Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare rapoarte viteza a 5-a R380

tdd70

Postări Recomandate

Majoritatea posesorilor de Discovery 2 cauta sa schimbe rapoarte in punti, cutii de transfer, pentru a putea monta roti mai mari. In linkul de mai jos, am gasit pe site la ashcroft o modificare pentru cutia de viteze manula care schimba raportul de viteza de la 0,77 la 0.732. Vorbim de raportul pentru viteza a 5-a. Parca mi-as dori o astfel de modificare, mai ales ca masina circula mai mult pe sosea decat forestiere si la drum lung cred ca ar o chestie ok. Acum, nelamuririle mele ar fi: cam cu cat s-ar modifica viteza, sa zicem acum am in viteza a 5-a la 2500 turatii cam 100-110 km/h. Cu rapoartele astea noi cam cu cat mi-ar creste viteza? Nu ma intereseaza cresterea de consum, in cazul in care s-ar intampla si acest lucru, probabil ca nu ar fi foarte mare. Eu nu stiu cum sa calculez treburile astea...

LE: din link se observa ca sunt 2 piese care trebuiesc inlocuite pentru modificarea de care am scris mai sus.

http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/ftc4977.html

Editat de tdd70
LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Schimbare rapoarte viteza a 5-a R380

Intreaba direct pe mail la Ashcroft ca din experienta mea sunt serviabili si cam raspund la toate intrebarile....eu am avut nelamuriri de 3 ori si mi-au raspuns de fiecare data... apoi zi-ne si noua ;)

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Da, la asta chiar nu m-am gandit. Am sa intreb si apoi bag aici.

Link spre comentariu

Intreaba direct pe mail la Ashcroft ca din experienta mea sunt serviabili si cam raspund la toate intrebarile....eu am avut nelamuriri de 3 ori si mi-au raspuns de fiecare data... apoi zi-ne si noua ;)

Vezi ca, la Ashcroft pe site, ai si un calculator de transmisii... te poti juca cu diversi parametri:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Vezi ca, la Ashcroft pe site, ai si un calculator de transmisii... te poti juca cu diversi parametri:wink:

Din ce am vazut pe site-ul lor au cate o singura varianta de inlocuire raport pentru fiecare viteza in parte. Pe mine ma intereseaza asta pentru viteza a 5-a sa pot merge la turatie pana in 3000 de ture cu viteza de croaziera decenta pe autostrada. Cam asta ar fi singura varianta pt. a 5-a.

Apropos, chiar le-am scris, astept raspuns. :wink:

Link spre comentariu

Majoritatea posesorilor de Discovery 2 cauta sa schimbe rapoarte in punti, cutii de transfer, pentru a putea monta roti mai mari. In linkul de mai jos, am gasit pe site la ashcroft o modificare pentru cutia de viteze manula care schimba raportul de viteza de la 0,77 la 0.732. Vorbim de raportul pentru viteza a 5-a. Parca mi-as dori o astfel de modificare, mai ales ca masina circula mai mult pe sosea decat forestiere si la drum lung cred ca ar o chestie ok. Acum, nelamuririle mele ar fi: cam cu cat s-ar modifica viteza, sa zicem acum am in viteza a 5-a la 2500 turatii cam 100-110 km/h. Cu rapoartele astea noi cam cu cat mi-ar creste viteza? Nu ma intereseaza cresterea de consum, in cazul in care s-ar intampla si acest lucru, probabil ca nu ar fi foarte mare. Eu nu stiu cum sa calculez treburile astea...

LE: din link se observa ca sunt 2 piese care trebuiesc inlocuite pentru modificarea de care am scris mai sus.

http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/ftc4977.html

Viteza va fi mai mare cu aprox.5% in treapta a 5-a , 105km/h in loc de 100km/h.

Link spre comentariu

Viteza va fi mai mare cu aprox.5% in treapta a 5-a , 105km/h in loc de 100km/h.

Pentru doar atat nu cred ca se merita investitia. Oricum astept si raspunsul de la Ashcroft si ma mai gandesc apoi...

Multam de informatie :))

Link spre comentariu

Am primit si raspunsul de la englezi. Cu piesele noi se va mari viteza cu cca 3,5%. Asta inseamna (dupa calculele mele) ca daca la 2500 am acum viteza de 100km/h, cu modificarea facuta voi avea 103,5 km/h. Deci eu cred ca nu se merita investitia si munca doar pentru atat...

Link spre comentariu

Sunt de acord

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Am primit si raspunsul de la englezi. Cu piesele noi se va mari viteza cu cca 3,5%. Asta inseamna (dupa calculele mele) ca daca la 2500 am acum viteza de 100km/h, cu modificarea facuta voi avea 103,5 km/h. Deci eu cred ca nu se merita investitia si munca doar pentru atat...

Merita investitia doar daca ai probleme la cutia de viteze si vrei sa o reconditioneze..

Bafta.

Editat de Alexey86

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Merita investitia doar daca ai probleme la cutia de viteze si vrei sa o reconditioneze..

Bafta.

Nu e cazul. Cutia functioneaza ok. E vorba doar de o nebunie de a mea... parca vreau un pic mai mult de la ea, atata tot.:wink:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare