Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Toyota FJ Cruiser 2008

Sensei

Postări Recomandate

Cu FJ Cruiser Toyota a reluat linia traditionala a masinilor dedicate off-road inceputa in 1960 cu FJ40. Prin crearea acestei masini simple s-a urmarit acapararea unui segment de clienti petru care actualele Land Cruisere sunt inaccesibile (in special tineri pana in 35 de ani). Designul retro este de asemenea inspirat tot de la primele modele FJ40. Masina este fabricata in Japonia si destinata exclusiv pietei americane. Pe a mea am gasit-o in Florida, unde a costat 28.000 dolari.

Date tehnice

Motor

4.0-liter DOHC 24-valve SFI VVT-i V6

239 CP @ 5200 rpm;

377 Nm @ 3700 rpm

Consum (urban/extraurban): 14,7/11,8 l/100 km

Transmisie

4x4

Cutie de viteze automatica, 5 trepte

Diferential spate blocabil

Dimensiuni

Inaltime: 1,83 m

Latime: 1,90 m

Lungime: 4,67 m

Distanta intre axe: 2,69 m

Capacitate rezervor: 72 litri

Masa la gol: 1.948 kg

Masa maxima: 2.526 kg

Masa maxima tractata: 2.268 kg

Sisteme de securitate

Airgaburi frontale, laterale (in scaune) si cortina

ABS

VSC – Vehicle Stability Control

TRAC – Traction Control

A-TRAC – Active TRAC

Dotari suplimentare

Roof rack

Trepte

Pachet Convenience

Inchidere centralizata

Cruise control

Oglinzi electrice cu lumini de pozitie integrate

Geamuri spate fumurii

Stergator luneta

Senzori de parcare

DRL (Daytime Running Lights)

Pachet Off-Road

Cauciucuri BF Goodrich Rugged Trail P265/75R16

Jante de aliaj off-road cu 5 spite

Amortizoare off-road Bilstein

Filtru de aer Cyclone

Diferential spate blocabil (impreuna cu A-TRAC)

Display multi-informatii (inclinometru, termometru, busola)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Toyota FJ Cruiser 2008

Merge bine pe teren?

Merge bine, chiar si la cat ma pricep eu pe off-road.

Cateva filmulete de pe vremea cand ma auto-convingeam sa o iau. :grin:

dLdeO9E0ois

9Mxp0d7Zvrg

OTYNATMOprU

Editat de Astral
Link spre comentariu

Masina arata deosebit si liniile de design o fac inconfundabila.Din filmulete arata ca se descurca bine in off-road.

Sa o stapiniti cu placere :h5

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Va multumesc pentru urari.

Intradevar masina este destinata exclusiv pietei americane si singura motorizare disponibila e asta de 4.0 litri, benzina.

Costul final inca nu-l stiu, mai trebuie sa platesc TPI-ul. Pana acum situatia sta cam asa:

18.072 Euro masina in America (echivalentul a 28.000 USD)

1.807 Euro taxa vamala

323 Euro - diverse comisioane in Bremerhaven

3.000 Euro - transport (aproximativ)

1.500 Euro - comision pentru firma care s-a ocupat de tot

200 Euro - "comision" la RAR pentru intocmire CIV (in Bucuresti m-au respins deoarece masina nu are "reglaj al farurilor din habitaclu" :P, asa ca l-am facut in alta parte)

----------------------------------------------------------------

TOTAL: 24.702 Euro

@Clauho: Aia este.

Link spre comentariu

Mi se pare cam scump transportul.Eu am adus doua masini din USA si la nici una nu a fost mai mult de 800 $ transportul pana la Bremerhaven.Iar de acolo pana la noi ( in Zalau ) nu-ti ia nimeni mai mult de 600Euro!

P.S.Daca aduci masina in container platesti intr-adevar handling vreo 300 dar daca o aduci pe puntea vaporului platesti doar vreo 85 euro !

Daca mai ai de adus masini din USA pot sa-ti dau niste sfaturi, adrese , telefoane si faci o economie de 1500 Euro ( comisionul care l-ai platit la firma respectiva )

• Like 1
0745634366
Link spre comentariu

Mi se pare cam scump transportul.Eu am adus doua masini din USA si la nici una nu a fost mai mult de 800 $ transportul pana la Bremerhaven.Iar de acolo pana la noi ( in Zalau ) nu-ti ia nimeni mai mult de 600Euro!

P.S.Daca aduci masina in container platesti intr-adevar handling vreo 300 dar daca o aduci pe puntea vaporului platesti doar vreo 85 euro !

Daca mai ai de adus masini din USA pot sa-ti dau niste sfaturi, adrese , telefoane si faci o economie de 1500 Euro ( comisionul care l-ai platit la firma respectiva )

Nu stii un pont din Anglia,am un Mitsubishi pajero scurt in nord de Manchester(45 Mile) de adus in Romanica.

Fac o cinste mare.

Pajero
Link spre comentariu

Mi se pare cam scump transportul.

Stiu, ai dreptate, dar asta a mea a fost mai "speciala". :grin: A fost adusa initial din Florida in New York, apoi din Germania am adus-o acasa pe roti. N-am facut inca socotelile finale dar cam pe-acolo trebuie sa fie.

Multumesc de informatii, daca imi ies 6 numere la Loto o sa le folosesc pentru o Sequoia. :h5

Link spre comentariu

Nu erau sanse de Euro 5, motorul este clar Euro 4.

Daca faceam testul ala aflam cate grame de dioxid de carbon sunt emanate la 100 de km. Atunci tanti de la ANAF introducea valoarea in tabelul ei si imi zicea cat e de plata TPI-ul. Daca nu duci testul iti pune valoarea maxima, care e de cateva sute de euro, nu stiu exact.

Omul de la RAR mi-a zis ca e mai bine sa o las asa, ca m-ar fi costat mai mult testul decat diferenta platita la TPI.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare