Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Grup spate

Vizitator spatar ovidiu

Postări Recomandate

Vizitator spatar ovidiu
Din grupul spate curge ulei.Se pare ca are o fisura si as dori sa va intreb cum trebuie sudat sau ce trebuie facut?Am crezut prima data ca se scurge uleiul pe la surubul de umplere sau de golire dar in jurul lor uscat am crezut asat deoarece furtunasul de la aerisitor avea un dop de pamant si ma gandeam ca din cauza presiuni sa iasa pe la dopuri.As vrea sa ma sfatuiti inainte sa imi spuneti ca trebuia un scut :P ce trebuie facut.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator spatar ovidiu

Re: Grup spate

O sa pun si o poza cat de curand.Nu am identificat exact fisura, deoarece doar ieri dupa ce in prealabil verificasem dopurile daca inchid si nu au scapari si am sters si uscat zona,am observat din nou un picur.Oricum carcasa sau cum sa-i spun e umezita de sub dopul de umplere cu vreo 2 cm privind din spatele masinii.

Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

Sunt 100 % ca e vorba de o fisura deoarece nu are de unde sa iasa si sa se prelinga din alt loc asa cum am scris si in postarea anterioara cel mai inalt punct umezit de ulei este cu 2 cm sub dopul de umplere iar in jurul celui de golire e uscat.

Link spre comentariu

Vizitator fender

Pai atunci nu e vorba de grup fisurat. E vorba de capacul de tabla care vine sudat pe punte.

Probabil ca a ruginit si s-a strapuns undeva unde e posibil sa fi fost lovit in trecut.

Link spre comentariu

Daca e fisurat si materialul e mai sensibil (Al sau alte aliaje) si daca nu ai solutii pe plan local, poti sa ma contactezi sa te ajut sa il sudezi in Brasov la niste cunostinte. Daca fisura e pe partea greu demontabila, poti sa aduci masina cu totul la atelier.

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

Sal,

ca sa determini cel mai sigur fisura, sterge cu carpa grupul cat mai bine, ia un spray de curatat discuri de frana, da-i ca lumea pe tot grupul ca ti-l face luna si apoi nu mai misca masina, pierde si tu o zi sa te uiti din ora in ora la grup. Ar trebui, astfel, sa vezi exact unde e fisura.

Bafta,

Matteo

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
Vizitator spatar ovidiu

Reluand anumite topicuri am observat ca nu am mai scris in acest caz cum s-a rezolvat problema.Dupa ce am curatat bine zona a observat ca nu e o fisura ci un por .Scurgerile incepeau doar cand uleiul era cald si se scurgea ca printr-un tifon s-a rarefiat fonta .Am scobit bine cu o surubelnita sa vad daca nu cumva cedeaza si sa apara o gaura mai mare dar nici vorba.Se scurgea ca dintr-un material textil.Cea mai rapida metoda nu stiu daca si cea mai buna am izolat toata zona cu un silicon care rezista de la -50 pana la vreo +100 grade C.Ce parare aveti despre solutie.Rezista inca foarte bine nu da semne de oboseala m-am gandit sa nu ma mai comlpic cu suduri o vreme.E vreo problema daca ramane asa?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare