Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

BJ 73 fara niciun blocant?

Kuky

Postări Recomandate

Salut,

Maine urmeaza sa vizionez un BJ73, complet reconditionat, motor 3400, A/C din fabrica, inmatriculat istoric. Cineva mi-a povestit de el si mi-a zis ca arata intr-un mare fel.

Astazi am vorbit cu proprietarul la tel si mi-a zis ceva care m-a nedumerit si anume ca nu are niciun blocant, "reconditionarea facandu-se dupa echiparea originala din fabrica".

Deci sa inteleg ca sunt versiuni fara niciun blocant? :hl

Posibil sa fie o intrebare prosteasca, dar n-am gasit pe net niciun raspuns clar.

Multumesc,

Cristian

Editat de Kuky
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: BJ 73 fara niciun blocant?

Ok, Multumesc

Cat ar costa de pus un blocant pe spate, orientativ?

Daca e istoric eu inteleg ca orice modificare: blocant/troliu/bulbar/portbagaj anuleaza caracterul istoric si nu mai trec ITP-ul. E corect?

Link spre comentariu

Stai o clipa....din ce-ai povestit pana acum, tu nu ai de gand sa faci "foarte" off-road cu masina, corect ?

Ca nu inteleg de ce iti trebuie si blocant...?

Crezi ca investitia (~1500 euro cu tot cu montaj...) intr-un blocant merita pentru ce vrei tu sa faci cu masina ?

Stiu, pasiunea pentru 4x4 e mare, entuziasmul de a avea o masina dotata e si mai mare, dar lucrurile trebuiesc luate de la "a" si ai sa vezi ca pana "z" e cale lunga....

Daca ii vei pune un troliu, va fi mai mult decat suficient pentru situatii neprevazute/neplacute, iar daca va fi montat si mascat frumos in bara originala, ma indoiesc ca te vor respinge la ITP.

Nimeni nu spune ca nu e bun "la casa omului" si un blocant, dar hai mai intai sa vezi ce poti TU sa faci cu masina aia, ca masina aia sigur poate mai mult decat crezi si fara blocant !

Pe de alta parte, fiecare face ce vrea cu banii lui, dar sa tii minte ca tot ce investesti in masina nu mai recuperezi la vanzarea ei.

Link spre comentariu

Pt linistea mea vreau sa am un blocant macar pe spate. Cred ca am ramas ingropat de vreo 10 ori cu Aro-ul padurarului pana acum. Ce e drept n-are troliu. Tb. sa chem TAF-ul sa ne scoata, timp pierdut o gramada.

Ma gandisem la:

troliu

bulbar

blocant spate

roti pe 33

inaltare +5

Later Edit:

scut fata

snorkel

si cam atat e suficient pt ce vreau eu.

Dar nu cred ca poti sa pastrezi masina inmatriculata istoric in cazul acesta.

Editat de Kuky
Link spre comentariu

Eu iti recomand : troliu, roti 32" si suspension-lift 2" (Nu body-lift!)

Recomandarea mea vine din tot ce am mai citit ca si-au facut colegii de-a lungul timpului la masinile lor ca, pana la urma, sa revina la niste dotari minimale....

Si ce te impiedica sa te prezinti la ITP cu masina stock...? :wink:

Link spre comentariu

Sa dau jos bulbar-ul la 2 ani. Ufff.... Sa zicem.

Dar pb nu e ITP-ul, ci faptul ca daca esti implicat intr-un accident si masina nu e ca in talon, te alegi cu dosar penal. Nu prea am chef sa risc.

Link spre comentariu

Si tu de ce crezi ca eu iti tot spun ca trebuie sa existe un echilibru intre ce faci cu masina, ce pui pe ea si.....linistea ta?

Si pentru ca tot vorbim de o masina identica cu asta de esti tu interesat acum, uita-te pe link-ul de mai jos unde am reusit sa pun adineauri cateva poze pe care mi le salvasem eu la vremea aia. Restul pozelor, cu toate detaliile restaurarii, s-au pierdut, din pacate....

https://forum.club4x4.ro/showthread.php?39093-Landcruising-With-an-Icon-TOYOTA-BJ-70-1986-3-4-l-diesel

Editat de Astral
Link spre comentariu

Interesant cortul, parca l-am vazut undeva mai aproapre sau de aproape! :grin::x

BTW...pt.ce spui ca vrei sa faci cu masina blocantul pe spate este oarecum...inutil. Ramai la punte cu LSD si iarna o sa te simti special! :top

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Si tu de ce crezi ca eu iti tot spun ca trebuie sa existe un echilibru intre ce faci cu masina, ce pui pe ea si.....linistea ta?

Si pentru ca tot vorbim de o masina identica cu asta de esti tu interesat acum, uita-te pe link-ul de mai jos unde am reusit sa pun adineauri cateva poze pe care mi le salvasem eu la vremea aia. Restul pozelor, cu toate detaliile restaurarii, s-au pierdut, din pacate....

https://forum.club4x4.ro/showthread.php?39093-Landcruising-With-an-Icon-TOYOTA-BJ-70-1986-3-4-l-diesel

Excelent. Exact asa vreau sa ajunga si a mea.

Link spre comentariu

Am vazut azi masina in discutie.

Am pus poze aici -----> https://photos.app.goo.gl/wx1Sqq2mYgRwVo3k6

Model: BJ 73

An: 1987

Rulaj: 296.000 km

Motor:3400 cm (3B)

Inmatriculare: vehicul istoric

Masina a fost adusa din Spania acum un an si s-a rulat f. putin in Romania. Din cauza ca era un destul de zgariata si cei de la Retromobil nu vroiau sa elibereze atestat s-a revopsit caroseria (fara a se da motorul jos). Am inteles ca s-a vopsit peste ce era, ca cica nu era rugina si doar pe ici pe colo un pic de chit. Intr-adevar se vede ca a fost vopsita de curand, dar a luat deja zgarieturi de la crengi, deci nu e in stare impecabila.

Sasiu, tren de rulare, motor - sunt asa cum a venit din Spania.

S-au schimbat toate fluidele si filtrele, plus aproape toate chederele din cauciuc, plus stopuri/faruri. Cica n-a gasit chedere pt geamurile de la top, se mai cauta.

A/C functional si cica are pompa de motorina in linie, un mecanic i-ar fi spus ca e semn ca a fost facuta pt. Africa.

Electric pe 24V, s-a montat un transformator nou pt 12V. Radioul e luat nou pe 24V, dar neconectat.

Proprietarul spune ca merge ok pana pe la 110kmh si consuma 10 indiferent de ciclu urban/extraurban.

Zicea ca de curand scoate un fum negru, gros, tb sa se duca sa vada ce are.

Cam la cat ati evalua masina aceasta?

Multumesc,

Cristian

Link spre comentariu

Troliu + eventual o ancora ( prietenii stiu de ce ) bat orice blocant, cu putin deranj :grin: ce e drept. Da de curiozitate , ce gume vrei sa pui. Ca e foarte important. Pe unde trece greu masina cu simex sau boger cu diff deschise , sa stii ca masina pe mt sau at va ramane si daca e full locked :grin:. De asta spun , ca e important ce pui , dar si ce vrei sa faci.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Alea sunt mrl-uri automate ? Nu stiam ca exista si modele cu automate. Sa ceri facturi cu ce s-a modificat la masina.

E (aproape) masina pe care o caut si eu :grin:

Pare ca are niste scurgeri la cutia de viteze, altfel, daca testezi franele si suspensia si sunt ok si restul e in regula, parerea mea, face 8000. Nu am insa deloc pretentia ca sunt vreun cunoscator.

Link spre comentariu

Intre timp ma uit dupa un Patrol Y61.

E f. greu cand nu te pricepi la masini. Imi pare ca un fel de loterie.

@mircea Evident tipul cerea mult mai mult, nenegociabil. Ce e drept masina nu era la vanzare, eu l-am intrebat daca vrea sa o vanda.

Link spre comentariu

12.000

La banii acestia gasesti Patrol Y61 LWB echipate complet. Doar sa te urci in ele.

Am ajuns la concluzia ca Nissan Patrol-urile sunt muuult mai ieftine, nu inteleg de ce....

Editat de Kuky
Link spre comentariu

Alea sunt mrl-uri automate ? Nu stiam ca exista si modele cu automate. Sa ceri facturi cu ce s-a modificat la masina.

E (aproape) masina pe care o caut si eu :grin:

Pare ca are niste scurgeri la cutia de viteze, altfel, daca testezi franele si suspensia si sunt ok si restul e in regula, parerea mea, face 8000. Nu am insa deloc pretentia ca sunt vreun cunoscator.

Nu sunt MRL-uri automate , sunt niste capace care simuleaza MRL-ul blocat,cu alte cuvinte nu mai este MRL , este cuplat tot timpul.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare