coman Postat Octombrie 17, 2018 Partajează Postat Octombrie 17, 2018 Buna ziua am un jeep Cherokee xj 2.5 an 1998, nu mai incarca alternatorul, am fost la electrician si mi-a spus ca alternatorul e bun, regulatorul de tensiune poate fi de vina, si ca acest regulator este prin bord la masina, nu este incorporat in alternator, stie cineva unde se afla, cum arata, multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radum Postat Octombrie 18, 2018 Partajează Postat Octombrie 18, 2018 Re: defectiune incarcare baterie Cherokee xj 2.5 an 1998 Salut, Regulatorul e incorporat in ECU, nu prea se poate repara. Inainte sa cauti alt ECU as verifica periile de la alternator. Am avut aceeasi problema, s-a rezolvat cu vreo 40 de lei, cat au fost niste perii noi. Daca nu se rezolva, si solutia cu schimbatul (sau reparatul, daca stii vreun electronist foarte bun) ECU-ului, aici e o solutie cat de cat decenta: https://www.backyardmechanic.org/how-to-build-a-external-voltage-regulator-for-dodge-jeep-chrysler/ Problema la solutia asta e ca vei merge cu becul de "Check Engine" aprins. Radu. Radu Mitroi Jeep Cherokee XJ 2.5i - 1995 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
coman Postat Octombrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2018 Re: defectiune incarcare baterie Cherokee xj 2.5 an 1998 Ok, multumesc, am vorbit cu cineva care cunoaste bine aceasta masina si mi-a spus ca la aceasta masina regulatorul de tensiune se afla pe undeva prin bordul masinii, sa caut pe acolo ca este separat de alternator(nu este incorporat in el) si voiam sa stiu cum arata, ce sa caut...daca stie cineva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AXP Postat Octombrie 18, 2018 Partajează Postat Octombrie 18, 2018 Re: defectiune incarcare baterie Cherokee xj 2.5 an 1998 Salut, Cum spunea mai sus colegul nostru de forum, @radum, regulatorul de tensiune este incorporat in ECU (ECU = Electronic Control Unit = “Calculator”), este un circuit integrat pe placa de baza a unitatii ECU (“calculatorul” motorului). Prima data trebuie facuta o incercare aplicand o tensiune de excitatie, direct pe periile alternatorului (tensiunea de la bornele bateriei) , daca incepe sa incarce cel mai probabil ca este defect regulatorul de tensiune. Reparatia regulatorului din ECU se poate face de catre un electronist indemanatic, sau se poate monta un regulator de tensiune extern, montat pe alternator sau undeva langa alternator. Regulatorul de tensiune extern poate fi de diverse modele, insa trebuie sa aiba capabilitatea de a asigura un curentul de excitatie necesar tipului de alternator de pe masina, …, in principiu se cauta un regulator de tensiune pentru un alternator de acelasi amperaj sau mai mare ca si alternatorul de pe masina in cauza si se poate monta de catre orice electrician indemanatic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
coman Postat Octombrie 24, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2018 Re: defectiune incarcare baterie Cherokee xj 2.5 an 1998 Multumesc , am recitit mesajele, cred ca am inteles despre ce este vorba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate