Klez Postat Ianuarie 2, 2018 Partajează Postat Ianuarie 2, 2018 (editat) Buna sa va fie si la multi ani :2dr Asadar, mi-am luat si eu cazan, iarasi, este vorba despre Disco 1, luat de la un coleg forumist, cred ca multa lume il stie mai bine decat il stiu eu. Ca achizitie nu prea am ce sa-i reprosez, in schimb ca si scula, este de discutat, poate doar pentru ca-s eu obisnuit cu alte cazane de am avut pana acum. Pe scurt: Disco 1, `98, 380.000 km, 300 Tdi, automat, putin inaltat, cracanat si troliat :grin: Downside, ca doar de asta scriu aici, sa ne rupem creierii impreuna: Am fost nitel la "arat", am iesit in batatura, am mers inca vreo 40-50 km pe sosea, cand sa fac un viraj scurt stanga, poc, nu mai merge cutia automata. Soo... de la maneta, nu e blocat centralul, in realitate e foarte blocat, ofera toate "simptoamele". Anvelopele fiind la 1.5 atm, asfaltul uscat, viraj stanga, m-am procopsit cu un "inverted sprag clutch", care trebuie schimbat zilele astea. Simptome: Dau in Drive si nu pleaca in fata. Trebuie sa dau in treapta 1, accelerez pana pe la 15-20 kmh, apoi dau in Drive ca sa schimbe si restul vitezelor. Acum intrebarea este: ce trebuie sa desfac ca sa repar/lubrifiez/schimb pentru a putea decupla centralul siii... cat de greu se schimba acel "sprag clutch"? Se poate face pe pozitie? :old Editat Ianuarie 2, 2018 de Astral OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Re: Descopery 1 Salutare si nu stiu ce sa spun, colegul... Uite link-ul magic de la Ashcroft cu explicatii si preturi (mici, desigur). http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=51 Din ce am inteles, oricum trebuie data jos, iar piesa respectiva nu am gasit-o nicaieri si bag de seama ca ar fi oricum scumpa (400 lire) Alti colegi mai experimentati si informati intre ale Land Rover-ului ar putea sa completeze. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Ianuarie 3, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Re: Descopery 1 Cum inca sunt in proces de researching, ma bate un gand sa o trec pe manuala. Ma rog, ideal ar fi tot automata, insa daca si viitoarea cutie va ceda la fel de repede sau daca va avea o hiba datorata varstei, tind sa ma lipsesc. Varianta ashcroft sare din schema datorita pretului exagerat de mare, comparativ cu pretul de baza al unui Disco1. Asadar, cei care au mai schimbat din automata in manuala, ce trebuie si cat de greu este, dar mai ales, cat de bine este? Momentan am de la o donatoare podul pedalier si kitul de ambreiaj... mai trebuie restul :grin: Sfaturi? Idei? Sa da? Sa nu? Sa merg asa in continuare? PS: Mentionez ca masina inca merge cu actuala cutie de viteze, singura buba e ca la plecarea de pe loc trebuie sa bag in treapta 1, apoi dupa ce ia un 10-15 kmh, dau in D si schimba singura cum trebuie mai departe. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 Re: Descopery 1 Ar fi frumos sa fie completat si profilul cu acuratete sa vedem si despre ce fel de "300tdi" vorbim fara sa recitim tot topicul de fiecare data... din cand in cand am impresia ca unii colegi parca fac economie de litere :uameni NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Ianuarie 8, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Re: Descopery 1 Fiind topic nou deschis in sectiunea "Land Rover", categoria "Discovery", am dedus ca un 300 tdi e suficient pentru toata lumea, intrucat e de la sine inteles despre ce vorbim :cn OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Re: Descopery 1 Fiind topic nou deschis in sectiunea "Land Rover", categoria "Discovery", am dedus ca un 300 tdi e suficient pentru toata lumea, intrucat e de la sine inteles despre ce vorbim :cn Sunt, totusi, ceva diferente de motorizare si electronica in functie de anul de fabricatie si de tipul transmisiei, manuala sau automata!:wink: Din "minunile" LR... te vei obisnui:grin: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Ianuarie 8, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Re: Descopery 1 Dar ceva parti pozitive nu aud si eu? :ha::tk OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Re: Descopery 1 Dar ceva parti pozitive nu aud si eu? :ha::tk Intai te "pregatim" psihic:ha::h5 It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Re: Descopery 1 Eu am incercat din rasputeri sa-l conving pe colegul (pe care de altfel cu drag il cunosc de multi ani) sa mearga pe D2, dar s-a incapatanat sa ia un D1 semi-preparat... Din pacate automat. Acum asta e... de unele probleme a scapat, dar e tot Land Rover, deci sa fie intr-un ceas bun. Cu cuc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Re: Descopery 1 Eu am incercat din rasputeri sa-l conving pe colegul (pe care de altfel cu drag il cunosc de multi ani) sa mearga pe D2, dar s-a incapatanat sa ia un D1 semi-preparat... Din pacate automat. Acum asta e... de unele probleme a scapat, dar e tot Land Rover, deci sa fie intr-un ceas bun. Cu cuc. Pana sa prajesc cutia de viteze automata pe urcari eram primul, dar pe coborare aveam un mare morcov cu tot cu iepure si vanator. :) Cu putina rabdare se repara si o sa ii aduca satisfactia dorita. Oricum, sa fie intr-un ceas bun. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Re: Descopery 1 Cum inca sunt in proces de researching, ma bate un gand sa o trec pe manuala. Ma rog, ideal ar fi tot automata, insa daca si viitoarea cutie va ceda la fel de repede sau daca va avea o hiba datorata varstei, tind sa ma lipsesc. Varianta ashcroft sare din schema datorita pretului exagerat de mare, comparativ cu pretul de baza al unui Disco1. Asadar, cei care au mai schimbat din automata in manuala, ce trebuie si cat de greu este, dar mai ales, cat de bine este? Momentan am de la o donatoare podul pedalier si kitul de ambreiaj... mai trebuie restul :grin: Sfaturi? Idei? Sa da? Sa nu? Sa merg asa in continuare? PS: Mentionez ca masina inca merge cu actuala cutie de viteze, singura buba e ca la plecarea de pe loc trebuie sa bag in treapta 1, apoi dupa ce ia un 10-15 kmh, dau in D si schimba singura cum trebuie mai departe. Asta este inceputul de sfarsit pentru cutia automata. Eu am schimbat cutia automata cu una manuala. Iti trebuie cutia de viteze manuala cu tot cu clopot, pompa de injectie mecanica ( ce ai tu pe masina este cu calculator), pedalier, cilindrul de ambreiaj, kit ambreiaj cu volanta de pe cutia manuala, consola centrala ( aia de la cutia automata are gaura mai mare). Eu pentru operatiunea asta am cumparat o masina in perfecta stare de functionare. Timp, daca ai un atelier bun, maxim 2 zile de munca. Recomand daca faci aceasta conversie sa reconditionezi cutia de viteze manuala ( sa-i schimbi sincroanele) sa schimbi furca si sa pui kit de ambreiaj nou. Bafta! Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Ianuarie 8, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Re: Descopery 1 @teddybear, stau bine cu psihicul, inca am cazierul curat :ang1 @Stefane, de ce sa ma multumesc cu dracu, cand as putea sa-l am pe tac'su, nu? :br . Lasa bre ca incepe sa-mi placa. Am cumulate 4-6 ore de stat pe sub masina si tot n-am reusit sa decuplez centralul. Maine daca e vreme ok, desfac capacul de la iesirea cardanului fata, ii gasesc eu hiba, ca doar nu-i englezu mai destept ca romanu, ce 'reaku? :old @Alexey, la ce lista mi-ai dat, cred ca ma voi limita pentru moment la o alta cutie automata, apoi pe la primavara, daca ma vor incurca banii prea tare, voi lua un donator sa-i fac conversia. Momentan mai rabd ca e seceta mare :) PS: Cat de greu e de schimbat cutiile automate intre ele, pe pozitie? Am schimbat in urma cu ceva ani una manuala la un pajero, cu tot cu ambreiaj. Mi-a luat cam o zi, de unul singur. Ce sa zic, sunt incapatanat. :2dr OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 (editat) Re: Descopery 1 @teddybear, stau bine cu psihicul, inca am cazierul curat :ang1 @Stefane, de ce sa ma multumesc cu dracu, cand as putea sa-l am pe tac'su, nu? :br . Lasa bre ca incepe sa-mi placa. Am cumulate 4-6 ore de stat pe sub masina si tot n-am reusit sa decuplez centralul. Maine daca e vreme ok, desfac capacul de la iesirea cardanului fata, ii gasesc eu hiba, ca doar nu-i englezu mai destept ca romanu, ce 'reaku? :old @Alexey, la ce lista mi-ai dat, cred ca ma voi limita pentru moment la o alta cutie automata, apoi pe la primavara, daca ma vor incurca banii prea tare, voi lua un donator sa-i fac conversia. Momentan mai rabd ca e seceta mare :) PS: Cat de greu e de schimbat cutiile automate intre ele, pe pozitie? Am schimbat in urma cu ceva ani una manuala la un pajero, cu tot cu ambreiaj. Mi-a luat cam o zi, de unul singur. Ce sa zic, sunt incapatanat. :2dr In principiu nu este greu, dar indicat este sa mai ai pe cineva sa te ajute, este f grea cutia. PS. Daca ma intrebi pe mine este cea mai ieftina varianta sa cumperi un donator. Editat Ianuarie 9, 2018 de Alexey86 Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 Re: Descopery 1 daca te hotarasti la un donator, eu vreau o caroserie echipata. poate iesim mai ieftin in doi.:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Ianuarie 9, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 Re: Descopery 1 daca te hotarasti la un donator, eu vreau o caroserie echipata. poate iesim mai ieftin in doi.:wink: E de luat serios in calcul. Eu de elemente de caroserie nu am nevoie. Daca nu e urgenta la tine, vorbim pe la vara, sa se mai aseze si la mine lucrurile :grin: OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate