padres Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 -din cateam vazut eu pe zapada batatorita bf/mt nu se comporta prea bine ce parere aveti?(fata de gumele de iarna) -in schimb pe zapada afanata merg super cel putin pana la zapada de 50cm. -ce lanturi sunt mai bune 265.75.16 -iesirile in Natura cu cei dragi sunt cele care imi incarca bateriile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: cum se comporta bf/mt pe zapada batuta? Cam ca si orice MT, adica nasol. Eu am luat primul nissan scurt cu MT-uri pe el. M-a prins iarna asa. Am vazut ca merge masina cam in toate directiile, dar am pus 4 roti si comportamentul s-a imbunatatit. Intr-o seara, am vrut sa trag o masina dintr-un sant, dar bineinteles ca gumele nu m-au ajutat deloc. Mai rau, asa fain am lustruit asfaltul in zona ca era patinoar nu alta. Dupa ce s-a plictisit si omul cu masina in sant, am desfacut sufa si am vrut sa plec, insa rotile se invirteau pe loc (si nu era nici un pic de panta). Am blocat spatele, dar tot acolo am ramas. Pina la urma, m-au impins oamenii pina am ajuns si eu in sant (ca acolo era zapada proaspata) si am mers prin sant pina am putut sa ies. Si de atunci, am un rind de gume de iarna, cu care nu m-am mai facut de rusine. Cu astea, am scos din sant o camioneta de 7 tone, si o dacie pe varianta (Tg. Mures) Ungheni-Acatari, in conditiile in care era un polei, ca abia mergeai pe picioare. Super incintat de ele. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: cum se comporta bf/mt pe zapada batuta? - in zapada afanata [ proaspata ] se comporta bine, mai ales daca ai masina grea si poa' sa muste adanc ... - pe zapada batatorita si lustruita nu fac nici o treaba ... acolo doar gumele de zapada se pot utiliza decent ... - pe gheata nu merge nici o guma, poate doar alea cu tinte metalice ... iti trebuie lanturi ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: cum se comporta bf/mt pe zapada batuta? - pe gheata nu merge nici o guma, poate doar alea cu tinte metalice ... iti trebuie lanturi ... In europa nu mai e voie cu tinte pe cauciuce de vreo 6-7 ani. Doar in finlanda mai ai voie cu ele pe strada. As fi curios citi sefi de post stiu de treaba asta ... Daca ar fi sa aleg intre MT plus lanturi si cauciuce de zapada, as merge pe a doua varianta. Voi??? I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: cum se comporta bf/mt pe zapada batuta? doar o vorva va spun Nokian Hakkapeliitta daca as avea bani forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator kecske Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: cum se comporta bf/mt pe zapada batuta? doar o vorva va spun Nokian Hakkapeliitta daca as avea bani le-am avut pe masina mica ,sunt cele mai bune Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: cum se comporta bf/mt pe zapada batuta? http://www.tyretest.com/4x4_reifen/index.html I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: cum se comporta bf/mt pe zapada batuta? MT pe zapada batatorita merge doar cu lanturi. Altfeli cam strangi din bucutze. La MT 215x75/25 ai nevoie de lanturi dimensiunea 120. La ultima iesire am folosit lanturi d'alea de unica folosinta, la 80 de lei, dar au facut fata cu brio si inca sunt intregi. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 Re: cum se comporta bf/mt pe zapada batuta? Ce citeam in ultima vreme legat de MT-uri (in general, nu doar MT-ul de la BFG) e ca santurile subtiri din profil (sipes pe americaneste, unde am citit) ajuta in situatiile de deplasare pe zapada batatorita. Santuri pe care BFG MT nu le are. Chiar vazusem poze cu cauciucuri "modificate" in felul respectiv. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Re: cum se comporta bf/mt pe zapada batuta? AT is mai ok pe zapada batatorita decat MT? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Re: cum se comporta bf/mt pe zapada batuta? Dar simex-urile cum se comporta iarna? :h5 Sunt tare curios..asta sa stiu..caut alte cauciocace ...mai bine decat sa merg prin oras si sa rada lumea de mine ca am 4x4 cu cauciucuri cat casa si derapez stanga dreapta... Bafta Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wyy Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Re: cum se comporta bf/mt pe zapada batuta? Mai conteaza si cauciucul din care sunt facute, pt ca daca este mai moale atunci merg mai bine, daca este un cauciuc rigid , pe frig se fac 'opinca'..... Have No Fear . . . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Re: cum se comporta bf/mt pe zapada batuta? M/T-urile de la BFG pe sapada batatorita/gheta se comporta mult mai prost decat A/T-urile tot de la ei... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Iulie 17, 2009 Partajează Postat Iulie 17, 2009 Re: cum se comporta bf/mt pe zapada batuta? Discutia imi aduce aminte de iesirea din Noiembrie prin Calimani cu baietii din Iasi. Care mai de care cu MT-uri, simex-uri, cross-uri.... eu singurul amarat cu A/T-uri reesapate :ha: . Culmea a fost ca tot eu eram cam singurul care inainta fara mari probleme, inclusiv pe zapada afanata,batatorita, chiar si un petec de gheata. La un moment dat dezvirginam drumul (zapada trecea peste capota) si nu avea nici o tenta de derapaj. Deci iarna... AT-uri !! OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Iulie 17, 2009 Partajează Postat Iulie 17, 2009 Re: cum se comporta bf/mt pe zapada batuta? Din experienta proprie ar mai fi de adaugat faptul ca iarna, gumele late sunt mai bune decat cele inguste. Acu 2 ierni am avut Michelin 4x4 A/T 215/75/15. Erau cat de cat ok, in schimb cand am intrat in zapada mare afanata, imediat m-am scufundat cu masina si am ramas pe burta... am lopatat 3 ore pe sub masina sa ies. Iarna trecuta am avut 31/10.5/15, SCOP AT (copia reesapata BFG AT). Desumflate la 0.8-1.2 atm faceau treaba excelenta pe orice fel de zapada, chiar si pe gheata mergeau acceptabil. Am ramas doar de 2 ori asta-iarna cu ele, cand eram pe munte. In ambele cazuri am intrat in sant unde am ramas suspendat pe burta (2 roti in sant care nu ajungeau pana jos, iar celelate 2 stateau in aer, masina facand echilibristica). Oricum, iarna asta voi lua si o pereche de lanturi in portbagaj, asa sa fie acolo ca nu se stie pe unde o sa mai urc (prietenii stiu de ce :banana ). OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan CHIRIAC Postat Iulie 17, 2009 Partajează Postat Iulie 17, 2009 Re: cum se comporta bf/mt pe zapada batuta? Teoria zice ca cea mai buna aderenta la zapada o are ... zapada. De aceea, anvelopele care retin mai multa zapada in adanciturile profilului au rezultate mai bune pe zapada. Din acest motiv, AT-urile sunt considerabil mai bune pe zapada decat MT-urile. Desigur, si compozitia materialului joaca un rol important, dar asta e alta poveste. ARO 244, an 1997, motor L25 ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 12, 2013 Partajează Postat Aprilie 12, 2013 Re: cum se comporta BFGoodrich MT pe zapada batuta? KM2-urile merg pe zapada batatorita, am urcat pe un forestier pe langa Predeal acum vreo 3 saptamani, dar trebuie bagare de seama ca la manevre bruste tinde sa fuga masina. Am urcat putin mai vioi, de amuzament. La coborare, la fel, atentie cu frana, ca fuge masina. In rest sunt ok, nu am avut probleme cu aderenta la un condus corect. Subscriu ca sunt clar sub AT-urile de la BFG, pe zapada, verificat personal. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate