drytur87 Postat Martie 8, 2018 Partajează Postat Martie 8, 2018 Buna ziua am un vitara care vreau sa l vand si as vrea sa achizitionez un discovery, care dintre modele este cel mai ok pentru offroad 1 sau 2, am inteles ca discovery 2 e cam slabut din cauza elecronicii, si ce fel de probleme au in general ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Martie 8, 2018 Partajează Postat Martie 8, 2018 Re: Recomandare Discovery Pana la urma ce buget ai? Ca asta rezolva multe...discutii inutile.:top:y Te-ai uitat aici: https://forum.club4x4.ro/showthread.php?96234-Discovery-2-din-2000-167-000-km Daca te hotarasti/grabesti poti ajunge la: https://forum.club4x4.ro/showthread.php?96315-Intalnirea-anuala-a-pasionatilor-LR-RR-editia-aVIIIa-17-20-mai-2018 si deja e alta poveste... Asta daca ti oarecum la ''beutura''? :2dr:2dr:x:x Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drytur87 Postat Martie 8, 2018 Autor Partajează Postat Martie 8, 2018 (editat) Re: Recomandare Discovery Pana in 5500 - 6000 euro Este foarte frumoasa masina care mi ati recomandat o dar e automat si parca nu imi prezinta nici o siguranta in teren , parca atunci cand schimbi voteza manual e altfel iti ofera mai multa siguranta Editat Martie 10, 2018 de teddybear postari consecutive cu acelasi subiect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Martie 8, 2018 Partajează Postat Martie 8, 2018 Re: Recomandare Discovery Este foarte frumoasa masina care mi ati recomandat o dar e automat si parca nu imi prezinta nici o siguranta in teren , parca atunci cand schimbi voteza manual e altfel iti ofera mai multa siguranta Sincer? Vorbesti prostii. Se vede ca nu stii ce vrei...:y:dr2 Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Martie 8, 2018 Partajează Postat Martie 8, 2018 Re: Recomandare Discovery Este foarte frumoasa masina care mi ati recomandat o dar e automat si parca nu imi prezinta nici o siguranta in teren , parca atunci cand schimbi voteza manual e altfel iti ofera mai multa siguranta Mai exact ce off road vrei sa faci? Care este nivelul? Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SMC Postat Martie 8, 2018 Partajează Postat Martie 8, 2018 Re: Recomandare Discovery Daca te hotaresti sa iei Discovery 1 sa fii atent la coroziune in zona praguri, semiaripi fata si spate, pedalier si podea portbagaj, eventual sa iei in calcul cat costa reconditionarea caroseriei daca nu a fost făcută anterior.Daca vrei sa faci singur lucrările de intretinere si reparatie părerea mea este ca ar fi de preferat Discovery 1. Decizia sa o iei dupa ce testezi ambele modele . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drytur87 Postat Martie 8, 2018 Autor Partajează Postat Martie 8, 2018 (editat) Re: Recomandare Discovery Offroad la nivel mediu, eu sunt topograf si o folosesc la masuratori si in weekend la iesiri nu este foarte extrem ceea ce fac. In grupul nostru cu care iesim avem doua persoane unul cu discovery 1 si unul cu discovery 2, cel cu discovery 1 ma uimit ce poate ace masina lui in schimb discovery 2 merge si el bine pe unele locuri dar nu ca si discovery 1 Am inteles ca discovery 1 are blocant central si nu are asa multa electronica , pe cand discovery 2 are functia TC si nu mai are blocant central dar am inteles ca se poate activa si la discovery 2 blocantul central pe langa TC, nu sunt hotart care model sa l achizitionez :( Editat Martie 10, 2018 de teddybear postari consecutive cu acelasi subiect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Martie 9, 2018 Partajează Postat Martie 9, 2018 Re: Recomandare Discovery Detin ambele modele de discovery , 1 si 2, pentru iesiri in teren iti recomand disco 1 , pentru drumuri lungi si + confort Disco 2, eu lucrez in cadrul silvic, deci mai mult pe teren si iti zic sincer ca disco 1 300tdi nu ma dezamagit niciodata, este mai simplu din pct de vedere mecanic, fara electronica multa si aproape oricine il poate repara fiind mecanica tip Tractoras :grin: Disco 2 = electronica mai multa = mai sensibil, nevoie de tester dedicat, = putina bataie de cap (tin sa precizez ca este foarte capabil si in afara asfaltului), dar odata ce te imprietenesti cu Discovery o sa le iubesti Fie 1 sau 2 :grin:, Spor in cautarea masinei! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drytur87 Postat Martie 9, 2018 Autor Partajează Postat Martie 9, 2018 (editat) Re: Recomandare Discovery Multumesc mult pentru sfat Legat de discovery 1 am gasit una frumoasa dar ar avea o problema cu turometrul nu functioneaza deloc, se poate repara usor ? Este costisitor si complicat ? Editat Martie 10, 2018 de teddybear postari consecutive cu acelasi subiect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Martie 9, 2018 Partajează Postat Martie 9, 2018 (editat) Re: Recomandare Discovery Senzorul turatii este integrat in alternator , a se verifica daca in spatele alternatorului sunt toate mufele la locul lor, cu timpul mufa de la turatii isi face joc si mai sare:grin: si verificare a alternatorului daca este functional, La discovery 1 preturile la piese sunt mai mult decat acceptabile, daca ai posibilitatea sa le comanzi din UK este si mai bine. Succes in gasirea si achizitionarea acaretului! Editat Martie 9, 2018 de calbazuc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Martie 9, 2018 Partajează Postat Martie 9, 2018 Re: Recomandare Discovery Offroad la nivel mediu, eu sunt topograf si o folosesc la masuratori si in weekend la iesiri nu este foarte extrem ceea ce fac. Sper sa nu crezi ca te iau la misto si nici nu fac reclama, dar tu supraestimezi ceea ce vei face. Uite ceva care te-ar coafa :wink: Astea mici benzinare fac fata la orice :dr2 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Martie 10, 2018 Partajează Postat Martie 10, 2018 Re: Recomandare Discovery Legat de discovery 1 am gasit una frumoasa dar ar avea o problema cu turometrul nu functioneaza deloc, se poate repara usor ? Este costisitor si complicat ? Senzorul e pe alternator. Daca nu e functional un alternator in toate mintiile e maximum 100 euro.Restul conteaza.Preturile la piese sunt la preturi acceptabile pentru buzunarele romaniilor...la unele chiar mai jos de logan...gasesti de toate .pe site-uri afara daca nu ai 2 maini stangi ti-le montezi singur. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drytur87 Postat Martie 10, 2018 Autor Partajează Postat Martie 10, 2018 (editat) Re: Recomandare Discovery Va multumesc Am gasit pentru discovery 1 kit de inaltare 5 cm , montarea kitului implica si alte modificari pe langa kit ? Sau daca se monteaza un kit de inaltare supesnie de 5 cm si inca un kit de body lift tot de 5 cm, ar implica ceva modificari infara de montaj ? Multumesc Editat Martie 10, 2018 de teddybear postari consecutive cu acelasi subiect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Martie 10, 2018 Partajează Postat Martie 10, 2018 Re: Recomandare Discovery pai daca vrei sa o inalti 10 cm deja nu mai vorbim de offroad soft :)), Lift de 5 cm ar trebui sa fie la limita fara a fi nevoie de schimbat brate si cardane, in legatura cu bodyliftul de 5cm , te sfatuiesc sa nu il faci, 5cm este cam mult si necesita alte modificari, 3cm este maximul acceptat la bodylift fara modificari , iti zic din propria experienta :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Martie 10, 2018 Partajează Postat Martie 10, 2018 Re: Recomandare Discovery Deja esti ....la limita cu kitul de suspensie de 5 cm. Daca ..si parca .....sunt multe de zis, dupa mine sa faci modificarea asta fara a umbla la cardan sau fara sa bagi niste flanse sa-i dai un pic de latime..... e ca strutocamila.DUpa care ai sa vrei poliuretan.....dupa care ,,etc etc...lista e fara sfarsit. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drytur87 Postat Martie 10, 2018 Autor Partajează Postat Martie 10, 2018 (editat) Re: Recomandare Discovery Am inteles... Cred ca cea mai buna varianta ar fi o inaltare de suspensie de 5 cm combinat cu niste flanse la roti si cam atat ca sa nu implice alte operatiuni de modificare suplimentare Sau are cineva stinta de vreun atelier specializat care se acupa de discovery prin zona jud Cluj care s ar putea ocupa de inaltarea masinii si sa puna tot ce ar avea nevoie ca sa fie totul ok Editat Martie 10, 2018 de teddybear postari consecutive cu acelasi subiect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Martie 10, 2018 Partajează Postat Martie 10, 2018 Re: Recomandare Discovery amortiozare, arcuri le schimbi si pe camp.intr-o jumatate de zi.Ti-am zis daca nu ai doua maini stangi si tot ce iti trebuie. o capra eventual un cric....chei si minte in rest e simplu. La flanse ar trebuii stranse cu prelungitor. sau cu cheie dinamometrica. Eu pe ale mele de cand le am de vreo 10 ani ...nu le-am mai dat jos. Amortizoarele si arcuriile se schimba foarte usor......kitul simplu de 5 cm nu includea altceva decat amortizoare si arcuri. Dac vrei mai complicat ai bucsi castor ,brate si sau bara panhard...etc. Eventual uitate si cumpara sa ai in masina u=o flanse de cardan spate. daca faci un upgrade si schimbi cu cruce si distantier numai ai greturi . Bafta ! Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drytur87 Postat Martie 10, 2018 Autor Partajează Postat Martie 10, 2018 Re: Recomandare Discovery Multumes mult Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Martie 10, 2018 Partajează Postat Martie 10, 2018 (editat) Re: Recomandare Discovery Îmi permit și eu niște sfaturi ca și posesor de utilajele ce fac obiectul dilemei : - vrei simplitate și mai multe drumuri mai grele ia D1 - vrei confort pe sosea și offroad ia D2 D1 este teactoras și merge cu ulei de floare pe oriunde, D2 e mai confortabil și oarecum mai pretențios din punct de vedere al întreținerii, nu o face chiar oricine la scara blocului... Ambele sunt capabile offroad de la mă-sa, dacă le mai și gâdili un pic o sa fii surprins de ce pot. PS Uita de flanșe, găsești jante cu ET negativ pe toate drumurile. PS2 Dacă vrei sa te dai mai tare la ea primi bani baga-i în transmisie... Astea cu bucși cu corecție și alte kkt uri sunt cvasi-inutile. Editat Martie 10, 2018 de sean70 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drytur87 Postat Martie 10, 2018 Autor Partajează Postat Martie 10, 2018 (editat) Re: Recomandare Discovery Multumesc mult pentru sfat si atunci o sa aleg disco 1 pentru ca eu o sa l folosesc la masuratori pe toate dealurile si la iesiri noroioase si vreau sa fac fata cu brio Momentan am un Suzuki vitara echipat cu de toate si inaltat 10 cm, flanse la roti care nu ma dezamageste deloc dar singura problema este ca nu am spatiu suficient sa mi duc sculele si cateva persoane.... Editat Martie 10, 2018 de teddybear postari consecutive cu acelasi subiect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Martie 11, 2018 Partajează Postat Martie 11, 2018 Re: Recomandare Discovery Îmi permit și eu niște sfaturi ca și posesor de utilajele ce fac obiectul dilemei : - vrei simplitate și mai multe drumuri mai grele ia D1 - vrei confort pe sosea și offroad ia D2 D1 este teactoras și merge cu ulei de floare pe oriunde, D2 e mai confortabil și oarecum mai pretențios din punct de vedere al întreținerii, nu o face chiar oricine la scara blocului... Ambele sunt capabile offroad de la mă-sa, dacă le mai și gâdili un pic o sa fii surprins de ce pot. PS Uita de flanșe, găsești jante cu ET negativ pe toate drumurile. PS2 Dacă vrei sa te dai mai tare la ea primi bani baga-i în transmisie... Astea cu bucși cu corecție și alte kkt uri sunt cvasi-inutile. Si eu iti recomand sa nu pui flanse, eu am avut d1 inaltat cu 5cm si flanse, flansele in timp iti dau dureri de cap + ca un set de flase de calitate te costa cat un set de jante. 1 janta cu et negativ costa in uk cam 35lire, iar la noi cam 280-300lei. Bafta in achizitie. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drytur87 Postat Martie 11, 2018 Autor Partajează Postat Martie 11, 2018 Re: Recomandare Discovery Referitor la discovery 1 exista vreo posibilitate a mai pune ceva ”cp” , nu stiu are calculator de bord si se poate resofta sau e mecanic si se pot face doar cu modificari mecanice pt a obtine ceva ”cp” in plus ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Martie 11, 2018 Partajează Postat Martie 11, 2018 Re: Recomandare Discovery Referitor la discovery 1 exista vreo posibilitate a mai pune ceva ”cp” , nu stiu are calculator de bord si se poate resofta sau e mecanic si se pot face doar cu modificari mecanice pt a obtine ceva ”cp” in plus ? Nu are caluculatoare. Se poate face din injectie si interculer, sau se poate pune turbina cu geometrie variabila, dar nu iti recomand, costa cat un Disco 1. Vrei putere si stii ca nu o sa o abuzezi, cumpara D2 , cauti unul cu blocant central in transfer. Bafta! Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 Re: Recomandare Discovery Referitor la discovery 1 exista vreo posibilitate a mai pune ceva ”cp” , nu stiu are calculator de bord si se poate resofta sau e mecanic si se pot face doar cu modificari mecanice pt a obtine ceva ”cp” in plus ? Iti iei un benzinar..disco I si il faci cum vrei tu.Daca ai resurse financiare. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 Re: Recomandare Discovery Referitor la discovery 1 exista vreo posibilitate a mai pune ceva ”cp” , nu stiu are calculator de bord si se poate resofta sau e mecanic si se pot face doar cu modificari mecanice pt a obtine ceva ”cp” in plus ? Sunt variante automate cu EDC('96>) cu MAF la care se poate face tuning, varianta 100% performanta e asta https://www.allisport.com/shop/performance-products/tuning-units/allisport-electronic-tuning-unit-for-discovery-300-tdi-edc-models/ , pt celelalte modele fara MAF:(asta merge si la alea cu MAF dar pt alea ala scump e mai bun) https://www.tuning-diesels.com/store/SYNERGY-4-VP-FOR-DEFENDER-DISCOVERY-300TDI-p81288259 , la roti gigant fara asa ceva + intercooler marit va fi lenesa rau. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate