Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Despre Turbinele cu Geometrie variabila Land rover.

calbazuc

Postări Recomandate

Salutari.

Are cineva Turbo VNT pe al sau Land rover 300tdi sau TD5?

Sunt interesat de un astfel de upgrade pentru 300tdi, sunt optiuni precum Kitul de la Allisport sau Allardturbosport sau alte firme care comercializeaza kit direct fittment, dar preturile sunt destul de piperate, ma gandesc sa iau o turbina second cu geometrie variabila si sa o adaptez cumva:grin: , de adaptat nu ar fi asa greu , problema este controlarea geometriei, m am tot interesat si imi cam da cu virgula :old ,daca are cineva pus asa ceva tare mi ar placea sa vad :wink: . Cu deosebit respect!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Despre Turbinele cu Geometrie variabila Land rover.

Salutari.

Are cineva Turbo VNT pe al sau Land rover 300tdi sau TD5?

Sunt interesat de un astfel de upgrade pentru 300tdi, sunt optiuni precum Kitul de la Allisport sau Allardturbosport sau alte firme care comercializeaza kit direct fittment, dar preturile sunt destul de piperate, ma gandesc sa iau o turbina second cu geometrie variabila si sa o adaptez cumva:grin: , de adaptat nu ar fi asa greu , problema este controlarea geometriei, m am tot interesat si imi cam da cu virgula :old ,daca are cineva pus asa ceva tare mi ar placea sa vad :wink: . Cu deosebit respect!

Salut,

Daca cauti pe forumurile din UK o sa gasesti detaliata operatiunea, pe langa turbina am vazut ca se fac modificari si la injectoare.

Din cati Land Rover-isti cunosc si aici si pe lroc nu este nimeni cu turbina cu geometrie.

Eu zic ca tot mai simplu este cu injectia modificata si interculer marit.

Cred ca trebuie si aschroft in punti la power prea mare.

Bafta.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

M-am documentat peste tot unde am gasit, inca nu sunt 100% , dar daca nu are niciun Forumist de-al nostrum pe Landy, o sa incep eu si sper ca o sa iasa ceva :grin:

Deocamdata am achizitionat pentru al meu Disco 1 300tdi urmatoarele:

1. Turbina Geometrie Variabila Garret GT2556V de Bmw

2. Galerie evacuare Discovery 200tdi (din cate am vazut/documentat se potriveste pe 300tdi)

3. Flansa evacuare Turbo GT2556V Bmw

4. actuator Turbo o sa ramana cel stoc 300tdi (deocamdata)

5. Ceas indicator Boost DepoRacing

6. Ceas indicator EGT DepoRacing

7. Boost Controler TurboSmart

8. intercooler custom cu 2 ventilatoare actionate manual se poate vedea aici:

https://forum.club4x4.ro/showthread.php?95988-Discovery-1-300-tdi/page3

9. Nu in ultimul rand , Am nevoie si de un cobai pe care sa experimentez :grin: care din fericire il am, (Un disco 1 300tdi pentru piese care functioneaza) :banana

Deocamdata Turbina si galleria sunt la Strungar pentru confectionarea unei flanse adaptoare si flansa downpipe.

In curand si pozee.

Link spre comentariu

Boost controller-ul trebuie sa stie sa modifice pozitia geometriei in functie de sarcina.

Un boost controller obisnuit pur si simplu deschide wastegate-ul la o presiune stabilita de tine.

Asta e ce vrei ca sa faci corect un control de geometrie variabila:

http://dmn.kuulalaakeri.org/vnt-lda/

Vad ca 2556 a fost pus pe M57, care e un motor de 3.0, si common-rail, din cauza asta mi se pare mare pentru motorul tau. Poate un GT20V (Mercedes 2.2) sau GT22V (Mercedes 2.7) ar fi mai potrivit.

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Boost controller-ul trebuie sa stie sa modifice pozitia geometriei in functie de sarcina.

Un boost controller obisnuit pur si simplu deschide wastegate-ul la o presiune stabilita de tine.

Asta e ce vrei ca sa faci corect un control de geometrie variabila:

http://dmn.kuulalaakeri.org/vnt-lda/

Vad ca 2556 a fost pus pe M57, care e un motor de 3.0, si common-rail, din cauza asta mi se pare mare pentru motorul tau. Poate un GT20V (Mercedes 2.2) sau GT22V (Mercedes 2.7) ar fi mai potrivit.

Multumesc , hai ca incet poate iese ceva,

Chestia cu controlul geometriei atasata de tine, ma cam intrece:al , o sa incerc controlul pe baza de presiune sa vad ce si cum, deocamdata :grin: , pe siteul allisport care comercializeaza VNT pentru 300 tdi apare ca Turbina este actionata mecanic :cn ex : https://www.allisport.com/shop/performance-products/vgthybrid-turbos/allisport-land-rover-discovery-300-tdi-vnt-turbo-direct-replacement-turbocharger/

in legatura cu turbina da si eu is de parere ca e cam + pt motorul meu, dar asta am luat-o pe gratis:grin: , o sa incerc cu asta , daca este prea de tot o sa optez pentru un 2256v tot de bmw, mai mica care are aceleasi flanse de adaptare.

Link spre comentariu

Referitor la control:

Controlul e una, actionarea e alta. Poti avea actionare fie cu actuator vacuumatic, fie cu actuator electric, tot castigul e din control.

Turbina merge cu geometria deschisa cat de mult se poate pentru presiunea dorita, ca sa nu "sugrumi" motorul. In cea mai simpla forma de control, ai o harta pozitie pedala versus turatie motor, iar pe harta respectiva ai valori de presiune dorite la fiecare celula, pe care le obtii inchizand geometria.

Daca legi actuatorul la galeria de admisie n-ai facut nimic, mai bine montezi o turbina moderna cu geometrie fixa. Asta e parerea mea. S-ar putea sa mearga mai bine decat ce ai acum, s-ar putea sa mearga mai rau.

Am vazut cu ochii mei modele de functionare la motoare dizal si modelele de control al motorului, nu e o jucarie ce se intampla la un control de turbina sau injectie :)

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Daca poti rezolva mecanic harta pedala versus presiune deja esti in avantaj fata de actuator legat la admisie.

Aici aici idei de la care poti incepe:

http://vwdiesel.net/forum/index.php/topic,36901.0.html

http://forums.mg-rover.org/diesel-forum-104/vnt-control-project-502930/

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Interesanta discutie....urmaresc progresele cu interes!

Controlul il poti face simplu,manual?

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Daca poti rezolva mecanic harta pedala versus presiune deja esti in avantaj fata de actuator legat la admisie.

Aici aici idei de la care poti incepe:

http://vwdiesel.net/forum/index.php/topic,36901.0.html

http://forums.mg-rover.org/diesel-forum-104/vnt-control-project-502930/

cam asa ceva ? https://www.youtube.com/watch?v=Frs6aQGOrlo

Link spre comentariu

Multumesc , hai ca incet poate iese ceva,

Chestia cu controlul geometriei atasata de tine, ma cam intrece:al , o sa incerc controlul pe baza de presiune sa vad ce si cum, deocamdata :grin: , pe siteul allisport care comercializeaza VNT pentru 300 tdi apare ca Turbina este actionata mecanic.

La turbina mentionata de tine actionarea tijei care modifica pozitia aripioarelor se face de catre o capsula vacuumatica. Ce cauti tu e un sistem care livreaza vacuum la diverse valori in functie de presiunea din admisie, pozitia acceleratiei si turatia motorului (atentie, toate trei la un loc....nu luate individual). Sistemul cautat de tine se gaseste aici: https://www.tuning-diesels.co.uk si se numeste digibooster S v2. Scrie.le un mail, explica.le pe larg despre proiectul si iti vor oferi o solutie custom.

Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself.
Link spre comentariu

Am o curiozitate: la ce valori ale presiunii in admisie te gandesti sa lucreze turbina? Cat era standard?

Faptul ca vei folosi o turbina "putin" mai mare dar cu variabila, e posibil sa constituie avantaj.

300 tdi banuiesc ca are injectie mecanica, are cine sa iti regleze pompa de injectie sa livreze motorina pentru noile valori ale presiunii in admisie?

Editat de vetu
Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself.
Link spre comentariu

Am o curiozitate: la ce valori ale presiunii in admisie te gandesti sa lucreze turbina? Cat era standard?

Faptul ca vei folosi o turbina "putin" mai mare dar cu variabila, e posibil sa constituie avantaj.

300 tdi banuiesc ca are injectie mecanica, are cine sa iti regleze pompa de injectie sa livreze motorina pentru noile valori ale presiunii in admisie?

Multumesc pentru date, am sa ii contactez pe cei de la .tuning-diesels sa vad ce imi recomanda,

Da 300 tdi are injectie mecanica, Pompa VE Bosh, reglarea pompei nu e problema, cunosc un pompangiu foarte perspicace si sunt multe tutoriale pe net avand ca subiect acest tip de pompa, O turbina stock lucreaza la 1 bar, eu ma gandesc la 1.2 maxim 1.4 bari cu cea variabila, nu vreau formula 1 , vreau doar un cuplu cat mai mare la o turatie cat mai mica :grin:

Link spre comentariu

Interesanta discutie....urmaresc progresele cu interes!

Controlul il poti face simplu,manual?

Daca se face mecanic e rudimentar comparativ cu ce poate face un microcontroller.

Pare sa fie ce trebuie. Pedala de acceleratie inchide geometria si cand ajunge la presiunea maxima dorita, un actuator impinge bratul de actionare a geometriei inapoi.

La turbina mentionata de tine actionarea tijei care modifica pozitia aripioarelor se face de catre o capsula vacuumatica. Ce cauti tu e un sistem care livreaza vacuum la diverse valori in functie de presiunea din admisie, pozitia acceleratiei si turatia motorului (atentie, toate trei la un loc....nu luate individual). Sistemul cautat de tine se gaseste aici: https://www.tuning-diesels.co.uk si se numeste digibooster S v2. Scrie.le un mail, explica.le pe larg despre proiectul si iti vor oferi o solutie custom.

:g

Eu nu stiam de tipii respectivi, mi se pare o solutie buna, dar ar fi si mai tare daca te-ar lasa sa modifici o harta, si nu doar niste setari grosiere. Oricum, e un pas in fata comparativ cu control mecanic.

Varianta ce am pus-o eu e open-source, costurile sunt minime, dar implicarea e mult mai mare.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Eu nu stiam de tipii respectivi, mi se pare o solutie buna, dar ar fi si mai tare daca te-ar lasa sa modifici o harta, si nu doar niste setari grosiere. Oricum, e un pas in fata comparativ cu control mecanic.

.

Are libertate de reglaj destul de mare.

Am mai scris.o si cu alta ocazie....controlul mecanic nu e coplet deoarece cand ajusteaza tine cont de maxim 1 factor (presiune in admisie). La modul absolut obtinerea unei "harti" se face pe baza a 3+ 1 parametrii: boost, pozitia acceleratiei sau load si turatia motorului iar in plus se monitorizeaza presiunea din galeria de evacuare (practic presiunea formata intre supape si turbina) urmarind ca aceasta sa fie cat mai mica. Reglajul incorect al modului in care se ajusteaza vana variabila duce la o crestere aberanta a presiunii din galeria de evacuare care va duce la distrugerea turbinei.

Sincer.....pentru aplicatia descrisa de tine e de preferat o turbina clasica cu wastegate dar optimizata, usor marita sau cu alte pale la compresor. Mai usor de reglat si de exploatat EFICIENT.

Editat de vetu
Link spre comentariu

Are libertate de reglaj destul de mare.

Am mai scris.o si cu alta ocazie....controlul mecanic nu e coplet deoarece cand ajusteaza tine cont de maxim 1 factor (presiune in admisie). La modul absolut obtinerea unei "harti" se face pe baza a 3+ 1 parametrii: boost, pozitia acceleratiei sau load si turatia motorului iar in plus se monitorizeaza presiunea din galeria de evacuare (practic presiunea formata intre supape si turbina) urmarind ca aceasta sa fie cat mai mica. Reglajul incorect al modului in care se ajusteaza vana variabila duce la o crestere aberanta a presiunii din galeria de admisie care va duce la distrugerea turbinei.

Absolut corect, suntem pe aceeasi pagina cu treaba asta :h5

Sincer.....pentru aplicatia descrisa de tine e de preferat o turbina clasica cu wastegate dar optimizata, usor marita sau cu alte pale la compresor. Mai usor de reglat si de exploatat EFICIENT.

Cooooooorect :)

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

.....

Cu asta eu sunt 100% de acord, solutia pe langa tuning ar fi asta https://www.turborebuild.co.uk/webshop/prod_5481949-Uprated-Billet-Hybrid-Turbo-CHRA-Core-452055-Land-Rover-Defender-Discovery-Turbocharger-Cartridge.html , eu mi-am pus ceva similar la Td5 coroborat cu valva de wastegate upgradata(Forge), MBC tip Dawes, intercooler mare si remapare adaptata cu limita de overboost urcata la 260KpA ... nu simt deloc nevoia de turbina diferita si nici de presiune mai mare de 1.5 bar... dar despre Td5 in alt topic daca vrea cineva nu e locul aici.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Domnilor nu va pot contrazice in niciun fel, se vede clar ca aveti experienta si cam stiti ce vorbiti. nelamurirea mea este : De ce asta : https://www.allisport.com/shop/performance-products/vgthybrid-turbos/allisport-land-rover-discovery-300-tdi-vnt-turbo-direct-replacement-turbocharger/ Este VNT , vad si la descriere: citez ' Tdi VGT units use a special actuator operated by boost pressure to control the vane angle. :sh2 la allisport se poate si eu nu o sa pot?:al o fi asa special actuatorul ala ? mama lui:ha:

Link spre comentariu

Domnilor nu va pot contrazice in niciun fel, se vede clar ca aveti experienta si cam stiti ce vorbiti. nelamurirea mea este : De ce asta : https://www.allisport.com/shop/performance-products/vgthybrid-turbos/allisport-land-rover-discovery-300-tdi-vnt-turbo-direct-replacement-turbocharger/ Este VNT , vad si la descriere: citez ' Tdi VGT units use a special actuator operated by boost pressure to control the vane angle. :sh2 la allisport se poate si eu nu o sa pot?:al o fi asa special actuatorul ala ? mama lui:ha:

Raspunsul la intrebarea ta il gasesti in descriere produsului: utilizeaza un actuator special ce foloseste boostul pt ajustarea pozitiei geometriei variabile. Marea majoritate a VNT/VGT. urilor folosesc actuatoare cu capsule vacuumatice. Cele mai moderne au motorase pascupas actionate de ECU sau chiar si un EDU propriu.

Turbo propus de tine e cu capsula vacuumatica daca nu ma insel. Si de aceea cred ca nu va rezista la peste 1 bar cat iti propui tu sa ai in admisie. Mai precis, exista sanse mari sa se sparga membrana din capsula.....been there....done that....si pe bani grei 👍👍😎😎

Link spre comentariu

Poti controla geometria variabila folosind o simpla valva DAWES. E o solutie tehnica adaptata din aviatie in momentul cand s-a pus problema folosirii turbinelor cu geometrie variabila pt compensarea scaderii nivelului de oxigen odata cu cresterea altitudinii ...pe la 1930. Eu o folosesc la Nissan pt a inlocui partea de comanda electronica a VNT-ului , solutia e mai robusta si stabila decat pilotajul ECU. Documenteaza-te pe net ce stie sa faca, pt info, am in permanenta pe stoc, deci te poti apuca repejor de treaba.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Work in Progres :grin:

29213975_1838778569555635_226599412225277952_o.thumb.jpg.d94ab2b502c1dd368913a9dd5ac9ee63.jpg29214165_1838778512888974_3787085364548599808_o.thumb.jpg.3759b5d9c86400b9c6663f8305c67664.jpg29213975_1838778569555635_226599412225277952_o.thumb.jpg.d94ab2b502c1dd368913a9dd5ac9ee63.jpg29249916_1838778442888981_3520918497389445120_o.thumb.jpg.fa7178849306dc5bd551a1acceb93c42.jpg29178940_1838778662888959_4485179204127686656_o.thumb.jpg.24e03a593a38956d1e1ba7dd9ad3b9c2.jpg29186832_1838778319555660_5752990031635546112_o.thumb.jpg.3916ccd1ac29b3c452c5f76fa393e8fb.jpg

Deocamdata sunt in stadiul de montare, Galeria de 200 tdi nu era buna, cobora turbina prea jos si aveam nevoie de alte modificari, am avut un turbo defect de 300tdi, taiat , facut flansa ,sudat, atla flansa, nu vreau sa modific evacuare si altele ( in caz ca revin la turbo original) o sa fie direct fitment:grin: , maine incerc sa il montez pe motor, revin cu pics

Editat de calbazuc
  • Like 1
Link spre comentariu

Asa arata montata:grin:

29314165_1845058052261020_1995165901317472256_o.thumb.jpg.74b01169beb370cd43dd1b065b504a7a.jpg29339997_1845058088927683_3250827821123108864_o.thumb.jpg.6774eb5c4f083f7a3dacab06e0046d87.jpg

Editat de calbazuc
Link spre comentariu

Intrebare:

IN turatie pe loc si in turatie sarcina, este vreo diferenta de boost?

Link spre comentariu

Intrebare:

IN turatie pe loc si in turatie sarcina, este vreo diferenta de boost?

Binenteles, relevant pt boost e ceea ce se intampla in sarcina maxima, pe loc e irelevant, poate fi chiar inexistent, elementul definitoriu pt boost e temperatura gazelor si alea cresc sub sarcina facand turbina sa se invarta mai repede de aia in unele cazuri se folosesc acele "turbo blankets'' sa ''conserve'' energia

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare