Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vreau o statie CB. Ce-mi recomandati?

daniel66

Postări Recomandate

Re: Vreau o statie CB. Ce-mi recomandati?

Am si eu 2 intrebari:

1. Cum recunosti o antena Sirio Megawatt 4000 PL daca e originala, facuta in Italia, sau contrafacuta? Sunt sute de magazine care vand.

2. Ce statie intre 4 si 16W e recomandata pentru antena asta, ceva simplu fara prea multe setari si reglaje, de buget mai mic (sa zicem pana in 500 lei), pentru uz offroad in general sau drumuri lungi.

Multumesc

:jp1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 459
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am fost extrem de incantat de Maxon CM10. Mica, robusta, comenzi simple si usor accesibile, a stat permanent pe masina in bord, unde se incingea destul de tare atmosfera, si nu am avut absolut nici o problema cu ea. Si este si ieftina, pe la vreo 250 lei.

Link spre comentariu

Merci Optimus. Am tot cautat Maxon CM10, exista pe sute de site-uri, dar cand ii suni ba nu e in stoc, ba ajunge dupa anul nou, pana la urma mi-a zis unu ca nu se mai fabrica, si ca probabil ceilalti habar nu au pe ce lume traiesc. Va trebui sa caut altceva, dar sunt asa multe modele care teoretic fac acelasi lucru, incat nu stii ce sa alegi.

Link spre comentariu

Daca trebuie sa astepti doar pana dupa anul nou, io zic sa astepti. Personal, daca mi-ar mai trebui o statie pe care sa o montez in masina, as lua tot Maxon CM10. Acum, ori e chiar buna, ori am avut eu noroc cu a mea. :) Vezi ca parca avea si un coleg una, pe la vanzari.

Fiind model vechi, eu cumparand-o prin 2009, este foarte posibil sa nu se mai fabrice, dar merita cautata.

LE: Si de preferat, este sa o vezi si sa o pipai inainte sa dai banu pe ea. Pentru ca, de exemplu, am cumparat pentru cineva un President RANDY II M, kit complet + antena ML145 tot de la President, si chiar daca marca asta e cam laudata pe aici, eu n-as da 2 lei pe marfa aia, mi s-a parut extrem de prost fabricata, antena e pur si simplu mizerabila, egala cu chinezariile ieftine iar statia de duzina. Maxonul era bijuterie pe langa Randy asta, adica impresie de lucru bine facut, bine finisat, comparativ cu aspectul lui Randy.

Editat de Optimus
Link spre comentariu

Am avut CM10 , n-o sa mai am ca probabil persoana mea le cam deprima si renuntau sa functioneze ( si nu numai persoana mea , deci ... ) !

Eu la Sirio Megawatt 4000 am in ambalaj un cartonas razuibil cu un cod dupa care se poate verifica daca e originala ( pe langa alte accesorii bibelouri ... care ma gandesc ca nu le-ar face un producator pirat ) . Si , in plus piesele nichelate sunt din alama nichelata nu din antimoniu . Caz in care ... as crede ca e de bine ... sper ...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Eu o sa-mi cumpar jucaria asta :grin: :

http://www.emag.ro/statie-radio-cb-avanti-micro-4w-asq-reglabil-0101001/pd/DQK4LYBBM/

dar nu de la e-mag, ci direct de la meseriasul care face si montaje si reglaje. Mi-a recomandat-o, e cea mai mica de pe piata ca si dimensiuni (cautam ceva foarte mic, pentru cine intereseaza) si in plus, se poate aduce pana la 20 W :grin:

Deocamdata am luat antena :ha:

Chestia e ca sunt foarte multe modele pe piata, insa nu toate sunt fiabile. El ocupandu-se si cu service-ul si garantiile, stie ce probleme au unele modele, din pacate unele defecte nu se pot remedia, motiv pentru care nu recomanda ceva prost ca se intorc tot la el la service :ha:

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

eu am un Alan100 de aproape 5 ani si nu a sughitat niciodata. puctul slab la ea e mufa microfonului unde intra in statie, unde firele din mufa microfonului sunt foarte sensibile, se mai dezlipesc etc.

in schimb, statia isi face treaba foarte bine si nu s-a stricat pana acum. e imperecheata cu o antena ML145 de 160cm din ziua in care am luat-o.

Link spre comentariu

Eu o sa-mi cumpar jucaria asta :grin: :

http://www.emag.ro/statie-radio-cb-avanti-micro-4w-asq-reglabil-0101001/pd/DQK4LYBBM/

dar nu de la e-mag, ci direct de la meseriasul care face si montaje si reglaje. Mi-a recomandat-o, e cea mai mica de pe piata ca si dimensiuni (cautam ceva foarte mic, pentru cine intereseaza) si in plus, se poate aduce pana la 20 W :grin:

Deocamdata am luat antena :ha:

Chestia e ca sunt foarte multe modele pe piata, insa nu toate sunt fiabile. El ocupandu-se si cu service-ul si garantiile, stie ce probleme au unele modele, din pacate unele defecte nu se pot remedia, motiv pentru care nu recomanda ceva prost ca se intorc tot la el la service :ha:

Am asa un feeling ca meseriasul ala ti-o da la un pret mult mai bun ca Emag... :10

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Cred ca pana la urma o sa iau astea:

Antena CB Sirio Megawatt 4000 PL 149 Lei

Baza magnetica Sirio Mag 145 PL 18cm 129 Lei

Statie radio CB Albrecht AE 4200 RO ASQ 7548A 379 Lei

Pot sa le vad personal la magazinul cbmania de pe Eminescu. Despre antena stiu ca e buna, mi se pare foarte scump cablu si suportul magnetic, dar imi trebuie.

Pe 23 plec in concediu si am nevoie de statie. Albrecht asta are 2 setari, 4W si 16W, deci ar trebui sa fie ok si pe coclauri.

Link spre comentariu

... magazinul cbmania de pe Eminescu. Despre antena stiu ca e buna, mi se pare foarte scump cablu si suportul magnetic, dar imi trebuie.

De colo mi-am luat eu Maxonul si antena de atunci, dar si antena pe care o folosesc acum cu Alan42 Multi. Cere-le sa-ti calibreze antena, merita.

Cat despre suportul magnetic, ia-l pe "ala scump". Chiar daca magnetul era mai mare la chinezarie decat la Midland, Midlandul face priza mai buna, are talpa de cauciuc mai moale si flexibila, comparativ cu chinezaria care era aproape un plastic semirigid. Diferenta de pret dintre chinezarie si o antena ca lumea (gen Midland, Sirio, etc) se vede in diferenta de calitate, si merita banii in plus pentru alea bune.

Tot aia de pe Eminescu ziceau ca aduc Maxon sub brand propriu, le zicea ceva cu B... dar vad ca acum nu le mai au in oferta...

Link spre comentariu

Cred ca pana la urma o sa iau astea:

Antena CB Sirio Megawatt 4000 PL 149 Lei

Baza magnetica Sirio Mag 145 PL 18cm 129 Lei

Statie radio CB Albrecht AE 4200 RO ASQ 7548A 379 Lei

Pot sa le vad personal la magazinul cbmania de pe Eminescu. Despre antena stiu ca e buna, mi se pare foarte scump cablu si suportul magnetic, dar imi trebuie.

Pe 23 plec in concediu si am nevoie de statie. Albrecht asta are 2 setari, 4W si 16W, deci ar trebui sa fie ok si pe coclauri.

Statia aceasta o folosesc si eu, imperecheata cu aceiasi antena si pot spune ca este o combinatie foarte buna. Difuzorul intern este unul de foarte buna calitate, iar operarea foarte simpla.

Pentru prosti prietenia e o utopie, mereu anacronica, suspecta si ineficienta, cand nu se descopera interesul ei(Radu Cosasu)
Link spre comentariu

Ok multumesc de raspunsuri :tk :h5

Ia-o si pe asta in considerare :

http://www.evomag.ro/AUTO-Statii-auto/Midland-Statie-radio-Midland-220-cu-difuzor-frontal-15W-95547.html?utm_source=2parale&utm_medium=Campaign&utm_campaign=ff7b92e96

Ea vine setata in cei 4W legali, dar daca vrei o poti seta la 15W.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Am fost la CB mania, si am aflat ca nu au nici Albrecht AE 4200, cu toate ca aparea in stoc pe site. Dupa ceva discutii cu oamenii de acolo (care btw sunt foarte amuzanti si transparenti pana la aroganta), am vazut ca nu prea au statii fixe, si din cauza consolei centrale care se continua cu schimbatoarele nu as avea cum sa o pun undeva usor accesibil. Pana la urma am luat o statie Midland Alan 42 Multi, portabila. In rest am luat antena Sirio 4000, si un suport magnetic din cel mai are, de 18cm. Nu am apucat sa fac teste decat cu ei, dupa ce au calibrat antena.

Link spre comentariu

Vei fi multumit de ea; e fiabila, versatila si chiar face ceea ce spune. Inainte de cumparare am testat-o si comparat-o in teren cu alte 3 statii si am ales-o fara ezitare.

Acordul cu antena e esential.

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

Multumesc. O sa revin cu impresii despre statie+antena dupa sarbatori, sa apuc sa o folosesc si pe strada si pe munte.

S-o folosesti cu....folos ! :wink:

Pentru impresii, an gasit topicul dedicat acestei statii :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41064-Statie-Midland-Alan-42&highlight=midland+alan

:h5

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Vreau sa iau de la cineva o statie Cobra 150 GTL , e deja modificata cu puterea pana la 50w (nu ma intereseaza ca nu e legal)

e vorba de aceasta statie

https://bellscb.com/products/tenmeter/cobra/Cobra_150_gtl.htm

Ce parere aveti? Merita... m-ar costa undeva pe la 500 lei pe net le-am vazut cu preturi cuprinse intre 100 si 350$, evident toate second ca am impresia ca nu se mai fabrica de o bucata buna de vreme

Mercedes G Wolf 461 300GD

Nissan Terrano II R20 2.7 TDi

Link spre comentariu

Total inutila in masina . Prea mare , o multime de functii pe care nu le utilizezi . Este genul de statie pe care o cumpara pasionatii ca baza ( fixa ) cu alimentari si antene speciale . Cei 50 de Watti nu valoreaza nimic in infotrafic . Te intereseaza sa te auzi tu dar sa nu ii auzi pe ceilalti ? Exceptand situatia in care o pui intr-un bus sau un camion , pentru masina 4x4 sau turism nu merita . Acum ca ai studiat-o , incearca sa-i gasesti imaginar un loc in masina . Dupa aceea fa un alt exercitiu . Incearca sa iti imaginezi cum ar sta in aceeasi masina un President Thomas sau un CRT Mini , de 10 x 10 cm :grin:. Crezi sau nu , tot aia fac toate trei .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

cum sa fie o statie fixa, omul a avut-o montata in masina pana acum :ha:

se alimenteaza la 12v are 2.1kg, are 27cm x 20cm x 6cm, e exact dimensiunea unei coli A4, sigur e un pic cam mare dar nu imi dau seama de ce spui ca e fixa, explica-mi si mie sa intaleg.

Link spre comentariu

Total inutila in masina . Prea mare , o multime de functii pe care nu le utilizezi . Este genul de statie pe care o cumpara pasionatii ca baza ( fixa ) cu alimentari si antene speciale . Cei 50 de Watti nu valoreaza nimic in infotrafic . Te intereseaza sa te auzi tu dar sa nu ii auzi pe ceilalti ? Exceptand situatia in care o pui intr-un bus sau un camion , pentru masina 4x4 sau turism nu merita . Acum ca ai studiat-o , incearca sa-i gasesti imaginar un loc in masina . Dupa aceea fa un alt exercitiu . Incearca sa iti imaginezi cum ar sta in aceeasi masina un President Thomas sau un CRT Mini , de 10 x 10 cm :grin:. Crezi sau nu , tot aia fac toate trei .

tocmai faptul ca e mare si aspectul ei imi place, locul e unul singur, pe tavan, acolo ca e una de 10x10 sau 27x20 cat e asta e cam tot una, dar o sa-mi iau maine o carte groasa de 6 cm care sa aiba dimensiuni A4 sau mai simplu un toc de coli A4 si il pun prin masina sa vad ce si cum :grin:

Editat de bogus

Link spre comentariu

Si mie imi placeau statiile mari la inceput . Asta , pana mi-am dat seama ca abia pot inghesui una mica , ca de medie nu am avut loc . Statiile de mari dimensiuni sunt pentru camioane sau busuri , care au mult loc in cabina . Deasemenea , puterea de sute de Watti este nerelevanta atata timp cat ceilalti au statii de 4 Watti . Ei te aud pe tine cand intrebi de sanatate de la 30 de km , dar tu nu ii auzi pentru ca statiile lor bat maxim 10-15 km . Ce rost mai au atunci wattii tai ? Pe receptie , orice statie ramane un simplu aparat de radio.

Daca vrei o statie buna si decenta ca si dimensiuni ( din clasa medie ) ia-ti un President Walker . Si aceasta este prea mare dar are un look de statie clasica care place. In rest , cea mai buna statie este aia pe care o poti monta fara probleme deosebite si care nu te incurca cu nimic. Au aparut o multime de statii foarte mici si bunicele . LA ele trebuie sa iti strea gandul , nu la dihanii ca cea prezentata de tine . Sigur , gusturile nu se discuta. Sunt banii tai dar sunt aproape sigur ca daca o vei cumpara o sa iti para rau . Vei vedea ca nu face nimic special dar te va incurca groaznic si vei scapa greu de ea.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Iti intaleg perfect parerea si sunt de acord cu argumentele tale dar imi place modelul asta mare argesiv si butucanos si cum ziceai si tu ca in gusturile oamenilor nu te poti :ce ...

intrebarea mea era daca aceasta statie e buna ca de dimensiuni si comparat cu alte statii mai mici mi-am facut si eu calculele dinainte, iar legat de receptie voi folosii un Sirio 5000 deci o sa am o receptie mai buna decat majoritatea

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare