Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Trasee Thassos Grecia

Pleampa

Postări Recomandate

Re: Trasee Thassos Grecia

Eu plec pe 25 dar daca ai chef de mers pe munte ai traseele creionate mau sus.

Un must ar fi drumul oaselor si Ypsarion.

Marble Beach nu recomand, drum plin de praf si aglomerat, f. aglomerat

Ar mai fi un traseu dinspre Kastro spre Theologos cu o mica abatere spre o cascada.

Se pot obtine infirmatii mai detaliate de la prima taverna din Kastro.

Eu nu am mers deoarece era deja tarziu si eram insetat si infometat.

Editat de Pleampa
  • Like 1
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...

Cehi nu prea am vazut pe insula, de cand tot bat Thassosul. Banuiesc ca te refereai la sarbi, ca e plina insula de ei.

In principiu, sunt romani, bulgari, sarbi, greci (turisti), turci, nemti, moldoveni, ucrainieni, rusi, polonezi, etc.

@Pleampa , daca nu ai facut stanga spre Astro Camping, inseamna ca ai ajuns pe platoul cu intersectii, unde e foisorul "Clubul Vanatorilor" si ai urcat pana pe Ypsario pe langa rezervorul ala negru de apa.

Editat de tannu
Link spre comentariu

Posibil Sarbi.

Peste cca10 zile sper sa pot posta filmul spre Ypsario, este pe un hard la care nu am acces acum.

Din pacate nu am inregistrat filmulul de pe Drumul oaselor sau Strategica Tassos deoarece nu a mers camera.

Spre Ypsario am facut dreapta la o intersectie in carecera un indicator stanga spre camping Astro si am avut o mica portiune pe urcare cu piatra si cred ca am vazut si rezervorul cu apa. Coborarea, intoarcerea, am facut-o prin stanga cu intoarcere de 180 grade pe un drum f ingust printre arbusti

S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

Foisorul nu cred ca l-am vazut iar platoul nu mai retin, probabil ca nu dar parca retin panoul cu indicatoare, am vazut ceva asemanator.

Nu mai retin dar daca revad filmul imi aduc aminte.

Link spre comentariu

Asta e platoul de care zic.

Foisorul Clubul Vanatorilor

https://postimg.cc/image/s0vvtm9dd/

si intersectiile

https://postimg.cc/image/fm93tb50h/

Am gresit si eu drumul spre Ypsarion pe la foisorul de vanatoare, dar am urcat fara prea mari probleme, sub privirile uimite ale unui Ucrainean cu un CR-V ce nu avea curaj.

IMG_20180624_170631902_HDR-01.thumb.jpg.bda686ba3741bad26cc73bb8c4eb0520.jpg

Link spre comentariu

Eu as zice fara Serbia. Nici in UE nu este, deci trebuie pasaport.

Cred ca cel mai bine ar fi sa te interesezi pe Forum Thassos. Sunt sigur ca multi au plecat din zona Cluj si pot sa iti spuna care este cel mai bun traseu de acolo.

Link spre comentariu

Poti intra in Serbia cu buletinul fara probleme, dar dupa parerea mea ocolesti mult daca mergi in Thassos.

In plus, nu poti folosi Waze din cauza pretului netului, iar politia lor e plina de spagari.

Link spre comentariu

Deocamdata drumul de la Golden Beach la Marble Beach si mai departe.

Sa tot mergi cu ATV-ul pe acolo sau turismul cu 5km/ora

https://forum.club4x4.ro/showthread.php?96881-Tassos-Grecia-Iunie-2018&p=1114204&viewfull=1#post1114204

Editat de Pleampa
Link spre comentariu

Asta e platoul de care zic.

Foisorul Clubul Vanatorilor

https://postimg.cc/image/s0vvtm9dd/

si intersectiile

https://postimg.cc/image/fm93tb50h/

Astazi am revazut imaginile si pe acolo am trecut.

Untitled1.thumb.png.175b7f5dfb508a4be306c887f7959533.pngUntitled2.thumb.png.01d5d4e2a966bdd79ac614d8076325d2.png

Link spre comentariu

Pentru ca am futizat topicul colegilor cu filme si plibari din insule, pun si aici informatia care deja se gaseste peste tot online.

Grecii au cam schimbat legislatia si amenzile auto.....

https://adevarul.ro/news/eveniment/atentie-turisti-romani-schimbari-importante-codulrutier-grecia-amenzi-doua-mii-euro-1_5b4e4ea4df52022f755727cb/index.html

cu copy paste ce scrisesem in topicul amintit dupa ce am luat un 11 metri si doua trei palmi prietenesti ...

Am spus vanatoarea de turisti pt ca asa a fost prezentata acolo de unde a fost preluata. Cititi cu atentie sumele si urmarile din link si iti poti da seama ca dupa ce un militica grec ti-a luat actele si a plecat,cu talonul si numerele tale,explicandu-ti in greaca motivele intemeiate si lasandu-te pe marginea drumului,ai cam rahatit poteca. Eventual si cu copii in masina.

Nu spune nimeni ca trebuie sa fii Sena prin Grecia dar orice sofer o poate comite fara rea vointa.

Atentionarea si informarea colegilor plimbaciosi si fani Grecia era scopul postarii. Fiecare este liber sa conduca cum vrea el.

In Austria , o amenda usturatoare de 700E poate fi platita instant cu 350 si iti poti contina drumul gandindu-te ce tugulan de Bucuresti esti...daca nu ai banii, da, masina se retine pana platesi.

In Grecia, o amenda de 700E , te lasa cu familionul in drum, in soare, cu masina fara numere si talon si treb sa mergi la primaria de unde apartine politia sa platesti,dupa care sa te duci cu dovada sa iti elibereze actele.....4 ore cu mucosii pe marginea drumului in cazul fericit in care detii 700E pe card si primaria nu-i la 20 km departare si mai prinzi program astazi..... variante idioate,dar hai sa gandim un pic, ca de superioritate plesnim cu totii si nu este concurs de care-i mai bun, mai frumos ,mai deosebit sau conduce mai atent.

Vanatorea de inchipuiri si vrajitoare nu este specialitatea casei.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Cea mai buna masura de preventie este sa respectati regulile de circulatie si implicit limitele de viteza.

Mai bine mai incet decat deloc.

Fara gunoaie aruncate pe geam, fara alcool consumat, centura pusa, nu folositi banda de urgenta, nu vorbiti la telefon in mers, fara depasiri neregulamentare peste banda continua, etc.

Simplu, respectati regulile nu ca aici in Romania unde nu te vede nimeni si va veti intoarce acasa cu masina din concediu fara sa aveti probleme.

http://www.keeptalkinggreece.com/2018/03/23/greece-traffic-violations-bill/

"Two new categories have been added: high frequency and antisocial behavior. For these violations of traffic code, the driving license will be removed for 60 days.

Also with removal of license for 60 days and of license plates will be punished:

throwing a cigarette from a car, not wearing safety belt or helm, using the emergency lane, using cell phone during driving.

The 40% discount excludes violation like: alcohol consumption, STOP and RED LIGHT violation, illegal overtaking.

Truck divers will face driving license and plates removal for 30 days if they constantly use the left lane or use it for overtaking.

Traffic policemen will carry tablets electronically connected to data bases.Policemen will only confirm the traffic offense but neither they nor the motorist will know the amount of the fine that will be ultimately sent to offender’s address per post."

http://www.glavopoulos.gr/kok/fines-penalties-en.php

"only frequent violations are referenced "

17-rules-to-keep-mind-when-visiting-greece

Editat de Pleampa
Link spre comentariu

@RZV , deja exagerezi cu faza cu palme si alte ironii de genul... Nu ti-a luat nimeni capul ca ai postat acolo, pur si simplu, omul care a initiat topicul ti-a atras atentia ca exista un alt topic destinat informatiilor cu caracter general despre Thassos/Grecia, iar eu, efectiv, am efectuat o cautare si ti-am zis ca ambele topicuri apar in primele rezultate ale cautarii. Cautare pe care am facut-o crezand ca topicul fusese sters, din moment ce tu ai zis ca nu ai reusit sa il gasesti sub nici o forma. Ti-am si specificat ca nu e o remarca ironica sau cu repros (mai ales ca nici nu este un topic deschis de mine), dar ori iti place sa te victimizezi, ori iti sare mustarul cam repede, ori nu vrei sa iei ca atare ceea ce spun.

Cat despre partea cu legi, amenzi, proceduri (unde iar vad ca te enervezi cam repede), n-am nimic mai mult de spus, decat "capul face, capul trage".

In primul rand, genul asta de modificari nu apar doar pt ca un grec a visat urat noaptea, iar a doua zi s-a trezit cu idei sumbre, ci apar datorita diverselor incidente, care din sporadice devin rutina. Probabil s-au saturat de adunat doze goale de "Timisoareana", aruncate pe plaje si pe strazi...

In al doilea rand, daca tot nu vrei sa il accepti pe primul, apoi... asta este legislatia, unii mai presus de noi o voteaza dupa cum considera, iar altii, tot mai presus de noi, o aplica sau nu. Noi nu prea avem de ales decat sa o respectam sau sa suportam consecintele.

Daca citeai atent ce am spus, am punctat faptul ca omul nu este in stare sa inteleaga de vorba buna, ci va intelege doar de "frica" !

Trecand si peste partea asta, nu prea ii vad eu pe politaii greci iesind buluc pe strazi, sa umple visteria tarii, in urma catorva ajustari in legislatia auto. Si chiar nu mi-i imaginez lasandu-te in camp, impreuna cu familia si copiii, fara permis/numere/masina/bani/ajutor/orice...

In orice caz, pana sa ajungem sa dam cu pietre in noile reglementari din legislatia greaca, eu zic ca e mai bine ne uitam la noi in ograda, sa vedem cum e legislatia noastra. Se pare ca, in general, romanul e un tip aparte, arata cu degetul spre altii, in loc sa-si rezolve problemele lui. Traim intr-o tara din care s-a vandut/furat aproape tot, in ultimii 30 de ani, unde legile sunt modificate pentru a favoriza infractorii, unde gunoiul este peste tot, unde cuantumul taxelor este imens, dar niciodata nu exista bani la buget pentru a astupa o groapa sau pentru a oferi medicamente compensate (nu mai subliniez ca nu avem nici macar o singura autostrada; cele denumite "autostrazi" sunt niste sosele comunale obosite, pline de gropi si limitari).

Editat de tannu
Link spre comentariu

Tannu- vad ca te-a miscat o remarca de autoironie. Iti spun doar atat- gandesti prea mult si prea superior fara sa cunosti pe cineva.

Nu toti suntem oameni sunt din categoria doza de Timisoreana pe geam si 150 la curse in concediu. Spui si sustii cam ce am spus si eu, doar ca din punctul TAU de vedere , fara sa accepti ca si altii vad plaja aia superba,dar vin de pe alta strada.Mai sunt unii care sunt pe plaja demult.

Te-ai inflamat prea mult si prea degeaba.

Pe un alt forum-tot masini,un user cu bun simt si om normal, a relatat cum a ramas fara acte si numere, din vina lui, dar incostient. Cu familie si tot tacamul. Irelevant de ce ,relevant ca situatie cam nasoala si rezolvare greoaie.

Pe de alta parte, sunt mandrul posesor al unei atentionari pt neplata parcarii in Bv in ultimii 5 ani,ca singura amenda/avertisment. si imi petrec cateva ore pe zi in masina.

Hai sa ne uitam in curtea proprie,lasa-i pe ceilalti, incepi cu persoana proprie....stii cum este sa porti dupa tine de la iesire din Comarnic pana aproape de Ploiesti in pampers cu bonus? eu stiu si stiu si de ce-pt ca nu exista cosuri de gunoi in bucata aia de 20-30 km, pana la paralela 45... sau nu le-am reperat eu in limita de 70-90 impusa.....dar nici nu la-m scapat acolo, langa marginea drumului sau din in viteza.

De tine nici nu stiu, nici nu ma intereseaza , nici nu te judec.La fel si despre ceilalti colegi de forum. Fiecare este liber sa faca si sa ia informatia cum vrea. Cel mai important este sa stie la ce sa se astepte.Cum reactioneaza mai departe, vezi mai sus.

Nu stiu, nu ma intereseaza,fiecare isi asuma.....

Hai sa mergem mai departe ca-i vineri si nu conteaza cine si daca are dreptate. Conteaza daca ii poti ajuta pe ceilalti cu o informatie.cumo gestioneaza fiecare- Nu stiu, nu ma intereseaza,fiecare isi asuma. :2dr

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Remarca ta nu am vazut-o ca pe o auto-ironie, ci ca pe o ironie nejustificata. Daca n-am perceput-o eu cum trebuia, imi cer scuze. Asa parea. In scris e mai greu sa iti dai seama de atitudinea si starea de spirit a unui om.

Nu consider ca, fata de ceilalti, ma consider superior in comportament sau gandire. Vreau sa cred ca modul meu de gandire exprimat mai sus (privitor la legi, consecinte, abordare, etc.) este obiectiv. Atata timp cat nu va fi procesat de persoane strict subiective, se va intelege si ideea.

De asemenea, nu mai lua totul la modul personal, pentru ca nu asta am insinuat (ca faci parte din categoria care face mizerie, care nu respecta legile, care arata cu degetul spre altii sau ceva de genul). Efectiv, am punctat faptul ca exista foarte multi de genul asta, iar acest aspect (probabil) a condus si la inasprirea legilor respective. Majoritar turisti straini, dar si cetateni greci.

Per total, la modul cel mai corect si mai realist, nu exista sofer care sa conduca 100% legal. Cine spune ca o face, ori nu vrea sa recunoasca, ori nici macar nu constientizeaza cand si ce greseste.

Asa cum ai spus si tu, consecintele legale ale nerespectarii legislatiei rutiere si le asuma fiecare sofer. Problema este ca mai presus de niste amenzi sau retineri de permis se afla siguranta celor din jur (pasageri sau participanti la trafic, de orice natura). Lipsa bunului simt nu are cine stie ce efecte de durata, in schimb, viteza excesiva, utilizarea telefonului mobil sau alcoolul (la volan) pot avea consecinte tragice si iremediabile.

Da, chiar e vineri... S-a mai dus o saptamana... Weekend placut ! :2dr

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare