 3, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 (editat) Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? @yknot: ceva pareri despre AT3? Ma intereseaza cum sta pe soseaua uda, eventual cu mazga, iar in offroad, cam ce gen de teren abordezi @Irod: pentru mine offroad inseamna tot ce nu e sosea :wink:, nu doar mlastini prin padure sau noroaie pana la punti. Intrucat ultimii 4 ani am folosit pe BJ71 Cooper STT, am vazut ce poate si ce nu poate si un MT nu foarte agresiv pe un diesel greu. Pentru mine, plusul adus de MT in padure, vine cu minusuri serioase pe sosea, de la zgomot, la comportament. Iar plusul ala in padure, e si el pana intr-un punct. Iar iarna....dezamagitor. Am nevoie de o solutie pentru toate tipurile de teren, un compromis. Iar unde stiu ca nu poate, nu ma bag si asta e. Sau...Patrolul cu platforma pentru sosea, iar pe platforma un Jimny cu Simex-uri si atunci e perfect. Am vazut ce inseamna japoneza usoara pe profil Simex si intr-adevar, cu Patrolul sau BJ71 nu as face asa ceva niciodata. E cel putin dubla greutatea acaretului. @rdk84: Grabber X3 e MT, ceea ce inseamna ca pe sosea si iarna e slabuta treaba @rbr: ai gasit undeva duratrac 33'' ? Eu doar dimensiuni miciam gasit pentru duratrac la noi. Ma tot uit la ele, mi se pare cel mai agresiv profil de AT momentan. Folosesti asa ceva ? @SkanderV: la inclinari laterale pe ud au ceva grip ? Aici e punctul slab rau al lui BFG ATK0 din ce am constatat eu Editat Ianuarie 3, 2018 de Norian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rbr Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? n-am cautat 33, dar ar trebui sa fie, posesorii de jeep probabil stiu mai multe, mai ales ca noul wrangler va avea 33 din fabrica da, e un at mai agresiv (sau un mt mai bland :) ) nu am asa ceva, dar probabil o sa-mi iau cand o fi vremea de roti noi, ma tenteaza o solutie mai permanenta (acum am doua seturi de roti si nu e amuzant sa le tot schimb) si un at mai agresiv mi se pare compromisul ideal Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AXP Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? Eu am cautat Duratrac 32" (LT235x85R16) si nu am gasit nicaieri in Romania, ... Am MT-uri BFG si imi trebuiau de iarna AT-uri, MT-urile BFG fiind execrabile pe zapada batatorita sau gheata, ca atare cautam ceva ce sa mearga iarna, atat sosea cat si of-road (pentru mine off, insemna tot ce este in afara soselei, nu doar noroaie pana la punti) am cautat , in toamna anului trecut, de mi-au sarit ochii Duratrac pe 32", nicaieri in tara,..., ramasem in balanta cu 2 tipuri adica BFG AT KO2 si COOPER Discoverer AT3, insa AT3 este mai soft, mai mult de sosea, asa ca am optat pentru BFG AT KO2, pentru ca au flancurile mult mai intarite si prietenii mi-au dat "review"-uri bune despre el. Pana acum pot spune ca se comporta bine pe sosea, nu sunt foarte galagioase, in teren sunt decente, m-au dus bine pe toate forestierele, teren moale, albii de paraie, se comporta net mai bine pe zapada decat MT-urile. Nu mi-am fortat norocul cu ele in mocirle sau noroaie adanci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norian Postat Ianuarie 3, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? Pe Duratrac, cateva review-uri bune a facut tipul asta: la 15,000 mile si la 30,000mile rulaj Dupa ce a folosit Duratrac-urile timp de 40,000mile, omul a trecut pe BFG ATK02... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? Recomand cu caldura BFG AT KO2. Vezi mai jos un filmultet cu Simex Vs. KO2 pe zapada. Jimny de CT cu plafon alb e al meu. Am KO2 30" BFG Vs Cooper AT3. Eu am urcat pana la cabana cu 4x2, colegul cu cooper 4x4H si 4x4L Colegul cu Cooper s-a oprit la cabana, eu am ajuns pana la releu cu 4x4L Vezi si topicul https://forum.club4x4.ro/showthread.php?95119-Bf-Goodrich-AT-ko2-versus-Good-Year-Wrangler-MT-R Eu nu mi-as lua altceva decat KO2 ca anvelopa tot/teren si iarna. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 (editat) Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? domnilor... poate este greu de crezut, dar TOT OFFROAD este si pe zapada si pe nisip, medii in care AT urile pot ( si in general SUNT) fi mult mai bune decat MT urile. Pot sa va spun ca MT urile KM2 sunt de toata jena in sezonul rece, atat pe soseaua foarte rece ( sa nu mai zic de putina zapada sau gheata) cat mai ales pe zapada, unde nu au nici o treaba. Unele AT uri sunt decente in noroi dar chiar excleaza in zapada si nisip. Este cazul AT urilor de la BFG. Cred ca in 95% din cazuri, ATuri ( bune, nu tocite rau), sunt absolut tot ce ai nevoie daca nu practici offoard greu. Cand afara este mega noroi, oricum MT urile sunt depasite si ai nevoie de Simex (un alt compromis) sau pui lanturi pe ATuri. Acum am MT KM2, si urmatoarele posibil sa imi iau AT BFG. Vara este uscat( pe la noi chiar foarte uscat, pui rar 4x4 de prin mai pana in octombire), iarna zapada... AT este suficient. Pe sosea AT urile sunt mult mai bune, cand este noroi maxim, fie eu nu merg sa ma chinui, ( ca oricum ar fi de simex) fie pun lanturile... Eu nu cred ca este o optiune aiurea. Cos... da, sunt cazuri in care ATurile sunt mult mai bune pe iarba uda! Editat Ianuarie 3, 2018 de soimu` greseli, explicatii 1 forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rbr Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? similar cu LT235/85R16 (doar mai late) am gasit LT265/75R16 la https://www.cauciucuridirect.ro/product/Goodyear/Wrangler-DuraTrac/R-177079 poti incerca o intrebare la ei sau la alti dealeri pt 235 vazusem si eu video-urile alea cu 15k si 30k mile. la 30k se declara fericit cu ele :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 (editat) Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? Aceasi intrebare am avut o si eu, am vandut BFG AT KO aproape noi pentru a-mi lua cooper discoverer STT pro, din dorinta de a pune anvelope mai mari le-am vandut si astea si am luat cooper ST/Maxx. Este intre AT si MT, cel mai bun compromis gasit de mine. Pe sosea nu suna, in teren se descurca perfect pt off-roadul pe care il practic eu, iar daca e sa nu treaca undeva, am troliu si gata balciu. [url=" Editat Ianuarie 3, 2018 de SilenceDJ Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AXP Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? similar cu LT235/85R16 (doar mai late) am gasit LT265/75R16 la https://www.cauciucuridirect.ro/product/Goodyear/Wrangler-DuraTrac/R-177079 poti incerca o intrebare la ei sau la alti dealeri pt 235 vazusem si eu video-urile alea cu 15k si 30k mile. la 30k se declara fericit cu ele :) Eu unul, am renuntat la ideea de Duratrac, sau alte incercari, am doua seturi de jante, unele cu BFG MT KM2 si altele cu BFG AT KO2 pentru sezonul iarna, le alternez in functie de sezon, si sunt multumit de cum imi fac treaba cu ele. Pentru offroad-ul practicat de mine ma descurc fara probleme, ..., la nevoie ma ajut de troliu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? @Irod: Am vazut ce inseamna japoneza usoara pe profil Simex si intr-adevar, cu Patrolul sau BJ71 nu as face asa ceva La ce te referi ? la faptul ca se rastoarna muuuult mai usor , sau ca nu iti incap echipamentele inauntru , sau ca te ia apa daca incerci sa treci un rausor cat de cat , sau la faza in care neavand masa nu poate sparge la zapada ? Sau tu vorbesti de offroad intr-o singura situatie , aia cu panta interminabila si cu noroi pana la punti , eventual si fara copaci ca sa previna o eventuala troliere :grin:. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? Am avut si eu recent dilema at-urilor si dupa o documentare extinsa am ajuns la cooper AT3. + 1 Diferenta se mai face si la pret... un BFG KO2 e cu £20 mai scump decat un Discoverer Cooper AT3... la 4 BFG iau 5 AT3'uri. Cooper Discoverer AT3 Succes! ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? @SkanderV: la inclinari laterale pe ud au ceva grip ? Aici e punctul slab rau al lui BFG ATK0 din ce am constatat eu Te referi la traversare plan inclinat lateral in offroad? Sau pe sosea uda? Daca e vorba de sosea n-am reusit sa pierd aderenta pe ud in nici o situatie, dar de asemenea nici nu conduc "sportiv" pe sosea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norian Postat Ianuarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 (editat) Re: BEST AT in 2018 ? BFG ATK02 versus Cooper Discoverer AT3 vs. General GrabberAT3 vs... ? @rbr: mersi, dar caut 33x12.5x15. @silencedj: si ca o comparatie intre BFGAT si Cooper STMaxx, ce impresii ar fi ? Pe mine nu prea ma convinge desenul umarului lateral la STMaxx. La fel ca la AT3 e destul de discret si nu proeminent ca la BFG AT, iar ca si pozitionare blocuri de cauciuc (ok e silentios), iar zona mediana pare destul de aglomerata, ceea ce inseamna ca nu prea se mai descarca. @Irod: la faptul ca fiind usoara in primul rand nu se scufunda in noroi, sau nu o trage gravitatia atat de tare in jos pe inclinari laterale pe noroi. Iar daca se scufunda, dieselul nu mai descarca un profil gen Cooper STT, nici cu dif fata spate blocat, pe cand o Vitara, descarca un MT mai agresiv, chit ca-i scoti pistoanele prin capota la 5000rpm. Daca nu as fi patit-o, nu as mai fi povestit. Nu e aici locul pentru "veverite" vs. "mamuti". Faptul ca dupa Terrano, am trecut pe BJ71 si apoi pe Patrol arata predilectia mea pentru "mamuti". Doar ca am inteles "the hard way" cam care sunt limitele fizice cand intri in padure cu +2tone. Iar off-road-ul, pentru mine nu inseamna sa vin acasa cu masina rasturnata/geamuri sparte, caroseria terfelita, doar ca sa demonstrez superioritatea unui...orgoliu ? personal. O folosesc daily drive si ma bucur de ea si in alte situatii :wink: @skanderV: ah, pe sosea sunt imbatabile. Am tras de ele ca un inconstient in cateva situatii si stau impecabil, intr-adevar. Fie uscat, sau ud. Ma refeream la inclinari laterale pe iarba/noroi dupa ploi serioase. BFGATK0 se incarca rapid in situatia asta, iar umerii laterali nu au suficient grip sa tina 2t de masina pe pozitie, moment in care pleaca in diagonala :old Inca ceva: BFG AT k02 se gasesc "pe toate drumurile" -ceea ce este un avantaj serios - nu depinzi de 1 singura sursa/importator, care azi este, la anul nu mai este. Ma gandeam in comparatie cu Wrangler Duratrac care e cam "pasare rara". Cooper iarasi e destul de disponibil, iar mai apoi vine General - marca asta inca e "exotica" la noi daca te uiti la disponibilitate Editat Ianuarie 4, 2018 de Norian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate