Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cel mai economic SUV/4x4 ≤ €5.000

citony2004

Postări Recomandate

Re: Cel mai economic SUV/4x4 ≤ €5.000

"Economic", din ce punct de vedere : al consumului de carburant, al taxelor, al costurilor de intretinere....?

Fii putin mai explicit, mai ales ca vrei ca valoarea de achizitie sa fie pana in 5000 € ....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Economic", din ce punct de vedere : al consumului de carburant, al taxelor, al costurilor de intretinere.

Economic din punct de vedere al consumului. Foarte probabil va fi un diesel. Am nevoie pt că merg 100-200 km p e zi, 6 zile pe săptămână.

Sincer vreau SUV pt că e poziția mai înaltă de condus și îmi dă doua avantaje, mai comod, că deja am dureri de spate de la scaunul lăsat de Civic și îmi oferă o vizibilitate mai bună mai ales că jumătate din drum merg noaptea.

Taxele și întreținerea nu contează.

Vechimea as zice după 2006, dar as prefera 2010 +.

Bugetul e oarecum flexibil, dar nici nu m-aș ridica prea mult.

Merci

Link spre comentariu

Eu fac 300km/zi doar in afara orasului si am avut Civic 2003 pe motorina, 1,7 cdti si mi-am luat o benzinara 1.4, i-am pus gaz si imi consuma 6% gaz mergand cu maxim 130km/h (4000 rpm)versus Civic care imi consuma 4,5% motorina in acelasi regim de utilizare.

Deci, cauta ceva pe care sa-i pui GPL ! :h5

Editat de Astral
Link spre comentariu

Pozitia aia inalta si 4x4 le platesti cu varf si indesat la consum (estimez undeva la minim 3-4l/100km), la pretul de achizitie si la mentenanta/risc de defectiune (ai cardan, ceva diferential sau ceva care tine loc de diferential central, diferential spate etc). Pentru ce zici mai sus ca iti trebuie nu cred ca se justifica....Compara un Duster cu un Logan MCV....ca sa ai un ordin de marime. Daca as avea de facut 200km pe zi pe sosea si as fi preocupat de buget eu as ramane la o berlina, joasa...forma aerodinamica, inaltimea o fac economica...bonus e multa mai stabila si comoda....Iti spun asta dupa ce am avut 4 suvuri.....Acum fac saptamanal undeva la 800km...din care mai mult de jumatate pe autostrada...si am un hatchback mic si un suv maricel...Fara ezitare aleg hatchbackul mic....e comod, placut de condus, economic, usor de parcat, usor de strecurat cu el in trafic....

Editat de georgei23
Link spre comentariu

iata ce da ölx 4x4 de la 2010 pana in 5000 euro

https://www.olx.ro/auto-masini-moto-ambarcatiuni/autoturisme/q-4x4/?search%5Bfilter_float_price%3Ato%5D=5000&search%5Bfilter_float_year%3Afrom%5D=2010

cu alte cuvinte : nu va mai bateti capul !!!!

nici macar un suv !!!

numai masini avariate !!!

Editat de ovidiu cica
sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!
Link spre comentariu

Eu nu v-am rugat să îmi găsiți mașină.

Nici măcar nu locuiesc in România.

Mașina o caut eu, pe voi doar vă rog să-mi sugerați ce anume (model/an/motorizare) sunt și economice și oarece fiabile, dar până acum nici o sugestie.

Link spre comentariu

Fiat Panda 4x4.Arata ca un mini SUV , consuma putin si e 4x4...

Editat de Alin
Link spre comentariu

Fiat Panda 4x4.Arata ca un mini SUV , consuma putin si e 4x4...

Mulțumesc. In sfârșit prima idee.

Din păcate:

1. Nu sunt fan FIAT

2. Nu e destul de înaltă

3. Nu țin neapărat să fie 4x4, dar vreau sa fie înăltuță, să am poziția aceea de condus cu spatele drept. Pe același principiu am exclus deja Suzuki SX4

Link spre comentariu

Am vazut ca ai zis ca nu stai in RO....Pe acolo pe unde esti acum, nu-i problema cu normele euro ?

Ca asta, HR-V, vad ca motorizarea de 1.6 benzina este euro 3 si pe aici, pe la noi onor-guvernantii ne cam ameninta cu taxe fff mari pentru tot ce e sub euro4 si alte cretinisme....

Link spre comentariu

.Pe acolo pe unde esti acum, nu-i problema cu normele euro ?...

Nu știu d-astea!

Am revenit recent din Spania în Anglia și nu știu decât de o taxa anuală de drum care costă ceva mai mult dacă poluează mașina mai mult. Nesemnificativ oricum. Detalii. 😉

Civic-ul e Euro 6 dar tot nu scapă prea ieftin așa că ce rost să mă stresez.

Confortul și sănătatea mea înainte de tot. 😎

Link spre comentariu

Atunci ramai la Honda, dar pe CR-V 3 in sus. Mai ales ca se fabrica si in UK.

Pozitie inalta o poti avea si intr-un van, aici iara ai de unde alege.

Link spre comentariu

Atunci ramai la Honda, dar pe CR-V 3

Pozitie inalta o poti avea si intr-un van.

CR-V e prea mare. Eu merg singur mereu.

Van-ul îmi dă pozitia perfectă, dar ce să cât mereu o cutie goală în spate. M-aș simți că melcul cu casa in spate.

Link spre comentariu

Salutare, pe la bugetul tau sau putin peste gasesti Rav4, 2.0 benzina+gpl(2006, 2007), consuma undeva la 10l/100km gpl mixt(vorbesc din propria experienta), sunt destul de rezistente, nu chiar asa cum le vad cei care nu au avut, dar nu iti fac probleme daca nu le abuzezi. In ceea ce priveste confortul stau mai prost fata de alte SUV-uri, cel putin din punctul meu de vedere.

Nu stiu in ce tara vrei sa folosesti masina, dar pentru Romania eu am folosit in mare parte MCV-uri strict pentru munca deoarece atat taxele cat si piesele de schimb sunt acceptabile din punct de vedere financiar.

Nu cred ca ai vreo sansa sa gasesti SUV-uri ok peste 2010 la 5000 euro.

Bafta la cautari!

Link spre comentariu

ASX 1,6 benzina,cam gurmand in varianta 4x4.

1,6 diesel este motorul de Peugeot 109 CP,cam puturos in opinia mea.

1,8 diesel,150 CP,cred ca este cel mai reusit motor de la Mitsubishi,consum redus,fiabilitate mare.Cam rare ASX-uri cu acest

motor,de obicei acesta a fost montat pe Lancer.Pretul de achizitie la un second pentru acest model sare binisor de 10000 E

pentru o masina in mintile ei.

Ar mai ramane varianta de 2,2 L si 173 CP,iarasi un motor fiabil cu un consum redus dar aici intervine impozitul de 700-800 lei.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

1,8 diesel,150 CP,cred ca este cel mai reusit motor de la Mitsubishi,consum redus,fiabilitate mare.

Merci.

Răspuns documentat la obiect.

Eu stau in Anglia a un și se găsesc la preț rezonabil.

Acum mă uit mai mult să fie confortabilă decât economică iar ASX ăsta e mai mult un MCV decât SUV din ce am înțeles.

Link spre comentariu

Daca stai in UK baga un ochi aici si te vei lamuri singur care sunt masinile in banii tai!

https://www.autotrader.co.uk/

https://www.gumtree.com/cars

https://www.ebay.co.uk/b/Cars/9801/bn_1839037

Succes mult la achizitie! :h5

PS: Preturile vor fi in £ Lire :grin:

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare