soimu Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 pt ca eu nu am stiut si a rebuit sa ma rog de unu si de altul... 85-masa 86- comanda buton 87- iesire (proiector, etc) 30-intrare baterie 87 si 30 trebuiesc sa fie fire groase spor la lucru forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Re: legarea unui releu electric Aha...... :g si daca are 5 picoare,craci sau cum dreak se cheama? Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Re: legarea unui releu electric releeleaude obicei contact "NORMAL DESCHIS" contactul ala de care zici este pentru pozitia "NORMAL INCHIS" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Re: legarea unui releu electric Sa mor...nici impins nu inteleg...detaliaza...fata de postul lui Soimu eu mai am un picior cu 87 cred....detaliaza exact ca Soimu :pt tot neavenitu' :hi Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Re: legarea unui releu electric Asa? ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Re: legarea unui releu electric Exact! :h5 Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Re: legarea unui releu electric Mai multe amanunte.. http://www.rattlebars.com/mtz/basicrelay.html 1. #30 -- Always goes to the Main Power Feed ... usually to a fusible link and then to the positive battery power source. 2. #85 -- Always goes to a Ground source. 3. #86 -- Always goes to a Positive Feed from the Fuse Box. 4. #87 -- Always goes to the Electrical Device you are powering ... lights, fan, AC/heater, etc. 5. #87a -- Always goes to a Secondary Electrical Device ... usually not employed unless you have a second device that you want turned on whenever the first device (#87) is turned off. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Re: legarea unui releu electric Perfect!multam fain am inteles acum.....si stiu si care-i rezolvarea pt mine...... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Re: legarea unui releu electric 85-masa 86- comanda buton Intrebare de baraj : sigur este asa , nu cumva e invers ? M-am documentat putin , multi sustin ca 85 e comanda buton si 86 - masa. Nu cumva ard releul daca incurc socotelile ? Ce ziceti ? :hi Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Re: legarea unui releu electric am montat cu 85 masa si merge perfect,prima data am montat 86+30 intre ele si am trecut masa (86)prin buton...merge bine pana am luat apa dupa care proiectoarele nu se mai stingeau asa ca am legat 85 la masa, am luat + de la 30 si l-am dus la 86 via buton... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 Re: legarea unui releu electric Aha , e chiar buna ideea si te scapa si de un fir in plus ...... mersi. :h5 Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 Re: legarea unui releu electric singura problema pe care nu am stiut sa o rezolv e grosimea firelor asa ca de la baterie la 30 m-am dus cu fir de 6 ...iar la butoane si proiector cu fir de 2.5; poate cam mare dar asta este...oricum pe firul de 6 vor fi alimentate si urmatoarele proiectoare (4 buc),protectia fiind asigurata prin siguranta generala de langa borna + , dupa care vor fi sigurante de 30 A pe fiecare tronson de cable(2 proiectoare pe bullbar,iar cele 4 de sus vor fi legate cate 2/buton/releu) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 Re: legarea unui releu electric Daca nu m-a lasat memoria se accepta 2,5-3.5 A / mm de cablu la 6mm vreo 80 A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Martie 17, 2009 Partajează Postat Martie 17, 2009 Re: legarea unui releu electric Foarte buna observatia , Gepe . Bine de stiut . Eu am bagat "ca taranul " , la patru proiectoare , + cu 2,5 , masa cu 2 , sarma de cupru din aceea cu care mi-am facut instalatie electrica acasa , 2 circuite (cate unu la doua proiectoare ) si implicit doua relee , doua sigurante , fiecare alimentate direct de la baterie :ha: :ha: . :h5 Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Re: legarea unui releu electric Salutare si o intrebare .La 2 proiectoare cu becuri de 100 w ce releu imi trebuie ?:) Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Re: legarea unui releu electric Un releu standard-30A , teoretic face fata.... insa daca as avea de ales , as monta unul de 40 A.Si...cumpara de calitate , nu prashtii , ca se cam topesc si pot ramine cuplate . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Re: legarea unui releu electric ...si... din cite am observat , bobinele releelor nu sint polarizate . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Re: legarea unui releu electric Mersi Cos iau de 40 sa vad ce gasesc mai bun Bosch ... :app altele nu mai stiu. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Re: legarea unui releu electric Bosch...unii le lauda , altii le darima . Personal , am cumparat cam ce se gaseste pe la piese auto, de la anonime la firma,in absolut aceleasi conditii au crapat toate , mai devreme sau mai tirziu , fara vreun record notabil, doar negative ( 10 min , juma de ora....) .Pe drum , la 120 km de 'baza ' ma pomenesc iar cu relee topite.... Aveam de rezerva , destule...dar bag in serviciu la timpul respectiv doua relee Bosch , inlocuite preventiv de la o Nova care mi-a mincat zilele si banii cu injectia ei ( asa ca ....adio Nova ) . Releele erau din instalatia originala , si de cind le am pe Patrol au sarit de 200 ore , la o sarcina de 150 W , functionind si cite 12 ore continuu , sub capota motor . Asa ca , probabil ca si eu voi cauta in continuare tot Bosch , cred ca de 40 A . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Re: legarea unui releu electric Salutare si o intrebare .La 2 proiectoare cu becuri de 100 w ce releu imi trebuie ?:) P = U*I unde: P - puterea (2*100 = 200 Watt) U - tensiunea (12 Volti) I - intensitatea Deci I = P/U=2*100 W/12 Volti = 200/12=16,67 Amperi Releul trebuie sa fie mai mare de-atat, unul de firma de 30 de amperi e foarte bun si poti sa fii sigur ca nu se arde. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Re: legarea unui releu electric Mersi Sensei ''prosti'' rau profesorii aia in liceu cand ma invatau dastea ziceam aaah ce imi trebuie mie si acum ... :grin: Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Re: legarea unui releu electric N-ai pentru ce, nici eu n-am constientizat in liceu ce naiba invat acolo. Ulterior m-am lovit de probleme si am descoperit la ce folosesc "formulele" in practica. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Re: legarea unui releu electric Am o intrebare: Proiectoarele le legati direct de la baterie printr-o siguranta, apoi prin buton in bord si releu de comanda sau folositi ceva mufe/cabluri si sigurante care sunt deja prin bord pe acolo? Mulţam! aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Plitz Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: legarea unui releu electric Sensei, corecta formula doar ca U =14-14,5v cu motoul mergand, asta ca sa fiu carcotas de dragul valorilor. Oricum nu conteaza, se supradimensioneaza un pic. La conductor din Cu se accepta in general 6 amperi/mm patrat sectiune cablu (sper sa nu gresesc). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: legarea unui releu electric Am o intrebare: Proiectoarele le legati direct de la baterie printr-o siguranta, apoi prin buton in bord si releu de comanda sau folositi ceva mufe/cabluri si sigurante care sunt deja prin bord pe acolo? Mulţam! hai joi la taverna si iti explic cum sta treaba...sau cand ai timp da un buzz pe florinusu@yahoo.com:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate