Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

intrebari Vitara

givanel

Postări Recomandate

Salut tare forumisti!

Sunt posesorul unui Taz (a se citi Vitara jlx 3 usi 1991) si as avea cateva intrebari:

1. am schimbat de curand bucsi + pivoti fata, moment in care Taz nu mai vrea sa stea cum trebuie pe sosea. Adica jocul din directie este mai mare decat inainte. in cazul in care ar fi joc in caseta, se poate strange/regla/intelegeti voi? Poate fi si din cauza neefectuarii geometriei dupa schimbarea bucsilor? (am fost la un service, dar nu au reusit sa desfaca un surub pt a-mi face unghiul de fuga).

2. in viitorul apropiat, avand in vedere ca amortizoarele toate sunt terminate si probabil trebuie sa iau altele noi, ma gandeam sa iau un kitt de inaltare cu totul. nothing fancy, nu foarte inalt, budget-oriented. Unde pot gasi asa ceva in RO si la ce pret?

Multumesc,

George.

Nu trage Dom' Semaca! Sunt eu... Bozolica!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: intrebari Vitara

ca nu sta masina pe drum, poate fi de la o gramada de factori

prima varianta, intradevar, ar trebui sa reglezi unghiul de frana macar pt ca sa o excluzi in cazul in care tot asa face si dupa aia

atentie, telescoapele varza, pot sa fie si ele un factor

sfat

1. verifica daca toti pivotii sunt stransi (precum si suruburile de la bucse) si verifica sa nu fi fost piese f proaste si care sa fi cedat aporpae "instantaneu", nu e dacie, dar nu stica sa verifici

2. ia un kit de inaltare (sunt si aici pe forum care te rezolva) si cu ocazia asta schimbi si amortizoarele

3.abia apoi mergi sa faci unghiul de fuga si vezi cum se schimba treaba

pana se acopera punctele 2 si 3, inceraca sa nu apesi pedala... ca nu de gluma

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

am luat amortizoarele, sapt asta le schimb (sper sa ajung) - chiar, unde schimb si eu in bucuresti amz pret mai de sarbatori asa?

intrebare pt cunoscatori:

acum am niste cauciucuri de vara cam tocite, am observat ca se cam da pe patinoar cand e mai mazga, etc. nici nu vreau sa ma gandesc cand or da zapezile. ce este acum: 255.60.r15 general xp 2000 (atasat in poza). ce cauciucuri imi recomandati pt iarna (poate all terrain?) pe jantele de acum? Ceva si mai low-budget, tocmai am dat 1000 lei pe amortizoare :(

Link spre comentariu

schimbat azi amortizoare (s-au chinuit baietii de la service n+1 ore sa degripeze suruburi, flex, foc, dat jos tot, taiat injurat, flex, foc, etc), efectuat geometrie roti, reglat joc caseta directie, totul ok. sta cum trebuie pe strada, s-a rezolvat problema (cam costisitor ce-i drept 1000 piese + 300 schimbat amz + 70 geometrie).

ca efecte secundare, a decedat cablul de ambreiaj, partea buna e ca s-a intamplat la service si aveau pe stoc, nou, partea proasta e ca +250 lei neplanificati, partea buna e ca am rezolvat o problema, partea proasta e ca nu mai fac muschi la piciorul stang cum faceam inainte :)

ramane in picioare intrebarea cu cauciucurile.

PS: Proiect Taz 2.0 in viitorul apropiat (facut tinichigerie, vopsit negru mat):

Link spre comentariu

Vizitator liviugolf

Am si eu o intrebare , ma bate gandul sa-mi iau o vitara dar un prieten ma speriat cu consumul , intreb cunoscatori cam cat consuma , urban extraurban off road /

Link spre comentariu

salut. a mea e 1.6 8v, si imi papa asa:

- extraurban (90-100 km/h): 8 (o data mi-a iesit 7.8)

- Bucuresti: 12 (mers sportiv), 11 (agale, schimbat viteze <2500 ture).

din cate am inteles, aprox 0.5 l / 100 km sunt si din cauza ca am cauciucurile un pic mai late (255)

offroad inca n-am incercat, pana acum am avut doar o iesire pe la paltinis, nu am facut consum decat total (buc - sibiu - paltinis - traversat 16 km in 4h - sibiu - bucuresti) si mi-a scos 9 l / 100km.

mi se pare un consum civilizat.

Link spre comentariu

Salut am si eu o vitara model 91 motor 1,6 16v si imi consuma cam 9-10 oras si cam 8 afara cred ca are un consum rezonabil

deci in privinta consumului nu-ti face probleme alte aspecte trebuie sa iei in calcul:rugina,cutia de viteze etc

SUZUKI VITARA SI MAI NOU MAZDA B2500 si un ATV Linhai 4x4.
Link spre comentariu

merci :).

da, am lucrat peste poza.

este pe injectie, 1.6 8V.

acum incerc sa gasesc niste cauciucuri pt iarna (sau all terrain) mai budget, ca ma prinde iarna cu astea de asfalt de vara si nu bun.

Link spre comentariu

hmm.. goodies..

daca vreau doar gumele? merg pe jantele mele de acum? sau sunt pt cele stock (eu am si jantele astea, ma gandeam sa tin doar cele de acum din motive de comoditate)?

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Are cineva vreo schita de scut pt vitara? In curand o pregatesc de cosmetica (a se citi tinichigerie) si vreau sa ii fac un scut.

Are baba

Daca respecti cotele din schita trabuie sa iasa cam ca in poza 2. Bafta

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Daca faci partea de sus mai lunga, atat cat sa poti indoi peste capetele de sasiu 7-8 cm din scut obtii inca 2 puncte de prindere!

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

uhm, nu ma asteptam la un raspuns atat de rapid. Iti Foarte Multumesc!

o alta intrebare, are cineva idee daca fender-ele se pot face cumva? cele de plastic de acum cred ca n-or sa supravietuiasca prea mult, ma gandeam daca exista vreo solutie sa le fac din tabla sudata / lipita pe aripa.

Link spre comentariu

Sunt destul de rezistente, pana nu pui anvelope mari care sa te oblige sa tai din aripi lasa-le pe astea ... dupa exista fibra de sticla, cauciuc, tabla, noroi in ochi :grin:

Link spre comentariu

Scuze, ma bag si eu cu o intrebare @ Adrian Zuz:

pt. scut ce tabla ai folosit,grosime...

Ai cumva si schita pt. scut diferential?

:h5 mersi

In ceea ce priveste aparatorile de noroi din cauciuc, am vazut in Italia ca se vand la 50-60 de euro sul de 3 metri facute gata, cu insertie de metal ca sa stea pe masina...

Vezi si pe http://shop.traction4x4.it/ la pozitia "parafanghini"...

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

Scutul din poza merge peste dif fata, pana la traversa cutiei de viteze!

Ptr dif spate nu stiu model!

Materialul din care am facut eu nu este 100% recomandabil - Al striat de 5mm - face treaba, dar trebuie rectificat :grin: cu ciocanul dupa fiecare iesire :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare