Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Durata viata BFG AT KO 2012

mano74

Postări Recomandate

Salutare,

Am niste BFG AT ko din 2012 si nu stiu daca sa le mai folosesc sau nu. Profilul este destul de adanc, dar cauciucul pare imbatranit...a facut ceva riduri. :) Am atasat niste poze, poate ma ajutati sa iau o decizie...folosindu-le mai mult pe asfalt decat in offroad, mi-e teama sa nu am vreun eveniment neplacut.

Multumesc anticipat,

Mircea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Durata viata BFG AT KO 2012

Salut!

Pentru orice tip de anvelopa, nu se recomanda folosirea lor odata ce depasesc varsta de 5 ani.

Am avut BFG AT KO ce aveau o varsta de 6 ani, aveau deja crapaturi, cum ai si tu, si cauciucul devenise foarte tare. In consecinta distanta de franare era mai mare, riscul de pana creste si in teren aderenta/descarcarea era scazuta. Am luat un set nou, KO2 si una din cele vechi o am ca si rezerva, cu camera.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Salut!

Da, exact asta a fost motivul pentru care mi-am luat cauciucuri de iarna, distanta de franare era cam mare, nu mai spun de atunci cand era ud...

Nu sunt foarte familiar cu genul asta de cauciucuri si nu stiam cum ar trebui sa se comporte pe asfalt, masina "am mostenit-o" cu ele, ca sa zic asa...

Deci iau altele....multumesc mult!

P.S. KO2 am inteles ca ar fi mai silentioase?

Mircea

Link spre comentariu

KO2 sunt mai silentioase, descarca mai bine, au tractiune mai buna si sunt bune si iarna. Vezi ca exista un topic dedicat. Am pus si eu cateva feedback-uri si filmulete.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Dupa 4-5-6 ani de exploatare si/sau depozitare (a se citi ani de la data fabricatie, adica de la data DOT, un grup de 4 cifre saptamana-anul in care s-au produs anvelopele grup de cifre prezent pe flancul anvelopei) incep sa apara microcrapaturi ...Din acel moment ...anvelopele mai pot tine sau nu in functie de buget si bulan... Aparitia acelor crapaturi e direct influentata de: cum au fost exploatate respectiv depozitate si in ce conditii... Adicatelea ...daca masina a vazut noroaie si nu a fost spalata ...cam in doi ani apar ...samd...

Conceptul "are carne ...mai merge" nu e unul foarte sanatos ptr cine tine la curul lui...Eu mai degraba m-as uita la crapaturile prezente pe suprafata anvelopei ...la rulare se produc unele asemanatoare in profunzime ...ceea ce inseamna ...cric sub ea, coarba, hirosima si drumul nemtilor.

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Discutand la modul general, nu raportat strict la masini de teren...

DOT - ul (data fabricatiei) este un punct de reper, nu un criteriu decisiv in alegerea unei anvelope.

Pentru o anvelopa noua (nefolosita) si depozitata in conditii optime, DOT nu prezinta mare importanta. Poate doar psihologic.

La un moment dat, lucrul asta a fost confirmat inclusiv de Michelin, care nu au credibilitatea unor Sailun sau Landsail...

Pentru o anvelopa second-hand (folosita) si depozitata in conditii optime, DOT devine, cum spuneam, un punct de reper, si nu un criteriu de baza.

Criteriile de baza in alegerea unei anvelope sh sunt profilul (adancime si uzura uniforma), gradul de intarire al cauciucului si gradul de imbatranire. Vorbim strict de anvelope fara lovituri, taieturi, petice, galme, etc.

Cele mai bune anvelope sh sunt cele care au fost pe rotile de rezerva (cu compartiment in portbagaj) :))

Nu sustin achizitionarea de anvelope sh, dar, in foarte multe cazuri se ajunge la asa ceva (finante insuficiente) si, in astfel de situatii, macar sa isi ia omul niste anvelope bune, nu doar niste anvelope cu DOT recent.

Sub nici o forma nu recomand achizitionarea unor anvelope sh care prezinta urme de imbatranire (crapaturi, riduri), desi, chiar si la acestea, sansele sa bubuie anvelopa sunt aproape 0, contrar mentalitatii generale (o anvelopa nu presupune un strat de cauciuc, iar crapatura nu da direct in interior; crapatura este formata in stratul extern, sub care se afla alte straturi de material).

Mai ales in cazul masinilor de teren recomand achizitionarea unor anvelope noi (sau, daca nu sunt fonduri, sa fie aproape noi).

PS: NU ma ocup cu vanzarea de anvelope noi sau second hand. Am rulat si schimbat destule anvelope (si noi si sh), incat sa imi formez o parere pe care sa o sustin. Am exemple de anvelope noi, care dupa 2 ani aratau ca dupa 20 de ani de stat numai in soarele desertului si in ploaie acida, la fel cum am exemple de anvelope cu DOT vechi (12-15 ani vechime), care aratau si se comportau aproape ca unele noi. Calitatea unor anvelope vechi, dar "de firma", poate fi net superioara celei a unor anvelope noi, dar "no name".

Editat de tannu
  • Like 1
Link spre comentariu

Discutand la modul general, nu raportat strict la masini de teren...

DOT - ul (data fabricatiei) este un punct de reper, nu un criteriu decisiv in alegerea unei anvelope.

Pentru o anvelopa noua (nefolosita) si depozitata in conditii optime, DOT nu prezinta mare importanta. Poate doar psihologic.

La un moment dat, lucrul asta a fost confirmat inclusiv de Michelin, care nu au credibilitatea unor Sailun sau Landsail...

Pentru o anvelopa second-hand (folosita) si depozitata in conditii optime, DOT devine, cum spuneam, un punct de reper, si nu un criteriu de baza.

Criteriile de baza in alegerea unei anvelope sh sunt profilul (adancime si uzura uniforma), gradul de intarire al cauciucului si gradul de imbatranire. Vorbim strict de anvelope fara lovituri, taieturi, petice, galme, etc.

Cele mai bune anvelope sh sunt cele care au fost pe rotile de rezerva (cu compartiment in portbagaj) :))

Nu sustin achizitionarea de anvelope sh, dar, in foarte multe cazuri se ajunge la asa ceva (finante insuficiente) si, in astfel de situatii, macar sa isi ia omul niste anvelope bune, nu doar niste anvelope cu DOT recent.

Sub nici o forma nu recomand achizitionarea unor anvelope sh care prezinta urme de imbatranire (crapaturi, riduri), desi, chiar si la acestea, sansele sa bubuie anvelopa sunt aproape 0, contrar mentalitatii generale (o anvelopa nu presupune un strat de cauciuc, iar crapatura nu da direct in interior; crapatura este formata in stratul extern, sub care se afla alte straturi de material).

Mai ales in cazul masinilor de teren recomand achizitionarea unor anvelope noi (sau, daca nu sunt fonduri, sa fie aproape noi).

PS: NU ma ocup cu vanzarea de anvelope noi sau second hand. Am rulat si schimbat destule anvelope (si noi si sh), incat sa imi formez o parere pe care sa o sustin. Am exemple de anvelope noi, care dupa 2 ani aratau ca dupa 20 de ani de stat numai in soarele desertului si in ploaie acida, la fel cum am exemple de anvelope cu DOT vechi (12-15 ani vechime), care aratau si se comportau aproape ca unele noi. Calitatea unor anvelope vechi, dar "de firma", poate fi net superioara celei a unor anvelope noi, dar "no name".

++10*

• Like 1
Link spre comentariu

Din cate stiu eu, BFG acorda, la o utilizare corecta, o garantie de 6 ani pentru anvelopele AT si recomanda o durata de utilizare maxima de 10 ani sau 100.000km. Se pot afla datele de pe site-ul lor, (inclusiv conditiile de garantie).

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Din cate stiu eu, BFG acorda, la o utilizare corecta, o garantie de 6 ani pentru anvelopele AT si recomanda o durata de utilizare maxima de 10 ani sau 100.000km. Se pot afla datele de pe site-ul lor, (inclusiv conditiile de garantie).

Interesant, nu stiam si nici macar nu-mi inchipuiam asa ceva, asa ca m-am documentat...iata ce spun la ei pe site:

All Terrain T/A KO2 All BFGoodrich® tires have a Standard Manufacturer's Limited Warranty, which covers defects in workmanship and materials for the life of the original usable tread, or for 6 years from date of purchase, whichever occurs first. See warranty for details.

Deci pana la urma DOT-ul este cum spuneti, doar un reper...

Multumesc inca o data tuturor!

Link spre comentariu

Interesant, nu stiam si nici macar nu-mi inchipuiam asa ceva, asa ca m-am documentat...iata ce spun la ei pe site:

All Terrain T/A KO2 All BFGoodrich® tires have a Standard Manufacturer's Limited Warranty, which covers defects in workmanship and materials for the life of the original usable tread, or for 6 years from date of purchase, whichever occurs first. See warranty for details.

Descarca-ti si pdf-ul cu conditiile de garantie... e prea mare si nu se poate pune aici!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Pai este un reper. Ce ai vrea sa spuna ? Ca ai garantie 6 ani incepand cu momentul in care le pui pe masina ? Ca poti sa le cumperi azi, daca prinzi vreo reducere, si sa le montezi peste 10 ani ? Doar trebuie sa vanda. Le iei si le montezi acum, le folosesti si apoi le schimbi.

Asta ca fapt divers, pt ca rar o sa gasesti cauciucuri noi (la o firma care comercializeaza doar anvelope noi) cu DOT mai vechi de 3-4 ani. Calculand, si daca le gasesti pe stilul asta, mai adauga 2 ani garantia de la firma si se incadreaza.

Eu am punctat faza cu DOT pentru anvelope noi pe care le poti gasi la comerciantii de anvelope sh sau uitate prin cine stie ce depozite, si pe care le vei achizitiona la un pret mult sub pretul unora noi. Partea buna la orientarea dupa DOT este ca influenteaza pretul.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare