Bobi Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 Buna la toata lumea! Rugamintea mea este ,daca poate cineva mai cu experienta sa imi recomande ce rapoarte sa pun in punti pt a compensa diferenta de dimensiune a anvelopei.Acum merg cu wrangler mt r 235\85\16.Masina e folosita saptaminal in teren,drumuri forestiere si noroi. Pentru dimensiunea asta la anvelope tot de pe forum m am inspirat,fiind maximul admis fara modificari la caroserie,in schimb e necesar la transmisie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobi Postat Aprilie 5, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2018 Re: Recomandare rapoarte noi in punti! Eu ma gandeam la asta:http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/ring-pinions/heavy-duty-3-75-r-p.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 (editat) Re: Recomandare rapoarte noi in punti! Se pare ca nu prea ai crezut ce am tot explicat eu pana acum, sau nu ai citit... bafta in continuare....la rapoarte nu ma pricep dar tocmai am realizat dupa o discutie paralela ca umblatul la rapoarte ar putea fi o solutie pt Defender dar la D2 poti sa schimbi mama rapoartelor ca tot varza ai sa faci managementul si castigi DOAR garda la sol in defavoarea puterii, a functionarii sistemelor ABS active si a longevitatii motorului. Iti urez mult succes daca citesti printre randuri, propozitia de pe siteul ashcroft : "Note* if you fit another ratio ring and pinion, this will throw the speedo out of true, if you have a TD5 or TDCi defender, you can correct it by using our 'Speedo Correction Kit"' adica celebrul VSS de care explic obsesiv de cate ori am ocazia. Editat Aprilie 5, 2018 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobi Postat Aprilie 6, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2018 Re: Recomandare rapoarte noi in punti! Si in concluzie,mai bine schimb anvelopele decat sa fac experimente costisitoare!:ang2 No acuma chiar sunt in impas,mai ales ca nimeni nu a schimbat rapoarte in punti.: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 6, 2018 Partajează Postat Aprilie 6, 2018 Re: Recomandare rapoarte noi in punti! Pana in max. 5% diferenta esti inca in "safe zone" unde efectele secundare sunt acceptabile, la rotile tale de 235/85/16 esti cu 9.6% mai sus ceea ce e prea mult fara upgrade sistem de racire, remapare dinamica si corectie de VSS... la stressul asupra transmisiei si directiei nu ma mai refer NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobi Postat Aprilie 6, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2018 Re: Recomandare rapoarte noi in punti! Iti multumesc Fery,pt raspunsuri si implicare,postez doar cand nu gasesc raspunsul la nelamuriri,desi exista in prealabil o documentare si cercetare. Acum cred ca m/am hazardat in achizitia anvelopelor si nu am constientizat efectul domino,cu costuri suplimentare pt o garda cu 2cm mai inalta. Initial m/am gandit ca daca schimb rapoartele compensez si pastrez oarecum parametri de functionare ai motorului.(235/70/16 are 2685 rpm la 70 mph,iar cu 235/85/16 are 2449rpm la 70mph). Acum stau sa ma gandesc ca mai bine achizitionez alte anvelope(235/70/16)si un sistem CDL de la ashcroft ca ies mai ieftin decat cu rapoarte noi si toate implicatiile lor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 6, 2018 Partajează Postat Aprilie 6, 2018 (editat) Re: Recomandare rapoarte noi in punti! Poti sa mergi pana la max 255/70/16(3.5% diferenta), astea le-am verificat eu si cu toate ca EGT si ECT au crescut au ramas in limite acceptabile cu conditia ca urmaream cele doua temperaturi si daca o lua EGT razna o lasam mai moale... dar eu am tuning si de putere si de racire cu toate ca tuningul nu a putut fi facut dinamic ca e ECU de tip MSB ... daca vrei un pic mai mari un 245/70 ar fi alegere decenta fara tuning iar la raport din cate stiu e mai bine de umblat in cutia de transfer dar aici nu ma bag 245/70 ti-l da si asta compatibil cu 235/70 http://www.anvelopeweb.ro/help/dimensiuni deci ce gasesti compatibil cu 255/65 sau 235/70 poti lua fara griji) Editat Aprilie 6, 2018 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate